Jump to content

Πληροφοριες Σχετικα Με Παροχη Co2 - Φωτισμο - Λιπασμα

Panos2011

Recommended Posts

θα ηθελα να κανω μια ανακεφαλαιωση σχετικα με την παροχη φωτισμου - διοξειδιου - λιπασματος στο ενυδρειο μου πριν το φυτεψω. Μετρησεις δεν εχω κανει ακομα :(

Ως προς τον φωτισμο εχω κανει πατεντα χωρις καπακι με 2 λαμπες τ5 μια econoline 24w της Aquael και η αλλη Aquael παλι σαν την ασπρη αλλα ροζ 24w. Μπορει καποιος να μου πει ποσα w/l εχω και καποιες προτασεις για φυτα.

Υποστρωμα εχω της API.

Οσον αφορα παροχη διοξειδιου, diy δεν μπορω να κανω λογω χωρου και τις ταμπλετες δεν τις εμπιστευομαι και πολυ οποτε διαλεγω excel. Ειναι εξισου "δυνατο" σαν το diy?

Λιπασμα εχω το Bloow & Grow της Μicrobe - Lift.

Με ολα αυτα, θα εχω καποια στοιχειωδης αναπτυξη σε μετριας δυσκολιας φυτα πχ cuba?

48 WATT στα 54 λιτρα το θεωρω αρκετο φωτισμο για cuba .Για εμενα ιδανικο θα ηταν να ξεκινουσες με φωτοπεριοδο σταδιακα μεχρι τα 28-30 watt το πολυ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕς ΜΕΧΡΙ ΤΑ 48 αλλα σε διαστημα 3-4 εβδομαδων για το φοβο ξεσπασματος αλγης...βεβαια για αυτα θα μπορουσε να μιλησει και κανενας πιο εμπειρος γιατι εγω ας πουμε εχω ενα θεμα με τις αλγες....δεν τις υποφερω καθολου!!!

Τωρα με το υποστρωμα θα πρεπει να ψιλοφορτωσεις γρηγορα το ενυδρειο με φυτα και για τις πρωτες 2-3 εβδομαδες μην βαλεις λιπασματα ...το ελαχιστοτατο...το 1/5 της δοσης που λεει μετα την 2η για να μην σου πω τριτη εβδομαδα και παντα σταδιακα και οχι βιαστικες κινησεις αλλιως θα γεμισεις αλγες...

Προσοχη πολυ στην ισορροπια νιτρικων με φωσφορικα για να μην πιασεις αλγες....No3 παντα σταδιακα 10-12 και pο4 γυρω στο 0,5 αντε 1 ...Αν δεν πιασεις αυτες τις τιμες θα σε πιασουν οι αλγες!!!

Εγω με το excell στο ενυδρειο δεν ειδα καμμια αναπτυξη αλλα μονο σαπισμα φυτων και αναπτυξη ειδα μονο με παροχη διοξειδιου μεσω ηλεκτρολυσης που ειχα βαλει για 5 μηνες (sicce life2 co2 gia μαχ 130litra ασχετα αν λεει αυτος για 200) και μετα ακομα περισσοτερη με παροχη διοξειδιου μεχω μπουκαλας co2...ΔΕΝ ΣΥΣΤΗΝΩ το excell παρα μονο ως μεσο καταπολεμησης της αλγης!!!

Το cuba θελει πολυ φως ισως και λιγο παραπανω απο αυτον που εχεις με τις 2 λαμπες αλλα θα πρεπει να τον το ανεβασεις σταδιακα τον φωτισμο...

τΟ CUBA ΔΥΣΤΥΧΩΣ θελει πολυ φωτισμο πανω απο 1 watt ανα λιτρο λιπασματα και παροχη διοξειδιου που εσυ δεν εχεις οποτε δεν θα σου προτεινα να βαλεις cuba....περιορισου με κατι ευκολοτερο...

<p>48 WATT στα 54 λιτρα το θεωρω αρκετο φωτ&

τι φυτα θα μπορουσα να βαλω? επειδη σκεφτομαι το σ/κ να το φυτεψω,,,

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...