Jump to content

Otocinclus

pitsiovic

Recommended Posts

Παίδες σήμερα πήρα 2 otto ακόμα είμαι στην προσαρμογή.Λέτε να την κάνω με κλειστά φώτα??? Επειδή άκουσα πως είναι πολύ ευαίσθητα στην αρχή.Θέλω να ρωτήσω και κάτι ακόμα.Ο petshopας μου έδωσε και μια τροφή Algae Wafers που μου είπε οτι την δοκίμασε και την τρώγανε. Να την ρίχνω βράδυ? Εσεις (όποιοι έχετε otto) με τι τους ταίζεται και πότε?

Η προσαρμογη των ψαριων γινεται ΠΑΝΤΑ με κλειστα φωτα για να μειωθει το στρες της μεταφορας τους!

Οι οτο ειναι πολυ ευαισθητα ψαρακια και πρεπει να ξερουμε να τους διαλεγουμε.Παιρνουμε παντα ψαρακια που εχουν γεματη κοιλιτσα η οποια ειναι σημαδι οτι τα ψαρια εχουν φαει και στο πετσοπ.Εγω οταν ειχα οτο τους ταιζα αγγουρακι,κολοκυθακι και ταμπλετες για γατοψαρα. Πιο πολυ ομος ζαρζαβατικα.

ΥΓ παρε αλλους 3-4 για να νοιωθουν πιο ανετα σαν ομαδα

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Γενικά, δες εδώ για μερικές πληροφορίες : http://www.aquazone....l=&fromsearch=1 Αν θες, βάλε και καμιά φώτο των ψαριών σου στο link. Τα δικά μου τα τάιζα κυρίως την ημέρα. ΑΠλά θέλουν το χρόνο τους για να τη βρουν. Θα τους βοηθήσει σημαντικά, τουλάχιστον στην αρχή, αν ρίχνεις τις ταμπλέτες τους ή τα λαχανικά τους στο ίδιο σημείο κάθε φορά. Τα λαχανικά τα προτιμούσαν σε σχέση με τις ταμπλέτες. Πόσα συνολικά έχεις και σε πόσα λίτρα;

Δες και ένα ενδιαφέρον θέμα για τα otos : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=58035

Για την προσαρμογή ότι είπα ο rasta man :D

Λοιπόν πήρα 2 μικρούς 2-2,5 cm έχω 50 l γι αυτό δεν πήρα παραπάνω λέτε να πάρω αλλους 2?Το ενυδρείο μου είναι αυτό http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=71304&hl=&fromsearch=1 μόνο που μπήκαν 6 red cherrys και τα guppys είναι 5 πλέον. Εδώ και 1 ώρα τα κάνω προσαρμογή με ανοιχτά φώτα αλλά τα έχω βάλει σε μέρος με αρκετή σκιά και τα βλέπω πολύ ζωηρά.Κουνιούνται συνέχεια μέσα στην σακούλα και δεν κάθονται φοβισμένα σε μια γωνιά όπως έκαναν τα cory που ήθελαν σχεδόν 1 βδομάδα για να τους φύγει το strees(αν κι εκείνα ήταν πολύ ταλαιπωριμένα)Επειδή διάβασα εχθές διάφορα θέματα κοίταξα προσεκτικά να είναι υγιείς τα ψαράκια και με γεμάτες κοιλίες.Ρώτησα και τον υπάλληλο του petshp και μου είπε πως τους είχε 2 βδομάδες εκεί. Οπότε σίγουρα τρώνε.Και επίσης εδώ και 2 ώρες περίπου που είναι στην σακούλα με το νερό παρατήρησα ότι υπάρχουν κόπρανα δείγμα του ότι τρώνε κι αυτό.

Ύστερα από 2 ώρες μετέφερα τους otto στο ενυδρείο (με ανοιχτά φώτα).Από τι δείχνουν δεν είναι καθόλου stressαρισμένοι (κόλλησαν στην γωνία του μπροστινουύ με το πλαινό τζάμι και άρχισαν την "δουλειά").Μακάρι να είναι συνέχεια έτσι και να έγινε σωστά η μεταφορά και η προσαρμογή....θα τους ρίξω την πλακέτα το βραδάκι για να μην έχει πολύ φως αν και βλέπω πως δεν δίνουν σημασία στο φως(δεν έχουν κρυφτεί εδώ και 5-10 λεπτά που είναι μέσα.)...

Καταρχην ειναι λαθος η προσαρμογη να γινεται με ανοιχτα φωτα, στο ειπαμε και πιο πανω, γιατι συνεχισες με ανοιχτα? Μη ταισεις σημερα καλητερα, ταισε αυριο.

Επειδή έχω τα φυτά είπα να μην τα κλείσω και τα ξανα ανοίξω μετά από 2 ώρες.Τάισα τώρα το βράδυ κατεψυγμένη τροφή για τα υπόλοιπα ψάρια με σβηστά τα φώτα και παρατήρησα πως πήγαν κι αυτοι στο σημείο που έπεσε η τροφή.Αν και τους βλέπω πως κινιούνται συνέχεια και τρώνε άλγη από τα τζάμια και από τα φύλα των φυτών....Μέχρι στιγμής φαίνεται πως πάνε μια χαρά.Ουτε στρεσαρισμένα φαίνονται ούτε κάτι να τα ενοχλεί.Θα δείξει και στην συνέχεια...Τώρα κάτι άλλο ...Αύριο ήταν να κάνω την μηνιαία μεγάλη αλλαγή νερού λέτε να την αναβάλω και να κάνω μια μικρή...?

Τα φυτα σου δεν θα παθαιναν τιποτα αν εκλεινες τα φωτα και τα αναβες παλι αυριο..

Τέλος πάντων από δω και μπρός θα το ξέρω...Το σημαντικό είναι πως δεν είναι στρεσσαρισμένα.Τελικά για την αλλαγή τι λέτε να την κάνω αύριο ή μήπως είναι νωρίς???Να κάνω μια πιο μικρή και μετά από 1-2 βδομάδες την μεγάλη?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...