Jump to content

Γεννα Γκαπυ Βοηθεια!!!

kotsosaqua

Recommended Posts

παιδια καλησπερα σας,εχω στο ενυδρειο μου (60 λιτρα )καμια 4 θυληκα και 2 αρσενικα γκαπυ!!! ολα τα θυληκα μου ειναι εγκυα και τα περιμενω...το θεμα ειναι οτι εχω πυκνη βλαστηση με λιμνοφιλα εχινοδορους κτλ αλλα δεν εχω κερατοφυλλο!!! επισης εχω παρει και γεννηστρα σε περιπτωση αναγκης!!! πειτε μου τωρα!! ενα απο τα θυληκα ειναι ετοιμο και δεν χερω ποτε και αν χρειαζεται να το βαλω σε γεννηστρα!!! ειναι καλυτερα να γεννησει μεσα στο ενυδρειο?? το εχω πολυ προσεγμενο το ενυδρειο μου και δεν θελω να μαζευω ραχοκοκαλιες απο φαγωμενα γκαπακια!!!μπορω να αποφυγω και την ενδεχομενη αυξηση της αμμωνιας απο την ιχθιοφορτηση μετα απο τις γεννες??? σας ευχαριστω!!!

Μην αγχώνεσαι ! Το κερατόφυλλο δεν είναι το μόνο φυτό που μπορεί να προσφέρει κρυψώνες.

Εγώ δεν έβαλα γεννήστρα γιατί οι περισσότεροι δεν την προτείνουν.

Η διαδικασία ίσως να προκαλεί στρες στην εκάστοτε θηλύκια.

Αφού είναι προσεγμένο το ενυδρείο άσε τη φύση να κάνει το παιχνίδι της όσο μπορεί.

Ραχοκοκαλιές δεν πιστεύω να βρεις ;)

Μην στεναχωριέσαι. Ούτε ραχοκοκαλιές θα βρείς ούτε νεκρά ψαράκια.

Όσα καταφέρουν να επιζήσουν θα έχουν μια ελαφριά έως μηδαμινή επίπτωση στην βιολογία σου πολύ αργότερα αφού μεγαλώσουν. Οπότε μετράς τα λίτρα σου, τα συγκρίνεις με τα ψαράκια σου και δίνεις κάποια απο αυτά.

Όλα είναι τόσο απλά. Δεν χρειάζεται να έχεις άγχος.

Και δεν χρειάζεται να έχεις κερατόφυλλο. Άν είναι καλά φυτεμένο θα είσαι ΟΚ.

Οπως σου ειπαν και οι πανω να μην ανυσηχεις!Θα χαρεις πολλα γκαπακια αλλα και μερικα δεν θα τα καταφερουν αφου τις πρωτες μερες μπορει να γινουν τροφη!Να μην σε νοιαζει ομως διοτι θα αποκτησεις τοσο πολλα απο πολλες γεννες που δεν θα εχεις τι να τα κανεις εκτος φυσικα και δινεις σε συνχομπιστες ή πετ-σοπ.Αντε με το καλο να σου ερθουν!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...