ababapanos 8 Φεβρουαρίου 2012 #1 Share 8 Φεβρουαρίου 2012 καλημερα! Σημερα μπολιασα το ενυδρειο μου. Ο φιλος που μου εδωσε το μπολι εχει ενα ενυδρειο 200 λιτρα με κιχλιδες, αλλα το φιλτρο του ηταν εσωτερικο. ( παρολα αυτα εχει πολλες γεννες καθαρο ενυδρειο , σωστες συνθηκες κλπ) Το δικο μου φιλτρο ειναι ενα εξωτερικο Eheim 2217, αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν τα βακτηρια απο το εσωτερικο φιλτρο του φιλου μου αν σιγουρα μπορουν να καλυψουν το δικο μου εξωτερικο.... Να πω οτι απο τα σφουγγαρια του, βγαλαμε αρκετη μπιχλα και επισης μου εδωσε και ενα κομματι υαλοβαμβακα απο το φιλτρο του και το εβαλα μεσα στο δικο μου.(το μπολι το μετεφερα στο ενυδρειο μου σε λιγοτερο απο 20 λεπτα). Την θερμοκρασια τωρα την εχω στους 28 βαθμους και εριξα μεσα στο ενυδρειο 2 φυλαρακια τροφη. Αυριο θα μπουν τα πρωτα ψαρια. τελος θελω να ρωτησω , εχω ενα τεστ αμωνιας salifert, ποτε ειναι καλο να κανω τεστ, και στην κατασταση που ειναι τωρα το ενυδρειο μου θα πρεπει να εχω μιδενικες τιμες η οχι? Ευχαριστω πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 8 Φεβρουαρίου 2012 #2 Share 8 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Την θερμοκαρσία μπορεί να την πάρεις στους 26 βαθμούς περίπου, οι 28 είναι υπερβολή,μετά το μπόλι μπορείς να υποστηρίξεις ρίχνοντας και βακτηρίδια ,για τεστ θα έλεγα μετά που θα μπύν τα ψάρια ,προσοχή στην ποσότητα τροφής μετά τα ψάρια Έγινε επεξεργασία 8 Φεβρουαρίου 2012 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ababapanos 8 Φεβρουαρίου 2012 Author #3 Share 8 Φεβρουαρίου 2012 απο το ενυδρειο που αγορασα της ferplast dubai 120 ειχε μεσα αυτες τις καψουλες. Το θεμα ειναι οτι ηταν χημα χωρις κουτι η καποιο καρτελακι με οδηγιες και δεν ξερω πως να τα χρησιμοποιω. Αν ριχξω μια καψουλα σημερα θα μπορουν να μπουν τα ψαρια αυριο? http://dl.dropbox.com/u/42952130/IMG_0001.JPG Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 8 Φεβρουαρίου 2012 #4 Share 8 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Είνα αυτά εδώ http://www.ferplast....01/frm_pagina=1 , μπορεις να ρίξεις πιστεύω οτι κακό δεν κάνουν και θα βοηθήσουν.Το βασικό είναι εφόσον έβαλες μπόλι να βάλεις το συντομότερο τα ψάρια Έγινε επεξεργασία 8 Φεβρουαρίου 2012 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Φεβρουαρίου 2012 #5 Share 8 Φεβρουαρίου 2012 Λιγα ψαρια για αρχη,πολυ λιγο ταισμα,και υποστηριξη με βακτηρια για καποιες μερες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ababapanos 8 Φεβρουαρίου 2012 Author #6 Share 8 Φεβρουαρίου 2012 (edited) ευχαριστω για τις απαντησεις. Την καψουλα να την ριξω οπως ειναι μεσα στο ενυδρειο? η να την ανοιξω και να ριξω μονο το περιεχομενο της? πιστευετε οτι ειναι κακο που θα καθηστερισουν τα ψαρια και θα μπουν αυριο ? Έγινε επεξεργασία 8 Φεβρουαρίου 2012 - ababapanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Φεβρουαρίου 2012 #7 Share 8 Φεβρουαρίου 2012 Αυτες οι καψουλες καλο θα ειναι να τοποθετηθουν μεσα στο φιλτρο,καθως αυτο που κανουν ειναι να προετοιμαζουν-δημιουργουν την καταλληλη επιφανεια ωστε να αποικηθει το βιολογικο υλικο με βακτηρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ababapanos 9 Φεβρουαρίου 2012 Author #8 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 μαλον εκανα μια πατατα. Ξεχασα τον θεροστατη εκτοσ μπριζας, και σημερα το πρωι που ξυπνησα ειδα οτι η θερμοκρασια ειχε πεσει στους 21-22 βαθμους. Λετε το μπολιασμα που εκανα χθες να χαλασε? Παντως τα ψαρια αν ολα πανε καλα μου ερχοντε στις 7 το απογευμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 9 Φεβρουαρίου 2012 #9 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 Οχι ,καλως να τα δεχτεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
ababapanos 9 Φεβρουαρίου 2012 Author #10 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 Σε ευχαριστω φιλε μου. Μακαρι να αντεξουν το κρυο (ελπιζω να μην εχει μεσα στο χωρο αποσκευων του λεοφωριου) και να μου ερθουν μια χαρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 9 Φεβρουαρίου 2012 #11 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 Αν τοποθετηθούν καλά και σε καλή συσκευασία, τότε ούτε απο κρύο ούτε απο τίποτα δεν θα έχεις πρόβλημα! Μην ανχώνεσαι! Μόλις έρθουν τότε θα αποζημειωθείς για την υπομονή που έδειξες τόσο καιρό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ababapanos 9 Φεβρουαρίου 2012 Author #12 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 ευχαριστω για τις απαντησεις. ηρθαν ολα ζωντανα! τους κανω την προετοιμασια τωρα http://dl.dropbox.com/u/42952130/IMG_0109.JPG http://dl.dropbox.com/u/42952130/IMG_0115.JPG http://dl.dropbox.com/u/42952130/IMG_0112.JPG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 9 Φεβρουαρίου 2012 #13 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 Μπράβο μπράβο! Ωραία ψάρια!! Για να δούμε θα έχει ενδιαφέρον! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 9 Φεβρουαρίου 2012 #14 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 ομορφιες!!! να σου ζησουν και να τα χαρεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ababapanos 9 Φεβρουαρίου 2012 Author #15 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 Τα aulonacara rubin red, να πω την αληθεια δεν ειναι τοσο ομορφα σαν τις φωτογραφιες... Ειναι σχεδον μονο γκρι και εχουν λιγο κοκκινο στα πτερυγια, δεν ξερω αν ειναι ετσι γιατι ειναι ακομα μικρα, η τωρα που θα μπουν στο ενυδρειο βγαλουν τα κανονικα τους χρωμματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 9 Φεβρουαρίου 2012 #16 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 Το χρώμα θα φτιάξει! Θα πάρει μέρες μέχρι να εγκληματιστούν και να βρουν χώρους! Βάλε μια φωτό να τα δούμε και μεις στο ενυδρείο!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 9 Φεβρουαρίου 2012 #17 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 Το χρώμα θα φτιάξει! Θα πάρει μέρες μέχρι να εγκληματιστούν και να βρουν χώρους! Βάλε μια φωτό να τα δούμε και μεις στο ενυδρείο!!!!!! καλη αρχη φιλε μου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ababapanos 9 Φεβρουαρίου 2012 Author #18 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 να και μερικες φωτογραφιες... http://dl.dropbox.com/u/42952130/IMG_0120.JPG http://dl.dropbox.com/u/42952130/IMG_0122.JPG http://dl.dropbox.com/u/42952130/IMG_0126.JPG http://dl.dropbox.com/u/42952130/IMG_0128.JPG Την περισσοτερη ωρα στην αρχη ηταν ολα μαζι. τωρα labidochromis εχουν αρχισει ιδη να εξερευνουν, και τριπονουν και χανοντε μεσα στις πετρες. Οι aulonacara απο οτι βλεπω δεν ενδιαφεροντε και πολυ για κρυψονες... Aπο ταισμα καθολου σημερα σωστα? και να αρχισω απο αυριο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 9 Φεβρουαρίου 2012 #19 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 Πολύ όμορφα τα ψάρια σου! Τροφή απο αύριο! Και με μέτρο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 9 Φεβρουαρίου 2012 #20 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 Κουκλια ειναι ,να τα χαιρεσαι,αυριο να τα ταισεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 9 Φεβρουαρίου 2012 #21 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 Καλή αρχή εύχομαι! Να τα χαίρεσαι!!!Κατι μου λέει πως ο αρσενικός aulonοcara θα γινει πολύ ομορφος!!! Αν και στο είπαν και τα παιδιά.....πολύ προσοχή στο τάισμα!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ababapanos 9 Φεβρουαρίου 2012 Author #22 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 Καλή αρχή εύχομαι! Να τα χαίρεσαι!!!Κατι μου λέει πως ο αρσενικός aulonοcara θα γινει πολύ ομορφος!!! Αν και στο είπαν και τα παιδιά.....πολύ προσοχή στο τάισμα!!!!!!! Αυτο με την τροφη με προβληματιζει λιγο.... πως ειναι καλυτερα να ταιζω? να ριχνω μαζι λιγο τροφη για φυτοφαγες και λιγο για σαρκοφαγες? η να ταιζω τις περισσοτερες ημερες με τροφη για φυτοφαγες και 2-3 φορες την εβδομαδα να ριχνω και για σαρκοφαγες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Φεβρουαρίου 2012 #23 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 Γιατι να ταιζεις περισσοτερο για φυτοφαγες;Τα λαμπιντο δεν ειναι φυτοφαγα Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 9 Φεβρουαρίου 2012 #24 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 Αυτο με την τροφη με προβληματιζει λιγο.... πως ειναι καλυτερα να ταιζω? να ριχνω μαζι λιγο τροφη για φυτοφαγες και λιγο για σαρκοφαγες? η να ταιζω τις περισσοτερες ημερες με τροφη για φυτοφαγες και 2-3 φορες την εβδομαδα να ριχνω και για σαρκοφαγες? Με τα Labido δεν εχεις προβλημα...ειναι παμφάγα και ειναι mbuna!!! Ο δεύτερος συνδυασμός μου ακούγεται καλύτερος. Οσον αφορα το προσοχή στο τάισμα που σου γράψαμε ολοι παραπάνω, ήταν για να σου τονίσουμε πως τωρα που το ενυδρειο ειναι νεο μπορει να ξεφυγουν οι τιμές(αμμωνία , νιτρώδη κτλ) αν γίνεις υπερβολικός στο τάισμα! Θα ρίχνεις λίγο!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ababapanos 9 Φεβρουαρίου 2012 Author #25 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 νομιζα οτι τα labudo ειναι φυτοφαγα, αρα θα κανω ενα μιξ των τυροφων που αγορασα και θα ταιζω και φυτοφαγα και πρωτεινες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος