fouskos 29 Ιανουαρίου 2012 #1 Share 29 Ιανουαρίου 2012 για άλλη μια φορά αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και δεν ξέρω τη σημβενει .. όπως βλέπετε και στις φωτο στο κάτω μέρος σε 3 ακροπορες έχει αρχίσει και ασπρίζει που σημενει ότι κάτι δεν πάει καλά.. τι μπορεί να έπαθαν?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 29 Ιανουαρίου 2012 #2 Share 29 Ιανουαρίου 2012 Τις κολλησες προσφατα η οχι; Απο μετρησεις πως εισαι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 29 Ιανουαρίου 2012 Author #3 Share 29 Ιανουαρίου 2012 όχι δεν το έχω κoλλήσει πρόσφατα και οι μετρήσεις μ είνια σε φυσιολογικά πλέσια για ένα reef ... γ'αυτό με προβληματίζει αλλά είχα ένα πρόβλημα με το ιώδιο ( έριχνα πολύ χωρίς να χρειάζετε ) παίζει να φταίει αυτό?? να τα έχει κάψει δηλαδή?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 29 Ιανουαρίου 2012 #4 Share 29 Ιανουαρίου 2012 όχι δεν το έχω κoλλήσει πρόσφατα και οι μετρήσεις μ είνια σε φυσιολογικά πλέσια για ένα reef ... γ'αυτό με προβληματίζει αλλά είχα ένα πρόβλημα με το ιώδιο ( έριχνα πολύ χωρίς να χρειάζετε ) παίζει να φταίει αυτό?? να τα έχει κάψει δηλαδή?? Θα ηθελα να αναφερεις τις μετρησεις σου αν γινεται,τη θερμοκρασια καθως και τι φωτισμο εχεις. Την περιεκτικοτητα του ιωδιου στο νερο,ειναι πολυ δυσκολο να τη μετρησεις με ακριβεια,οσο εμπειρος και να εισαι.Η υπερδοσολογια παντα κανει κακο,σε οτι κι αν χρησιμοποιησουμε,ποσο μαλλον στο ιωδιο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 29 Ιανουαρίου 2012 Author #5 Share 29 Ιανουαρίου 2012 (edited) ΦΩΣΦΟΡΙΚΑ 0 ΜΕ salifer ΝΙΤΡΗΚΑ 2 ΜΕ salifer ΑΣΒΕΣΤΊΟ 415 (ΜΕ ΡΙΑΚΤΟΡΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΎΕΙ ΈΝΑ ΜΉΝΑ ΠΕΡΊΠΟΥ) ΚΗ 10 ΜΑΓΝΗΣΊΟ 1350 ph 8-8,15 Like This Παράθεση Πολλαπλή Παράθεση ακομα απο φοτισμο εχw φτιαχει φwτιστικο 4χ39 2 blue plus ati 1 Korallen-Zucht T5 Coral Light Fiji Purple 1 ati aquablue + 25w tainies led και ολο το projekt είναι diy Έγινε επεξεργασία 29 Ιανουαρίου 2012 - fouskos Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 29 Ιανουαρίου 2012 Author #6 Share 29 Ιανουαρίου 2012 (edited) Θα ηθελα να αναφερεις τις μετρησεις σου αν γινεται,τη θερμοκρασια καθως και τι φωτισμο εχεις. Την περιεκτικοτητα του ιωδιου στο νερο,ειναι πολυ δυσκολο να τη μετρησεις με ακριβεια,οσο εμπειρος και να εισαι.Η υπερδοσολογια παντα κανει κακο,σε οτι κι αν χρησιμοποιησουμε,ποσο μαλλον στο ιωδιο!!!και ναι σημφωνω ότι το ιώδιο μπορεί να καταστρέψει ενυδρεία και γ'αυτό θέλω να δω άμα είναι από εκεί Έγινε επεξεργασία 29 Ιανουαρίου 2012 - fouskos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 29 Ιανουαρίου 2012 #7 Share 29 Ιανουαρίου 2012 Τα υπολοιπα ζωντανα σου σε τι κατασταση ειναι;Εχεις δει κατι ανησυχητικο;Εγω θα σου ελεγα να σταματησεις να ριχνεις,και να παρακολουθησεις την εξελιξη στα ζωντανα που βλεπεις το ασπρισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 29 Ιανουαρίου 2012 Author #8 Share 29 Ιανουαρίου 2012 (edited) 3 ακροπορες από τα 35 sps έχουν το ίδιο πρόβλημα τα οιπολοιπα ναπτισονται κανονικά και έχουν μια καλή πορεία.. όσο για το ιώδιο έχω σταματήσει εδώ και 10 μέρες Έγινε επεξεργασία 29 Ιανουαρίου 2012 - fouskos Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 4 Φεβρουαρίου 2012 Author #9 Share 4 Φεβρουαρίου 2012 κάποιοσ άλλοσ αν μπορεί να βοηθείσει διότι επιδεινώνεται η κατάσταση Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 4 Φεβρουαρίου 2012 #10 Share 4 Φεβρουαρίου 2012 εχεις lps στο ενυδρείο ? Πιο σκιμμερ? Chaeto? Αμμωνία / Νιτρώδη /Νιτρικά ? Πιο αλάτι χρησιμοποιείς ? Και σίγουρα κατέβασε το kH με max το 8,5 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 4 Φεβρουαρίου 2012 Author #11 Share 4 Φεβρουαρίου 2012 έχω αλλά λίγα lps τα νιτρικά και νιτρώδη είναι σχεδων μηδενικά αμμωνία το ίδιο το σκιμερ μου είναι της tunze το 9006, χρησημοποιω tropic marin pro σάλτ.. όσο για το kh που είναι στο 12 αυτή τη στιγμή πως να το κατεβάσω αφού ο ριακτορας το κανονίζει και άμα τον χαμηλώσω θα πέσει το σζβεστιο.. ευχαριστώ για την απάντηση σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 4 Φεβρουαρίου 2012 Author #12 Share 4 Φεβρουαρίου 2012 έχω αλλά λίγα lps τα νιτρικά και νιτρώδη είναι σχεδων μηδενικά αμμωνία το ίδιο το σκιμερ μου είναι της tunze το 9006, χρησημοποιω tropic marin pro σάλτ.. όσο για το kh που είναι στο 10,5 αυτή τη στιγμή πως να το κατεβάσω αφού ο ριακτορας το κανονίζει και άμα τον χαμηλώσω θα πέσει το σζβεστιο.. ευχαριστώ για την απάντηση σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 5 Φεβρουαρίου 2012 #13 Share 5 Φεβρουαρίου 2012 Για τον c-r κανείς λάθος . Πρώτον ο cr ΄΄παραγει ΄΄ περισσότερο αλκαλικοτιτα παρά ασβέστιο .Που σημαίνει ότι κακός τον λένε calsium reactor . Δεύτερον ο cr υπαρχει για να συντηρεί τις τιμές ασβέστιο και αλκαλικοτιτας .οχι για να τις ανεβάζει . Δηλαδή εφόσον με τον cr έχεις υψηλή αλκαλικοτιτα και ασβέστιο π.χ 400 χαμηλώνεις τον cr ώστε η αλκαλικοτιτα να παει στο 8,5 και ταυτόχρονα θα σου πέσει στο 360 . Οπότε εάν αφήσεις έτσι θα έχεις ΄΄μονιμα ΄΄ 360 ασβέστιο και 8,5 αλκαλικοτιτα . Εάν τώρα προσθέσεις υγρό συμπληρώμα ασβεστιου για να το πας στο 400 μετά ο cr θα στο κρατεί εκεί . Εφόσον έχεις υψηλη αλκαλικοτιτα ,εάν έχεις και πολυ λίγα θρεπτικά ,εκεί μπορεί να οφείλετε το ότι χάνουν ιστό η acro . Τα lps είναι τα πρώτα που την ΄ακουνέ ΄ απο έλλειψη θρεπτικών . Το λεγόμενο στέγνωμα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 5 Φεβρουαρίου 2012 Author #14 Share 5 Φεβρουαρίου 2012 χρήσιμες πληροφορίες ευχαριστώ.. αλλά τα lps αντιθέτως πάνε πολύ καλά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 5 Φεβρουαρίου 2012 Author #15 Share 5 Φεβρουαρίου 2012 όσο αναφορά τον cr δεν νομίζω πωσ αν κατέβασω τισ σταγόνες και προσθέσω σκόνη για ασβεστίο και το ανεβάσω εκεί που θέλω θα παραμείνει εκεί αφού θα υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση από αυτό που θα δείνει ο cr θα πέσει πάλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 5 Φεβρουαρίου 2012 #16 Share 5 Φεβρουαρίου 2012 Εάν ρυθμίσεις τον cr να σου προσθέτει 10 ppm ασβέστιο την ημέρα ή όσο θέλεις ανάλογα με την κατανάλωση που έχεις , αυτός θα το κάνει είτε έχεις 400 είτε 350 . Βασικά μην δίνεις τόσο σημασία στο ασβέστιο ! Απορροφάται πολυ πιο αργά απο την αλκαλικοτιτα ! Και 370 να έχεις μια χαρά είναι . Ασε που υπαρχει και αυτό που λέει ο calfo για την σχέση ασβέστιο αλκαλικοτιτας που χονδρικής είτε το ένα θα έχεις ψηλά η το άλλο ! Δηλαδή με 10,5 αλκαλικοτιτα το ασβέστιο σου δεν πρόκειται να ανεβεί πολυ ψηλά ! Μην δίνεις τόσο σημασεια στο ασβέστιο ! Η αλκαλικοτιτα και η σταθερότητα της ( πράγμα φοβερά δύσκολο ) να σε προβληματίζει !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 5 Φεβρουαρίου 2012 Author #17 Share 5 Φεβρουαρίου 2012 παίζει να μου ζησουσν τα κοραλάκια?? η να τα φραγγαρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 5 Φεβρουαρίου 2012 #18 Share 5 Φεβρουαρίου 2012 φραγκαρε .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 6 Φεβρουαρίου 2012 #19 Share 6 Φεβρουαρίου 2012 Φίλε μου το ιώδιο σίγουρα σου δημιούργησε αρχικά πρόβλημα.Αλλά προσπάθησε να κατακρατήσεις σταθερές τις τιμές σου.Στο πρώτο ποστ μιλάς για kh 10 και μετά για 12. Δες και αυτό http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=2241 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 6 Φεβρουαρίου 2012 Author #20 Share 6 Φεβρουαρίου 2012 φίλε μου καλημέρα, το πρώτο πόστ έκανα λαθοσ έγραψα καταλαθωσ 12..το kh μου είναι στο 9,5 με 10.. τώρα για το ιώδιο έχεισ δίκιο.. αλλά ξέρεισ τι είδα και μου έκανε εντύπωση ότι μόνο ο ακροπορεσ την παθανε Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 6 Φεβρουαρίου 2012 Author #21 Share 6 Φεβρουαρίου 2012 φραγκαρε .... Το έκανα τελικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 6 Φεβρουαρίου 2012 #22 Share 6 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Το έκανα τελικά Έγινε επεξεργασία 6 Φεβρουαρίου 2012 - baggos777777 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 13 Φεβρουαρίου 2012 Author #23 Share 13 Φεβρουαρίου 2012 Για τον c-r κανείς λάθος . Πρώτον ο cr ΄΄παραγει ΄΄ περισσότερο αλκαλικοτιτα παρά ασβέστιο .Που σημαίνει ότι κακός τον λένε calsium reactor . Δεύτερον ο cr υπαρχει για να συντηρεί τις τιμές ασβέστιο και αλκαλικοτιτας .οχι για να τις ανεβάζει . Δηλαδή εφόσον με τον cr έχεις υψηλή αλκαλικοτιτα και ασβέστιο π.χ 400 χαμηλώνόταν λες χαμηλώνεις εννοείς και τiς σταγόνες και αντιστιχα και της φυσαλίδες? η ανεβάζεις το ph ? τον cr ώστε η αλκαλικοτιτα να παει στο 8,5 και ταυτόχρονα θα σου πέσει στο 360 . Οπότε εάν αφήσεις έτσι θα έχεις ΄΄μονιμα ΄΄ 360 ασβέστιο και 8,5 αλκαλικοτιτα . Εάν τώρα προσθέσεις υγρό συμπληρώμα ασβεστιου για να το πας στο 400 μετά ο cr θα στο κρατεί εκεί . Εφόσον έχεις υψηλη αλκαλικοτιτα ,εάν έχεις και πολυ λίγα θρεπτικά ,εκεί μπορεί να οφείλετε το ότι χάνουν ιστό η acro . Τα lps είναι τα πρώτα που την ΄ακουνέ ΄ απο έλλειψη θρεπτικών . Το λεγόμενο στέγνωμα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος