Jump to content

Είναι Common Ή Comet ;

advent

Recommended Posts

Γειά σας παιδιά.Έχω 2 χρυσόψαρα και προσεχώς ετοιμάζεται το καινούργιο ενυδρείο χωρητικότητας 100 λίτρων(καθαρά). Σκέφτομαι να βάλω ακόμα ένα ή 2 χρυσόψαρα το πολύ ακόμα.Το φίλτρο που θα χρησιμοποιήσω είναι το Eheim pro 200 (2034) με κυκλοφορία 600 λίτρα την ώρα. Παρακάτω σας παραθέτω φωτογραφίες των ψαριών που ήδη έχω και θέλω την εξής βοήθεια. Δεν γνωρίζω αν είναι common ή comet. Το τελικό μέγεθος και στα 2 αυτά είδη χρυσόψαρου είναι το ίδιο; Απο την γνώση αυτή θα εξαρτηθεί αν θα βάλω κι άλλα ψάρια ακόμα. Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.

Υ.Γ. :Αν μπορεί κάποιος να μου πει και το φύλο του καθενός θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.Το ένα έχει ουρά με μεγαλύτερο άνοιγμα και είναι πιο μικρόσωμο. Ενώ το άλλο στενότερη ουρά αλλά είναι πιο μεγαλόσωμο.

Στην αριστερή φωτογραφία είναι comet και στην άλλη common ή hibuna.

Γενικά, αν το μήκος της ουράς (μετριέται στο λοβό) είναι μεγαλύτερο από το 1/4 του μήκους του σώματος είναι comet.

Στην δεξιά φωτο είναι σίγουρα common, τώρα στη αριστερή μπερδεύομαι λίγο, η είναι hibuna που λέει και ο Σωτήρης η κάτι άλλο παίζει! Πες μας σε τι ενυδρείο τα έχεις τώρα και πόσο καιρό τα έχεις γιατί μπορεί να είναι και κάποιο είδος νανισμού και το ψαράκι σου να είναι ένα κοινό common που δεν έχει αναπτυχτεί το σώμα του και αυτό συμβαίνει αν το ψαράκι έχει μείνει πολλά χρόνια σε περιορισμένο χώρο! Το φύλλο τους από της φωτο δεν το καταλαβαίνω (μάλλον αρσενικά είναι) στα θηλυκά ο πρωκτός του προεξέχει πιο πολύ, κάτι σαν άσπρο σπυράκι!

Δυστυχώς μου ήρθαν χωρίς προειδοποίηση και με τις οικονομικές μου δυνατότητες κατάφερα να τα βάλω σε ενα 20λιτρο. Τώρα κατάφερα να φτιάξω ένα 100λιτρο καθαρο. Τα ψάρια είναι στην κατοχή μου ενάμισι χρόνο και ευτυχώς για αυτά έχω καταφέρει να κρατήσω το νερό σε άριστα επίπεδα απο πλευράς φίλτρανσης.(Αμμωνία:0,Νιτρώδη:0,Νιτρικά:χαμηλά,Ph:7.5)Ο περιορισμένος χώρος όμως είναι γεγονός εδώ και 1μιση χρόνο.Περιμένω τα φώτα σας.

Κοίταξε φίλε… το 20λιτρο όντως είναι περιορισμένο, και για να γίνω και πιο σαφής… είναι απαγορευτικό το ότι ζησανε εκεί 1μιση χρόνο 2 χρυσόψαρα αλλά σίγουρα δεν ήταν σε γυάλα η σε κάποιο 5λιτρο! Τότε θα μιλούσαμε σίγουρα για θέμα ανάπτυξης! Πάντως σε καμιά περίπτωση δεν είναι commet! Κάτι συμβαίνει! Σου είναι εύκολο να μας μετρήσεις της διαστάσεις του 20λιτρου? Αυτό που με χαροποίει είναι ότι έστω και αργά θα βρουν καλύτερες συνθήκες στο νέο σου ενυδρείο! Συγχαρητήρια για το ενδιαφέρων που δείχνεις!

....και καλος ηρθες στην παρεα μας!!! :rolleyes:

Να 'σαι καλά.Το μικρό ενυδρείο είναι Μήκος 30, Πλάτος 20, Ύψος 23. Εγώ τα έχω 1μισή χρόνο.Πόσο θα μπορούσαν να ήταν όταν μου τα δώσανε δεν ξέρω.Έχουν μεγαλώσει αλλά όχι πολύ (παρατήρηση με το μάτι).Δεν τους δίνω υπεροβολική τροφή αλλά όχι και λίγο. Καταλαβαίνεις πως θα πρέπει για να κρατάω χαμηλά αμμωνίες κτλ.

Το ενυδρείο σου είναι 14 λίτρα ολικό και όχι 20…. Οπότε και σαν καθαρό νερό είναι πολύ λιγότερο!

Απλά ήθελα να δω το μήκος του! Είναι λίγο τα 30 εκ.! Αυτά τα είδη είναι πολύ καλοί κολυμβητές και γενικά πολύ ενεργητικά και γρήγορα ψάρια! Όπως καταλαβαίνεις τα ψάρια δεν είχαν τον απαιτούμενο χώρο για να μπορέσουν να αναπτυχτούν σωστά και σε συνδυασμό με την λιγοστή τροφή που τους παρείχες πιθανόν να μην μπόρεσαν να φτάσουν σε αντιστοιχία ηλικία-μεγέθους Δεν λεω πως είναι σιγουρα νανισμος αλλα σιγουρα δεν εχουν την αναπτηψει που θα επρεπε γιατι μιλαμε για δυο ψαρια πανω κατω 2,5 ετων! Δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω κάτι άλλο παρά μόνο να τα μεταφέρεις στο καινούργιο ενυδρείο όπως το έχεις προγραμματίσει και να εμπλουτίσεις την διατροφή τους από εδώ και πέρα! Ξεκίνα να χρησιμοποιείς και βιταμίνες αν δεν το κάνεις ήδη γιατί πιθανόν να τα έχεις πολύ αδύναμα! Προσωπική μου συμβουλή να φτάσεις τα 3 στο σύνολο!

Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα! Αυτό με την μακρύτερη ουρά θυμάσαι να είχε ποτέ κάποιο πρόβλημα με ξέφτισμα τον πτερυγίων η της ουράς του (finrot)?

Έκανα λάθος για το μήκος.Είναι 38...όσο για την ουρά βλέπω ένα μικρό ξέφτισμα στο ένα πτερύγιο.Στο άλλο ψάρι δεν παρατηρώ κάτι τέτοιο.

Απλά θέλω να σου πω ότι χρυσόψαρα τα οποία έχουν περάσει finrot (ξέφτισμα της ουράς) εκτός του ότι ξαναβγαίνει έχει παρατηρηθεί ότι ξαναβγαίνει και μεγαλύτερη!

Τι να σου πω;;Θα δείξει στο μέλλον.Μήπως είναι κάποιου είδους αρρώστια;Πόσο τελικό μέγεθος έχουν τα comet και πόσο τα common;

Μην ανησυχείς ότι ήταν να γίνει έχει γίνει! Και τα δυο ειδη ξεπερνουν τα 30εκ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...