Jump to content

New Look 2012

chtsos

Recommended Posts

τωρα με κοροίδευεις?μπες στο greekdiscus και διαβασε,ο heiko o soh και τα παιδια απο το C.E. Fish Essentials...δεν ακολουθω γιατι οτι βλεπω στο ενυδρειο μου και στην συμπεριφορα των ψαριων μου αυτο κανω.ειδα οτι και στους 28 τα πανε μια χαρα και η μιξη της καρδιας που χρησημοποιω δεν εχει περισοτερο απο 40τις εκατο καρδια μοσχαριου,και υπαρχουν και αλλα σηστατικα που βοηθουν στην πεψη.

Καταρχας δεν σε κοροιδεψα. Απλα σου εκανα καποιες ερωτησεις.

Ο Heiko δεν ειναι εκτροφεας και παντα επικεντρωνει τις συζητησεις του γυρω απο δισκους αγριους.

Ο Soh πανε πολλα χρονια που υπηρξε εκτροφεας που ισως να μην ειχες γεννηθει.

Ο Χρηστος που εχει το CE Fish Essentials ειναι εμπορος και εγω του εχω φτιαξει το λογοτυπο του site του και τα δικα μου ψαρια (και τον αγριο του Nidal στην Wildheart) εχει στα εξωφυλα των καρδιων του ξερω πολυ καλα τι εννοει και δεν χρειαζετε να μπω να τα διαβασω καπου μιας και μιλαω μαζι του καθε βραδυ οπως και τωρα online. Επισης για την ιστορια του Χρηστου τις καρδιες πρωτη φορα στην Ελλαδα της εφερα για δοκιμη εγω και τις δουλεψα στα ψαρια μου 2 μηνες για να μπορεσω να τις προτεινω με ασφαλεια και να τις προμηθευεστε για τα ζωντανα σας. Πιστεψε με ξερω πολυ καλυτερα τι περιερχουν αυτες οι καρδιες απο τον καθενα.

Οποτε μεχρι στιγμης δεν μου εχεις πει για καποιον μεγαλο εκτροφεα δισκων .....

Φυσικα δεν σου "δειχνομαι" , γιατι ισως και καποιοι το δοουν ετσι, αλλα μαλον επεσες στην περιπτωση μιας και οπως εχω ξαναπει για μενα οι δισκοι ειναι ενα κομματι απο την ζωη μου.

Οταν γραφουμε κατι καλο ειναι να ξερουμε γιατι το γραφουμε και ποτε να το λεμε ιδιως σε ενα φορουμ που παρακολουθει κοσμος αρχαριος και ψαχνει για απαντησεις.

Εν πασει περιπτωσει και ζητω συγγνωμη απο τον φιλο που του "σκισαμε" το θεμα , εγω φιλε μου οπως και σε ολους σας που παρακολουθειτε θα σας πω μια φραση και οποιος θελει την ακολουθει οποιος δεν θελει απλα την προσπερνα και κανει οτι καταλαβαινει....

"Μην καιτε τα ψαρια σας"

Έγινε επεξεργασία - ReBeLoS

• Απαντήσεις 68
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φιλε δεν νομιζω ολα αυτα τα παιδια

Που εχουν διαφορετικη αποψη απο εσενα

Να ειναι απο κακια η ζηλεια....παρα μονο

Απο ενδιαφερον για το χομπυ το οποιο

εχει να κανει με ζοντανα κ οχι με γραματοσημα!!στη θεση σου θα τους ακουγα.…πολα απο αυτα τα παιδια με εχουν βοηθεισει κ συνεχιζουν να το κανουν....δεν σου λεω κλεισε τα ματια....απλα ανοιξετα!

Εχεις ομορφα ψαρια κ αρκετα λιτρα οστε να κρατισεις ενα πολυ ωραιο κοπαδι...

Κ τα υπολοιπα εφ'οσον δεν θελεις να τα αποχωριστεις βαλτα σε αλλο ενυδρειο!!

Κ παλι εσυ θα τα εχεις!καλη συνεχια.

οπως διαφοροι συμφουριτες εδω, ειπαν ηδη τη γνωμη τους, θελω να πω και εγω τη δικη μου. Φιλε μου, το ενυδρειο σου μου αρεσει και μπραβο που καταφερνεις να το συντηρεις. Τωρα, αν εισαι "ξεροκεφαλος" και δεν κανεις αυτα που σου λενε, που ειναι για το "καλο" των ψαριων σου, ειναι αλλο θεμα. Το μονο που θα σου προτεινω εγω (για το καλο τους) ειναι να πας στον αμαζονιο, να τα αφησεις ελευθερα και να μην κρατησεις κανενα στη γυαλα σου. Διαφορετικα, συνεχισε να τους κρατας σε γυαλα και βασανισε τους λιγο περισοτερο απο μενα, το στρατο, το Geosid, rebelos, vasilios, crazy_beaver και δεν ξερω εγω ποιοι αλλοι σου ειπαν ή θα σου πουν τι ειναι το σωστο.

Ρε παιδια, ελεος... χομπι κανουμε, οχι διαγωνισμο γνωσης και εξυπναδας. Ο ανθρωπος θελησε να μας παρουσιασει το δικο του υδατινο κοσμο (τιμη μας)και δεν ειχε προθεση να μας "μαθει". Εμεις σωνει και καλα να του μαθουμε.

Ειπατε γνωμες, σεβαστες και κατα τη γνωμη μου ισως να ειναι σωστες. Λεω ισως γιατι με τους δισκους ειμαι πολυ μικρος. Το να επιμενετε και να ειρωνευεστε (καποιοι... οχι ολοι που προαναφερα) ειναι απαραδεκτο και δεν βοηθατε το χομπι. Αν καποιος θελει το καλυτερο για τα ψαρια του, αυτο ειναι να μην τα βασανιζει καθολου και να μην αγοραζει καν ψαρια, αποθαρυνοντας ετσι το εμποριο και αιχμαλωσια τους.

Παω στοιχημα, οτι οι δισκοι του φιλου ειναι ακρως ημεροι, σε σημειο που θα καθονται να τους χαϊδεψεις. Βλεπετε το αισθημα της ασφαλειας.

οπως διαφοροι συμφουριτες εδω, ειπαν ηδη τη γνωμη τους, θελω να πω και εγω τη δικη μου. Φιλε μου, το ενυδρειο σου μου αρεσει και μπραβο που καταφερνεις να το συντηρεις. Τωρα, αν εισαι "ξεροκεφαλος" και δεν κανεις αυτα που σου λενε, που ειναι για το "καλο" των ψαριων σου, ειναι αλλο θεμα. Το μονο που θα σου προτεινω εγω (για το καλο τους) ειναι να πας στον αμαζονιο, να τα αφησεις ελευθερα και να μην κρατησεις κανενα στη γυαλα σου. Διαφορετικα, συνεχισε να τους κρατας σε γυαλα και βασανισε τους λιγο περισοτερο απο μενα, το στρατο, το Geosid, rebelos, vasilios, crazy_beaver και δεν ξερω εγω ποιοι αλλοι σου ειπαν ή θα σου πουν τι ειναι το σωστο.

Ρε παιδια, ελεος... χομπι κανουμε, οχι διαγωνισμο γνωσης και εξυπναδας. Ο ανθρωπος θελησε να μας παρουσιασει το δικο του υδατινο κοσμο (τιμη μας)και δεν ειχε προθεση να μας "μαθει". Εμεις σωνει και καλα να του μαθουμε.

Ειπατε γνωμες, σεβαστες και κατα τη γνωμη μου ισως να ειναι σωστες. Λεω ισως γιατι με τους δισκους ειμαι πολυ μικρος. Το να επιμενετε και να ειρωνευεστε (καποιοι... οχι ολοι που προαναφερα) ειναι απαραδεκτο και δεν βοηθατε το χομπι. Αν καποιος θελει το καλυτερο για τα ψαρια του, αυτο ειναι να μην τα βασανιζει καθολου και να μην αγοραζει καν ψαρια, αποθαρυνοντας ετσι το εμποριο και αιχμαλωσια τους.

Παω στοιχημα, οτι οι δισκοι του φιλου ειναι ακρως ημεροι, σε σημειο που θα καθονται να τους χαϊδεψεις. Βλεπετε το αισθημα της ασφαλειας.

Θα μπορουσες σε παρακαλω να αναφερθεις ονομαστικα στο ποιος ειναι ο ειρωνας, ποιος ειναι απαραδεκτος και ποιος δεν βοηθα το χομπυ και ποιος το παιζει δασκαλος ?

Το οτι καποιοι εδω μεσα εχουν φαει τα μουτρα τους και εχουν βγαλει τα ματια τους για να μπορεσουν να ειναι σημερα σε θεση να απαντησουν προσπαθωντας να βοηθησουν καποιους για να χαιρονται τα ψαρια τους οπως και να χαιρονται και τα ψαρια τα ιδια, προφανως για σενα ειναι απλα ειρωνιες, απαραδεκτοι και ολοι οι υπολοιποι χαρακτηρισμοι σου οι οποιοι προσωπικα με προσβαλουν.

Δυστηχως φιλε μου και το λεω δημοσια μιας και το λεω χρονια, γιαυτο το χομπυ μας δεν θα παει ποτε μπροστα σε αυτη εδω την χωρα.

Σε ευχαριστω για το υβριστικο σου μηνυμα (μιας και μεσα περιλαμβανεις και το ονομα μου) και σου ευχομαι καλο δρομο στο χομπυ σου.

Και επειδη αν συνεχισω δεν θα ηθελες να δεις την συνεχεια πιστεψε με , απο εμενα thats it.

Αντε συνεχιστε τωρα με ξεφορτωθηκατε......

Για να απαντησω κι εγω στο ιδιο στυλ απαντησης,να πω πως τα ψαρια αυτα θα ηταν καταδικασμενα σε θανατο σε αυτη την περιπτωση :D .Οποτε ακυρο και αστοχο Θαναση :)

Νομιζω οτι η ουσια του φορουμ ειναι οι λιγο πιο "εμπειροι" να δινουν που και που καμια συμβουλη στους λιγο λιγοτερο "εμπειρους".

Αν επικροτεις την αποθεωση παντος τυπου ενυδρειου επειδη μονο και μονο καποιος ειχε την ευγενη καλοσυνη να μας παρουσιασει το ενυδρειο του τοτε δεν μιλας για προωθηση του χομπι αλλα για δημοσιες σχεσεις............

Τωρα ως συντονιστης της κατηγοριας θα παρακαλεσω απο εδω και περα τα σχολια να εχουν να κανουν αποκλειστικα και μονο με την παρουσιαση. Οτι ασχετο θα διαγραφεται!!!!

P.S.: Νικο και πολυ αντεξες....... :drunk:

Παιδιά ψυχραιμία βρε... :bigemo_harabe_net-146:

...αν ήξερα ότι θα γινόταν τέτοιος ντόρος δεν θα έκανα αυτήν την παρουσίαση.

...και την έκανα για να δείξω απλά το ενυδρείο μου, και όχι για να σας πείσω ότι υπάρχει και ''η άλλη πλευρά''...και ότι θα πρέπει να ακολουθήσετε το δικό μου progect.

Για τον φίλο που ρωτάει γιατί 30 βαθμοί...απαντάω απλά: όταν είχα 28 είχα προβληματάκια (μαυρισμένοι κάποιοι σκουρόχρωμοι--κριμένοι για μέρες κάποιοι άλλοι--εύκολα να τρομάζουν κάποιοι μικρότεροι--κ.α.)....από τότε που έχω σταθερά χειμώνα-καλοκαίρι 30 εξαφανιστήκαν όλα τα προβληματάκια.

Και κάτι άλλο.Δεν ανέφερα πουθενά ότι ταίζω καρδιά.Δεν ταίζω ποτέ την βασική (κατά την προσωπική μου γνώμη), την Nο1 αιτία για ασθένειες (hexamita κ.α.) που αναγκάζουν τους δισκάδες να έχουν ''καραντίνες''). :bigemo_harabe_net-64:

Οσο για τον φίλο που μου λέει να ''αμολύσω'' τους δίσκους μου στον Αμαζώνιο....προφανώς δεν είδε καλά τις φώτο, αφού όλα μου τα ψάρια είναι ενυδρειόψαρα f500 και βάλε... :bigemo_harabe_net-145: .

Συνεχίζω να κερνάω καφέ σε όποιον φίλο ανέβει Θεσσαλονόκη.

Έγινε επεξεργασία - chtsos

All time classic συζήτηση για τους δίσκους.Τάμα το έχω να ξεκινήσει θέμα για αυτά τα ψαρια και να μην αρχίσει αψιμαχία.Η γνώμη μου είναι ο καθένας λέει την άποψη του και αυτό που πιστεύει ότι είναι σωστό για αυτόν.Καλο είναι να το θυμόμαστε αυτό,δεν χρειάζεται να μιλάμε με υπερβάλλοντα ζήλο και να θέλουμε να πείσουμε οπωσδήποτε το συνομιλητή μας ότι έχουμε δίκιο(δίχως αυτό να σημαίνει πως αυτό γίνετε και σε αυτήν την συζήτηση γενικά μιλάω πάντα).Υπάρχουν πολλοί δρόμοι και πολλές επιλογές για το πως θα κρατήσει ο κάθε χομπίστας τα ψαρια του και είναι καθαρά στο χέρι του ιδιοκτητη τους.Για τα λίτρα?Δεν θα μιλήσω καν έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις ο καθένας κάνει αυτό που πιστεύει καλύτερο και αυτό που πιστεύει πως αντέχει να συντηρεί.Aλλοι λένε 20 άλλοι λένε 80...ποιος έχει δίκιο?Κανένας γιατί όλα είναι σχετικά(κατά την γνώμη μου πάντα).Εγώ φιλε μου δεν θα σου πω αν κανεις κάτι σωστά η λάθος.Θα κοιτάξω να πάρω ότι μου αρέσει από την εικόνα που μας δίνεις και σε ευχαριστώ που μοιράζεσαι την εικόνα του ενυδρείου σου μαζί μας.Ούτος ή άλλος παρουσίαση κανεις ούτε την γνώμη μας ζήτησες για το τι να αλλάξεις ούτε την βοήθεια μας γιατί έχεις προβλήματα.

Παιδιά ψυχραιμία βρε... :bigemo_harabe_net-146:

...αν ήξερα ότι θα γινόταν τέτοιος ντόρος δεν θα έκανα αυτήν την παρουσίαση.

...και την έκανα για να δείξω απλά το ενυδρείο μου, και όχι για να σας πείσω ότι υπάρχει και ''η άλλη πλευρά''...και ότι θα πρέπει να ακολουθήσετε το δικό μου progect.

Για τον φίλο που ρωτάει γιατί 30 βαθμοί...απαντάω απλά: όταν είχα 28 είχα προβληματάκια (μαυρισμένοι κάποιοι σκουρόχρωμοι--κριμένοι για μέρες κάποιοι άλλοι--εύκολα να τρομάζουν κάποιοι μικρότεροι--κ.α.)....από τότε που έχω σταθερά χειμώνα-καλοκαίρι 30 εξαφανιστήκαν όλα τα προβληματάκια.

Και κάτι άλλο.Δεν ανέφερα πουθενά ότι ταίζω καρδιά.Δεν ταίζω ποτέ την βασική (κατά την προσωπική μου γνώμη), την Nο1 αιτία για ασθένειες (hexamita κ.α.) που αναγκάζουν τους δισκάδες να έχουν ''καραντίνες''). :bigemo_harabe_net-64:

Οσο για τον φίλο που μου λέει να ''αμολύσω'' τους δίσκους μου στον Αμαζώνιο....προφανώς δεν είδε καλά τις φώτο, αφού όλα μου τα ψάρια είναι ενυδρειόψαρα f500 και βάλε... :bigemo_harabe_net-145: .

Συνεχίζω να κερνάω καφέ σε όποιον φίλο ανέβει Θεσσαλονόκη.

Εγω παλι εχω τα ψαρια μου στους 28,5 και ταιζω μερα παρα μερα 3 γευματα διαφορων ειδων καρδιες και την καραντινα μου δοξα τον θεο την εχω για τη κοιταω.....ξερω και παιδια απο εδω μεσα και εχω δει και με τα ματια μου να κρατανε δισκους και στους 26,5......μαλλον εσυ κατι δεν κανεις καλα και τα ψαρια σου "τουμπαρουν" στους 28.....

ακομα και για τις τροφες θα υπαρχουν αψιμαχιες,,,,,,,προσωπικα και εφοσον τα δισκακια μου ειναι στην αναπτυξη ταιζω καθημερινα μοσχοκαρδια και 2 φορες την βδομαδα blοodworms,,κατεψυγμενες,,,

με στανταρ αλλαγες και εργασιες συντηρησης εδω και 6 μηνες που εχω τα δισκακια δεν εχω το παραμικρο προβλημα,,,,

παιδια αν και νεα στους δισκους δεν θα πω τιποτα ουτε για μετρησεις,ουτε για τα ψαρια..δεν με περνει εξαλου λογο εμπιριας..θα πω μονο οτι τον χριστο τον γνωρησα και ετυχε να παω σπιτη του για να παρω μερικα γκαπακια που μου ειχε χαρισει..το πρωτο που αντικρισα ηταν το ενυδρειο με δισκους..μαγευτικα το ποσο μεγαλα και ηρεμα ηταν με πολυ ομορφα χρωματα..μιλαμε οτι πολλα δισκακια ειναι κοντα 20 εκ... εχω πει και στον χρηστο οτι οι φοτο αδικουν πολυ..μα παρα πολυ το ενυδρειο του..στην φοτο φαινεται μπουκομενο και οι ριζες φενονται μπροστα..νομιζεις οτι οι δισκοι δεν εχουν χορο για κολιμπι,ενω απο κοντα το ενυδρειο εχει πολυ βαθως και η ριζες ειναι κολιμενες στο πισο μερος..απο μπροστα εχει πολυ απλα...επιπλεον οντος δεν ειδα κανεναν δισκο κριμενο..οπως και στην φοτο οι δισκοι επισης φαινονται μια σταλια,ενω μιλαμε για ψαρια απο 18-20 εκ και ανω. δεν τα γραφω ολα αυτα για να δικεολογησω τιποτα η κανεναν..απλα λεο οτι οι φοτογραφιες το αδικουν..μονο αυτο εχω να πω...στον χριστω-να ερθω εγω να σου βγαλω καμια καλη φοτο η βιντεο?..μην βαζεις φλας οταν της τραβας.ευχαριστω παιδια για την υπομονη σας!

ινα το θεμα που ανοιξε εδω δεν ειναι αν η φωτο αδικει το ενυδρειο του φιλου μας.25-26 δισκοι 18-20 εκ.οπως λες ειναι παρα πολλα ψαρια για αυτα τα λιτρα.

ναι..απλος αναφερθηκε σε καπιο σχολιο οτι τα ψαρια εχουν μινει πισω στην αναπτιξη..για αυτο απλος διευκρινισα οτι το μεγεθως δεν ειναι αυτο που φενετε στην φοτο..τα υπολλιπα δεν εχω αρκετες γνωσεις για να σχολιασω.. :bigemo_harabe_net-146:

• 3 weeks later...

Εμενα φιλε μου αρεσει το ενυδρειο σου ,και απο οτι ξερω αυτα τα ψαρια νιωθουν ασφαλεια οταν ειναι σε κοπαδι.

Και απο βιοτοπικα video που εχω δη εισαι μια χαρα και απο οτι βλεπω πρεπει να ειναι πολυ ημερα και θα τρωνε και απο το χερι σου συγουρα.

Οταν πανε ολα μαζι ειναι το κατι αλλο αυτα τα ψαρια ,,και ετσι πρεπει να ειναι οι Δισκοι σε ενα ενυδρειο.

Ναι απο βιοτοπικα μεσα στον αμαζονιο¡¡¡

Τι θελεις να πεις οτι ειναι το ιδιο

Στο ενυδρειο;;;;εγω παντος βρισκω μεγαλη δοαφορα σε αυτα που λες……με τα ψαρια που εχω μεσα στη γυαλα μου……

Ναι απο βιοτοπικα μεσα στον αμαζονιο¡¡¡

Τι θελεις να πεις οτι ειναι το ιδιο

Στο ενυδρειο;;;;εγω παντος βρισκω μεγαλη δοαφορα σε αυτα που λες……με τα ψαρια που εχω μεσα στη γυαλα μου……

Κάθε ενυδρείο είναι διαφορετικό φίλε μου.

Και η συμπεριφορά των ψαριών είναι επίσεις διαφορετική αν τα πάρεις από ένα ενυδρείο και τα βάλεις σε κάποιο άλλο.Και ας είναι τα ίδια ψάρια.

Το θέμα είναι και θα το ξαναπώ, τα ψάρια μας να τρώνε (φροντίζοντας να έχουμε πολλές και καλές τροφές), να μεγαλώνουν (φροντίζοντας να έχουμε σωστή φίλτρανση και καθαρό νερό,κάνοντας συχνές αλλαγές), να μην αρρωσταίνουν (φροντίζοντας να έχουν ηρεμία και σωστό περιβάλλον διακόσμησης)και φυσικά να είναι μπροστά συνεχώς (δείχνοντας τα υπέροχα χρώματά τους) ώστε να μην τα ψάχνουμε πίσω στο βάθος του ενυδρείου μας.

Αν γίνονται όλα αυτά,κατά την ταπεινή μου άποψη,δεν έχει απολύτως καμία σημασία ο αριθμός των δίσκων που φιλοξενούμε. :bigemo_harabe_net-145:

• 2 weeks later...

ωραια χρωματα ωραια ψαρια αλλα θα συμφωνησω με τα παιδια ειναι φορτωμενο αρκετα... αλλα επισης θα συμφωνησω οπως ειπε και ο chtsos '' αν υπαρχει φυσιολογικο περιβαλλον με σωστο νερο δεν εχει καμια σημασια ο αριθμων των ψαριων....''

• 3 weeks later...

1)...έχω να χάσω ψάρι....δεν θυμάμαι από πότε..... :bigemo_harabe_net-146:.... εχεις χασει ομως????!!

2...όλες οι τροφές είναι για τροπικά ψάρια, οτι είναι και οι δίσκοι και δεν κατάλαβα για να είμαι ειλικρινής, ποιες λές ότι είναι για το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο... οι δισκοι δεν εινα γκαπι!

3...το διάβασα το φυλλάδιο πρόσφατα...αλλά ο αριθμός των ψαριών μου είναι ο ίδιος, πολύ πριν ο Stenger τυπώσει το φυλλάδιο... δεν νομιζω να εχετε ουτε τις ιδιες εγκαταστασεις αλλα ουτε κ τισ ιδιες αλλαγες νερου!

4...συμφωνώ...αλλά δεν έχω (ακόμη) το παραμικρό πρόμπλεμ... φτου να μην σε ματιαξω!

5...είναι το 2075 βιολογικό-γεμάτο με Eheim Ehfisubstrat pro και rena bio stars(6λτ), το 2026 βιολογικό-γεμάτο με sera siporax και rena bio stars(4λτ), to 2227 χημικό-γεμάτο με Eheim Ehfisubstrat pro (χημικο??????? )(5λτ) και το 2217 σαν μηχανικό-γεμάτο με Eheim Ehfi Synth,Eheim Ehfi Fix και Εheim BIO Mech, ενώ υπάρχουν και προφίλτρα στις εισόδους...... δηλ 10 λτ βιολογια σε δισκους..........τοση εχω εγω σε 240 λτ με 6 κομματια!

7...το καθένα μόνο του... απο καταναλωση γυρω στα 90w????

8...10 γεύματα καθημερινά με τουλάχιστον δύο από αυτά να είναι grintal... κ νιτρικα 10? με αλλαγη καθε 10 μερες?...φιλε μου sorry αλλα κατι δεν παει καλα!!!!!φωσφωρικα????

9...καραντίνα...φτου-φτου...δεν μου χρειάστηκε ποτέ... :bigemo_harabe_net-145:τουλαχιστον την εχεις?....ποσα λιτρα?

ΚΑΙ για το φίλο τον Στράτο...ποτέ δεν μετράω τα ψάρια μου εδώ και χρόνια...πάει γρουσουζιά... αυτα σιγουρα μετρανε το ενα το αλλο!!!!

μου θυμιζεις αυτους που στοιβαζουν τους λαθρομεταναστες σε ενα διαμερισμα 50 ατομα........κ ολα καλα!!!!!!!

σορρυ αλλα για μενα εινα ........fish soup!!!

• 2 weeks later...

Να πω και εγώ κάτι χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν .

1 ένας φίλος έγραψε να πας τα ψάρια σου στον Αμαζόνιο η άποψη μου είναι ότι δεν θα ζήσουν στο φυσικό περιβάλλον γιατί απλά ποτέ δεν το είδαν και γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε εντελώς άλλες συνθήκες.

2 μην μπερδεύουμε τους δίσκους οι εκτροφής δεν έχουν πλην του σχήματος καμία σχέση με τους άγριους είναι άλλα ψάρια !

3 οι ζωντανοί οργανισμοί προσαρμόζονται και αυτή είναι η μαγεία τους ! Και αν δεν είναι σωστό αυτό γιατί κάποιοι έχουν άγριους δίσκους έχουν τον Αμαζόνιο ή οχι μόνο στο θέμα του ενυδρείου σε όλα τα κατοικίδια γιατί καποιος στην Ελλάδα έχει χασκι πχ που είναι απο Σιβηρία κτλ !

Μην είστε απολυτοί για τους εκτροφής γιατί δεν τους παίρνεις από το φυσικό περιβάλλον ! ο άγριος είναι άλλο θέμα έχει μάθει σε κάποιες συνθήκες και σε αυτές πρέπει να μένει !

κανένας δεν κάνει κάτι για να ταλαιπωρήσει τα ψαράκια του!

Ο κάθε εκτροφέας έχει σε κάθε ενυδρείο 70-80 λίτρα για κάθε ψάρι ?

Αυτοί που λένε για τον Stendker ίσως απλά όπως συνήθως είμαστε εμείς οι Έλληνες κάνουν την τρίχα τριχιά κτλ

το οτι λέει 10-12 άτομα σε 180 λ δεν πάει να πει οτι στα 360λ θα έχουμε 20-24 !!!

Αν ανοίξουμε όλοι το μυαλό μας τοτε θα πάμε μπροστά !!!

Κάντε συζήτηση και όχι αντίλογο

Φιλικά προς όλους

Για να είμαστε όλοι μαζί σε αυτό που αγαπάμε και οχι αυτο που αγαπάμε να μας χωρίζει.

Οι γνώμες πρέπει να ανταλλάσσονται και όχι να επιβάλλονται !!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...