ektorakos 30 Ιανουαρίου 2012 #1 Share 30 Ιανουαρίου 2012 Παιδια σας χαιρετω. θα σας παρουσιασω εν ολιγοις την κατασταση που εχει φθασει το ενυδρειο μου. Ειναι η πρωτη μου αποπειρα στο χομπι. Βασικα η κοπελα μου το ηθελε απο μικρη. Επειδη ομως εγω το θεμα το θεωρω χομπι και οχι "εχω κατοικιδιο" θεωρησα οτι θελει μελετη το πραμα. Ετσι διαβαζοντας διαφορα αρθρα μπορω να πω οτι κολλησα με το αντικειμενο περισσοτερο απο τη Γεωργια που το ηθελε. με εχει κερδισει το πραμα. Λοιπον πηραμε ενα Juwel Rio 400 Κρατησαμε το εσωτερικο φιλτρο (για την ωρα) Προσθεσαμε ενα εξωτερικο EHEIM 2217 με βιολογικο υλικο. Ειμαι στην 14ημερα στρωσιματος με αμμωνια. Πολλοι μου ειπαν γιατι δεν βαζω μπολι. Μπολι δεν βαζω γιατι μου αρεσει ολη η διαδικασια και θελω να τη ζησω. Μετραω με API υγρα. Δεν εχω μετρησει ακομα PH , KH , GH Αμμωνια ειχα φτασει στα 4 ppm και σταματησα να προσθετω. Χθες (13η μερα) εμφανιστηκαν τα πρωτα νιτρωδη. Σημερα εχω 0,25 ΝΟ2 και καπου 2,5ΝΗ3 Τα πραγματα δειχνουν να πηγαινουν καλα και αρχιζω σιγα σιγα να ψαχνω για ψαρακια για να δω που θα τα βρω. οχι για να τα βαλω, ειναι νωρις ακομα πολυ. Τα ψαρια που σκεφτομαι να βαλω ειναι 1 χαρεμι (1m+3f) Labidochromis Caeruleus 1 χαρεμι (1m+3f) Pseudotropheus Acei Yellow tail 1 χαρεμι (1m+3f) Pseudotropheus Maingano Cyanoerhabdos οριστε και μερικες φωτο απο το ενυδρειο Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us ανοιξα το θεμα και εδω θα σας ενημερωνω για τους προβληματισμους μου. Παντα φιλικα, Νικος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 30 Ιανουαρίου 2012 #2 Share 30 Ιανουαρίου 2012 (edited) Νικο αφου εχεις το ετερον ημησι συμμαχο δεν εχεις να φοβασαι τιποτα. Έγινε επεξεργασία 30 Ιανουαρίου 2012 - ψαρουκλας Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 30 Ιανουαρίου 2012 #3 Share 30 Ιανουαρίου 2012 Καλώς ήρθες στην παρέα μας Νίκο...ωραία πράγματα!!Keep walking.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 30 Ιανουαρίου 2012 #4 Share 30 Ιανουαρίου 2012 (edited) Η χαρα του mbuna Έγινε επεξεργασία 30 Ιανουαρίου 2012 - ΣΤΡΑΤΟΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 30 Ιανουαρίου 2012 #5 Share 30 Ιανουαρίου 2012 Φιλε Νικο καλως ήρθες και στην Αφρική! Εχεις κανει μια πολύ καλή αρχη οπότε εύχομαι η συνέχεια να είναι ακόμα καλύτερη..... Σκληρότητες καλά κανεις και δεν μετράς.....υπομονή μέχρι να στρώσει και το ρυθμίζεις μετά! Τα ψαρακια που εχεις επιλέξει να βάλεις θα είναι άρχοντες σε αυτο το ενυδρείο! Ενα μεγαλο + ειναι αυτο που ανέφερε και ο φιλος ψαρούκλας....με την κοπελιά σύμμαχο θα γλυτώσεις απο πολλα πράγματα: π.χ. γκρίνια, γκρίνια, Α! και να μην ξεχάσω το πιο βασικό.....γκρίνια !!! :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekos1981 30 Ιανουαρίου 2012 #6 Share 30 Ιανουαρίου 2012 καλώς ήρθες Νίκο στα μονοπάτια της αφρικής.πολύ ωραίο στήσιμο εχεις κάνει στις πέτρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 30 Ιανουαρίου 2012 #7 Share 30 Ιανουαρίου 2012 μιλαμε παλατι θα ειναι για τα mbuna!!!αν παρουμε υποψην οτι ειναι το 1ο σου ενυδρειο φαινεται οτι εχεις ριξει διαβασμα, σε αντιθεση με τους περισσοτερους μας οταν στηναμε το 1ο!καλη συνεχεια ευχομαι!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 30 Ιανουαρίου 2012 #8 Share 30 Ιανουαρίου 2012 μιλαμε παλατι θα ειναι για τα mbuna!!!αν παρουμε υποψην οτι ειναι το 1ο σου ενυδρειο φαινεται οτι εχεις ριξει διαβασμα, σε αντιθεση με τους περισσοτερους μας οταν στηναμε το 1ο!καλη συνεχεια ευχομαι!! :bowdown: Καλως μας ηρθες στην υπεροχη Αφρικη Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 30 Ιανουαρίου 2012 #9 Share 30 Ιανουαρίου 2012 καλως ηρθες και απο μενα! μου αρεσε πολυ το στησιμο των πετρων σου! ωραια επιλογη ψαριων επισης! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 30 Ιανουαρίου 2012 #10 Share 30 Ιανουαρίου 2012 Είσαι σίγουρος ότι έχει νερό μέσα ; Κρύσταλλο είναι !!! Μπράβο , καλή συνέχεια ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 31 Ιανουαρίου 2012 #11 Share 31 Ιανουαρίου 2012 (edited) Καλώς τον , 1, Καλά κάνεις και δεν έβγαλες το εσωτερικό φίλτρο και μην το βγάλεις η λειτουργική του αξία στο βάθος χρόνου θα δεις οτι είναι ανεκτίμητη 2,Πώς στρώνεις γιατί αν δεν κάνω λάθος κάνεις χρήση χημικής αμμωνίας ; 3.Βοηθάς καθόλου ρίχνοντας boosters όπως για παράδειγμα stresszyme ;η bionitrivec ; 4,Καλώς έκανες και πρόσθεσες και εξωτερικό φίλτρο 5,Και κάτι άλλο τελευταίο τα λίτρα σου είναι 400 ,η juwel όταν αναφέρει λίτρα εννοεί τα καθαρά γιαυτό λέμε rio 300 ή rio 400 κ.τ.λ. Και πάλι καλώς ήλθες στη δυνατή πλευρά του φόρουμ και καλές επιτυχίες Έγινε επεξεργασία 31 Ιανουαρίου 2012 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ektorakos 31 Ιανουαρίου 2012 Author #12 Share 31 Ιανουαρίου 2012 Καλώς τον , 1, Καλά κάνεις και δεν έβγαλες το εσωτερικό φίλτρο και μην το βγάλεις η λειτουργική του αξία στο βάθος χρόνου θα δεις οτι είναι ανεκτίμητη. Ναι. Καθαριζει και την επιφανεια. τρωει ομως χωρο. 2,Πώς στρώνεις γιατί αν δεν κάνω λάθος κάνεις χρήση χημικής αμμωνίας ; Εχω παρει αμμωνια 10% περιεκτικοτητα απο φαρμακειο και μια συρριγγα. Προσθετα αμμωνια μεχρι να φτασω τα 3 ppm. Αυτο μεχρι την 12η μερα εμενε σταθερο. Εγω επειδη ψιλο βαριομουν εβαλα και λιγο παραπανω και εφτασα τα 4 ppm. Χθες που μετρησα η αμμωνια επεσε στα 2ppm. Αυριο ειναι πιθανο να μην υπαρχει αμμωνια καθολου. θα ξαναβαλω αλλα δεν θα ξεπερασω τα 2 ppm γιατι τα ΝΟ2 εχουν αρχισει να παραγονται και θα ανεβουν πολυ ψηλα μεχρι να αναπτυχθουν τα nitrobacter που καταναλωνουν τα νιτρωδη. 3.Βοηθάς καθόλου ρίχνοντας boosters όπως για παράδειγμα stresszyme ;η bionitrivec ; Οχι. Δεν εχω ριξει τιποτα αλλο εκτος απο αμμωνια. και θα συνεχισω να ριχνω εως οτου ριχνωντας αμμωνια για 2ppm στο ενυδρειο σημερα αυριο να μην μετραω ουτε αμμωνια , ουτε νιτρωδη. Θα κανω μια μεγαλη αλλαγη και θα ριξω τα πρωτα ψαρια. 4,Καλώς έκανες και πρόσθεσες και εξωτερικό φίλτρο. Νομιζω ειναι αναποφευκτο. 5,Και κάτι άλλο τελευταίο τα λίτρα σου είναι 400 ,η juwel όταν αναφέρει λίτρα εννοεί τα καθαρά γιαυτό λέμε rio 300 ή rio 400 κ.τ.λ. Εχεις δικιο αλλα εγω οταν λεω καθαρα εννοω καθαρο νερο. χωρις τις πετρες. Και εβαλα μπολικες. Την πρωτη φορα που το γεμισα, το εκανα με εναν κουβα που εχει λιτρομετρητη και εβαζα 10 λιτρα νερο. 36 κουβαδες χρειαστηκαν, αρα 360 λιτρα νερο. Το εκανα για να μπορω να ριχνω σωστες ποσοτητες φαρμακων (αν χρειαστει), και γενικοτερα οτιδηποτε ριχνω το οποιο ειναι αναλογικο με τα λιτρα. Και πάλι καλώς ήλθες στη δυνατή πλευρά του φόρουμ και καλές επιτυχίες . Ειμαι πολυ χαρουμενος για την επιλογη της Αφρικης, το αφρικανικο περιβαλλον δεν ειναι απλα πετρες. ειναι πολυ εντυπωσιακο απο κοντα. Εγω τοσες μερες που δεν εχω ψαρια πραγματικα δεν εχω βαρεθει να το χαζευω. ανυπομονω να βαλω και τα ψαρια τωρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 31 Ιανουαρίου 2012 #13 Share 31 Ιανουαρίου 2012 χωρις να αποτρεπω καποιον να τα χρησιμοποιει τα ετοιμα βακτηρια,πιστευω πως ειναι περιττα.εστρωσα και εγω με αμμωνια,δεν τα χρησιμοποιεισα και δεν ειχα κανενα προβλημα.και επειδη ειχα βρει 2 χαρεμια(8 ψαρια) απο χομπιστα που ξεστηνε το ενυδρειο,οταν εστρωσε τα εβαλα ολα μαζι και δεν ανεβασε αμμωνια καθολου.(ενα μεγαλο πλεονεκτημα της χρησης αμμωνιας)και στις αλλαγες που εκανα δεν εριχνα χωρις προβλημα.και εκανα αλλαγες 100 λιτρα την εβδομαδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 31 Ιανουαρίου 2012 #14 Share 31 Ιανουαρίου 2012 χωρις να αποτρεπω καποιον να τα χρησιμοποιει τα ετοιμα βακτηρια,πιστευω πως ειναι περιττα.εστρωσα και εγω με αμμωνια,δεν τα χρησιμοποιεισα και δεν ειχα κανενα προβλημα.και επειδη ειχα βρει 2 χαρεμια(8 ψαρια) απο χομπιστα που ξεστηνε το ενυδρειο,οταν εστρωσε τα εβαλα ολα μαζι και δεν ανεβασε αμμωνια καθολου.(ενα μεγαλο πλεονεκτημα της χρησης αμμωνιας)και στις αλλαγες που εκανα δεν εριχνα χωρις προβλημα.και εκανα αλλαγες 100 λιτρα την εβδομαδα. Το χομπυ εξελισσεται...................... Κι εγω οσες φορες <<εστρωσα>> με βακτηρια,ποτε δεν ειδα αμμωνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 31 Ιανουαρίου 2012 #15 Share 31 Ιανουαρίου 2012 διαβασες κατι προβληματικο στο ποστ μου που χριζει ειρωνικου σχολιασμου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 31 Ιανουαρίου 2012 #16 Share 31 Ιανουαρίου 2012 διαβασες κατι προβληματικο στο ποστ μου που χριζει ειρωνικου σχολιασμου? Συγνωμη αλλα την ειρωνια που την ειδες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 31 Ιανουαρίου 2012 #17 Share 31 Ιανουαρίου 2012 (edited) διαβασες κατι προβληματικο στο ποστ μου που χριζει ειρωνικου σχολιασμου? Δεν νομίζω να σε ειρωνεύτηκε,απλά ανέφερε ότι εξελίσωντας το χόμπι τα ζωντανά βακτήρια(αρκεί να ξέρεις τι κάνεις με αυτά) πλέον αντικαθηστούν τη χρήση αμμωνίας. Πανέμορφο το στήσιμο,τα ψαράκια θα το ευχαριστηθούν και αφού είσαι αρχάριος με 360L και τέτοιο στήσιμο κτλ μόλις αποκτήσεις και λίγη εμπειρία παραπάνω...άντε και με 2τονο Έγινε επεξεργασία 31 Ιανουαρίου 2012 - gregog7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ektorakos 31 Ιανουαρίου 2012 Author #18 Share 31 Ιανουαρίου 2012 Αλλαζω θεμα. Ολα καλα! Αυτος ο γραπτος λογος δημιουργει παρεξηγησεις καμια φορα ενω δεν υπαρχουν. Εχω ενα μικρο ενδοιασμο. Ψαρια απο χομπιστα ή απο pet shop. Παντως οπου ειδα caeruleus σε πετ shop , ολα ειχαν μαυρα σημαδια στο σωμα τους και αμφιβαλλω αν ειναι καθαρα. και τα βλεπω παντα αναμεικτα τα ψαρια στα ενυδρεια. Εγω που ειμαι αρχαριος φοβαμαι μην τσιμπησω και υβριδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 31 Ιανουαρίου 2012 #19 Share 31 Ιανουαρίου 2012 Αλλαζω θεμα. Ολα καλα! Αυτος ο γραπτος λογος δημιουργει παρεξηγησεις καμια φορα ενω δεν υπαρχουν. Εχω ενα μικρο ενδοιασμο. Ψαρια απο χομπιστα ή απο pet shop. Παντως οπου ειδα caeruleus σε πετ shop , ολα ειχαν μαυρα σημαδια στο σωμα τους και αμφιβαλλω αν ειναι καθαρα. και τα βλεπω παντα αναμεικτα τα ψαρια στα ενυδρεια. Εγω που ειμαι αρχαριος φοβαμαι μην τσιμπησω και υβριδια. Η γνωμη η δικη μου ειναι να προσπαθησεις να βρεις ψαρια απο καποιο φιλο χομπιστα.Υπαρχουν πολλα παιδια με αξιολογα ψαρια και γεννες.Για ψαξ'το Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 31 Ιανουαρίου 2012 #20 Share 31 Ιανουαρίου 2012 Αλλαζω θεμα. Ολα καλα! Αυτος ο γραπτος λογος δημιουργει παρεξηγησεις καμια φορα ενω δεν υπαρχουν. Εχω ενα μικρο ενδοιασμο. Ψαρια απο χομπιστα ή απο pet shop. Παντως οπου ειδα caeruleus σε πετ shop , ολα ειχαν μαυρα σημαδια στο σωμα τους και αμφιβαλλω αν ειναι καθαρα. και τα βλεπω παντα αναμεικτα τα ψαρια στα ενυδρεια. Εγω που ειμαι αρχαριος φοβαμαι μην τσιμπησω και υβριδια. Σωστή παρατήρηση,αφού δεν έχεις βρεί τα ψάρια που σου αρέσουν,δεν τα παίρνεις και συνεχίζεις το ψάξιμο. Καλύτερα από χομπίστα ή μετά από προσεκτική παρατήρηση στο πετ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 31 Ιανουαρίου 2012 #21 Share 31 Ιανουαρίου 2012 Εγω θα προτιμουσα απο χομπιστα που μας εχει κανει παρουσια εδω μεσα,και ξερουμε το ιστορικο αλλα και τα ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 31 Ιανουαρίου 2012 #22 Share 31 Ιανουαρίου 2012 Συγνωμη αλλα την ειρωνια που την ειδες; οκ.λαθος μου που δεν καταλαβα σωστα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 31 Ιανουαρίου 2012 #23 Share 31 Ιανουαρίου 2012 οκ.λαθος μου που δεν καταλαβα σωστα Κανενα προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 31 Ιανουαρίου 2012 #24 Share 31 Ιανουαρίου 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ektorakos 31 Ιανουαρίου 2012 Author #25 Share 31 Ιανουαρίου 2012 Παιδια μια ερωτηση. Το pinned θεμα που εχουμε, αναπαραγωγες κιχλιδων ειναι ψαρια που αναπαραγονται απο χομπιστες? Δηλαδη μπορω να στειλω pm στους 2 φιλους που εχουν caeruleus μπας και εχουν κανα ψαρακι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος