Jump to content

Υλικά Φίλτρου Για 25 Λίτρα.

draculas

Recommended Posts

Για μην κάνω υπερβολές, επειδή αύριο το απόγευμα θα γίνουν τα τελευταία ψώνια για το 25λιτρο ενυδρείο μου θέλω να ξέρω αν θα χρειαστώ έξτρα υλικό. Λοιπόν, ξεκινάω...

Στο εσωτερικό φίλτρο θα βάλω

1) Υαλοβάμβακα (για μείωση ροής νερού και για να μαζεύει τις χοντρές βρωμιές)

2) μπλε σφουγγάρι (για αποικίες βακτηριδίων)

3) τύρφη (για το μαλάκωμα του νερού και όλα τα άλλα καλά που συνεπάγεται η χρήση της...)

Η ερώτηση!

Με καλύπτουν αυτά? ή μήπως θα ήταν καλύτερο να προμηθευτώ και κάτι ασπράκια που είναι σαν κοφτό μακαρόνι πχ substrat pro της eheim???

Αν έχω παραλείψει κάτι πείτε μου! :huh:

μπορεις στη θεση του σφουγγαριου να βαλεις σιποραξ μινι οπου ειναι μικρα ( σαν ασπιρινες φαντασου το μεγεθος ) και θα κανεις τη δουλεια σου μια χαρα

049049049051056124054055055055056048049056052.jpeg

Ναι απλά επειδή λόγω τύρφης θα ανοίγω σχετικά συχνά το φίλτρο το σφουγγάρι μου παρέχει σταθερότητα... Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις... Κατά τ'άλλα αν αυτό το προτείνεις ως καλύτερο υλικό για την βιολογία του ενυδρείου μου σε σχέση με το σφουγγάρι τότε να το βάλω.

Ο καλητερος συνδιασμος ειναι :

1,Υαλοβάμβακας

2,substrat pro

και τυρφη οχι στο φιλτρο αλλα σε ενα καδο την ωρα που κανεις προετημασια νερου!

Με την τύρφη έχω προβληματιστεί γιατί έστω ότι εβδομαδιαία θα αλλάζω το 20% του νερού που για τα 25 λίτρα έστω 20 καθαρά είναι 4 λίτρα περίπου. Θα βάζω κάπου 4 λίτρα και θα τα ανακατεύω με τύρφη ώσπου αυτή να δράσει?! και μετά πως να υπολογίσω την επίδραση αυτων των 4 λίτρων στο παλιό νερό του ενυδρείου?! Γι'αυτό σκέφτηκα να την χωρίσω σε 2 μέρη και να την έχω σε δύο χωριστά θηκάκια του φίλτρου για να τα αλλάζω εναλλάξ. Όσον αφορά τα υλικά μου προτείνετε δηλαδή να ακυρώσω το σφουγγάρι και οι δύο...(γιατί!?! τόσο χάλια?!)

σου πρωτεινουν τα παιδια την αλλαγη του σφουγγαριου με το σιποραξ μινι η το substrat pro γιατι ειναι πολυ ποιοτικα ανωτερο υλικο. ποιος σου ειπε οτι το σφουγγαρι σου παρεχει σταθεροτητα και οχι το σιποραξ; γιατι θελεις να βαλεις τυρφη;τι ψαρια θελεις να βαλεις;την τυρφη την βαζεις σε ενα καλτσακι και την βαζεις στο νερο που ετοιμαζεις αλλα και στο φιλτρο σου.διαβασε στο φορουμ για την τυρφη και τις ιδιοτητες της.καλη επιτυχια και εδω ειμαστε.

Σταθερότητα ως προς τον χειρισμό του υλικού εννοούσα. Τα άλλα είναι μικρά κομματάκια και μπορεί να πέσουν(αχ τι λέω θα έχετε φρίξει όλοι εδώ μέσα...)!? Δεν τα έχω ξαναχρησιμοποιήσει. Θα βάλω μονομάχο και γαρίδες. Η τύρφη κάνει καλό για τη σκληρότητα του νερού και για την υγεία του μονομάχου γι'αυτό την θέλω. Διάβασα στο φόρουμ για την τύρφη... Σήμερα που θα το γεμίσω το ενυδρείο θα την βάλω στο καλαθάκι του φίλτρου και μετά άμα στρώσει... βλέπουμε τι γίνεται. Θα ρίχνω αμμωνία και τροφή για το στρώσιμο... ίσως να πάρω και έτοιμα βακτηρίδια το απόγευμα. Είμαι αναποφάσιστη σήμερα.

Ευχαριστώ πολύ πάντως!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...