baggelis 29 Ιανουαρίου 2012 #1 Share 29 Ιανουαρίου 2012 καλημερα παιδια θα ηθελα την βοηθεια σας στο προβλημα μου διαπιστοσα στο ενυδρειο μου μαλλον (καφε αλγη) πρεπει να ειναι απο αυτα που διαβασα στο φορουμ. τα φυλλα απο τα φυτα εχουν πανω τους σαν καφε σκονη και αιοριτε και μεσα στο νερο η ανουνπιες εχουν και λιγο σαν τριχα στης ακρες. το ενυδρειο λειτουργει 14 μηνες εχει ντοματιες και ανουμπιες.ξιφοφορους ζεμπρες γατοψαρα στο βυθο. ταμπλετες βυθου και υγρο λιπασμα της flourish seachem με της οδιγιες της εταιριας φωτισμος 12ωρες . NO3 10 NO2 O KH 21 PH 7,2 η μετρισεις του ενυδρειου. καθαρισα οσο μπορεσα με μια ξυστρα απο τα τζαμια και απο την ανουμπια μειωσα το φοτισμο σε 10 ωρες και σκεφτωμαι να κανω πιο κοντινες αλλαγες νερου . υπαρχει κατι αλλο να κανω? κανω κατι λαθος? απο τι εγινε αυτο μηπως το λιπασμα. σας ευχαριστω............ Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 29 Ιανουαρίου 2012 #2 Share 29 Ιανουαρίου 2012 Αν και δεν περιγράφεις τι φωτισμό έχεις καθώς και για πόσο καιρό δουλεύουν οι λάμπες,οι 12 ώρες είναι υπερβολή.Σταδιακά μπορείς να κατέβεις στις 8 ώρες. Επίσης η λίπανση σου είναι υπερβολική.Ταμπλέτες δε χρειάζονται θα έλεγα καθόλου για τη ντοματιά.Η ανούμπια δε φυτεύεται οπότε την παρακάμπτουμε. Οι προτεινόμενες δοσολογίες για το Flourish αφορούν ενυδρεία full φυτεμένα με φυτά απαιτήσεων οπότε η δοσολογία σου θα έπρεπε να είναι στο 1/4 - 1/3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggelis 29 Ιανουαρίου 2012 Author #3 Share 29 Ιανουαρίου 2012 η λαμπες ειμαι 3 τ8 τον 18w και αλαχτηκαν η πρωτη εχει 5 μηνες και η αλλες 2 εχουν κανα 2μηνο .παραληψει εχω και κατι φυτα στο μπροστινο μερος του ενυδρειου δεν γνωριζω πως το λεν σαν γκαζον γιαυτο και τα λιπασματα η ντοματιες κιτρινιζαν γιαυτο και εβαζα ταμπλετες οσο για το Flourish ριχνω το 1/3 απο το καπακι μια φορα την εβδομαδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος