Jump to content

New Look 2012

chtsos

Recommended Posts

σιαμεζε!!!βουτα λιγο την γλωσσα στο μυαλο και μετα μηλα....ασε τους μεγαλους να διαφονουνε...ξερουν τη λενε και γιατι.εσυ απλα βλεπεις την εικονα και οχι το περιεχομενο...η εικονα περνει πολλα like αλλα στο τι γινετε δεν συμφονουμαι ολοι.

• Απαντήσεις 68
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

κατ αρχην να χαιρεσαι το ενυδρειο σου,,,το σιγουρο ειναι οτι εχεις δωσει αρκετο χρημα και αρκετο κοπο για να το στησεις,,,,

Προσωπικα μου αρεσε το στησιμο των ριζων...τα φυτα ετσι κ ετσι,,,,,για τα ψαρια θα συμφωνησω με καποια προηγουμενα παιδια οτι ειναι παρα πολλα για το ενυδρειο σου,,,μακαρι να συνεχισεις ετσι και να μην εχεις απωλειες,,,αλλα νομιζω οτι θα πρεπει να κανεις κατι τουλαχιστον για να ειναι πιο ανετα τα δισκακια σου,,,,γ αυτα θα το κανεις,,,ουτε για μενα,,,ουτε για κανεναν,,,,,,εγω εχω 6 δισκακια σε 300 λιτρα και οσο μεγαλωνουν καταλαβαινω οτι το ενυδρειο τα περιοριζει,,,,τωρα αν εσυ θελεις να βλεπεις τους δισκους σου ΄΄αφισσες΄΄ ειναι δικο σου θεμα,,,γιατι δεν νομιζω να μπορουν να κολυμπησουν,,,,,οτι σου λεω ειναι καλοπροαιρετο και χωρις ιχνος κακης προθεσης,,,,,,

και για το τελος,,,,, θα σου πω κατι,,,,,,,,,,επειδη αγαπας τα ψαρια σου και αυτο φαινεται,,,κανε οτι νομιζεις καλυτερο γ αυτα,,,,,,,,

και μην παρεξηγηθεις με τον ορο ''αφισσες''.. λεγοντας το εννοω κατι τετοιο,,,

μπορεις να μας δωσεις τι μετρησεις μετρας????γιατι μας λες οτι ταιζεις δεκα φορες και λες οτι pistia και κερατοφυλλο φροντιζουν γ αυτο,,,,αλλα εγω δεν βλεπω κανενα απο αυτα στο ενυδρειο,,,,,τα βαζεις και τα βγαζεις???

καλη συνεχεια σε σενα και τα ψαρακια σου

Δεν παρεξηγούμε φίλε mod σε καμιά περίπτωση. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές.Επαναλαμβάνω ότι το ξέρω ...τα ψάρια είναι πολλά για τα λίτρα μου, αλλά όπως προείπα, τα έχω από μικρά,αλλάξανε χρώματα, με τον καιρό, μεγάλωσαν κάποια πολύ, κάποια λιγότερο...και δεν μου κάνει καρδιά να αποχωριστώ κανέναν από τους δίσκους μου.

Τώρα για την επισήμανση ''αφίσα'' δεν είναι έτσι,όλα τρώνε από το χέρι μου (δεν τα πάω καλά με τα βιντεάκια, να πάρει η ευχή) και υπάρχει ατελείωτη ζωντάνια μέσα στην γυάλα...ζωντάνια που δεν έχω δει σε κανένα άλλο δισκοενυδρείο.Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό να υπάρχει αυτή η ζωντάνια σε είδος αργό και δυσκίνητο, όπως είναι οι δίσκοι...αλλά ξέρω ότι όλα μου τα ''ζωντανά'' χαίρουν άκρας υγείας...και όρεξης.

Κερατόφυλο και πιστία προσθέτω ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μετά τα αφαιρώ.Οταν τραβήχτηκαν οι φώτο, δεν είχε μέσα ''ρουφίχτρες νιτρικών''.

Οσο για τις μετρήσεις...έχουμε : GH 8 (sera gh test) --- KH 3 (sera kh test) --- PH 6.2 (api ph test + hana electric ph test) --- PO4 0.2 (p.p.m Red Sea Phosphate test) --- NO3 25 / 5.0 (p.p.m Red Sea Nitrate test) --- NH3/NH4 0 (Tetra Ammonia test) --- TEMP 30 c.

:bigemo_harabe_net-145:

Έγινε επεξεργασία - chtsos

Ρε παιδιά συγγνώμη που βγαίνω εκτος θέματος αλλα αν δεν ρωτήσω θα σκάσω....Νιτρικά τα υπόλοιπα φυτά δεν απορροφάνε?Απορροφάνε από όσο ξέρω.Γιατί τέτοια προτίμηση σε κερατοφυλλο και pistia?Επειδή είναι ταχειας ανάπτυξης "τρώνε" ποιο γρήγορα νιτρικά?

Ας πω και εγω 2-3 πραγματακια

- Καταρχας μοιρασε τα ψαρια σου και σε αλλα ενυδρεια αν οντως τα αγαπας και θες να τα χαιρεσαι για πολυ καιρο.

- Οι τροφες που ταιζεις για μενα οι μισες ειναι ανευ ουσιας μιας και δεν δινεις διατροφικη ποικιλια ετσι αλλα οτι υπαρχει στο ραφι των καταστηματων χωρις να κοιτας τι πραγματικα χρειαζονται τα ψαρια σου και τι τους προσφερει η καθε τροφη.

- Ειπες οτι γνωριζεις τα ψαρια σου απεξω διοτι τα εχεις πολυ καιρο. Αν δεν κανω λαθος εκει μεσα υπαρχουν ψαρια το πολυ 5 μηνων αν κρινω απο την αναπτυξη τους εφοσον ειναι η σωστη. 5 μηνες και 6 και 7 δεν ειναι πολυς καιρος.

- 10 ταισματα την ημερα συν κατεψυγμενες δεν ειναι οτι καλυτερο μιας και οι δισκοι σε διαφορετικες ηλικιες (και αποτι διακρινω εχεις αρκετες) χρειαζονται διαφορετικες διατροφες και οχι απλα 10 ταισματα τη μερα που ισως για καποιους απο τους δισκους σου τα 10 ταισματα να ειναι πολυ κακο.

Θα μπορουσα να σου επισημανω πολλα παραπανω αλλα ειναι απο τις ελαχιστες φορες που κρινω κατι μεσω φωτογραφιων και πιστεψε με το κανω χωρις κανενα υφος η διαθεση για τσακωμους παρα μονο γιατι αυτο το ψαρι που λεγετε Δισκος και που για καποιους θεωρειται ακομα ενα ψαρι για το ενυδρειο , για μενα ειναι κατι πολυ παραπανω......

Επισης δωσε μου και ενα λογο που εχεις τα ψαρια σου στους 30 βαθμους....

Φίλε, σου κάνω "Like" και άσε τους άλλους να λένε!

Αν και δεν μ'αρέσει το setup σου (γούστα είναι αυτά) βρίσκω κορυφαία τα εξής:

ποικιλία τροφών,

αριθμός ψαριών

και φίλτρων

έχεις επενδύσει λεφτά και χρόνο, γουστάρεις αυτά τα ψάρια και ίσος όταν τα χορτάσεις (που δεν στο εύχομαι) πιστεύω θα ηρεμήσει το ενυδρείο σου.

Keep going!!!

Φιλε μου πες οτι θες να πεις αλλα να μην κοιτας τους "αλλους" ο καθενας λεει την γνωμη του....

Το και Ασε τους άλλους να λένε .....

Ήταν κάτι που είχα καιρο να ακούσω !!! Δεν ξερω για τους ΄΄αλλους ΄΄ εγώ πάντως σε ευχαριστώ για τα καλα σου λόγια !!!

+1000

- Καταρχας μοιρασε τα ψαρια σου και σε αλλα ενυδρεια αν οντως τα αγαπας και θες να τα χαιρεσαι για πολυ καιρο.

- Οι τροφες που ταιζεις για μενα οι μισες ειναι ανευ ουσιας μιας και δεν δινεις διατροφικη ποικιλια ετσι αλλα οτι υπαρχει στο ραφι των καταστηματων χωρις να κοιτας τι πραγματικα χρειαζονται τα ψαρια σου και τι τους προσφερει η καθε τροφη.

- Ειπες οτι γνωριζεις τα ψαρια σου απεξω διοτι τα εχεις πολυ καιρο. Αν δεν κανω λαθος εκει μεσα υπαρχουν ψαρια το πολυ 5 μηνων αν κρινω απο την αναπτυξη τους εφοσον ειναι η σωστη. 5 μηνες και 6 και 7 δεν ειναι πολυς καιρος.

- 10 ταισματα την ημερα συν κατεψυγμενες δεν ειναι οτι καλυτερο μιας και οι δισκοι σε διαφορετικες ηλικιες (και αποτι διακρινω εχεις αρκετες) χρειαζονται διαφορετικες διατροφες και οχι απλα 10 ταισματα τη μερα που ισως για καποιους απο τους δισκους σου τα 10 ταισματα να ειναι πολυ κακο.

Θα μπορουσα να σου επισημανω πολλα παραπανω αλλα ειναι απο τις ελαχιστες φορες που κρινω κατι μεσω φωτογραφιων και πιστεψε με το κανω χωρις κανενα υφος η διαθεση για τσακωμους παρα μονο γιατι αυτο το ψαρι που λεγετε Δισκος και που για καποιους θεωρειται ακομα ενα ψαρι για το ενυδρειο , για μενα ειναι κατι πολυ παραπανω......

Πες τα επιτελους.....

και κατι ακομα φιλε μου...καλυτερα να ακουσεις καποιες γνωμες απο ανθρωπους που απαντανε στο θεμα σου οπως ο νινταλ και ο rebelos και καποια αλλα παιδια μιας και τυχαινει να εχουν αριστα ψαρια χροοοοοοοονια τωρα....και ξερω τι σου λεω γιατι βλεπω τα ψαρια τουσ απο κοντα.....

Έγινε επεξεργασία - lamb-angelo

- Καταρχας μοιρασε τα ψαρια σου και σε αλλα ενυδρεια αν οντως τα αγαπας και θες να τα χαιρεσαι για πολυ καιρο.....έχω κι άλλα ενυδρεία φίλε μου,τα ψάρια όμως είναι σε άριστη κατάσταση και φοβάμαι να κάνω την παραμικρή αλλαγή.

- Οι τροφες που ταιζεις για μενα οι μισες ειναι ανευ ουσιας μιας και δεν δινεις διατροφικη ποικιλια ετσι αλλα οτι υπαρχει στο ραφι των καταστηματων χωρις να κοιτας τι πραγματικα χρειαζονται τα ψαρια σου και τι τους προσφερει η καθε τροφη....εδώ διαφωνούμε κάθετα φίλε μου.Εχω μελετήσει πολύ για να ταίζω όλες αυτές τις τροφές.Και πίστεψέ με ότι οφείλεται η πολύ καλή κατάσταση των ''υπεράριθμων'' ψαριών μου στο καθημερινό τους μενού.

- Ειπες οτι γνωριζεις τα ψαρια σου απεξω διοτι τα εχεις πολυ καιρο. Αν δεν κανω λαθος εκει μεσα υπαρχουν ψαρια το πολυ 5 μηνων αν κρινω απο την αναπτυξη τους εφοσον ειναι η σωστη. 5 μηνες και 6 και 7 δεν ειναι πολυς καιρος....είναι στο ίδιο ενυδρείο παραπάνω από 4 χρόνια!!!..κάποια μεγάλωσαν περισσότερο από κάποια άλλα.

- 10 ταισματα την ημερα συν κατεψυγμενες δεν ειναι οτι καλυτερο μιας και οι δισκοι σε διαφορετικες ηλικιες (και αποτι διακρινω εχεις αρκετες) χρειαζονται διαφορετικες διατροφες και οχι απλα 10 ταισματα τη μερα που ισως για καποιους απο τους δισκους σου τα 10 ταισματα να ειναι πολυ κακο....πρώτη φορά ακούω ότι ''ίσως είναι κακό'' να ταίζεις πολλές και διαφορετικές τροφές (σε μικρές ποσότητες πάντα) τους δίσκους.Αν θέλεις αυτό να μου το εξηγήσεις, ευχαρίστως θα ήθελα να μάθω το γιατί ''είναι κακό''.

Θα μπορουσα να σου επισημανω πολλα παραπανω αλλα ειναι απο τις ελαχιστες φορες που κρινω κατι μεσω φωτογραφιων και πιστεψε με το κανω χωρις κανενα υφος η διαθεση για τσακωμους παρα μονο γιατι αυτο το ψαρι που λεγετε Δισκος και που για καποιους θεωρειται ακομα ενα ψαρι για το ενυδρειο , για μενα ειναι κατι πολυ παραπανω..... αλίμονο φίλε μου,δεν βλέπω κανένα ύφος, και καμία διαθεση για τσακωμούς όπως πολύ σωστά τονίζεις.Λες την γνώμη σου η οποία είναι απολύτως σεβαστή.Και για μένα ο Δίσκος είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό ψάρι ενυδρείου .... και πίστεψέ με από τα δικά μου ενυδρεία, και από το 1991 που μπήκα στο μαγικό αυτό χόμπυ, έχουν περάσει σχεδόν όλα τα είδη που έχουμε δει στα ενυδρειακά καταστήματα, είτε πρόκειται για ψάρια γλυκού νερού είτε για ψάρια θαλασσινού.... :bigemo_harabe_net-145:

Έγινε επεξεργασία - chtsos

Το και Ασε τους άλλους να λένε .....

ήταν βαρύ...νιώθω τον πόνο σου ;p

το αποσύρω και ζητάω συγνώμη (μου άρεσε που το εθεσες κομσά "κύριος")

αλλά το LIKE μένει!!! Για την εικόνα, τα τέσσερα χρόνια τον κόπο κτλ.

Εάν θέλεις μπορούμε να το αναλύσουμε καλύτερα

Έχει ο φίλος 4 φίλτρα και καλα για βιολογία τη στιγμή που θα μπορούσε να είχε σαμπ και να μην μιλάμε κανένας για το θέμα βιολογία

Έχει ένα κάρο τροφές απο τις οποίες 5-6 είναι για θαλασσινό ενυδρειο 3-4 είναι για αφρικανικό ενυδρειο , 4-5 είναι κοινωνικο ενυδρειο , 3-4 είναι για ψάρια βυθού .... Εκει παει η ατάκα που είπα για το υπόλοιπο ζωικο βασίλειο

Σε αυτο το ενυδρειο και με αυτά τα ψάρια δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να δει τον πραγματικό χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του δίσκου...

Θα έπρεπε ο φίλος να είχε αυτοσυγκράτηση και σεβασμό απέναντι στο δίσκο .

Ο φίλος είναι στα ενυδρειο απο ότι λέει απο το 91 όντας χομπιστας τόσα χρόνια θα έπρεπε απο μόνος του να κοιτάει αλλιώς και όχι όπως το κοιτάει τώρα το ενυδρειο και γενικότερα το χόμπι

Έχει γραφτεί στο φόρουμ αμέτρητες φορές : αλλο διαβίωση και αλλο επιβίωση ....

Έχει τα ψάρια στους 30 βαθμούς εκτός απο τους δίσκους που ξέρουμε ότι μπορούν να ζήσουν σε αυτή τη θερμοκρασία ... Οι υπόλοιποι συγκατοικοι τη φταίνε και τρώνε τέτοια ζόρια;;;

Δισκας χωρίς καραντίνα είναι σπίτι χωρίς μπαλκόνι !!!!

Όταν χρειαστεί να ανεβάσει θερμοκρασία λόγο ασθένειας οι 2-3 βαθμοί που θα ανεβάσει δεν θα κάνουν τίποτα απέναντι στην ασθένεια χωριά ότι θα δει τους συγκατοικους τούμπα...

Ο φίλος απο τις μεχρι τώρα απαντήσεις του δεν φαίνεται να βλέπει τα λάθη του .οποτε έχω βγάλει το παρακάτω συμπέρασμα : τον αραπη και αν τον πλενεις το σαπούνι σου χάλας

Όπως είπε και ο Νινταλ υπάρχουν και εξαιρέσεις και παραδείγματα προς αποφυγή ....

αμα στο δικο μου στο 120 λιτρο βαλω 100 ψαρακια οπως εκανα στην αρχη σαν αρχαριος(ακομα καο τωρα που ασχολουμε σχεδον 10 χρονια με το χομπι μαθαινω συνεχεια) το ενυδρειο ειχε απιστευτη κινηση σαν την ομονοια.τα ψαρια επιβιωναν και δεν διαβιωναν.βλεπεις τα ζωντανα δεν ειχαν ομιλια για να με σκυλοβρισουν για τα εγκληματα που εκανα.αν και πιστευω οτι με τον τροπο τους μου το εδειχναν αλλα εγω ....

αμα ενα ψαρι εχει διαρκεια ζωης στο ενυδρειο μας 6-7 χρονια και το χανουμε στα 2-2,5 κατι τρεχει.πρεπει να δινουμε στα ζωντανα τις καλυτερες συνθηκες για να κανουν τον κυκλο της ζωης τους(μικρα-ενηλικιωση -ζευγαρωμα-γεραματα).

να εισαι σιγουρος φιλε αν οι δισκοι σου μπορουσαν να μιλεισουν δεν θα συμφωνουσαν με τα γραφομενα σου.

καλη επιτυχια.

Εγώ πάντως πιστεύω ότι φταίει αυτο το φιλαδιακι που κυκλοφορεί σε κάποια μαγαζιά του στενκερ και το βλέπει ο κόσμος και βάζουνε, με βάση το κριτήριο του στενκερ ότι 10 δίσκοι μπαίνουν σε 180 λίτρα,ένα εκατομμύριο δίσκους.και αν κανείς την ερώτηση σε καποιον που έχει το μαγαζι σου λέει ότι και βέβαια μπορείς να βάλεις αΦου το λέει και στενκερ δεν γίνεται αλλα δεν σου λένε ούτε τι αλλαγές πρέπει να κανείς ούτε το σύστημα φίλτρανσης ούτε τπτ.δεν ξερω που θα παει αυτη η κατασταση αλλα είναι κρίμα να χάνονται δίσκοι μόνο κΑι μόνο για να πουλάνε κάποια μαγαζιά

Καλά βρε παίδες...γιατί με στεναχωράτε??

Ο Jimis μιλάει για 2-2,5 χρόνια ζωής...ενώ γράφω ότι την συγκεκριμένη ψαροσύνθεση την έχω πάνω από 4...

Ο Like μιλάει για δίσκους που ψοφολογάνε και χάνονται και θα με βρισουν αν έχουν μιλιά...ενώ έχω τονίσει ότι δεν υπάρχει καμία απώλεια...

Ο φίλος ο Geosid με λέει ''αράπη'' -- ξεροκέφαλο....

...ενώ ο Nidal λέει ότι είμαι εξαίρεση στον κανόνα και παράδειγμα προς αποφυγή...

... αλλά και άλλοι φίλοι πιο πάνω ότι φταίει ο stenker που μας παρασέρνει κ.λ.π.

...και το ξαναλέω ότι έχω ένα ενυδρείο που ξεχειλίζει από ζωντάνια, από υγεία και από ομορφιά...αφού στην φώτο δεν βγαίνει ούτε το 5% της μαγικής εικόνας που φαίνεται ζωντανά μπροστά στα μάτια αυτού που θα το δει...

...οπότε όποιος φίλος έλθει προ την Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκομαι, θα χαρώ πολύ να κεράσω καφεδάκι στο σπίτι και να δει από κοντά αυτό το ''παράδειγμα προς αποφυγή'' και ίσως αναθεωρήσει κάποια από τα πιστεύω του...

...πάντα φιλικά.

τωρα αν εσυ θελεις να βλεπεις τους δισκους σου ΄΄αφισσες΄΄ ειναι δικο σου θεμα,,,γιατι δεν νομιζω να μπορουν να κολυμπησουν,,,,,

Το καλό από όλη την ιστορία είναι ότι μάθαμε ότι οι δίσκοι κολυμπάνε κιόλας! :bigemo_harabe_net-134:

Έγινε επεξεργασία - Crazy_Beaver

snapback.pngReBeLoS, κατά 01 Φεβρουάριος 2012 - 21:15, λόγο:

- Καταρχας μοιρασε τα ψαρια σου και σε αλλα ενυδρεια αν οντως τα αγαπας και θες να τα χαιρεσαι για πολυ καιρο.....έχω κι άλλα ενυδρεία φίλε μου,τα ψάρια όμως είναι σε άριστη κατάσταση και φοβάμαι να κάνω την παραμικρή αλλαγή.

Επετρεψε μου το να ακουω απλα οτι καποιος εχει ψαρια σε αριστη κατασταση ειναι για μενα πολυ μεγαλη ιστορια και θεωρω χωρις παρεξηγηση (και παντα οσον αφορα δισκους) οτι αυτο μπορει να το πουν ελαχιστα ατομα στην Ελλαδα και να ειναι οπως ακριβως το εννοουν...

- Οι τροφες που ταιζεις για μενα οι μισες ειναι ανευ ουσιας μιας και δεν δινεις διατροφικη ποικιλια ετσι αλλα οτι υπαρχει στο ραφι των καταστηματων χωρις να κοιτας τι πραγματικα χρειαζονται τα ψαρια σου και τι τους προσφερει η καθε τροφη....εδώ διαφωνούμε κάθετα φίλε μου.Εχω μελετήσει πολύ για να ταίζω όλες αυτές τις τροφές.Και πίστεψέ με ότι οφείλεται η πολύ καλή κατάσταση των ''υπεράριθμων'' ψαριών μου στο καθημερινό τους μενού.

Η πολυ καλη κατασταση ειναι να εχεις (τουλαχιστον απο αυτο που βλεπω στις φωτος) ψαρια 4-5 ετων οπως λες σε μεγεθος 5μηνου και αν ? Αν εχεις μελετησει τοσο πολυ μαλλον κατι δεν μελετησες σωστα ..... Κατι μελετησαμε και εμεις...

- Ειπες οτι γνωριζεις τα ψαρια σου απεξω διοτι τα εχεις πολυ καιρο. Αν δεν κανω λαθος εκει μεσα υπαρχουν ψαρια το πολυ 5 μηνων αν κρινω απο την αναπτυξη τους εφοσον ειναι η σωστη. 5 μηνες και 6 και 7 δεν ειναι πολυς καιρος....είναι στο ίδιο ενυδρείο παραπάνω από 4 χρόνια!!!..κάποια μεγάλωσαν περισσότερο από κάποια άλλα.

Γιατι αραγε καποια μεγαλωσαν 4 φορες παραπανω απο καποια αλλα ? Δεν σε εχει βαλει σε σκεψεις ? Το οτι τα συντηρεις δεν σημαινει οτι του παρεχεις οτι χρειαζονται για να αναπτυχθουν και να ζουν και σωστα ....

- 10 ταισματα την ημερα συν κατεψυγμενες δεν ειναι οτι καλυτερο μιας και οι δισκοι σε διαφορετικες ηλικιες (και αποτι διακρινω εχεις αρκετες) χρειαζονται διαφορετικες διατροφες και οχι απλα 10 ταισματα τη μερα που ισως για καποιους απο τους δισκους σου τα 10 ταισματα να ειναι πολυ κακο....πρώτη φορά ακούω ότι ''ίσως είναι κακό'' να ταίζεις πολλές και διαφορετικές τροφές (σε μικρές ποσότητες πάντα) τους δίσκους.Αν θέλεις αυτό να μου το εξηγήσεις, ευχαρίστως θα ήθελα να μάθω το γιατί ''είναι κακό''.

Καταρχας δεν ειπα ειναι κακο οι διαφορετικες τροφες. Εχω πανω απο 30 τροφες και μπορουν να στο επιβεβαιωσουν και αλλοι. Αυτα που ειπα ειναι 2 πραγματακια. Πρωτον δεν δινεις την ποικιλια που νομιζεις οτι δινεις στα ψαρια σου μιας και πολλες απο τις τροφες που δινεις απλα συντηρουν τα ψαρια σου και δεν τους παρεχουν αναπτυξη και δευτερον και εφοσον μου αναφερεις οτι στο χομπυ εισαι δεκαετιες θα επρεπε να γνωριζεις οτι οι διατροφικες συνηθειες των δισκων διαφερουν αναλογα με την ηλικια και φυσικα θελουν διαφορετικη συχνοτητα αναλογα παλι της ηλικιας τους. Αν εσυ εχεις ψαχτει με τις τροφες τοσο πολυ και εχεις καταληξει σε αυτο το "μενου" που παρουσιασες τοτε αν θες την γνωμη μου καπου ισως κατι διαβασες λαθος τοσο στην ποικιλια που διαλεξες οσο και στην συχνοτητα ...

Θα μπορουσα να σου επισημανω πολλα παραπανω αλλα ειναι απο τις ελαχιστες φορες που κρινω κατι μεσω φωτογραφιων και πιστεψε με το κανω χωρις κανενα υφος η διαθεση για τσακωμους παρα μονο γιατι αυτο το ψαρι που λεγετε Δισκος και που για καποιους θεωρειται ακομα ενα ψαρι για το ενυδρειο , για μενα ειναι κατι πολυ παραπανω..... αλίμονο φίλε μου,δεν βλέπω κανένα ύφος, και καμία διαθεση για τσακωμούς όπως πολύ σωστά τονίζεις.Λες την γνώμη σου η οποία είναι απολύτως σεβαστή.Και για μένα ο Δίσκος είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό ψάρι ενυδρείου .... και πίστεψέ με από τα δικά μου ενυδρεία, και από το 1991 που μπήκα στο μαγικό αυτό χόμπυ, έχουν περάσει σχεδόν όλα τα είδη που έχουμε δει στα ενυδρειακά καταστήματα, είτε πρόκειται για ψάρια γλυκού νερού είτε για ψάρια θαλασσινού.... :bigemo_harabe_net-145:

Επισης το οτι τα ψαρακια σου κολυμπουν νευρικα και συνεχεια και αυτο σου δινει την αισθηση το οτι εχεις υγειεστατα ψαρακια σου προτεινω να το προσεξεις... Δεν ειναι ιδανικη συμπεριφορα δισκων αυτη που μας εχεις περιγραψει..

Χαιρομαι που εχουμε μια υγιη αντιπαραθεση απλα θα σου προτεινα και παλι εντελως φιλικα να ψαχτεις λιγο περισοτερο για το ειδος που φιλοξενεις στο ενυδρειο σου μιας και σε πολλα πραγματα εισαι (επετρεψε μου να το πω) λαθος...Δεν θα το συνεχισω αλλο γιατι νοιωθω οτι καταλαβες και νοιωθω επισης οτι γινεται και κουραστικο. Να σαι καλα και εσυ και τα ψαρακια σου....

Έγινε επεξεργασία - ReBeLoS

Κατι τελευταιο που το ρωταω για δευτερη φορα χωρις να πηρα απαντηση....

Γιατι 30 βαθμους ?

Ο δισκος θελει 30 βαθμους ?

Και αν ναι θα ηθελα την αποψη σου και το τι καλο μπορει να του εχεις κανει μεχρι τωρα....

Δεν αναφερομαι στην θερμοκρασια για τα υπολοιπα ζωντανα αλλα καθαρα για τους αμετρητους δισκους που εχεις. Γιατι 30 ?

Έγινε επεξεργασία - ReBeLoS

γιατι στους 30 αυξανεται ο μεταβολησμος του δισκου και αυτο το κανει γιατι ταίζει προφανος καρδια και αλλα κατεψηγμενα.αλλα το θεμα ειναι οτι στους 30 μειωνεται και η αναπτυξη του ψαρια και η μακροζοηα.

εαν τα λεω λαθος χριστο διωρθοσε με.

Έγινε επεξεργασία - vasilios

γιατι στους 30 αυξανεται ο μεταβολησμος του δισκου και αυτο το κανει γιατι ταίζει προφανος καρδια και αλλα κατεψηγμενα.αλλα το θεμα ειναι οτι στους 30 μειωνεται και η αναπτυξη του ψαρια και η μακροζοηα.

εαν τα λεω λαθος χριστο διωρθοσε με.

Επειδη και εγω ταιζω και καρδιες στους 27.8 μηπως να ανεβασω θερμοκρασια ?

Εφοσον και εσυ τους δισκους σου τους εχεις στους 28 για ποιο λογο προσπαθεις να εξηγησεις τους 30 του φιλου ?

Το οτι βαζεις σκουπα γιατι ισως τα ψαρια σου δεν τρωνε δεν εχει να κανει με την θερμοκρασια γιατι προφανως θα την ειχες ανεβασει και εσυ μιας και καταλαβα οτι αυτο πιστευεις.

Εντελως φιλικα σου προτεινω να μην γραφουμε πραγματα που μπορει να επηρεασουν αρνητικα καποιους φιλους που ισως παρασυρθουν και κανουν κατι το οποιο προερχεται απο ενα ποστ της στιγμης....

την σκουπα την βαζω απο τα πολλα κακακια...και τους 30 βαθμους τους λεω γιατι αυτο το ειπαν και μεγαλοι εκτροφεις δισκων.οτι οταν ταίζουμε καρδια η θερμοκρασια καλο ειναι ναναι στους 29,5 για την ακρηβια.

Μιας και το ειπαν οι μεγαλοι εκτροφεις εσυ γιατι δεν το ακολουθεις ?

Οταν λες οι μεγαλοι εκτροφεις ποιους εννοεις ?

Συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις μου αλλα αποτι καταλαβαινω μιας και γνωριζεις καποιους μεγαλους εκτροφεις και ξερεις και τι εχουν πει ακριβως, ισως μαθω και εγω 2 πραγματακια.

τωρα με κοροίδευεις?μπες στο greekdiscus και διαβασε,ο heiko o soh και τα παιδια απο το C.E. Fish Essentials ...δεν ακολουθω γιατι οτι βλεπω στο ενυδρειο μου και στην συμπεριφορα των ψαριων μου αυτο κανω.ειδα οτι και στους 28 τα πανε μια χαρα και η μιξη της καρδιας που χρησημοποιω δεν εχει περισοτερο απο 40τις εκατο καρδια μοσχαριου,και υπαρχουν και αλλα σηστατικα που βοηθουν στην πεψη.

Φιλε vasilios για να το συγκεκριμενοποιησω,επειδη διαβαζω με ενδιαφερον το θεμα,να σου αναφερω για τους τυπους,οτι ο φιλος ReBelos τυχαινει οχι απλα να εχει διαβασει για τους μεγαλους εκτροφεις,αλλα να εχει αντλησει και πληροφοριες χρησιμες απο κατ'ιδιαν συζητησεις μαζι τους. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...