Jump to content

Νεος Στα Ενυδρεια...

ΣΟΤΟΣ

Recommended Posts

Γεια σας ειμαι νεος στο χομπυ ειχα στη κατοχη μου ενα ενυδρειακι 60λιτρα το οποιο το παρατησα κ εχω αγορασει ενα 100μηκος χ 70 υψος χ 47 πλατος λιτρα δεν ξερω, ενα εξωτερικο φιλτρο Tetratec ex 1200 μια αεραντλια Tetratec aps 150 και ενα Θερμοστατη Εheim 250w εχω βαλει φυσικο χαλικι ψιλο 20 κιλα και υποστρωμα για τα φυτα της sera floredepot. Το ενυδρειο δουλευει εδω και 4 μερες εχω βαλει μπολι απο το μικρο ενυδρειο που ειχα. δν εχω κανει μετρισεις και τετοια ακομη. μεσα στο ενυδρειο απο ψαρια του παλιου ενυδρειου εχω ενα galacher ενα αγγελοψαρο ενα pleco ενα corydoras και ενα ghost εκεινα τα διαφανες..απο φυτα εχω αγορασει ενα γλαστρακι vallisneria και ενα anubia bacteri τα οποια τα φυτεψα σε ολη τη πλατυ του ενυδρειου.. εχω στο μυαλο μου να αγορασω μετα απο καιρο δισκους μολισ δωσω και αυτα τα ψαρακια που εχω και θα ηθελα να μου πειτε τι θα χρειαστω για να τους εχω υγιεστατους και πανεμορφους.. τ αλλα μηχαναματα θα χρειαστω?

ευχαριστω

Γεια σας ειμαι νεος στο χομπυ ειχα στη κατοχη μου ενα ενυδρειακι 60λιτρα το οποιο το παρατησα κ εχω αγορασει ενα 100μηκος χ 70 υψος χ 47 πλατος λιτρα δεν ξερω, ενα εξωτερικο φιλτρο Tetratec ex 1200 μια αεραντλια Tetratec aps 150 και ενα Θερμοστατη Εheim 250w εχω βαλει φυσικο χαλικι ψιλο 20 κιλα και υποστρωμα για τα φυτα της sera floredepot. Το ενυδρειο δουλευει εδω και 4 μερες εχω βαλει μπολι απο το μικρο ενυδρειο που ειχα. δν εχω κανει μετρισεις και τετοια ακομη. μεσα στο ενυδρειο απο ψαρια του παλιου ενυδρειου εχω ενα galacher ενα αγγελοψαρο ενα pleco ενα corydoras και ενα ghost εκεινα τα διαφανες..απο φυτα εχω αγορασει ενα γλαστρακι vallisneria και ενα anubia bacteri τα οποια τα φυτεψα σε ολη τη πλατυ του ενυδρειου.. εχω στο μυαλο μου να αγορασω μετα απο καιρο δισκους μολισ δωσω και αυτα τα ψαρακια που εχω και θα ηθελα να μου πειτε τι θα χρειαστω για να τους εχω υγιεστατους και πανεμορφους.. τ αλλα μηχαναματα θα χρειαστω?

ευχαριστω

Μεγαλυτερο ενυδρειο :) για να τους εχεις υγιεστατους και πανεμορφους

Δεν υπαρχει χωρος για μεγαλυτερο ενυδρειο

θα χρειαστει να κανεις συχνες αλλαγες για να μπορεσεις να κρατησεις τους δισκους σου σε καλη κατασταση . Οι αλλαγες αργα η γρηγορα μπορει να σε κουρασουν ....

Στο λεω μιας και τα ιδια ειχα παθει και εγω καποτε .

θα χρειαστεις ακομα καλυτερη φιλτρανση ( αλλο ενα φιλτρο πχ ) για περισσότερη βιολογια

Συμφωνα με τις διαστασεις που δινεις,το ενυδρειο σου εχει ογκο 329 λιτρα.Αυτο που με προβληματιζει εμενα και ΔΕΝ θα επιχειρουσα να βαλω δισκους ειναι το 1 μετρο μηκος.

εξωτερικο φιλτρο θα χρειαστω? η εσωτερικο? εσωτερικο υπαρχει ενα της sera 320l/h ανακυκλωνει.. οι αλλαγες δεν με πειραζουν και τοσο..

το εσωτερικο δεν θα σου κανει δουλεια σε τοσα λιτρα , καλυτερα προτιμησε εξωτερικο για να μπορεσεις να του βαλεις οσο ποιο πολυ βιολογικο υλικο μπορεις .

Βαλε 2 εξωτερικα φιλτρα καλυτερα γιατι το εσωτερικο θα σου πιανει και χωρο

Εχεις λιτρα αλλα το μηκος οπως ειπε και ο Στρατος ειναι λιγο

Και μη βιαστεις να βαλεις δισκους αστο να στρωσει καλα, παρε μικρα δισκακια

Στη πορεια οσο μεγαλωνουν θα δεις κι εσυ οτι θελουν χωρο

μαζι γραφαμε γεοσιδ

Έγινε επεξεργασία - disc-postman

Οχι δεν βιαζομαι να τους βαλω μεσα. θα περιμενω να στρωσει το ενυδρειο πολυ καλα.. θα προσπαθησω να βρω και καποιο εξωτερικο φιλτρο αμα ειναι πρωτου τους βαλω!! τ αλλο θα χρειατω?

Πρέπει με κάποιο τροπο να προετοιμαζεις το νερο που θα κανείς τις αλλαγές.υπαρχουν πολυ τρόποι όπως αντίστροφη οσμωση πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να ρίχνεις και κάποια ιχνοστοιχεια η μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια προφιλτρα η γενικότερα ένα σύστημα φίλτρανσης ώστε να αφερεις απο το νερο όλους τους βλαβερους οργανισμούς.

φιλε μου,,μιας και εισαι νεος στο χομπυ,,,δεν θελω να σε απογοητευσω,,,αλλα οπως θα διαβασεις οι δισκοι ισως να ειναι το απαιτητικοτερο..η ενα απο τα απαιτητικοτερα ψαρακια του γλυκου νερου,,,οποτε δεν θα το συνιστουσα σε καμια περιπτωση σε αρχαριους,,,,

ΑΝ τελικα αποφασισεις να παρεις μικρα να ξερεις οτι θα θελουν πολυ καλες τροφες,,,υψηλης περιεκτικοτητας σε πρωτεινη,,,πολλα ταισματα,,,πολλες αλλαγες,,,πολλες μετρησεις,,,,πολυ προσοχη στο μεγαλωμα γιατι στην φαση της αναπτυξης κρινιονται πολλα για την μετεπειτα πορεια στο ψαρακι,,,αν παρεις δισκακια,,παρε απο 7-8 εκατοστα και πανω,,,και επισης συμβουλεψου τις πολυ καλες συνθηκες νερου που χρειαζονται και τα απαραιτητα φαρμακα που θα πρεπει να εχεις,,,,,,,

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ, ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΔΙΣΚΟΥΣ,,,,,,,,,να αρχισεις με αγγελοψαρα ως ενα σκαλοπατι πριν τους δισκους,,,,,,,,ειναι κριμα να απογοητευτεις,,,,,

Οσο για τα λιτρα σου,,,,,,,,,σε 320 λιτρα,,,υπολογιζε 5-6 δισκους,,,

Αν και ενα μετρο μηκος, μου αρεσει το 70 εκ. υψος................

Σε γενικες γραμμες δεν θα διαφωνισω με τους προηγουμενους οσον αφορα στο οτι οι δισκοι θελουν περισσοτερη προσοχη απο τα υπολοιπα ψαρια.

Δεν ειναι ομως και απαγορευτικα. Πανω απο ολα για μενα μετραει η διαθεση και το μερακι..........

Καλυτερα να μην σταθω στο οτι ηδη εχεις βιαστει με το παρον ενυδρειο. Γρηγορη εισαγωγη ψαριων, μη μετρηση παραμετρων (Εστω βασικων!) και λαθος -εντελως ομως- ψαροσυνθεση ειναι καποια απο τα λαθη σου.........

Για να μπεις λοιπον στο κεφαλαιο "Δισκοι" καλο θα ηταν να κανεις υπομονη, να διαβασεις καμποσα πραγματακια γι'αυτους και οταν νιωσεις τον εαυτο σου ετοιμο..............εδω ειμαστε!!!!!

βγαλε ολα τα ψαρακια εκτος αγγελοψαρου βαλε μεχρι 8 δισκους και κανει μια φορα στις 5μερες αλλαγες του 50-70 τις εκατο και παρε κιαλο φιλτρο.

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.

βγαλε ολα τα ψαρακια εκτος αγγελοψαρου βαλε μεχρι 8 δισκους και κανει μια φορα στις 5μερες αλλαγες του 50-70 τις εκατο και παρε κιαλο φιλτρο.

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.

Με 50 - 70 % αλλαγή νερού κάθε 5 μέρες νομίζω είναι πάρα πολύ και θα δημιουργηθεί πρόβλημα και στα ψάρια και στη βιολογία του ενυδρείου

Εγώ θα έλεγα ένα 20-30% αλλαγή μια φορά τη βδομάδα , αλλα τη συχνότητα των αλλαγών και τη ποσότητα του νερού που θα αλλάζει θα του το δείξουν μόνο οι μετρήσεις του ( no3 - nh3 - po4 ) . Το 50-70 % μόνο καλο θα κάνει αλλα το βλέπω υπερβολικό

Φοβάμαι ότι με 70% αλλαγή νερού κάθε 5 μέρες τα ψάρια θα κυνδηνεύουν απο οσμοτικό σόκ...

Φοβάμαι ότι με 70% αλλαγή νερού κάθε 5 μέρες τα ψάρια θα κυνδηνεύουν απο οσμοτικό σόκ...

Να κάνω μία ερώτηση.

Πάντα είχα στο μυαλό μου ότι το οσμοτικό σοκ το παθαινουν τα ψάρια όταν στην αλλαγή βάζεις νερό με μεγάλη διαφορά στο PH.

Μήπως κάνω λάθος? Μπορεί κάποιος να αναφερθεί σε αυτό?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...