Jump to content

Αναγνώριση Σαλίγκαρου Και Φροντίδα Του

Recommended Posts

Πριν 6 μέρες ξεκίνησα το στρώσιμο του 25λιτρου ενυδρείου μου και προέκυψαν μωρά σαλιγκαράκια. Ξέρει κανείς τι είδος είναι και αν χρειάζεται να κάνω κάτι ιδιαίτερο για την επιβίωσή τους? Πχ τάισμα, αλλαγή νερού, θερμοκρασία... Είναι πολύ δραστήρια ζωάκια και τριγυρνάνε σε όλο το ενυδρείο. Βάζω φωτο το ένα απ'τα δύο μεγαλύτερα που πόζαρε καλύτερα. Έχει μαύρα σχέδια στο καβούκι του.

Τεστ νερού δεν έχω πάρει ακόμα(αναποφάσιστη) και θα κάνω σε πετσοπ σε 2 μέρες.

(Η κιτρινίλα του τοπίου δεν είναι εξαιτίας βρωμιάς...οφείλεται σε τύρφη, ξύλο και φύλλο indian almond...)

post-48517-0-79118200-1328547155_thumb.jpg

post-48517-0-04550100-1328547171_thumb.jpg

Λογικα σε λιγες μερες θα ρωτησεις πως θα τα ξεφορτωθεις καμια ιδιεταιρη φροντιδα τα καταφερνουν μονα τουσ μια χαρα .

Πο πο τι αισιόδοξο μήνυμα! :ph34r:

Δεν πιστεύω να μου φάνε την βαλισνέρια!!!

Αντέχουν σε κρύο νερό για να τα μοιράσω σε διάφορους που δεν ξέρουν από αυτά και θα τα εκτιμήσουν;

• 3 weeks later...

Σχετικά με το είδος των σαλιγκαριών σου : Υπάρχουν δύο διαφορετικά ήδη τα όποια ωστόσο μοιάζουν εξαιρετικά. Το ένα είδος είναι το Lymnea του οποίου το κέλυφος, όταν το κοιτάς από το άνοιγμα του, γυρίζει προς τα δεξιά και το άλλο είναι το είδος Physa του οποίου το κέλυφος στρέφεται προς αριστερά.

Τα Lymnea τρέφονται με άλγες αλλά όταν δε βρίσκουν όση χρειάζονται και πεινάσουν θα φάνε και φυτάκια. Τα Physa θεωρούνται ακίνδυνα για τα φυτά.

Τα δικά σου μου φαίνονται για Physa. Όμως δες και μόνη σου : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=306910 Εγώ έχω αρκετά από αυτά, σε μικρό σχετικά μέγεθος καθώς τα kribensis μου δεν τα αφήνουν ναμεγαλώσουν πολύ. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα, αν και μερικές φορές δημιουργούν την ψευδή αίσθηση πως τρώνε φύλλα. Στην πραγματικότητα τρώνε φύλλα που ήδη έχουν χαλάσει και αρχίζουν να αποσυντήθενται.

Μια ολοκληρωμένη άποψη για τα σαλιγκάρια υπάρχει εδώ : http://www.aquazone....63

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...