Jump to content

Αγορα Απο E-Bay Φυτων

mar

Recommended Posts

εχει αγορασει κανεις απο το e-bay φυτα και ποσο καιρο εκαναν να ερθουν εχω βρει ενα dealer απο μαλαισια με πολυ καλες τιμες και παραλαβη απο 7 με15 ημερες τα cryptocorine τα στελνει χωρις φυλλα μονο τους βολβους θα ηθελα γνωμες ευχαριστω

Εχω παραγγηλει πολλες φορες απο ebay φυτα.Ειναι ανλογα απο που θα παρεις.Εγω παιρνω συνηθος μοςς.Καποιες κανουν 20 μερες και καποιες 15.

Φίλε μου κάτι δε πάει καλά! Οι κρυπτοκορίνες δεν έχουν βολβούς...

Μήπως πρόκειται για κάποιο είδος crinum;

Crinum calamistratum

Crinum natans

Crinum thaianum

Προσεχε γιατί γίνονται "θηρία" και είναι κατάλληλα για μεγάλα ενυδρεία.

Εγώ τώρα παραγγελία απο Πολωνία στο eBay και μάλιστα είναι ένας που στέλνει 50 φυτα και δίνει δέκα είδη μόνο με 15 ευρω.αλλα μίλησα μαζί του και μου είπε ότι θα τα στείλει σε 4 εργάσιμες μέρες

Εγώ τώρα παραγγελία απο Πολωνία στο eBay και μάλιστα είναι ένας που στέλνει 50 φυτα και δίνει δέκα είδη μόνο με 15 ευρω.αλλα μίλησα μαζί του και μου είπε ότι θα τα στείλει σε 4 εργάσιμες μέρες

Δωσε ενα link φιλε αν σου ειναι ευκολο η πμ!!!!!!!!!!!!!

Δωσε ενα link φιλε αν σου ειναι ευκολο η πμ!!!!!!!!!!!!!

+1

Εγω εχω παρει 2 φορες μαγκροβια χωρις προβλημα... Συνηθως ο πωλητης ξερει να συσκευαζει ωστε να αντεχουν τη μεταφορα!!! Παντα βλεπυμε και τη βαθμολογια του αποστολεα στο eBay!!!!

http://viewitem.eim.ebay.gr/50--Live-Aquarium-Tropical-Plants-OWN-CULTIVATION/120835825765/item οριστε η σελίδα έχω ήδη παραγγείλει μου ο πωλητής ότι την Δευτέρα θα μου τα στείλει και θα έρθουν σε τέσσερις εργάσιμες μέρες.Αμα θέλετε περιμένετε να μου έρθουν να σας πω σε τι κατάσταση θα παραλάβω.

Και εγώ έχω παραγγείλει από το Ebay και έμεινα ευχαριστημένος,

ήρθαν και σε καλή κατάσταση και σχετικά γρήγορα,περίπου 8 με 9 μέρες.

Τα φυτά που παράγγειλα ήταν τα εξής>

Echinodorus bleheri,

LYSIMACHIA NUMMULARIA,

Hygrophila,

VALLISNERIA AMERICANA

.

Έγινε επεξεργασία - johngreek

http://viewitem.eim....0835825765/item οριστε η σελίδα έχω ήδη παραγγείλει μου ο πωλητής ότι την Δευτέρα θα μου τα στείλει και θα έρθουν σε τέσσερις εργάσιμες μέρες.Αμα θέλετε περιμένετε να μου έρθουν να σας πω σε τι κατάσταση θα παραλάβω.

Είχα παραγγείλει την προηγούμενη Κυριακή το βράδυ αυτό κι αυτό. Δευτέρα πρωί τα έστειλε και Σαββάτο πρωί τα παρέλαβα. Μάλλον ο ταχυδρόμος τα έφερε Παρασκευή απόγευμα και δεν τα είχα δει. Ήρθαν σε άριστη κατάσταση, σε σακουλάκι μέσα σε φάκελο.

Όταν είχα παραγείλει από Ασία είχαν κάνει πάνω από 15 μέρες να έρθουν. Μια χαρά ήρθαν κι αυτά αλλά φαινόνταν ταλαιπωρημένα. Είναι καλή επιλογή αυτός από Πολωνία λόγω του χρόνου αποστολής. Βάζετε παραγγελεία Κυριακή βράδυ.

ευχαριστω για τις απαντησεις θα παρω φυτα απο μαλαισια moss,anubias,microsorium και cryptocorines τις στελνει μονο με τις ριζες και οταν παραλαβω θα ενημερωσω σε τι κατασταση ηρθαν

οι τιμες μαζι με μεταφορικα πανω κατω ιδιες ειναι με ελλαδα....εκτος κι αν παρεις ποσοτητα...Ετσι νομιζω.

Βασικα δεν νομίζω ότι είναι ίδιες τουλάχιστον σε αυτόν απο Πολωνία όταν περνεις 50 φυτα 15 ευρω και στην Ελλάδα θέλεις 15 ευρω μόνο για τρία φυτα...

Πάντως σήμερα μου ήρθαν τα φυτα βέβαια ήρθαν μετα απο 3 εβδομάδες λόγω της κακοκαιρίας πάντως τα φυτα ήρθαν σε ένα φάκελο και όλα τα φυτα μέσα ήταν σε άψογη κατάσταση..

Βασικα δεν νομίζω ότι είναι ίδιες τουλάχιστον σε αυτόν απο Πολωνία όταν περνεις 50 φυτα 15 ευρω και στην Ελλάδα θέλεις 15 ευρω μόνο για τρία φυτα...

Πάντως σήμερα μου ήρθαν τα φυτα βέβαια ήρθαν μετα απο 3 εβδομάδες λόγω της κακοκαιρίας πάντως τα φυτα ήρθαν σε ένα φάκελο και όλα τα φυτα μέσα ήταν σε άψογη κατάσταση..

αποφασισα κι εγω να παραγγειλω απο αυτον φυτα για το ενυδρειο μου και θελω να σε ρωτησω(με υποθεση οτι ηρθαν σε καλη κατασταση)...στο μεγεθος ηταν μικρα ή μεγαλα?και πριν παραγγειλω θα πρεπει πρωτα να επικοινωνησω μαζι του?αν στρωσει ο καιρος και τα παραγγειλω θα ερθουν τα φυτα σε 4 εργασιμες μερες?παντως ολους μας αρεσε αυτο http://viewitem.eim.ebay.gr/Banana-Plant-Nymphoides-aquatica--Live-Aquarium-Aquatic-Plant/110812213877/item και το πακετο http://viewitem.eim.ebay.gr/35-FOREGROUND--Live-Aquarium-Tropical-Plants---/120835841274/item

Και φιλε μου για πες μασ εντυπωσεις αληθεια πως ηταν μικρα μεγαλα ; σε γλασρουλα ; πυκνα ; για πεσ μασ γιατι ειναι φοβερη ευκαιρια σκεφτομαι κι εγω να παραγγειλω.. για πεσ μας

Πάντως δεν νομίζω να μετράει τα stem που στέλνει. Τυπικά τα γράφει για να καταλάβουμε την ποσότητα. Το Micranthemum δεν με ικανοποίησε σαν ποσότητα αλλά το Lilaeopsis novae-zelandiae ήταν σούπερ. Δεν τα έστειλε σε γλαστράκι. Τα έβαλε σε πλαστικό σακουλάκι και άνοιξε τις ρίζες για να γίνει επίπεδη η συσκευασία. Το Lilaeopsis novae-zelandiae το συστήνω ανεπιφύλακτα, αποκλείεται να μην μείνει κάποιος ικανοποιημένος με 6,16 €.

Λοιπόν τα φυτα τα περισσότερα μου ήρθαν σε κανονικό μέγεθος όπως είναι και στα pet shop μόνο ένα είδος μου έστειλε κΑι ήταν πολυ μικρα..εννοείται ότι επειδη είδα τα μικρα της έστειλα μυνημα και τώρα μου στέλνει αλλα φυτα σε κανονικό μέγεθος με δικά της έξοδα και μάλιστα θα μου στείλει και κάποια αλλα δώρο ..όταν είχα δώσει την παραγγελία την είχα ρωτήσει μόνο για τις μέρες που χρειαστεί ώστε να μου στείλει το δεμα...τα φυτα δεν έρχονται με γλαστρακι και αυτο το φοβήθηκα και γω αλλα όταν μου ήρθαν ότι σε τέλεια κατάσταση..τα φυτα εμένα μου ήρθαν σε πέντε εργάσιμες γι αυτο καλο είναι την παραγγελία να την δώσετε Σάββατο γιατι αυτή τα στέλνει πάντα την δευτέρα...

Πάντως δεν νομίζω να μετράει τα stem που στέλνει. Τυπικά τα γράφει για να καταλάβουμε την ποσότητα. Το Micranthemum δεν με ικανοποίησε σαν ποσότητα αλλά το Lilaeopsis novae-zelandiae ήταν σούπερ. Δεν τα έστειλε σε γλαστράκι. Τα έβαλε σε πλαστικό σακουλάκι και άνοιξε τις ρίζες για να γίνει επίπεδη η συσκευασία. Το Lilaeopsis novae-zelandiae το συστήνω ανεπιφύλακτα, αποκλείεται να μην μείνει κάποιος ικανοποιημένος με 6,16 €.

Λοιπόν τα φυτα τα περισσότερα μου ήρθαν σε κανονικό μέγεθος όπως είναι και στα pet shop μόνο ένα είδος μου έστειλε κΑι ήταν πολυ μικρα..εννοείται ότι επειδη είδα τα μικρα της έστειλα μυνημα και τώρα μου στέλνει αλλα φυτα σε κανονικό μέγεθος με δικά της έξοδα και μάλιστα θα μου στείλει και κάποια αλλα δώρο ..όταν είχα δώσει την παραγγελία την είχα ρωτήσει μόνο για τις μέρες που χρειαστεί ώστε να μου στείλει το δεμα...τα φυτα δεν έρχονται με γλαστρακι και αυτο το φοβήθηκα και γω αλλα όταν μου ήρθαν ότι σε τέλεια κατάσταση..τα φυτα εμένα μου ήρθαν σε πέντε εργάσιμες γι αυτο καλο είναι την παραγγελία να την δώσετε Σάββατο γιατι αυτή τα στέλνει πάντα την δευτέρα...

:thumbup: σας ευχαριστω για τις πληροφοριες σας....το μονο προβλημα ειναι οτι 25 φυτα ειναι παρα πολλα για δυο ενυδρεια αν και ειναι σε καλη τιμη και τα φυτα που θελω...και τα 15 παλι πολλα ειναι αλλα εχει πολλα διαφορετικα ειδη και καποια δεν τα θελω αλλα θα δωω

... αλλα εχει πολλα διαφορετικα ειδη και καποια δεν τα θελω ...

Στείλε της email να σου βγάλει μερικά φυτά που δεν θες και να σου βάλει περισσότερα από τα υπόλοιπα.

Παιδιά , επειδή παρήγγειλα και εγώ από την Πολωνία , θέλω να πω μερικά πράγματα

Σε γενικές γραμμές τα φυτά ήταν σε οκ κατάσταση, αλλά :

Μην αποπροσανατολίζουμε τον κόσμο με υπερβολές!

Μπορεί στην ελληνική αγορά ένα γλαστράκι/φυτό να κάνει 6 ευρώ πχ πολλές φορές, αλλά μην λέμε οτί εδώ δεν μας φτάνουν 15 ευρώ για 3 φυτά ενώ εκεί παίρνουμε....50! Δεν πρόκειται για 50 φυτά , αλλά για 50 Stems / βλαστούς (και μάλιστα μικροσκοπικούς σε γενικές γραμμές!!!) .

Και τα γλαστράκια που εδώ κάνουν 6 ευρώ , έχουν αναλόγως το είδος, αρκετά stems από μερικά καταστήματα. Μου έχουν τύχει γλαστράκια ακόμα και με 7-8 stems. Και μιλάω για τα 'μεγάλα φυτά' όχι τα γρασιδάκια σε στυλ γλωσσόστιγμα που αν μετρήσεις το τί εννούσε η Πολωνία για stems, θα μετρήσεις τουλάχιστον 10 με 15 stems στο γλωσσόστιγμα του water-inn πχ. με τα 6 ευρώ!!!

Οπότε και εδώ έχεις 20 με 35 stems στα χρήματα αυτά, αναλόγως τα φυτά!! Αν προσθέσεις σε όλα αυτά το ότι από το κατάστημα έχεις οπτική επαφή με το προϊόν που αγοράζεις , ότι το παίρνεις επιτόπου και χωρίς ρίσκο ταξιδιού (γιατί οκ αυτά στην ....και καλά 50άδα αλλά υπάρχουν και ακόμα δυσκολότερα φυτά!) και συνυπολογίσεις και τα έξοδα αποστολής , νομίζω πως η διαφορά πλέον είναι αρκετά μικρότερη από την χαώδη που παρουσίασαν κάποιοι.

Για να μην αντιπαραβάλλω , για όσους θέλουν εξοικονόμηση χρημάτων, και τα φυτά που πωλούνται από αξιότιμους συνχομπίστες στις αγγελίες όπου και πολλά stems παίρνεις σε χαμηλές τιμές ανά φυτό καί μακράν πολύ μεγαλύτερα! Και διατηρείς και την οπτική επαφή και την χρονική αμεσότητα επίσης!! Εγώ πχ είχα αγοράσει από τον φίλο Vandar , Rotala Green , Rotala Rotundifolia , Didiplis Diandra και Bacopa και είχε από 7 ως και 10++ stems στο κάθε πακετάκι, και μερικά stem ήταν σε μήκος ακόμα και 30 εκατοστά (όσο 10 stems του εξωτερικού μαζί!) με πολλά 'κεφαλάκια' νέων κλαδιών επάνω τους, ! Και τα φυτά δεν παίζονταν, πήραν μπροστά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα!

Προσωπικά δεν θα ξαναέδινα παραγγελία στην Πολωνία και προτείνω να είμαστε λίγο πιο σκεπτόμενοι όταν γράφουμε....''50 ΦΥΤΑ!!! '' Φυσικά στο ebay μου άφηναν να καταλάβω πάνω κάτω τι θα πάρω, δεν λέω πως εξαπατήθηκα, αλλά μιλάω για τον λάθος τρόπο που κάποιοι μεταδίδουν κάτι.

Μπορεί να φανεί πως έκανα διαφήμιση στο Water - Inn ή τον συνχομπίστα μας , αλλά δεν είναι έτσι. Μιλάω για πράγματα για τα οποία έχω δει και στις 3 περιπτώσεις που αναφέρθηκα και στην τελική γιατί να μην είμαστε δίκαιοι και ειδικά αν αξίζει κάτι εντός Ελλάδας , πρέπει να το λέμε!

Εμένα πάντως μου ήρθαν όλα τα φυτα σε ικανοποιητικό μέγεθος και με πολλά άνθη πάνω τους..μόνο δυο είδη μου ήρθαν σε μικρό μέγεθος και μου ξανά στείλε αλλα 5 είδη ...βέβαια δεν διαφωνώ ότι πρέπει να στηρίζουμε τα ελληνικά καταστήματα αλλα όταν κάποιος θέλει να αγοράσει 50 φυτα και δεν υπάρχει η δυνΑτοτητα να τα βρεις απο κάποιον συγχομπιστα τότε αναγκάζεται να δώσει πολλά λεφτα σε ένα μαγαζι..

Σίγουρα η ποιότητα είναι πολυ καλυτερα στα μαγαζιά αλλα εφόσον το ενυδρειο μας έχει τις σωστές υποδομές για τα φυτα τότε μέσα σε λίγες μέρες τα φυτα έχουν αποκτήσει ένα πολυ ικανοποιητικό μέγεθος..

Παιδιά , επειδή παρήγγειλα και εγώ από την Πολωνία , θέλω να πω μερικά πράγματα

Σε γενικές γραμμές τα φυτά ήταν σε οκ κατάσταση, αλλά :

Μην αποπροσανατολίζουμε τον κόσμο με υπερβολές!

Μπορεί στην ελληνική αγορά ένα γλαστράκι/φυτό να κάνει 6 ευρώ πχ πολλές φορές, αλλά μην λέμε οτί εδώ δεν μας φτάνουν 15 ευρώ για 3 φυτά ενώ εκεί παίρνουμε....50! Δεν πρόκειται για 50 φυτά , αλλά για 50 Stems / βλαστούς (και μάλιστα μικροσκοπικούς σε γενικές γραμμές!!!) .

Και τα γλαστράκια που εδώ κάνουν 6 ευρώ , έχουν αναλόγως το είδος, αρκετά stems από μερικά καταστήματα. Μου έχουν τύχει γλαστράκια ακόμα και με 7-8 stems. Και μιλάω για τα 'μεγάλα φυτά' όχι τα γρασιδάκια σε στυλ γλωσσόστιγμα που αν μετρήσεις το τί εννούσε η Πολωνία για stems, θα μετρήσεις τουλάχιστον 10 με 15 stems στο γλωσσόστιγμα του water-inn πχ. με τα 6 ευρώ!!!

Οπότε και εδώ έχεις 20 με 35 stems στα χρήματα αυτά, αναλόγως τα φυτά!! Αν προσθέσεις σε όλα αυτά το ότι από το κατάστημα έχεις οπτική επαφή με το προϊόν που αγοράζεις , ότι το παίρνεις επιτόπου και χωρίς ρίσκο ταξιδιού (γιατί οκ αυτά στην ....και καλά 50άδα αλλά υπάρχουν και ακόμα δυσκολότερα φυτά!) και συνυπολογίσεις και τα έξοδα αποστολής , νομίζω πως η διαφορά πλέον είναι αρκετά μικρότερη από την χαώδη που παρουσίασαν κάποιοι.

Για να μην αντιπαραβάλλω , για όσους θέλουν εξοικονόμηση χρημάτων, και τα φυτά που πωλούνται από αξιότιμους συνχομπίστες στις αγγελίες όπου και πολλά stems παίρνεις σε χαμηλές τιμές ανά φυτό καί μακράν πολύ μεγαλύτερα! Και διατηρείς και την οπτική επαφή και την χρονική αμεσότητα επίσης!! Εγώ πχ είχα αγοράσει από τον φίλο Vandar , Rotala Green , Rotala Rotundifolia , Didiplis Diandra και Bacopa και είχε από 7 ως και 10++ stems στο κάθε πακετάκι, και μερικά stem ήταν σε μήκος ακόμα και 30 εκατοστά (όσο 10 stems του εξωτερικού μαζί!) με πολλά 'κεφαλάκια' νέων κλαδιών επάνω τους, ! Και τα φυτά δεν παίζονταν, πήραν μπροστά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα!

Προσωπικά δεν θα ξαναέδινα παραγγελία στην Πολωνία και προτείνω να είμαστε λίγο πιο σκεπτόμενοι όταν γράφουμε....''50 ΦΥΤΑ!!! '' Φυσικά στο ebay μου άφηναν να καταλάβω πάνω κάτω τι θα πάρω, δεν λέω πως εξαπατήθηκα, αλλά μιλάω για τον λάθος τρόπο που κάποιοι μεταδίδουν κάτι.

Μπορεί να φανεί πως έκανα διαφήμιση στο Water - Inn ή τον συνχομπίστα μας , αλλά δεν είναι έτσι. Μιλάω για πράγματα για τα οποία έχω δει και στις 3 περιπτώσεις που αναφέρθηκα και στην τελική γιατί να μην είμαστε δίκαιοι και ειδικά αν αξίζει κάτι εντός Ελλάδας , πρέπει να το λέμε!

δεν διαφωνω μαζι σου...αλλα ειναι καλο να παιρνεις απο διαφορα μαγαζια και απο το e-bay για να δεις ποιος τα πουλαει σε καλη τιμη και ΦΥΣΙΚΑ σε καλη κατασταση!!επειδη κι εγω παραγγειλα απο την πολωνια δεν σημαινει οτι εγω θα παραγγελνω μονο απο εκει αλλα ηθελα να δοκιμασω....

Ακριβώς αυτό εννοούσα παιδιά, και εγώ την δοκιμή την έκανα αλλά δεν είδα τίποτα το χαώδες τελικά σε διαφορά ποσότητας όπως παρουσιάστηκε από μερικούς που έλεγαν 50 φυτά Πολωνία VS 3 φυτά ελλάδα στα ίδια χρήματα (???)... που είναι απλά μια ράδιοαρβύλα που μπορεί να παρασύρει κόσμο σε λάθος εξαγωγή συμπερασμάτων... μιας και τελικά είναι :

στα ίδια χρήματα 50 βλαστοί (εκ των οποίων αρκετοί πολύ μικροί) Πολωνία VS γύρω στους 30-35 Ελλάδα από ένα καλό κατάστημα με πλούσια γλαστράκια ή 40-50 από έναν καλό συγχομπίστα ,και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερα μεγέθη και σε πολύ καλύτερη κατάσταση (μαζί με όλα τα θετικά που ανέφερα στο προηγούμενό μου μήνυμα - οπτική επαφή, αμεσότητα, μηδενικό ρίσκο στην μεταφορά).

Για αυτό και μίλησα και για τις περιπτώσεις που εγώ σαν Δέσποινα έμεινα καί πιο ικανοποιημένη καί έμειναν και τα χρήματά μου στην ελληνική αγορά.

Αφήστε και το άλλο: τα φυτά που δίνουν κατ' αυτόν τον τρόπο οι έξυπνοι πολωνοί είναι πολύ συγκεκριμένα είδη από ό,τι είδα. Οτιδήποτε βγάζει πολλά stems σε μικρό μέγεθος ώστε να μπορούν να τα στριμώχνουν όλα σε ένα μικρό πακετάκι και να σου πετάνε το '50+ plants' για να μας εντυπωσιάσουν.

Ας πάει να πάρει κανείς καμιά περίεργη Ludwigia ή κανένα άλλο πολύ απαιτητικό φυτό... θα την πατήσει όπως την πάτησα όταν παρήγγειλα από την Γερμανία και μου ήρθε πολτός σαπισμένης χλωροφύλλης αντί για φυτά!! Ακόμα τα κλαίω τα ευρώ μου και είχαν και αυξημένα μεταφορικά από εκεί γιατί δεν ήταν ebay, Μάλλον δεν θα ξαναπαραγγείλω ποτέ από το εξωτερικό οτιδήποτε ζωντανό μου φαίνεται τελικά, καλά με είχαν συμβουλέψει οι περισσότεροι τότε!

Δέσποινα συμφωνώ με όλα που λες και μάλιστα επειδή το έκανε θέμα σε μερικά μαγαζια που πάω και ψωνιζω κάποια απο αυτα έχουν φέρει ποικιλίες άλλης εταιρίας μου είπαν αλλα οι τιμές ήταν πολυ κατεβασμενες και μάλιστα σε μαγαζι γνωστής αλυσίδας ..Αφου δεν πιστεύα στα ματιά μου όταν είδα τις τιμές και την ποιότητα ...

Τουλάχιστον εμένα απο την Πολωνία μου ήρθαν 45 φυτα για την ακρίβεια τα οποία τα είχε βγάλει απο το γλαστρακι και είχαν απο κάτω αυτο το βαμβάκι που βάζουν...και επειδη μερικά ήταν μικρα και έλειπαν πέντε φυτα μου ξανά έστειλε 20 φυτα μεγάλα άρα βγήκα κερδισμένος γιατι και πήρα παραπάνω και έχουν πιάσει όλα τα φυτα πολυ καλη ανάπτυξη .

Τέλος δεν θέλω να παροτρινω κανέναν να αγοράσει απο Πολωνία και όχι απο ελληνικά μαγαζια και ούτε να παραπλάνηση κανέναν γιατι δεν είναι ράδιο αρβυλα απλα βοήθεια προς κάποιους που δεν έχουν τόσο μεγάλη οικονομική δυνατότητα να κάνουν ένα δουλ φυτεμενο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...