Jump to content

Πρόβλημα Με Νιτρώδη.....

Mariaz

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Εχω ένα ενυδρείο 30 λίτρων.Οι τελευταίες μετρήσεις έχουν δείξει νιτρώδη 30 ppm....!!!!!Μπορεί κάποιος να μου πει πως θα ρίξω τις τιμές αυτές στα σωστά επίπεδα?

Θες να πεις νιτρικά 30ppm.

Ο πιο παραδοσιακός τρόπος είναι με μεγάλες συχνές αλλαγές νερού.

Πες μας μερικές πληροφορίες για το ενυδρείο. Ψάρια τι έχεις μέσα, κάθε πότε ταίζεις, skimmer υπάρχει, αλλαγές νερού κάνεις, Α/Ο έχεις...

Νιτρικά, εχεις δίκιο .... :(

Μέσα στο ενυδρείο υπαρχει ενα yellow tail damsel και δυο κλόουν.Τα ταΪζω δυο φορές την ημέρα προσπαθώντας να μην ρίχνω τροφή πιο πολύ από αυτό που τρώνε για να μη μένει στο νερό.Αλλαγές νερού κάνω αφαιρώντας το 40% από το ενυδρείο μια φορά την εβδομάδα.Skimmer δεν έχω βάλλει σε αυτό γιατί στήνω ένα μεγαλύτερο ενυδρείο 60 λ στο οποίο θα μεταφέρω τα ψάρια.

Κάθε ενυδρείο είναι ξεχωριστό. Εγώ μπορεί να σου τονίσω κάποια πράγματα αλλά δεν σημαίνει πως αν τα διορθώσεις θα κατεβούν τα νιτρικά δια μαγείας. Κάνοντας και βλέποντας θα κρίνεις εσύ ο ίδιος τι δουλεύει καλύτερα για το σύστημα.

Σε 30lt ενυδρείο, μιλάμε για καθαρό νερό <30lt. Σε αυτά τα λίτρα προσωπικά θεωρώ ότι επιβαρύνεις το νερό με ένα Damsel και δύο Clownfish. Ειδικά αν ταίζεις κάθε μέρα δύο φορές. Το ότι τρώνε το φαγητό και δεν μένει δεν νομίζω να παίζει ρόλο μιας και το τελικό "προιόν" (aka σκατουλάκια) έχουν ως αποτέλεσμα νιτρικά.

Να πω ότι μου κάνει εντύπωση πως παρόλου την αλλαγή νερού 40% που κάνεις εβδομαδιαίως, αυτή η ποσότητα νιτρικών σημαίνει ότι "καταπονείς" το ενυδρείο. Μήπως σου έχει πεθάνει κάτι μέσα στο ενυδρείο? Μήπως έχεις κάποιο φίλτρο με βαμβάκι-σφουγγάρια?

υπ. Με ποιό τέστ μετράς νιτρικά?

Τα δύο κλόουν έχουν λιγότερο από ένα μήνα στο ενυδρείο.Το ξέρω ότι είναι πολλά ψάρια για 30λίτρα αλλά σε μία εβδομάδα περίπου ελπίζω να έχουν μεταφερθεί όλα στο καινούργιο ενυδρείο.Δεν έχει ποτέ πεθάνει κάτι στο ενυδρείο.Δεν ξέρω όμως αν παίζει ρόλο το γεγονός ότι έχω μέσα και 1 γαριδούλα η οποία κάθε δυο εβδομάδες αποβάλει το παλιο κέλυφος το οποίο δε το αφαιρώ γιατί παρατήρησα πως μεσα σε 4 μέρες έχει "λιώσει"...Το φίλτρο μου έχει σφουγγάρι, ναι....

σφουγγάρι ή ενυδρειακό βαμβάκι = νιτρικά (αν δεν καθαρίζονται και αντικαθιστώνται συχνά)

για κανένα μήνα κάνε τις αλλαγές σε πιο συχνή βάση...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...