Jump to content

Skimmer Tunze Doc 9211

pablo

Recommended Posts

Εχω καποιες απορίες με το συγκεκριμένο skimmer.Mηπως καποιος φιλος το εχει και γνωριζει.

Τον τελευταιο καιρο δεν βγάζει καθόλου αφρό(βρωμιά) στο κυπελο,ενω μεσα βλεπω οτι δημιουργουνται φυσαλίδες.

το καθάρισα, το έβαλα να δουλέψει και μέσα σε νερό με ξύδι αλλα πάλι ελάχιστα.

Όσο αφορά τον θόρυβο του κάνει αρκετό.Μήπως το silencer του πρεπει να εχει νερό μέσα,γιατί το δικο μου

είναι άδειο,ή μήπως έχει κανένα κολπάκι με το σωληνάκι του?

post-26352-0-57702200-1328017332_thumb.jpg

Αν μέχρι τώρα δούλευε καλά και αυτό το κάνει χωρίς να έχεις πειράξει τίποτα, το πιθανότερο είναι να μην υπάρχουν οργανικά στη στήλη του νερού.

Όταν ρίχνεις πρόσθετα, τροφές και άλλα συμπληρώματα, παρατήρησες τίποτα στο skimmer, βγάζει περισσότερο αφρό?

Δεν μπορω να πω οτι υπαρχει μεγαλη διαφορά,ελάχιστη εως καθόλου.

Οταν λες οργανικα στη στήλη νερού,τί εννοείς?

Ειναι αυτα που αποβάλει το skimmer . Αυτη η μαυρίλα που συλλέγει το δοχείο υπερχειλίσεις . Πρωτεΐνη πριν διασπαστεί σε αμμωνία ....

Έτσι όπως τα περιγραφής για καλό μου φαίνεται . Δεν υπάρχουν πολλά θρεπτικα στο νερό , οπότε και το σκιμμερ δεν βγάζει μαυρίλα . Ιδικα εάν έχεις πολυ βράχο (βιολογικό υλικό ) και ταιζεις λίγο , τότε λογικό είναι . Εάν ξεκινήσεις να ταιζεις περισσότερο λογικά θα ξεκινήσει και πολυ να βγάζει μαυρίλα . Έχω και εγώ το 9205 και τα ίδια μου έκανε εώς ότου το έβαλα σε καινούργιο ενυδρειο και ξανά ξεκίνησε να αποβάλει θρεπτικα ξανά , εφόσον υπήρχαν στην στήλη νερού ....

Έγινε επεξεργασία - frakto

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...