Jump to content

Νεο Malawi 360Lt Καθαρα. Αρχαριος

ektorakos

Recommended Posts

Παιδια μια ερωτηση. Το pinned θεμα που εχουμε, αναπαραγωγες κιχλιδων ειναι ψαρια που αναπαραγονται απο χομπιστες? Δηλαδη μπορω να στειλω pm στους 2 φιλους που εχουν caeruleus μπας και εχουν κανα ψαρακι?

Π.μ. μπορείς να στείλεις όπου και σε όποιον θέλεις για όποιο λόγο θέλεις!

Προχώρα ελέυθερα!Καλή αναζήτηση! :)

• Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

χωρις να αποτρεπω καποιον να τα χρησιμοποιει τα ετοιμα βακτηρια,πιστευω πως ειναι περιττα.εστρωσα και εγω με αμμωνια,δεν τα χρησιμοποιεισα και δεν ειχα κανενα προβλημα.και επειδη ειχα βρει 2 χαρεμια(8 ψαρια) απο χομπιστα που ξεστηνε το ενυδρειο,οταν εστρωσε τα εβαλα ολα μαζι και δεν ανεβασε αμμωνια καθολου.(ενα μεγαλο πλεονεκτημα της χρησης αμμωνιας)και στις αλλαγες που εκανα δεν εριχνα χωρις προβλημα.και εκανα αλλαγες 100 λιτρα την εβδομαδα.

Δεν θα σχολιάσω αγαπητέ Ψαρούκλα την χρήση αμμωνίας ,εξάλλου το θέμα έχει άλλο τίτλο ,αλλά ειμαι υποχρεωμένος να πω οτι και η διαδικασία με ετοιμα βακτηρίδα όπως για παράδειγμα το προιόν της τετρα ή της tropical έχουν αξία.

Ολα τα πράγματα εξελλίσονται ,παλιότερα στρώναμε έτσι σκέτα με λίγη τροφή περιμένοντας κάποιους μήνες ,κάποιοι πιο τολμηροί στρώναμε με ψάρια και κατηγορηθήκαμε γαιυτό μετά βγήκαν τα boosters όπως το stress zyme και εκεί πήγαμε καλά και τώρα υπάρχουν τα έτοιμα βακτηρίδια.Αλλοι φίλοι χρησιμοποιούν μπόλι ,η κάθε λοιπόν μέθοδος έχει την αξία της φτάνει ο χρήστης να έχει υπομονή .

:) :)

κ.Γεωργιου το μονο που θελω πω,για να μην χαλασουμε και το θεμα του φιλου Νικου,ειναι οτι ειτε με μπολι,ειτε με ετοιμα βακτηρια απο την στιγμη που προσθετεις ψαρια οπως συνιστουν οι παραπανω μεθοδοι,για ενα χρονικο διαστημα εκθετεις τα ψαρια σε μετρισιμες τιμες αμμωνιας προσδοκοντας με ελαχιστο ταισμα και πολυ καρδιοχυπι να στρωσει το ενυδρειο.

οσον αναφορα το χρονο στρωσιματος 19 μερες που περιμενα εγω,η οι 30 μερες που θα περιμενει ο φιλος(μεγαλυτερο ενυδρειο) δεν νομιζω να συνιστουν <<μηνες αναμονης στρωσιματος>>.

μπορει να φαινεται αναχρονιστικη μεθοδος σε σχεση με τα νεα προιοντα αλλα δουλευει με αρκετα πλεονεκτηματα.

Έγινε επεξεργασία - ψαρουκλας

δεν χαλαει το θεμα. ολα οκ. εγω να πω την αληθεια αν κανω δευτερο ενυδρειο δεν θα στρωσω με αμμωνια. θα βαλω μπολι απο το πρωτο και ισως βαλω και βακτηρια. απλα νομιζω οτι ειναι μια διαδικασια που αξιζει την αναμονη οταν εχεις τον ενθουσιασμο να ασχοληθεις με ενα νεο χομπι!

λοιπον

σημερα ειδα την αμμωνια μου να εχει πεσει στο 1ppm και τα ΝΟ2 na ανεβαινουν στα 0,5 ppm.

αυριο ισως δω την αμμωνια στο 0 και τοτε θα προσθεσω λιγη.

ειμαι στην 15 μερα.

κ.Γεωργιου το μονο που θελω πω,για να μην χαλασουμε και το θεμα του φιλου Νικου,ειναι οτι ειτε με μπολι,ειτε με ετοιμα βακτηρια απο την στιγμη που προσθετεις ψαρια οπως συνιστουν οι παραπανω μεθοδοι,για ενα χρονικο διαστημα εκθετεις τα ψαρια σε μετρισιμες τιμες αμμωνιας προσδοκοντας με ελαχιστο ταισμα και πολυ καρδιοχυπι να στρωσει το ενυδρειο.

οσον αναφορα το χρονο στρωσιματος 19 μερες που περιμενα εγω,η οι 30 μερες που θα περιμενει ο φιλος(μεγαλυτερο ενυδρειο) δεν νομιζω να συνιστουν <<μηνες αναμονης στρωσιματος>>.

μπορει να φαινεται αναχρονιστικη μεθοδος σε σχεση με τα νεα προιοντα αλλα δουλευει με αρκετα πλεονεκτηματα.

Μάλλον δεν γίνομαι κατανοητός γιατί εγώ δεν μίλησα για χρόνους αναμονής κ.τ.λ ,αντιλαμβάνομαι μόνο τους πιθανές αμφιβολίες σου ως προς την καταπόνηση των ψαριών από τις άλλες μεθόδους να μου επιτρέψεις λοιπόν να διαφωνήσω και να αφήσω την κουβέντα εδώ γιατί θα μας κράξουν.Και πάλι επαναλαμβάνω για να είναι τα πράγματα ξεκάθαρα ,ο καθένας ας εφαρμόζει όποια μέθοδο ξέρει να την εφαρμόζει καλά

Κλείνοντας σας παραθέτω ερώτημα που έγινε σπό τον φίλο JDP στο Κύριο Bleher περί κύκλου αζώτου στις 14/02/2007 αν σας ενδιαφέρει η γνώμη ενός διακεκριμένου ερευνητή διαβάστε το http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=8711

:)

σωκρατη ευχαριστω για το λινκ.

ΝΟ3 στα 10ppm. ανεβηκαν κιαλλο. Προφανως εχω και απο τα nitrobacter αλλα δεν ειναι αρκετα για να μειωσουν τα ΝΟ2.

Παναγιωτη οντως δεν θα βαλω τωρα αλλη αμμωνια αλλα αν μηδενισει η αμμωνια με τι θα τρεφονται τα βακτηρια τωρα που δεν εχει ψαρουκλες?

απλα θα βαζω λιγο . 1 ppm ημερισιως ουτος ωστε να μην παραγουν πολλα NO2.

Σωκρατη συμφωνω οτι εχει εκσυγχρονιστει το χομπι. οταν ειπα σε εναν πετσοπα οτι θα στρωσω με αμμωνια εβαλε τα γελια. δεν μου απεδειξε οτι ειναι λαθος ο τροπος. μου ειπε απλα οτι δεν ειμαστε στον 15 αιωνα.

Συμφωνω οτι υπαρχουν και αλλες μεθοδοι που δουλευουν.

διαλλέγεις και παιρνεις.

παιδια ειμαι πολυ αισιοδοξος που πιστευω οτι σε κανα δεκαρι μερες το πολυ θα ειμαι ετοιμος?

οντως δεν θα βαλω τωρα αλλη αμμωνια αλλα αν μηδενισει η αμμωνια με τι θα τρεφονται τα βακτηρια τωρα που δεν εχει ψαρουκλες?

Άσε την αμμωνία και ρίχνε λίγη τροφούλα λέω εγώ..

σωκρατη ευχαριστω για το λινκ.

ΝΟ3 στα 10ppm. ανεβηκαν κιαλλο. Προφανως εχω και απο τα nitrobacter αλλα δεν ειναι αρκετα για να μειωσουν τα ΝΟ2.

Παναγιωτη οντως δεν θα βαλω τωρα αλλη αμμωνια αλλα αν μηδενισει η αμμωνια με τι θα τρεφονται τα βακτηρια τωρα που δεν εχει ψαρουκλες?

απλα θα βαζω λιγο . 1 ppm ημερισιως ουτος ωστε να μην παραγουν πολλα NO2.

Σωκρατη συμφωνω οτι εχει εκσυγχρονιστει το χομπι. οταν ειπα σε εναν πετσοπα οτι θα στρωσω με αμμωνια εβαλε τα γελια. δεν μου απεδειξε οτι ειναι λαθος ο τροπος. μου ειπε απλα οτι δεν ειμαστε στον 15 αιωνα.

Συμφωνω οτι υπαρχουν και αλλες μεθοδοι που δουλευουν.

διαλλέγεις και παιρνεις.

παιδια ειμαι πολυ αισιοδοξος που πιστευω οτι σε κανα δεκαρι μερες το πολυ θα ειμαι ετοιμος?

Να έχεις υπόψιν οτι για κάποιες μέρες θα μετράς και ΝΟ2 και ΝΟ3 μέχρι να μηδενίσουν τα Νο2 κοίτα το διάγραμμα http://www.firsttankguide.net/cycle.php από κει και πέρα η βάζεις λίγη τροφή όπως είπε ο Ευάγγελος ή αρχίζεις ιχθοφόρωση με το μαλακό.Για αμμωνία και πόση και αν πρέπει να βάλεις ξανά ομολογώ οτι δεν ξέρω.

Φιλε μου θελω απλα να σου πω ενα μεγαλο μπραβο.Συγχαρητηρια!!!Εισαι ο πιο διαβασμενος νεος ακουαριστας που εχω γνωρισει.Εισαι πολυ μεθοδικος και εγκρατεις.Αφου το πρωτο σου ενυδρειο ειναι 400αρι,εχω απορια να δω σε ποσα λιτρα θα καταληξεις...Πολυ τυχερα τα ψαρια που θα περασουν απ τα χερια σου!

Φιλε μου θελω απλα να σου πω ενα μεγαλο μπραβο.Συγχαρητηρια!!!Εισαι ο πιο διαβασμενος νεος ακουαριστας που εχω γνωρισει.Εισαι πολυ μεθοδικος και εγκρατεις.Αφου το πρωτο σου ενυδρειο ειναι 400αρι,εχω απορια να δω σε ποσα λιτρα θα καταληξεις...Πολυ τυχερα τα ψαρια που θα περασουν απ τα χερια σου!

ενα 700ρι tanganyika με Tropheus θα ηθελα καποια στιγμη (2 ειδη. 12-15 ψαρια στο καθε ειδος)

Βασικα για την ωρα θα φολευτουμε με κανα 60-80ρι tanganyika με νανοκιχλιδες multifasciatus και altolamprologus .

εχει ξεσκιστει να ανεβαινει το ρευμα αλλιως...

εχει ξεσκιστει να ανεβαινει το ρευμα αλλιως...

Αυτο μας πονάει όλους Νίκο..Αλλιώς θα παίζαμε όλοι με πολλα λίτρα..

Nικο καλως η κακως (καλως)στρωνεις το ενυδρειο με μια συγκεκριμενη μεθοδο.για να την ολοκληρωσεις ακολουθα τα βηματα που οριζει η συγκεκριμενη μεθοδος και μη παρεκλινεις και μπερδευεσαι.αν ξαναστησεις ενυδρειο και θες να ακολουθησεις αλλη μεθοδο δικαιωμα σου.

επειδη το θεμα στρωσιματος εχει γινει <<αντιπαραθεση>>(φιλικη) μεταξυ πολεμιων και υπερμαχων της αμμωνιας σταματαω και εγω εδω και περιμενω να δω ψαρια και οταν μπουν να κερασεις καφε (και οτι τρωγεται),για να το απολαυσω ζωντανα. :D

Τελος της 16ης μερας σημερα μετρησα:

ΝΗ3 : 0 ppm (χθες 1)

NO2 : 0.4 (χθες 0,5)

ΝΟ3 : 20ppm (χθες 10)

Η αμμωνια μηδενισε εντελως. (ξεμειναμε).

Τα ΝΟ2 με εξεπληξαν. Δεν περιμενα να σταθεροποιηθουν τοσο συντομα. Ισως δεν υπηρχε αρκετη αμμωνια να καταναλωθει. αλλα και παλι ειναι μια ιδεα παρακατω.

Τα ΝΟ3 διπλασιαστηκαν. εχουμε καταναλωση νιτρωδων.

Προσθετω 5 γρ αμμωνιας. θα κανω τεστ σε 1 ωρα. Υπολογιζω θα ανεβει στο 1ppm η περιεκτικοτητα.

καλημερα Νικο.τα no2 δεν θα ανεβουν παραπανω μιας και αρχιζουν και ανεβαινουν τα no3 οποτε μην σε ανυσηχει.η αμμωνια που προσθετεις θα πρεπει να μηδενιζει σε 24 ωρες.μην το παρακανεις με την ποσοτητα που βαζεις τωρα.λογικα σε καμμια βδομαδα θα εισαι ετοιμος.εκανες τιποτα για ψαρια?

καλημερα Νικο.τα no2 δεν θα ανεβουν παραπανω μιας και αρχιζουν και ανεβαινουν τα no3 οποτε μην σε ανυσηχει.η αμμωνια που προσθετεις θα πρεπει να μηδενιζει σε 24 ωρες.μην το παρακανεις με την ποσοτητα που βαζεις τωρα.λογικα σε καμμια βδομαδα θα εισαι ετοιμος.εκανες τιποτα για ψαρια?

αυτο ακριβως θελω να μηδενιζω αμμωνια καθε μερα.

Για να δουμε αν τα Νιτρωδη εχουν πεσει κιαλλο. Αν ναι, τοτε υπολογιζω σε 5 μερες μαξιμουμ ειμαστε ετοιμοι.

Βασικα δεν το περιμενα να γινει τοσο γρηγορα ο κυκλος.

οχι δυστυχως. οπου βλεπω πετ σιτυ μπαινω, αλλα δεν εχω δει ψαρι της προκοπης.

θα αρχισω να πηγαινω στα μαγαζια που μου εχετε προτεινει.

Δεν βιαζομαι να αποφασισω και τα 3 χαρεμια, αλλα το πρωτο να μην μπει βρε παιδια? τοση υπομονη καναμε.

τα αλλα 2 θα τα ψαξουμε περισσοτερο.

απο τη στιγμη που δεν εστρωσε εντελως το ενυδρειο δεν βγαινω στα μαγαζια ακομα γιατι και να βρω κατι δεν θα μπορω να το παρω.

Να μιλησουμε λιγο για την προσαρμογη?

Πως ειναι σωστο να μπαινουν τα ψαρια?

αν βρεις ψαρια σε μαγαζι μπορεις να τα <<κλεισεις>>,να στα κρατησει και να τα παρεις οταν θα εισαι ετοιμος.αν βρεις αυτο που θες και πας σε 5 μερες μπορει να μην υπαρχουν.τωρα για προσαρμογη τα βασικα.βαζεις την σακκουλα με τα ψαρια μεσα στο ενυδρειο για να εξισωθει η θεμοκρασια της σακκουλας με του ενυδρειου,ανοιγεις τα σακκουλα και καθε ενα τεταρτο ριχνεις λιγο νερο απο το ενυδρειο σε σε καμμια ωρα-μιαμησι τα ριχνεις μεσα.

οχι ομως το νερο της σακκουλας(με μια αποχη) και ολα τα παραπανω με κλειστα φωτα.τα ανοιγεις την αλλη μερα.

ξεχασα,πρωτα θα βαλεις τα πιο ηρεμα ψαρια απο αυτα που εχεις σκοπο να βαλεις.

ανοιγεις τα σακκουλα και καθε ενα τεταρτο ριχνεις λιγο νερο απο το ενυδρειο σε σε καμμια ωρα-μιαμησι τα ριχνεις μεσα.

οχι ομως το νερο της σακκουλας(με μια αποχη) και ολα τα παραπανω με κλειστα φωτα.τα ανοιγεις την αλλη μερα.

ξεχασα,πρωτα θα βαλεις τα πιο ηρεμα ψαρια απο αυτα που εχεις σκοπο να βαλεις.

Πρώτα βαζεις τα ψάρια που είναι πιο ευαίσθητα και χρειάζονται κρυψώνες ώστε να καπαρώσουν φωλιές και να μην έχεις προβλήματα. Δεύτερον 1,5 ώρα είναιι υπερβολή για προσαρμογή! Με μισή ώρα το πολύ και κάθε 10 λεπτά να προσθέτεις λίγο νερό με ένα ποτήρι είσαι κομπλέ!

Καλημερα

Ημερα 21

ΝΗ3 : 0 (τα βακτηρια καταναλωνουν 1ppm του ενυδρειου σε περιπου 6 ωρες)

ΝΟ2 : 1 (αυξηθηκαν καπως αλλα οχι οτι εχουν ξεφυγει. Τις 2 τελευταιες μερες ολο 1 μετραω.)

ΝΟ3 : 35-40

Επισης εχει αρχισει να εμφανιζεται καφε αλγη. Ξεκινησε απο τα φυλλα στις ανουμπιες τα οποια εχουν σκουρηνει αρκετα και πλεον και ο βυθος εχει αρχισει να εχει εμφανη καφε σποτακια σχεδον παντου. οχι σε μεγαλο βαθμο αλλα φαινεται βρομικος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...