Jump to content

Πρόβλημα Με Το Φίλτρο;

jean07

Recommended Posts

Έχω εδώ και δέκα μέρες παρατηρήσει πτώση της απόδοσης του φίλτρου, δλδ αν δεν το καθαρίσω κάθε τρεις μέρες δεν πετάει με δύναμη το νερό και οξυγόνο όπως πριν. Τα σφουγγάρια δεν μαζεύουν τόση βρωμιά για να δικαιολογούν το συνεχές καθάρισμα. Έβγαλα και το αξονάκι το καθάρισα το ξανατοποθέτησα δούλεψε κανονικά όπως παλιά αλλά πάλι σε τρεις μέρες ξανά τα ίδια. Σήμερα ξανά έκανα τα σφουγγάρια αλλά βλέπω ότι δεν πετάει νερό και οξυγόνο ικανοποιητικα. Το φίλτρο είναι εσωτερικό εξαμήνου και είναι της Eheim. Τι μπορεί να συμβαίνει;

Το φίλτρο είναι αυτό http://www.eheim.de/eheim/inhalte/index.jsp?key=liniendetail_35205_ehen

Έγινε επεξεργασία - jean07

η αλήθεια είναι ότι μπουκώνει πάάάάρα πολυ εύκολα. Εγώ έχω το 200 και μου έχει βγάλει την πίστη. ίσως φταίει το πολύ τάϊσμα, αλλά και τα σφουγγαράκια να βγάλει και πάνω και κάτω και να αφήσεις όλα τα καλαθάκι με βιολογικό πάλι θα βουλώσει γρήγορα, σε 4-5 μέρες. Κατά τη γνώμη μου αποτυχημένο μοντέλο... -_-

οπως το βλεπω στην εικονα, καταλαβαινω οτι ρουφαει νερο μονο απο κατω. Το νερο μπαινει απο τις σχισμες κατω, και μετα μεσα απο το βιολογικο υλικο που εχει μια μικρη διαμετρο επιφανειας (δεν μιλαω για ογκο) η οποια στουμπωνει επειδη ειναι μικρη. Αν η διαμετρος ηταν μεγαλυτερη θα ηταν οκ. Γιανα γινω περισσοτερο κατανοητος φαντασου οτι εχεις μια σωληνα με διαμετρο1 εκ και μια αλλη με διαμετρο 10 εκ. Και οι δυο σωληνες εχουν το ιδιο σφουγγαρι και τραβανε τα ιδια κυβικα σε μια ωρα απο το ιδιο νερο . Πιο θα βουλωσει γρηγοροτερα? Η σωληνα με τη μικρη διαμετρο φυσικα, γιατι συσσωρευονται περισσοτερα σωματιδια σε μικροτερη επιφανια. Εσυ εδω τωρα, πρεπει να μεγαλωσεις αυτη την επιφανεια.

Κανε μια δοκιμη.Βρες ενα πλαστικο σωληνα με μεγαλυτερη διαμετρο απο αυτη του φιλτρου κατα 2 εκατοστα. Κοψε τη σωληνα σε τετοιο υψος ωστε το κατω μερος της να ακουμπαει στο πυθμενα σου και το πανω μερος να ξεπερναει τις σχισμες εισαγωγης του φιλτρου σου οταν αυτο ειναι τοποθετημενο στη θεση που θελεις μεσα στο ενυδρειο. Επειτα κανε ενα χτενι ή παρα πολλες τρυπες στη κατω πλευρα, ωστε να περναει το νερο απο κατω ελευθερα. Το χτενι να ειναι μεγαλο ομως ή οι τρυπες πολλες. Βαλε τη σωληνα μεσα στο ενυδρειο σου με το χτενι ή τις τρυπες προς τα κατω. Βαλε ενυδρειακο βαμβακι μεσα αλλα οχι πιο κατω απο το χτενι ή τις τρυπες, δηλαδη να μην φαινεται το βαμβακι εξωτερικα. Μετα το φιλτρο μεσα στη σωληνα και τελος γεμισε γυρω γυρω το κενο μεταξυ φιλτρου-σωληνα με ενυδρειακο βαμβακι παλι. Ετσι αυξανεις την επιφανεια που θα φιλτραρεται μηχανικα το νερο σου και θα βουλωνει πιο σπανια. Ισως επιρεασει ομως τη ροη του φιλτρου σου. Αυτο εξαρταται απο το ποσο βαμβακι θα βαλεις και τι τρυπες ή χτενει θα ανοιξεις.

Ελπιζω να καταλαβες τι εννοω.

Φτου ρε γαμώτι μου. Είπα κι εγώ πασίγνωστη εταιρεία, αξιόπιστο θα είναι. Τουλάχιστον πριν από αυτό που ανέφερα το καθάριζα μια φορά στις 15 μέρες και εννοώ τα σφουγγάρια. Τώρα τι κάνουμε; προτείνετε κάποιο άλλο φίλτρο;

βαλε ενα εξωτερικο να βρεις την ησυχια σου.

Είχα εξωτερικό το tetra ex 600 και ξαφνικά άρχισε να έχει διαρροή μετά από 1,5 χρόνο λειτουργίας. Έτσι είπα να πάω σε καλό εσωτερικό, να έχει κάποιος πρόταση να την ακούσω.

τραβα στο jumbo, παρε ενα ενυδρειο μικρο, βαλε ενα χωρισμα, πετα μια αντλια κινεζικη και τα υλικα του φιλτρου σου και εχεις ενα σαμπ. Φτιαξε και μια υπερχειλιση απο RVC και εισαι κομπλε. με τα ιδια χρηματα, εχει πολυ καλυτερη φιλτρανση και ευκολοτερο καθαρισμο των υλικων. Εγω, αν ειχα το προβλημα σου τωρα, αυτο θα εκανα. Τα εξωτερικα φιλτρα εχουν πεδεμα για το καθαρισμο τους, πολλες φορες χανουν απο βανακια και τσιμουχες στα καπακια τους.

• 2 weeks later...

Επειδή καλό είναι να καταθέτουμε τις εμπειρίες μας, στο συγκεκριμένο θέμα υλοποίησα την πρώτη πρόταση του Θανάση. Αγόρασα από το praktiker ένα πλαστικό στρογγυλό τάπερ για τρόφιμα, που το καπάκι του βιδώνει (αξία μόλις 1,15 ευρώ).

Άνοιξα από κάτω με χοντρό τρυπάνι και σιγά σιγά 8 τρύπες, που τις ένωσα με dire up ώστε να δημιουργηθεί ένα είδος δίχτυ και από πάνω στρίμωξα σφουγγάρι δύο διαφορετικών διαμετρημάτων και αρκετό ενυδρειακό βαμβάκι.

Το καπάκι το τρύπησα έτσι ώστε το κατώτερο σημείο του φίλτρου να μπαίνει όλο μέσα, αφού το γέμισα και αυτό με βιολογικό.

Η πάνω τρύπα είναι πολύ εφαρμοστή πάνω στο φίλτρο για να μην μπαίνει νερό από εκεί.

Το έβαλα σε λειτουργία.

Σήμερα 10 μέρες μετά εξακολουθεί να πηγαίνει turbo. :bigemo_harabe_net-74:

Και προφανώς επειδή έλειψα 5 μέρες και έριξα και ταμπλέτες βυθού εκτός της ταΐστρας θα έχει ψιλομπουκώσει τα σφουγγάρια και το βαμβάκι, αλλά το ταπεράκι σε διάμετρο είναι σχεδόν διπλάσιο από το φίλτρο, οπότε νερό περνάει ακόμη άνετα μέσα και γίνεται καλή κυκλοφορία

Επειδή καλό είναι να καταθέτουμε τις εμπειρίες μας, στο συγκεκριμένο θέμα υλοποίησα την πρώτη πρόταση του Θανάση. Αγόρασα από το praktiker ένα πλαστικό στρογγυλό τάπερ για τρόφιμα, που το καπάκι του βιδώνει (αξία μόλις 1,15 ευρώ).

Άνοιξα από κάτω με χοντρό τρυπάνι και σιγά σιγά 8 τρύπες, που τις ένωσα με dire up ώστε να δημιουργηθεί ένα είδος δίχτυ και από πάνω στρίμωξα σφουγγάρι δύο διαφορετικών διαμετρημάτων και αρκετό ενυδρειακό βαμβάκι.

Το καπάκι το τρύπησα έτσι ώστε το κατώτερο σημείο του φίλτρου να μπαίνει όλο μέσα, αφού το γέμισα και αυτό με βιολογικό.

Η πάνω τρύπα είναι πολύ εφαρμοστή πάνω στο φίλτρο για να μην μπαίνει νερό από εκεί.

Το έβαλα σε λειτουργία.

Σήμερα 10 μέρες μετά εξακολουθεί να πηγαίνει turbo. :bigemo_harabe_net-74:

Και προφανώς επειδή έλειψα 5 μέρες και έριξα και ταμπλέτες βυθού εκτός της ταΐστρας θα έχει ψιλομπουκώσει τα σφουγγάρια και το βαμβάκι, αλλά το ταπεράκι σε διάμετρο είναι σχεδόν διπλάσιο από το φίλτρο, οπότε νερό περνάει ακόμη άνετα μέσα και γίνεται καλή κυκλοφορία

αν εχω καταλαβει σωστα αυτο που εκανες, καλο θα ηταν, το πρωτο σφουγαρι που συνανταει το βρωμικο νερο να εχει μια αποσταση απο τις τρυπες που ανοιξες στο κατω τμημα του ταπερ. Οχι μεγλυτερη απο 1 εκατοστο. Αν το σφουγαρι ακουμπαει στις τρυπες, θα σου βουλωσει συντομοτερα. Επισης δεν ξερω αν καταλαβα καλα το τμημα που εχω με πρασινο στη παραθεση, αλλα φροντισε το φιλτρο σου να ειναι μεσα στο νερο, οπως λεει ο κατασκευαστης σου, ωστε να ψυχεται σωστα. Αν καταλαβα λαθος και ειναι σωστα βυθισμενο, αγνοησε το!!!

Αν θελεις, εξηγησε μου το τμημα που εχω με κοκκινο στην παραθεση.

Μια φωτο παντως, θα βοηθουσε καλυτερα εμας, να παραδειγματιστουμε!!!

θα ανεβάσω φωτό αύριο που θα κάνω αλλαγή και θα το βγάλω για ένα μικρό καθαρισμό.

έχω ανοίξει 4 τρύπες πιο ψηλά και 4 πιο χαμηλά. Τα dire up έχουν δεθεί στις επάνω στις οποίες το σφουγγάρι καλύπτει περίπου 1/4, ενώ μένουν και άλλες 4 πιο χαμηλά τελείως ελεύθερες.

Το κάτω σημείο του φίλτρου όπου υπάρχουν οι σχισμές για να μπαίνει νερό έχει μπει μέσα στο τάπερ και όλο, μαζί και το φίλτρο μέχρι την κεφαλή, είναι μέσα στο νερό. Το spray bar είναι ακριβώς στην επιφάνεια για ανατάραξη.

Πάντως πάει με 1000 :bigemo_harabe_net-74:

Έγινε επεξεργασία - GKAZI

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...