kotsosaqua 5 Φεβρουαρίου 2012 #1 Share 5 Φεβρουαρίου 2012 παιδια μια βοηθεια σας παρακαλω... εχω ενα φυτεμενο ενυδρειο 60 λιτρων και ειχα μεσα 7 γκαπυ(2 αρσενικα και 5 θηλυκα),τελικα σημερα ενα θηλυκο μου ψοφησε πανω στην αντλια οξυγονου .Το βρηκα ακινητο.εν τω μεταξυ οι μετρησεις μου στην εβδομαδα επανω μου βγηκανε λιγο ψηλες και εκανα μια καλη αλλαγη νερου καθως και καθαρισμο του φιλτρου μου στο νερο της αλλαγης.Ομως αυτο το παρατηρουσα συνεχως οτι ηταν νωχελικο και κολυμπουσε στην επιφανεια του νερου απο την αρχη κιολας που το εβαλα μεσα στο ενυδρειο ,καθως και δεν κυνηγιοτανε απο τα αρσενικα πολυ....στο τελος πριν το πεταξω το κοιταξα προσεκτικα και ειδα οτι απο την μια πλευρα της κοιλιας του κοντα στην εδρα ειχε ενα πρασινο χρωμα το δερμα(δηλαδη σε εκεινο το σημειο εσωτερικα φαινοταν πρασινο) μηπως εχει να κανει με τις μετρησεις ή ηταν αρρωστο απο το πετσοπ....μακαρι να μην ειναι κατι μεταδοτικο γιατι τα αλλα θυληκα μου ειναι εγκυα και τα περιμενο.Βεβαια δεν μου φαινονται νωχελικα τα αλλα,αντιθετως κυνηγιουνται ολη μερα!!!σας ευχαριστω..εκ των προτερων!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 6 Φεβρουαρίου 2012 #2 Share 6 Φεβρουαρίου 2012 Τα guppys γενικά είναι πολύ ευαίσθητα ψαράκια! Τι μετρήσεις είχες δηλαδή?…ποσό ανεβασμένες? Το ενυδρείο σου ποσό καιρό τρέχει? Είναι στρωμένο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotsosaqua 6 Φεβρουαρίου 2012 Author #3 Share 6 Φεβρουαρίου 2012 οταν ειχα 7 ψαρια λογω της ιχθυοφορτησης και του ταισματος ειχα ψηλη την αμμωνια και λιγο τα νιτρωδη...εκανα μια αξιοπρεπη αλλαγη νερου και επλυνα το φιλτρο μεσα στο νερο της αλλαγης...εριξα και ταβλετα bactozym στο φιλτρο και μετα απο 4 μερες με ψοφισε το γκαπυ....βεβαια απο την αρχη που το πηρα ηταν νωχελικο και κολυμπουσε στην επιφανεια μονιμα και δεν ενοχλουτανε απο τα αρσενικα!!!!!τωρα η κοιλια του ηταν πρασινωπη μετα που ψοφισε ....δεν ξερω ,τι να πω...!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotsosaqua 6 Φεβρουαρίου 2012 Author #4 Share 6 Φεβρουαρίου 2012 το ενυδρειο δουλευει κανα μηνα τωρα και το εστρωσα κανονικα!!!τουλαχιστον αυτο εδειχναν οι μετρησεις....το εχω φυτεψει κιολας!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 8 Φεβρουαρίου 2012 #5 Share 8 Φεβρουαρίου 2012 Αν ήταν πολύ ψηλά η αμμωνία σου πιθανών το ψαράκι σου να την άκουσε! Πόσο ψηλά δηλαδή? Πως λες ότι το ενυδρείο σου είναι στρωμένο και έχεις αμμώνια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 13 Φεβρουαρίου 2012 #6 Share 13 Φεβρουαρίου 2012 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος