Jump to content

Egeria Densa (Ρίζες;)

Mentoras

Recommended Posts

Έχω μία Egeria densa και έχει ξεκινήσει να βγάζει κάτι σαν άσπρες τριχούλες όπως θα δείτε στη photo. Στην αρχή ήταν μία και μέσα σε 3 μέρες έβγαλε άλλες 2 οι οποίες μακραίνουν μέρα με την μέρα. Μήπως είναι ρίζες και χρειάζεται να κόψω τα συγκεκριμένα κλωνάρια που τις έχουν και να τα φυτέψω δίπλα;

post-47189-0-48790500-1328022413_thumb.jpg

Μπορείς να κόψεις απο τη ριζουλα και πάνω και να το φυτεψεις σε αλλο σημείο του ενυδρειου σου κατα προτίμηση πίσω γιατί γίνεται ψηλό φυτό

Στη περίπτωση που το αφήσω έτσι, αυτές οι ρίζες που έχουν βγει (δεν ξέρω αν βγουν και άλλες) θα μεγαλώνουν θα μεγαλώνουν μέχρι να χωθούν στο έδαφος; Αν ναι, το αποτέλεσμα θα είναι να φεύγουν ρίζες από τα κλωνάρια και να καταλήγουν στο έδαφος μέσα; Ρωτάω γιατί μου φαίνεται πολύ «κουλή» η κατάσταση να ξεκινάνε ρίζες από τα κλωνάρια και να κατεβαίνουν στο έδαφος. Μπορεί να είναι κάτι το απόλυτο φυσιολογικό μεν αλλά είμαι αρχάριος και καταλαβαίνεται... :D

Σε εγκερια δεν μου έχει τύχη , σε ντομάτα το έχω δει να βγαίνουν ρίζες απο οπουδήποτε και να καταλήγουν στο βυθό . Εάν θες να το αφήσεις όπως είναι το μπουκετακι σου τότε απλά κόψει τη ριζουλα ( εγώ θα τη φύτευα αλλού )

η εγκερια δεν κανει ριζες. αυτα που βλεπεις ειναι κατι σαν αγκιστρια που γατζωνονται στο εδαφος. ετσι κρατιεται κατω.

το σημειο που ειναι μεσα στο χωμα αμα δεις δεν εχει ριζες...

Αυτά που λέει ο φίλος στο αρχικό ποστ δεν είναι οι λεγόμενες aerial roots που παρουσιάζονται σχεδόν σε όλα τα φυτά αυτής της κατηγορίας ;

Έγινε επεξεργασία - dpap

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...