Naias 29 Ιανουαρίου 2012 #1 Share 29 Ιανουαρίου 2012 Γιατί χρησιμοποιούμε skimmer μόνο σε θαλασσινό; Δεν θα μπορούσαμε να το βάλουμε και σε γλυκό με καλά αποτελέσματα; Αν όχι γιατί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 29 Ιανουαρίου 2012 #2 Share 29 Ιανουαρίου 2012 υπαρχουν skimmer και για γλυκο νερο... Εχουν αποσο ξερω διαφορετικο τροπο λειτουργιας... Δλδ αν βαλεις σκιμερ για θαλασσινο σε γλυκο νερο, δεν προκειται να σου κανει φυσαλιδες...Αποσο ξερω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 30 Ιανουαρίου 2012 #3 Share 30 Ιανουαρίου 2012 Τα skimmer γλυκού νερού είναι για να απορροφάει νερό από την επιφάνεια ώστε να μη πιάνει το λεγόμενο οργανικό φιλμ, πράγμα που μπορεί να γίνει και με την ανατάραξη της επιφάνειας του νερού. Τα skimmer θαλασσινού δεν θα δουλέψουν στο γλυκό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naias 30 Ιανουαρίου 2012 Author #4 Share 30 Ιανουαρίου 2012 Αν είναι μόνο για το φίλμ... είναι τσάμπα λεφτά. Γιατί δεν θα δούλευψει του θαλασσινου; Εχουν διαφορετική αρχιτεκτονική; Λειτουργούν διαφορετικά; Η λογική δεν είναι η ίδια με την μέθοδο της φυσαλίδας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 30 Ιανουαρίου 2012 #5 Share 30 Ιανουαρίου 2012 (edited) Το θαλασσινό νερό δημιουργεί πολύ λεπτές φυσαλίδες με τον αέρα που εισέρχεται στην αντλία και ο αφρός που δημιουργείται αποβάλει τα οργανικά υλικά από το νερό. .. κάτι παρόμοιο γίνεται με τα κύματα που σκάνε στις ακτές. Το γλυκό νερό δεν μπορεί να παράγει τόσο λεπτές φυσαλίδες, οπότε δεν λειτουργεί μ αυτόν τον τρόπο. Τα skimmer γλυκού νερού έχουν άλλο τρόπο λειτουργίας, απλά απορροφούν νερό από την επιφάνεια. Υπάρχουν κάποια εξαρτήματα που προσαρμόζονται στον σωλήνα εισαγωγής των εξωτερικών φίλτρων που κάνουν αυτή ακριβώς τη δουλειά. http://www.ebay.com/...5-/260641222792 Έγινε επεξεργασία 30 Ιανουαρίου 2012 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 30 Ιανουαρίου 2012 #6 Share 30 Ιανουαρίου 2012 Υπάρχει και αυτό αλλά δεν ξέρω τι και πως και αν κάνει σωστή δουλειά. http://www.schuran.com/english/eiweissfresh.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naias 30 Ιανουαρίου 2012 Author #7 Share 30 Ιανουαρίου 2012 Οκ το έπιασα. Σε ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος