kotsosaqua 1 Φεβρουαρίου 2012 #1 Share 1 Φεβρουαρίου 2012 Γενική κατηγορία ενυδρείου Φυτεμένο τοπίου Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):57*30*35 Συνολικά Λίτρα:60 μικτα Sump (λίτρα):54 Οργανισμοί Φυτά:Echinodorus bleheri (bleherae) Limnophila sessiliflora Vallisneria americana (natans) Cryptocoryne wendtii 'Tropica' Microsorum pteropus 'Windeløv' Ψάρια:2 guppies αρσενικα Άλλα είδη:- Διακοσμητικά υλικά Φόντο:- Πέτρες:5 κοκκινες Ξύλα:- Άλλα διακοσμητικά :- Υπόστρωμα:jbl ferroprol Βυθός:3mm κοκκινο χαλικι Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):1 λαμπα Τ8 15W tetra aquaArt Διάρκεια φωτισμού:9 ωρες (απο 15:00-24:00) Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση:tetratec filterbox 300 Θέρμανση/ Ψύξη:tetratec ht 50 w Λίπανση:jbl ferroprol 24h Παροχή CO2:- Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: αεραντλια O2 hydor Ario 1 Διατροφή:tetramin flakes Παράμετροι pH:7,4-8 Γενική σκληρότητα (GH):16 d Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):10 d Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):<0,3 mg/lit tetra liquid tests Νιτρικά (ΝΟ3):50 mg/lit sticks tetra Φωσφορικά (PΟ4):- Μέση Θερμοκρασία (°C):25-26 Συντήρηση Αλλαγές νερού:καθε βδομαδα 20 λιτρα Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: tetra aquasafe σε καθε αλλαγη νερου και jbl ferroprol 24h μετα το αναμα των φωτων Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Φωτογραφίες: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 1 Φεβρουαρίου 2012 #2 Share 1 Φεβρουαρίου 2012 Έχεις πολλά Νιτρικά! Ίσως να χρειάζεσαι συχνότερη αλλαγή νερού. Ή αλλαγή τέστ, καθώς τα στικάκια δεν είναι ακριβή πολλές φορές. Όσον αφορά την ψαροσύνθεση, ρίξε καμια θηλικιά να κάνουν πάρτι τα αρσενικά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotsosaqua 1 Φεβρουαρίου 2012 Author #3 Share 1 Φεβρουαρίου 2012 παναγιωτη εχεις δικιο για τα νιτρικα καθως και για την ψαροσυνθεση απλα περιμενω να βαλω και αλλα θυληκα ομως δεν ξερω τι θα κανω με τις γεννες..!!!θα μου γεννοβολαει αβερτα!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 1 Φεβρουαρίου 2012 #4 Share 1 Φεβρουαρίου 2012 Το οτι θα σου γενοβολάνε είναι γεγονός! Μπορείς να τα χαρίζεις ή να τα πουλάς. Σχετικά με το ενυδρείο, καλή προσπάθεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotsosaqua 1 Φεβρουαρίου 2012 Author #5 Share 1 Φεβρουαρίου 2012 επισης σκεφτομαι να βαλω και ενα σκουροχρωμο φοντο απο πισω γιατι δεν μου αρεσει ο τοιχος που φαινεται!!!! να τα πουλαω εδω μεσα??τι λες εσυ γιατι καθε μηνα με 40 μερες θα εχω γεννητουρια!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 1 Φεβρουαρίου 2012 #6 Share 1 Φεβρουαρίου 2012 Αρχοντες είναι τα ψαράκια σου μέσα σ αυτό το σπίτι. Αύξησε λίγο τον πληθυσμό τους και αν μπορείς βάλε και λίγο κερατόφυλλο για να σε βοηθήσει στην απορόφηση των νιτρικών παράλληλα με συχνότερς αλλαγές νερού. Σκούρο φόντο οποσδήποτε, θα δείξει πολύ πιο όμορφο το ενυδρείο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 1 Φεβρουαρίου 2012 #7 Share 1 Φεβρουαρίου 2012 Ένα σκούρο φόντο θα ήταν καλύτερα. Θα το έκανε πιο υκείο και ζεστό για τα ψάρια σου! Ίσως ένα μαύρο ή ένα σκούρο μπλέ θα έδειχνε ωραίο! Όσον αφορά τα ψάρια, θα μπορούσες να βάζεις αγγελία και να τα πουλάς εδώ σε αυτούς που ενδιαφέρονται. Γέννες δεν θα έχεις κάθε 40 μέρες, θα έχεις πολύ συχνότερα, και ανάλογα τις θηλικιές που θα βάλεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotsosaqua 2 Φεβρουαρίου 2012 Author #8 Share 2 Φεβρουαρίου 2012 παιδια πραγματικα οταν δω γεννα θα σας λεω και αμα θελετε σας τα προωθω!!! αμα ειναι να γεννανε τοοσο συχνα τι θα τα κανω!!! παντως εβαλα σημερα κιολας 6 θυληκα και το ενα με ψοφισε λογω στρες μολις το εβαλα στο ενυδρειο!!!ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑ !!! τα αλλα παντως τα ειδα μια χαρα και ξεκινησαν κιολας να κυνηγιουνται με τα 2 αρσενικα μου!!! εχω παρει και γεννηστρα και ειμαι ετοιμος να γινω μπαμπας!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 2 Φεβρουαρίου 2012 #9 Share 2 Φεβρουαρίου 2012 Κρίμα για το ψαράκι ! Αντί για γεννήστρα , μπορείς να βάλεις φυτά που παρέχουν κρυψώνες στα μικρά σου. Ετσι δεν θα στρεσάρεις και τις μέλλουσες μαμάδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 2 Φεβρουαρίου 2012 #10 Share 2 Φεβρουαρίου 2012 Φίλε μου, τα pteropous συνήθως δεν φυτεύονται στο χώμα, όπως τα περισσότερα φυτά, αλλά δένονται και σε ξύλα ή πέτρες. Μπορείς να τα δέσεις με κάποια πετονιά όχι πολύ σφιχτά για να μην το πληγώσεις, αλλά ούτε πολύ χαλαρά. Τόσο ώστε να μένει το φυτό σταθερό στην θέση του. Άφησε το δεμένο μερικές εβδομάδες και μετά λύστο, από κει και πέρα πιάνεται στην πέτρα μόνο του με την ρίζα του. Αν πάλι θέλεις να το κρατήσεις φυτεμένο θα πρέπει αφού καλύψεις τις ρίζες με χαλικάκι, να τραβήξεις το φυτό ελαφρά και με προσοχή προς τα επάνω, έτσι ώστε να μην καλύπτεται από χαλικάκι το ρίζωμα ( το οριζόντιο τμήμα από το οποίο αναπτύσεται το φυτό και βγαίνουν οι ρίζες και τα φύλα) και να μείνουν στο χώμα μόνο τα ριζίδια (οι μαύρες ρίζες) ώστε να συγκρατείται το φυτό στην θέση του και να μην επιπλέει... Δες εδώ μετά το 1:50 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος