Aniparktos 31 Ιανουαρίου 2012 #1 Share 31 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα, είμαι νέος στο φόρουμ και ακόμα δεν ξέρω καλά τα μέρη του site, ελπίζω για την ερώτηση μου να είμαι στο σωστό μέρος. Έχω ένα χρυσόψαρο κοντά έναν χρόνο τώρα, το έχω σε ένα ενυδρειάκι 5λτ. η απορία μου είναι ότι όποτε αλάζω νερό για καμιά ώρα το βλέπω, φαντάζομαι πως αναπνέει, στην επιφάνεια να ''τρώει'' το νερό. Μετά από 1 ώρα σταματάει να το κάνει. Είναι φυσιολογικό? Πρέπει να ανησυχώ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
advent 31 Ιανουαρίου 2012 #2 Share 31 Ιανουαρίου 2012 Το ψάρι σου προφανώς ψάχνει για οξυγόνο.Σε 5 λίτρα όμως δεν θα είναι μόνο αυτό το πρόβλημα.Ένα χρυσόψαρο θέλει κατά κανόνα περίπου 40 λίτρα το καθένα.Είναι ανθεκτικό ψάρι.Αλλά αν θες να ζήσει σωστά και νοιάζεσαι γι' αυτό θα πρέπει να το βάλεις σε ένα μεγαλύτερο ενυδρείο με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.Μπορείς να αρχίσεις το διάβασμα σχετικά με το τι χρειάζεται ένα χρυσόψαρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aniparktos 31 Ιανουαρίου 2012 Author #3 Share 31 Ιανουαρίου 2012 χμμ..οκ ευχαρισώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 31 Ιανουαρίου 2012 #4 Share 31 Ιανουαρίου 2012 Διάβασε εδώ για τα χρυσόψαρα Κάθε πότε αλλάζεις νερό; Αφήνεις το νερό να πάρει θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλεις στο ενυδρείο; Αντιχλώριο χρησιμοποιείς; Κάνε κάτι άμεσα για το ψαράκι σου, τα 5 λίτρα είναι ανεπαρκή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aniparktos 1 Φεβρουαρίου 2012 Author #5 Share 1 Φεβρουαρίου 2012 Κάθε μέρα το αλάζω, ίσως και 2 φορές την ημέρα. Δεν το αφήνω να παγώσει πολύ το νερό.Αντιχλώριο όχι δεν του βάζω. Ευχαριστώ για το link Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aniparktos 1 Φεβρουαρίου 2012 Author #6 Share 1 Φεβρουαρίου 2012 Κάθε μέρα το αλάζω, ίσως και 2 φορές την ημέρα. Δεν το αφήνω να παγώσει πολύ το νερό.Αντιχλώριο όχι δεν του βάζω. Ευχαριστώ για το link δλδ για να είναι καλά το χρυσόψαρο θέλει 40λτ? μόνο του σε 40 λτ ενυδρείο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
advent 1 Φεβρουαρίου 2012 #7 Share 1 Φεβρουαρίου 2012 Χωρίς αντιχλώριο θα το καταστρέψεις το ψάρι.Θες άμεσα ένα μεγαλύτερο ενυδρείο τουλάχιστον 40λίτρα για αυτό το ψάρι.Με φίλτρο όπωσδήποτε!αλλιώς δουλειά δεν κάνεις.Αν μπορείς να τα αποκτήσεις αυτά έχει καλώς και συνεχίζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος