nikolaosbouk 1 Φεβρουαρίου 2012 #1 Share 1 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Παιδια για σας, ειμαι νεος στην παρεα και με λενε Νικο. Ετοιμαζω θαλλασινο ενυδρειο (μετα απο 13 χρονια στο χομπυ - εχω φυτεμενο 300λιτρα) Το θεμα ειναι οτι επιτελους τελειωνω με τις αγορες και πρεπει να αγορασω αραγονιτη και ζωντανο βραχο. Μηπως ξερετε που θα βρω σχετικα φτηνο?Και απο internet na einai δεν εχω θεμα (ουτος η αλλος ολα απο εκει τα εχω ψωνισει!!) Ειμαι απο θεσσαλονικη kai menv kalamaria, βρηκα στο quiko pet shop me 15ευρω το κιλο. Το ενυδρειο που κανω ειναι 250λιτρα και μου ειπε αυτος στο μαγαζι οτι θελω περιπου το 10% ζωντανο βραχο, δηλαδη 25κιλα περιπου, αρα 375ευρω μονο για βραχο? Τρελαθηκα!! ειδη μου εχουν φυγει παρα πολλα λεφτα για φωτισμο led- σκιμμερ - ψηφιακο ph μετρο και αλατομετρο και ακομη θελω κοραλιερες και αλλα πολλα πολλα.ψιλολοιδια!! Έγινε επεξεργασία 1 Φεβρουαρίου 2012 - nikolaosbouk Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikostrex 1 Φεβρουαρίου 2012 #2 Share 1 Φεβρουαρίου 2012 καλωσηρθες στην παρεα μας φιλε Νικο. καταρχην καλα εχεις κανει και περνεις τα πραγματα που χρειαζονται σιγα σιγα αυτο δειχνη οτι εχεις υπομονη ! μιας και το reef χρειαζεται η υπομονη να ειναι περισσια + οτι η εποχες εχουν αλλαξει και τα χρηματα πια βγαινουν δυσκολα.. μιας και αναφερεις για το βραχο και την αξια που εχει 15 ευρω ειναι οντως πολλα λεφτα και καλα κανεις και το ψαχνεις ! εγω αυτο που θα σου προτεινω ειναι να δεις στης αγγελιες για βραχο ολο και καποιο παιδι θα δινει ζωντανο βραχο και ενα δευτερο σαν λυση ειναι να παρεις το μισο βραχο ζωντανο και τον αλλο μισο ψοφιο ετσι γλυτωνης αρκετα λεφτα και σιγα σιγα ο ψοφιος θα γινει και αυτος ζωντανος! οσο για της κοραλιερες δεν ειναι κατι που πρεπει να το παρεις αμεσα φιλικη συμβουλη. κοιτα το ενυδρειο να (πατηση σωστα ) και ολα τα αλλα ερχονται και πολυ πολυ υπομονη!! + διαβασμα φιλικα Νικος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 2 Φεβρουαρίου 2012 #3 Share 2 Φεβρουαρίου 2012 Καλη αρχη και απο εμένα. Εγω θα σου ελεγα να ψαξεις όλα τα μαγαζιά στην Σαλονικα και να μην κοιταξεις τοσο τις τιμές όσο τον ίδιο τον βράχο σε τι κατάσταση είναι. Κοίτα και στις αγγελίες όλο και κάτι θα διώχνει κάποιος. Τα χριστούγεννα υπήρχαν τουλάχιστον 10 αγγελίες που δίνανε βράχο και αραγωνίτη από θεσαλλονίκη. Σημαντικό: μην βλέπεις τιμή και λές καλός είναι, τσεκαρε καλά κάθε κομμάτι που θα πάρεις. Μπορείς επίσης να πέρνεις σιγά σιγά τα κομμάτια που θες (2-3 κιλά την φορά) και φυσικά όπως είπε και ο Νικος παίζει και το 50/50. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaosbouk 2 Φεβρουαρίου 2012 Author #4 Share 2 Φεβρουαρίου 2012 καλωσηρθες στην παρεα μας φιλε Νικο. καταρχην καλα εχεις κανει και περνεις τα πραγματα που χρειαζονται σιγα σιγα αυτο δειχνη οτι εχεις υπομονη ! μιας και το reef χρειαζεται η υπομονη να ειναι περισσια + οτι η εποχες εχουν αλλαξει και τα χρηματα πια βγαινουν δυσκολα.. μιας και αναφερεις για το βραχο και την αξια που εχει 15 ευρω ειναι οντως πολλα λεφτα και καλα κανεις και το ψαχνεις ! εγω αυτο που θα σου προτεινω ειναι να δεις στης αγγελιες για βραχο ολο και καποιο παιδι θα δινει ζωντανο βραχο και ενα δευτερο σαν λυση ειναι να παρεις το μισο βραχο ζωντανο και τον αλλο μισο ψοφιο ετσι γλυτωνης αρκετα λεφτα και σιγα σιγα ο ψοφιος θα γινει και αυτος ζωντανος! οσο για της κοραλιερες δεν ειναι κατι που πρεπει να το παρεις αμεσα φιλικη συμβουλη. κοιτα το ενυδρειο να (πατηση σωστα ) και ολα τα αλλα ερχονται Φιλε μου Νικολα οταν λες να πατησει σωστα τι εννοεις? και πολυ πολυ υπομονη!! + διαβασμα φιλικα Νικος Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaosbouk 2 Φεβρουαρίου 2012 Author #5 Share 2 Φεβρουαρίου 2012 Παιδια και κατι αλλο, το στρωσιμο για να γινει θελει απαραιτητα βραχο ή μπορει να γινει και μετα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 2 Φεβρουαρίου 2012 #6 Share 2 Φεβρουαρίου 2012 Παιδια και κατι αλλο, το στρωσιμο για να γινει θελει απαραιτητα βραχο ή μπορει να γινει και μετα? Ο ζωντανος βραχος θα αποτελεσει τη βιολογια του ενυδρειου σου,αρα χωρις αυτον δεν μπορει να ξεκινησει το στρωσιμο........ Κοιταξε τα κομματια που θα παρεις να ειναι οσο το δυνατον περισσοτερο πορωδη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikostrex 2 Φεβρουαρίου 2012 #7 Share 2 Φεβρουαρίου 2012 ο βραχος οπως σωστα ειπε και ο Στρατος αποτελει την βιολογια στο θαλλασινο οσο πιω πορωδες ειναι τοσο πανω σε αυτο θα δημιουργηθουνε βακτηρια, κοπηποδα , αμφιποδα κ.α πολλα αρα η εκφραση να (πατηση σωστα) ειναι πανω στην βιολογια που ειναι και το βασικο χαρακτηρηστικο σε ολα τα ενυδρεια ειτε ειναι γλυκου ειτε αλμυρου και ποσο μαλλον οταν ειναι reef βαλε το βραχο και ασε την φυση να κανει σιγα σιγα την δουλεια της βεβαια υπαρχουν και καινουργιες μεθοδοι ζωντανα βακτηρια που θα βοηθησουν πολυ το συστημα σου. η υπομονη ειναι κατι που πρεπει να την εχεις οπως σου εγραψα παραπανω χωρις βιασυνη λοιπον Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 2 Φεβρουαρίου 2012 #8 Share 2 Φεβρουαρίου 2012 Η καλύτερη λύση στην περίπτωση σου είναι να περιμένεις για κάποιον συνχομπίστα να βάλει αγγελία ζωντανο βράχο. Το 10% του ενυδρείου ή 1kg/lt είναι ένας μπούσουλας στο να ξεκινήσεις ένα ενυδρείο. Απο εκει και πέρα εξαρτώντας απο το τι σύστημα θα κάνεις οι ποσότητες μπορούν να αυξηθούν ή να μειωθούν χωρίς πρόβλημα. Για να δεις ότι αυτοί οι "κανόνες" μπάζουν λιγάκι, αυτό το 10% είναι σε σχέση με το συνολικό όγκο του ενυδρείου ή τον όγκο του καθαρού νερού? Αν βάλω εγώ πέτρες νταμάρια που το κάθε ένα ζυγίζει 10kg θα έχω βιολογία σε σχέση με βράχο ο οποίος είναι 1kg το κομμάτι? Αν ο βράχος είναι ένα τετράγωνο θα έχει την ίδια βιολογική υποστήριξη με ένα που είναι γεμάτο τρύπες και εσοχές? Αν το ενυδρείο θα δουλεύει με ζεόλιθους υπάρχει λόγος για τόσο βράχο? Απο το ίντερνετ δεν θα αγόραζα ζωντανό βράχο γιατί το κόστος μεταφοράς θα είναι μεγάλος. Πρέπει ο βράχος να έρθει αν όχι ευθημερόν το πολύ την επόμενη μέρα. Αλλιώς άδικα θα δώσεις χρήματα για ζωντανό. Τον βράχο που βρήκες με 15Ε/kg τον είδες? Πως σου φάνηκε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 2 Φεβρουαρίου 2012 #9 Share 2 Φεβρουαρίου 2012 Η καλύτερη λύση στην περίπτωση σου είναι να περιμένεις για κάποιον συνχομπίστα να βάλει αγγελία ζωντανο βράχο. Το 10% του ενυδρείου ή 1kg/lt είναι ένας μπούσουλας στο να ξεκινήσεις ένα ενυδρείο. Απο εκει και πέρα εξαρτώντας απο το τι σύστημα θα κάνεις οι ποσότητες μπορούν να αυξηθούν ή να μειωθούν χωρίς πρόβλημα. Για να δεις ότι αυτοί οι "κανόνες" μπάζουν λιγάκι, αυτό το 10% είναι σε σχέση με το συνολικό όγκο του ενυδρείου ή τον όγκο του καθαρού νερού? Αν βάλω εγώ πέτρες νταμάρια που το κάθε ένα ζυγίζει 10kg θα έχω βιολογία σε σχέση με βράχο ο οποίος είναι 1kg το κομμάτι? Αν ο βράχος είναι ένα τετράγωνο θα έχει την ίδια βιολογική υποστήριξη με ένα που είναι γεμάτο τρύπες και εσοχές? Αν το ενυδρείο θα δουλεύει με ζεόλιθους υπάρχει λόγος για τόσο βράχο? Απο το ίντερνετ δεν θα αγόραζα ζωντανό βράχο γιατί το κόστος μεταφοράς θα είναι μεγάλος. Πρέπει ο βράχος να έρθει αν όχι ευθημερόν το πολύ την επόμενη μέρα. Αλλιώς άδικα θα δώσεις χρήματα για ζωντανό. Τον βράχο που βρήκες με 15Ε/kg τον είδες? Πως σου φάνηκε? Ο βραχος που παιρνουμε απο τα μαγαζια μπορει να ταξιδευει και δυο 24ωρα με καθυστερησεις και αλλαγες πτησεων,συσκευασμενος με την υγρασια του.Ζωντανοτατος.Το προβλημα ειναι τα μεταφορικα και μονο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaosbouk 2 Φεβρουαρίου 2012 Author #10 Share 2 Φεβρουαρίου 2012 Η καλύτερη λύση στην περίπτωση σου είναι να περιμένεις για κάποιον συνχομπίστα να βάλει αγγελία ζωντανο βράχο. Το 10% του ενυδρείου ή 1kg/lt είναι ένας μπούσουλας στο να ξεκινήσεις ένα ενυδρείο. Απο εκει και πέρα εξαρτώντας απο το τι σύστημα θα κάνεις οι ποσότητες μπορούν να αυξηθούν ή να μειωθούν χωρίς πρόβλημα. Για να δεις ότι αυτοί οι "κανόνες" μπάζουν λιγάκι, αυτό το 10% είναι σε σχέση με το συνολικό όγκο του ενυδρείου ή τον όγκο του καθαρού νερού? Αν βάλω εγώ πέτρες νταμάρια που το κάθε ένα ζυγίζει 10kg θα έχω βιολογία σε σχέση με βράχο ο οποίος είναι 1kg το κομμάτι? Αν ο βράχος είναι ένα τετράγωνο θα έχει την ίδια βιολογική υποστήριξη με ένα που είναι γεμάτο τρύπες και εσοχές? Αν το ενυδρείο θα δουλεύει με ζεόλιθους υπάρχει λόγος για τόσο βράχο? Απο το ίντερνετ δεν θα αγόραζα ζωντανό βράχο γιατί το κόστος μεταφοράς θα είναι μεγάλος. Πρέπει ο βράχος να έρθει αν όχι ευθημερόν το πολύ την επόμενη μέρα. Αλλιώς άδικα θα δώσεις χρήματα για ζωντανό. Τον βράχο που βρήκες με 15Ε/kg τον είδες? Πως σου φάνηκε? Δεν μπορω να καταλαβω και πολλα - το χρωμα του ερχοταν προς το μπεζ και ηταν γεματο τριχωειδη κλωστες επανω... Τι πρεπει να προσεξω και πως θα καταλαβω αν ειναι ζωντανος η οχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος