kanonaki 23 Φεβρουαρίου 2012 #26 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 Έχοντας δοκιμάσει και εγώ φυτά από διάφορες... πηγές, έχω να ομολογήσω πως συμφωνώ με την φίλη μας απόλυτα. Καταρχάς το water-inn για παράδειγμα έχει κάνει σχεδόν ό,τι περνάει από το χέρι του σαν κατάστημα για να ενισχύσει το χόμπυ (πχ το 50% σε δωροεπιταγές από αγορές ενυδρείων και διάφορες άλλες προσφορές νομίζω πως τα λέει όλα) και διαθέτει και μία σειρά φυτών σε σχετικά πλούσα γλαστράκια και σίγουρα πολύ πιο ποιοτικών από την πλειονότητα των ιντερνετικών πωλητών φυτών. Επίσης εξαιρετική οικονομική εναλλακτική μερικοί καλοί συνχομπίστες (δεν νομίζω πως είναι κακό να πω και εγώ με την σειρά μου πως δεν έχω δει που-θε-νά σε καλύτερη χρωματική -και όχι μόνο- κατάσταση Riccia , Ludwigia Repens και Eusteralis Stellata από τον φίλο Vandar ε!) Το να καθόμαστε να μετράμε τα stems και να βρίσκουμε πως από την κάθε Πολωνία , παίρνουμε 5 ή 10 μικροσκοπικά κλαδάκια παραπάνω από όσα θα μπορούσαμε να βρούμε στα πλαίσια της Ελλάδας με τα ίδια χρήματα, το θεωρώ εκτός από ''μικρό'' , και εντελώς αποπροσανατολιστικό , επειδή όσες φορές έχω ψωνίσει από το εξωτερικό (και από aquaristic καί από plantedaquarium και από ebay ) , ένιωσα πως τελικά πήγα να γλιτώσω μερικά ευρώ και τα φυτά δεν ειχαν καμία σχέση με αυτά που βρήκα εντός Ελλάδας είτε από ένα καλό κατάστημα είτε από έναν καλό συνχομπίστα. Και στην τελική ακόμα και να ήταν τα ίδια και να γλίτωνα λίγα ευρώ, αν όλοι σκεφτόμασταν κατά αυτόν τον τρόπο, τότε τα μαγαζιά θα κλείνανε, οι καλοί συνχομπίστες θα τα παρατάγανε και ας δούμε τι θα μας έμενε μετά! Δεν μιλάω για μερικούς εμπορους που θέλουν να έχουν αισχροκέρδια αλλά μπορούμε να ξεχωρίζουμε το άσπρο από το μαύρο νομίζω, και η διατύπωση ορισμένων ''ενθουσιασμένων'' με τους ξένους ιντερνετικούς πωλητές (50 φυτά μόνο 15 ευρώ ...ενώ στην Ελλάδα δεν παίρνεις ούτε 3) μόνο παραπλανητική μπορεί να χαρακτηριστεί! Link to comment Share on other sites More sharing options...
apidalos 23 Φεβρουαρίου 2012 #27 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 Ας πω και εγώ την ταπεινή μου άποψη. όταν διάβασα πρώτη φορά αυτό το θέμα ήταν δευτέρα (έξω έβρεχε τα τζάμια είχαν θολώσει δεν είναι μυθιστόρημα) και ανοίγω το link διαβάζω κλπ.. βλέπω αποστολές δευτέρα.. τσουπ ας δοκιμάσω σκέφτηκα. Σάββατο τα φυτά ήταν στο νησί κομπλέ, μιας λοιπών το χόμπι δεν υπάρχει μόνο στις μεγάλες πόλης εμένα προσωπικά η διαφορά τιμής/ρίζας μου έκανε τεράστια εντύπωση και τα μεταφορικά... Όσο για το θέμα στήριξης της Ελλάδας και των εγχώριων προιόντων, νομίζω ότι τα φυτά για τα ενυδρεία μας είναι εισαγόμενα.. αν όλοι προτιμούσαμε τα ελληνικά προιόντα θα είμασταν σε καλύτερη κατάσταση αλλά αυτή είναι μεγάλη κουβέντα. Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση ας μην είμαστε απόλυτοι και ο καθένας κρίνοντας και κάνοντας. Φιλικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
like 23 Φεβρουαρίου 2012 #28 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 Δεν είναι καθόλου παραπλανητική φίλε apidalos πάμε σε ένα pet shop να ψωνισουμε 3 ανουμπιες να δεις πόσο έχουν .Προσεξε το είπα και πιο πάνω δεν στηρίζω την Πολωνία πάντα στηρίζω πρώτα όλους τους συγχομπιστες γιατι οι περισσότεροι έχουν την αγάπη του χομπυ.Απλα δεν συμφωνώ καθόλου με τις τιμές που έχουν τα μαγαζια γιατι κάποιοι το έχουν κάνει αισχροκέρδεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apidalos 23 Φεβρουαρίου 2012 #29 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 Δεν είναι καθόλου παραπλανητική φίλε apidalos πάμε σε ένα pet shop να ψωνισουμε 3 ανουμπιες να δεις πόσο έχουν .Προσεξε το είπα και πιο πάνω δεν στηρίζω την Πολωνία πάντα στηρίζω πρώτα όλους τους συγχομπιστες γιατι οι περισσότεροι έχουν την αγάπη του χομπυ.Απλα δεν συμφωνώ καθόλου με τις τιμές που έχουν τα μαγαζια γιατι κάποιοι το έχουν κάνει αισχροκέρδεια. ??? με μπέρδεψες!! συμφωνούμε φίλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanonaki 23 Φεβρουαρίου 2012 #30 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Φίλε apidalos , αυτό που είπες δεν αποτελούσε αντεπιχείρημα : Το γνωρίζουμε όλοι φαντάζομαι πως στην Ελλάδα τα περισσότερα είδη είναι εισαγόμενα, πόσο μάλλον τα ενυδρειακά! Αυτό δεν σημαίνει πως επειδή κάτι είναι made in Taiwan, είτε το παραγγείλεις από το εξωτερικό είτε το πάρεις από την ελληνική αγορά πως είναι το ίδιο. Στην πρώτη περίπτωση αν το προϊόν κόστισε (στον καταστηματάρχη) 20 λεπτά και εδώ το αγοράζει κανείς 50, μένουν 30 λεπτά στην ελληνική αγορά. Στην Δεύτερη αν το πάρει κανείς από το εξωτερικό 45 λεπτά για να γλιτώσει και καλά τα 5, πάνε και τα 45 εκτός Ελλάδος. Νομίζω πως όλο αυτό είναι αυτονόητο όπως αυτονόητο είναι πως θα έκλειναν και όλες οι επιχειρήσεις της Ελλάδας αν σκεφτόμασταν ''δεν βαριέσαι, εξάλλου δεν είναι ελληνικό προϊόν'' . Μακάρι να υπήρχαν και ελληνικής παραγωγης προϊόντα (στην περίπτωση των συνχομπίστων μπορούν να θεωρηθούν και ελληνικής παραγωγής βέβαια είτε ο δίσκος είτε τα φυτά πχ ! ) και ας ελπίσουμε πως τα επόμενα χρόνια η χώρα μας θα βελτιωθεί σε αυτό σε όλους τους τομείς. Τότε τα χρήματα που θα μένουν στην χώρα θα είναι ακόμα περισσότερα. Για το θέμα της παραπλανητικής διατύπωσης , έγραψα ακριβώς ποιες ήταν οι παραπλανητικές φράσεις : ''Από Πολωνία 50 φυτά μόνο 15 ευρώ ...ενώ στην Ελλάδα δεν παίρνεις ούτε 3 φυτά με 15 ευρώ'' που γράφτηκαν εδώ μέσα. Δηλαδή στην περίπτωση της Πολωνίας με αυτήν την διατύπωση βάφτισαν τους 50 μικρούς βλαστούς ''φυτά'' και στην περίπτωση της Ελλάδας βάφτισαν τα 3 γλαστράκια που περιέχουν δεκάδες μεγάλους βλαστούς, σαν ''3 μικρούς βλαστούς'' μέσα στην εκτός τόπου και χρόνου σύγκρισή τους (50 έναντι 3 με τα ίδια χρήματα). Ας δώσει ο καθένας όλα του τα χρήματα στο εξωτερικό κατά τις αγορές του, μήπως και κερδίσει 2-3 κλαδάκια παραπάνω... είμαστε ελέυθεροι να ψωνίσουμε από όπου θέλουμε, και όπως στρώνουμε κοιμόμαστε εξάλλου, αλλά ας είμαστε προσεκτικοί και πραγματικοί στις διατυπώσεις μας τουλάχιστον. Έγινε επεξεργασία 23 Φεβρουαρίου 2012 - kanonaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
apidalos 23 Φεβρουαρίου 2012 #31 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 Φίλε κανονάκι, ο μόνος λόγος που ανέφερα ότι τα φυτά είναι εισαγόμενα ήταν για να τονίσω ότι εδώ καλά καλά δεν προσέχουμε τα προιόντα που παράγουμε σαν χώρα και είναι πρώτης ανάγκης πόσο μάλλον οτιδήποτε άλλο και σίγουρα δεν ήταν αντεπιχείρημα μιας και δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν και για τίποτα. Συμφωνούμε για τα 30 λεπτά που πρέπει να μένουν στην ελληνική αγορά αρκεί όπως λες η διαφορά να είναι όντως μικρή, γιατί αν κάτι με κόστος παραγωγής 20 λεπτών μου το πουλάνε στην Ελλάδα 50 λεπτά και στο εξωτερικό 25 με έξοδα αποστολής 5 λεπτά στην Ελλάδα και 3 λεπτά στο εξωτερικό τότε εγώ προσωπικά νιώθω εξαπατημένος. Εδώ έχουμε καταφέρει να εξάγουμε λάδι και φέτα και να συμφέρει να το εισάγεις απ ότι να το αγόραζες άμεσα απο το παραγωγό... στο όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε με βρίσκεις και πάλι σύμφωνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 23 Φεβρουαρίου 2012 #32 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Να συμπληρώσω κι εγώ από την μεριά μου μιας κι είχα παραγγείλει φυτά από Πολωνία. Γενικά δεν αξίζει νομίζω τον κόπο να παίρνουμε οτιδήποτε από το ιντερνετ αν είναι να γλυτώσουμε 3-4-5 ευρώ. Ο χρόνος αποστολής και το να μην γνωρίζεις τι θα σου έρθει είναι αποτρεπτικα. Αν κάτι το βρίσκεις κοντά σου είναι καλύτερα να το παίρνεις. Στο ιντερνετ καλύτερα θα ήταν να καταφεύγουμε για κάτι που δεν το βρίσκουμε. Δεν ξέρω τι βρίσκεται από φυτά στην Ελλάδα αλλά εδώ Κύπρο είναι δυσέβρετα. Βρίσκεις εύκολα ανούπιες, άιντε και βαλισνέριες. Έψαχνα μος για καιρό και τελικά αναγκάστηκα να παραγγείλω από Σιγκαπούρη. Έκανε 15 μέρες να έρθει. Εγώ αναγκαστικά θα παραγγέλνω από το ίντερνετ και αυτή στην Πολωνία όπως ανάφερα και στο προηγούμενο πόστ είναι καλή περίπτωση. Δεν είναι όλες της οι προσφορές εντάξει. Προσφορές με 5 στεμ κτλ δεν αξίζει τον κόπο. Έχει μια προσφορά με 2 στεμ από κάθε φυτό. Έλεος. Γενικώς θέλει ψάξιμο οποιαδήποτε αγορά. Έγινε επεξεργασία 23 Φεβρουαρίου 2012 - panstelios22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος