BOKSIC 26 Ιανουαρίου 2012 #1 Share 26 Ιανουαρίου 2012 Θα ηθελα να ρωτησω ποιον αντιφωσφορο προτεινεται για χρηση μεσα σε καλτσα. Εχω διαβασει απο πολλους οτι μεσα σε καλτσα ο αντιφως δεν κανει δουλεια παρα μονο μεσα σε ριακτορα. Μεχρι τωρα χρησημοποιουσα σιδηρου grotech μεσα στο φιλτρο της juwel Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 26 Ιανουαρίου 2012 #2 Share 26 Ιανουαρίου 2012 Η λογική λέει πως η κάλτσα δεν αφήνει το νερό να διαπερνά άνετα και ελεύθερα. Αυτό έχει ως συνέπεια ο αντιφώσφορος να μη αποδίδει το 100%. Ο ριάκτορας περνά όλο το νερό γύρω απο τα σωματίδια του αντιφώσφορο χωρίς να γεμίζει το ενυδρείο σου με αντιφώσφορο. Το Grotech που έβαζες στο φίλτρο τι κοκκομετρία είχε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOKSIC 26 Ιανουαρίου 2012 Author #3 Share 26 Ιανουαρίου 2012 Η λογική λέει πως η κάλτσα δεν αφήνει το νερό να διαπερνά άνετα και ελεύθερα. Αυτό έχει ως συνέπεια ο αντιφώσφορος να μη αποδίδει το 100%. Ο ριάκτορας περνά όλο το νερό γύρω απο τα σωματίδια του αντιφώσφορο χωρίς να γεμίζει το ενυδρείο σου με αντιφώσφορο. Το Grotech που έβαζες στο φίλτρο τι κοκκομετρία είχε? Εχω δοκιμασει και τις δυο κοκομετριες. αλλα παντα τα φωσφορικα μου ειναι ανεβασμενα χωρις να μπορω να απαλλαγω απο την πρασινη αλγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 26 Ιανουαρίου 2012 #4 Share 26 Ιανουαρίου 2012 Αξίζει τον κόπο η δοκιμή με έναν ριάκτροα. Εγω μόνο με αυτο τον τρόπο ξεμπέρδεψα απο φωσφορικά, ελπίζω γιά τα καλά πλέον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOKSIC 26 Ιανουαρίου 2012 Author #5 Share 26 Ιανουαρίου 2012 Δεν εχω ιδεα απο ριακτορες. Καποιο link, προταση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 26 Ιανουαρίου 2012 #6 Share 26 Ιανουαρίου 2012 Αξίζει τον κόπο η δοκιμή με έναν ριάκτροα.Εαν μπορεις οικονομικα,και αν εχεις χωρο,χωρις να ειναι μονοδρομος. Εγω μόνο με αυτο τον τρόπο ξεμπέρδεψα απο φωσφορικά, ελπίζω γιά τα καλά πλέον. Με σωστη τοποθετηση στο σαμπ,η σε φιλτρο,θα δουλεψει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOKSIC 26 Ιανουαρίου 2012 Author #7 Share 26 Ιανουαρίου 2012 Χωρος υπαρχει ,λεφτα δεν υπαρχουν . Να επισημανω οτι δεν υπαρχει σαμπ και εξ.φιλτρο. Σε τι τιμες κυμαινονται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 26 Ιανουαρίου 2012 #8 Share 26 Ιανουαρίου 2012 http://www.reefshops.com/aqua-excel-phosphate-reducer-p1.html αρκετα φθηνο απο εναν πολυ καλο εμπορο απο χονγκ κονγκ.υπολογισε κανα 50ρικο μαζι με τα μεταφορικα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOKSIC 27 Ιανουαρίου 2012 Author #9 Share 27 Ιανουαρίου 2012 http://www.reefshops...reducer-p1.html αρκετα φθηνο απο εναν πολυ καλο εμπορο απο χονγκ κονγκ.υπολογισε κανα 50ρικο μαζι με τα μεταφορικα.... Αυτος ο ριακτορας ειναι ετοιμος για χρηση?χρειαζεται και κατι αλλο? Απ'οτι βλεπω εχει κατω μια αντλια,αλλα κανονικα δεν θα επρεπε να εχει δυο εισοδους-εξοδους γιατι βλεπω μονο μια. Σαμπ δεν υπαρχει αρα πρεπει να το συνδεσω με το ενυδρειο με δυο σωληνες(εισοδος-εξοδος) Τα φωτα σας παλικαρια, Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 27 Ιανουαρίου 2012 #10 Share 27 Ιανουαρίου 2012 1 εισοδο,1 εξοδο νερου.το μονο που χρειαζεται ειναι τα λαστιχα.ειναι ριακτορας,δεν ειναι εξωτερικο φιλτρο.μην μπερδευεσαι.ειναι υπολογισμενη η ροη του.απλως επειδη εχει 2 μοντελα,διαλεξε το πιο καταλληλο ριακτορα για σενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOKSIC 29 Ιανουαρίου 2012 Author #11 Share 29 Ιανουαρίου 2012 Ευχαριστώ πολυ για την βοηθεια. Μάλλον θα το κανω το βημα μηπως κα απαλλαγω επιτελους απο την αλγη. το ενυδρειο ειναι 180λιτ αρα πιστευω με τον πρωτο(600lit/h) θα ειμαι μια χαρα. Οταν κανω την παραγγελια και ερθει θα επανελθω για περαιτερω αποριες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOKSIC 1 Φεβρουαρίου 2012 Author #12 Share 1 Φεβρουαρίου 2012 (edited) http://www.reefshops...reducer-p1.html αρκετα φθηνο απο εναν πολυ καλο εμπορο απο χονγκ κονγκ.υπολογισε κανα 50ρικο μαζι με τα μεταφορικα.... Aυτον τον συγκεκριμενο δεν τον εχει πλεον.Αυτος μου προτεινει : http://www.reefshops...the-filter.html βεβαια χωρις αντλια Εχω βρει και εναν αλλο : http://www.reefshops...t-reactors.html Tι λετε? Παιδια βοηθεια γιατι τον εχω πληρωσει και μου ζηταει να κανω την αλλαγή. Έγινε επεξεργασία 1 Φεβρουαρίου 2012 - BOKSIC Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 1 Φεβρουαρίου 2012 #13 Share 1 Φεβρουαρίου 2012 νομιζω πως με το πρωτο λινκ θα κανεις καλυτερη δουλεια γιατι νμιζω πως θα περναει καλυτερα και περισσοτερο νερο συγκριτικα με αυτον με τα πελετς.... παρε ομως και αλλες γνωμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος