Jump to content

Υψηλές Θερμοκρασίες Καταχείμωνο!

draculas

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Γέμισα χθες το ενυδρείο μου(25 λίτρα) και η θερμοκρασία του κρύου νερού ήταν στους 10 βαθμούς. Αφού φώτισα για 6 ώρες από τις 6μ.μ. ως τις 12μ.μ και ο θερμαντήρας(jager 50W) ήταν ρυθμισμένος στους 26 βαθμούς κοιμήθηκα ήσυχη με θερμοκρασία 24 βαθμούς. Το πρωί στις 7 που έφευγα για δουλειά είδα ότι η θερμοκρασία είχε φτάσει 31 βαθμούς και χαμήλωσα τον θερμοστάτη στους 23 βαθμούς. Στις 8 το βράδυ η θερμοκρασία είχε πέσει στους 28. Τι κάνω λάθος? Τι επηρεάζει την θερμοκρασία και το αγνοώ?

θελει καλυμπραρισμα ο θερμοστατης σου

Την θερμοκρασία επηρεάζει η θερμοκρασία χώρου, ο φωτισμός και ο θερμοστάτης(φυσικά).

Εφόσον ο θερμοστάτης σου είναι ρυθμιζόμενος, ρύθμισε τον στην θερμοκρασία που θες και άφησε τον για 1,2 μέρες για να δεις που θα σταθεροποιηθεί. Μόλις σταθεροποιηθεί κάπου τότε αυξάνεις ή ρυθμίζεις όσο θές ανάλογα που θες να τον φτάσεις.

προσεξε και αν ο θερμοστατης ειναι πληρως βυθιζομενος και εσυ εχεις το μισο εξω απο το νερο και μετραει τη θερμοκρασια του δωματιου.

Και σήμερα το πρωί είμαι σταθερά στους 28 βαθμούς ενώ η ένδειξη του θερμοστάτη λέει 23! Είναι βυθισμένος ως την ένδειξη που λέει max δηλαδή λίγο κάτω απτο καλώδιο του. Τι είναι το καλιμπράρισμα; Και βασικά πως γίνεται!Κάνα λινκ?!

Την θερμοκρασία να την ρίξω στους 26 ή καλά είναι στους 28?

Εδώ είναι ένα Link με το manual. Έχει και στα ελληνικά οδηγίες. Αν θυμάμαι καλά το στρώνεις ακόμα το ενυδρείο χωρίς ψαράκια. Οι 28 είναι μια χαρά για τα βακτήρια.

//edit : Τα ελληνικά είναι από τη σελίδα 19 και μετά.

Έγινε επεξεργασία - dpap

Οκ το έχω το φυλλάδιο αλλά αφού είναι καλά στους 28 και σταθεροποιήθηκε δεν πειράζω τίποτα για 2 εβδομάδες. Στο στρώσιμο είμαι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...