Jump to content

Νεος Στα Χρυσοψαρα

iraklis14

Recommended Posts

Καλησπερα μετα απο μια ψαροσυνθεση malawi που ειχα στο ενυδρειο μου,θελω να την αλλαξω και να βαλω χρυσοψαρα,πια μου προτεινεται??Σιγουρα θα παρω αυτα που ειναι μαυρα μια χοντρα ματακια και 2 ουρες(κογκολεζος) αν δν κανω λαθος,πια αλλα θα μπορουσα να βαλω μαζι του και να γινουν αρκετα μεγαλα ?

Γεια σου φίλε μου!

Για θυμισε μου πόσα λίτρα διαθέτεις? Το βασικό στα χρυσόψαρα είναι χώρος για κολύμπι!

Καλώς ήρθες στα κρύα νερά!

Το πιο βασικό είναι τα λίτρα, πες μας και θα σε βοηθήσουμε :)

Έγινε επεξεργασία - Panos1990

Δεν μου έλεγες να ανταλλάξουμε κατευθείαν τα ενυδρεία μας! Όπως ήταν, θα μου έδινες το δικό σου με τα Malawi και εγώ ο δικό μου τα χρυσόψαρα! Πλάκα κάνω…μια χαρά είναι και τα χρυσοψαρακια! Στα 250 λίτρα είσαι αρχηγός και μπορείς να βάλεις 6-8 χρυσόψαρα που όλα θα σου γίνουν τέρατα! Φτάνουν τα 30εκ και βαλε αλλά να ξέρεις ότι θα χρειαστείς υπερβολικά καλή φιλτρανση γιατί είναι απελπιστικά ρυπογόνα ψάρια! Το ψαράκι με τα μεγάλα μάτια λέγετε black moor!

Επειδη πιστευω οτι μιλάμε για μικτα λιτρα, 4-5 το πολυ θα ηταν ενταξει.

Τα Black Moor ειναι απο τα αγαπημενα μου και εχουν τρομερο χαρακτηρα.

Σιγουρα θα τα χαρείς!

Βlack moore ή

Oranda red cup ή

comet ή

Shubukin ή

Telescope eye ή

Comon ή

Funtail ή

Ryukin ή όποιο άλλο θες εσύ!

Δες τα όλλα και κατέληξε στο τι θα βάλεις!

Όλα μπαίνουν στα λίτρα σου!

Αποφασησα τι θα βαλω τελικα .Θα παρω 4 διαφορετικα 1 black moor ενα πορτοκαλι(το κλασσικο χρυσοψαρο) ενα απο αυτο με το κοκκινο στο κεφαλι :) και ακομα ενα δεν ξερω ακομα τι,μπορει και 2 blackmoor αντι για ενα,τι λετε?

Black moore, με αυτα αρχισα την εμπειρια μου τα χρονια του 90! πανεμορφα ψαρακια !

goldfish_geneological_tree_by_arosa-1.jpg

Rik πες μου μερικα πραγματα που πρεπει να ξερω,τοσα χρονια πρεπει να ξερεις τα παντα,τι πρεπει να προσεχω τι τροφες χρειαζομαι,τι συνθηκες ενυδρειου οξυγονο κτλπ :) Περιμενω απαντηση σου :D

Φιλε μου τοτε δυστηχως δεν ειχα Ιντερνετ και οι πληροφοριες που υπηρχαν ηταν μονο απο καποια βιβλια ή φυλλαδια.

Εγω ειχα 3 τα οποια τα ειχα και με αλλα ψαρια οπως ξιφοφορους, μολυ, και δεν θυμαμε και εγω τη αλλο, εν ολιγης ειχα μια ψαροσουπα χωρις να ξερω πολλα πολλα για τις απαιτησεις του καθε ψαριου. Να φανταστεις τα ειχα και με θερμοστατη στους 26 βαθμους. Απο τοτε ξανα ασχοληθηκα με τα ενυδρεια το 2009 ξανα αλλα με τροπικα ψαρια αν και καποια στιγμη θα ηθελα να ξαναστησω ενα ενυδρειο με ωραια Black moore.

Αυτο που μπορω να σου προτεινω ειναι μια καλη φιλτρανση και οχι πανω απο 3, 4 χρυσοψαρα, μια που μεγαλωνουν αρκετα και τρωνε αρκετα παραγοντας και αναλογους ρυπους οποτε για να μην εισαι συνεχεια με μια σκουπα βυθου στο χερι καλο ειναι να μην το παρακανεις σε νουμερο για να τα φροντιζεις μεσα σε λογικα πλαισια και να τα καμαρωνεις. Το αδυνατο σημειο τους θυμαμε ηταν τα εκτεθυμενα ματια τους οποτε αν και ειναι αντεχτηκα ψαρια σιγουρα ειναι ποιο εθαισθητα απο τα κοινα χρυσοψαρα και αν τα καλο διατηρησεις θα σου ζησουνε πολλα χρονια. Οταν κολυμπανε εχουν πλακα μια που νομιζεις πως βλεπεις ενα χοντρουλι να τρεχει, ειναι λαιμαργα ψαρια και καλο ειναι να μουλιαζεις πριν την τροφη τους γιατι εχουν ιδιαιτερο εντερακι και θα τα δεις να σκαβουν τον πυθμενα οποτε αν βαλεις χαλικακι καλο ειναι να ειναι ψιλο. Απο φυτα τοτε ειχαμε φουλ πλαστικουρα αλλα αν βαλεις ζωντανα φυτα τοτε κοιτα να ειναι σκληροφυλλα γιατι οπως σου ειπα ειναι λαιμαργα και τρωνε τα παντα.

:bigemo_harabe_net-146: Καλως να τα δεχτεις παντως, τι μου θυμησες τωρα!!!

Σε ευχαριστω φιλε μου θα ανεβασω φωτο την αλλη βδομαδα να τα δεις ¨!!!!!

Ωραια! Γιατι περημενουμε!

Πάντως αξιζει να δοκιμάσεις καμια βαλισενερια, εχινοδορο ή ανουβια.

:thumbup:

εκ πείρας ΜΗΝ βάλεις common (αυτά τα απλά μακρόστενα, κίτρινα) μαζί με άλλου είδους χρυσόψαρα....μεγαλώνει ΠΑΡΑ πολύ και ΓΡΗΓΟΡΑ. κυνηγάει τα άλλα, είναι πειραχτήρι, είναι πολύ γρήγορος και αν θέλει να ζευγαρώσει θα στα πεθάνει (κυριολεκτικά) στο κυνήγι. Θα σου χαλάσει το ενυδρείο.

ε τοτε λεω να βαλω 2 black moor και 2 απο αυτα με το κοκκινο στο κεφαλι !

Καλή επιλογή! Τα κόκκινα στο κεφάλι εννοείς τα oranda red cup?

Προσπάθησε να μην μπλέξεις fansy χρυσόψαρα μαζί με common γιατί θα έχεις πρόβλημα στην διατροφή τους! Τα κοινά χρυσόψαρα (common)… (αυτά τα πορτοκαλί-τα κίτρινα) είναι πολύ γρήγοροι κολυμβητές με αποτέλεσμα όταν υπάρχουν στον ίδιο χώρο με black moors η oranda που θέλεις να βάλεις να τρέχουν και να τους αρπάζουν την τροφή με αποτέλεσμα τα άλλα να κινδυνεύουν από υποσιτισμό! Δες το λίγο αυτό πριν τελικά να αποφασίσεις γιατί εγώ τα έχω έτσι και έχω πρόβλημα!

καταλαβα τι λες φιλε μου,θα βαλω 2 black moor και 2 orandα tελικα

thumbup.gifthumbup.gifthumbup.gif

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...