mar 25 Ιανουαρίου 2012 #1 Share 25 Ιανουαρίου 2012 θα μπορουσε καποιος να μου πει τι ποσα watt ανα λιτρα θελουν τα lilaopsis novae-zilandiae εχω ενα ενυδρειο 120 l και θα του βαλω λαμπα 60w η 75w Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 25 Ιανουαρίου 2012 #2 Share 25 Ιανουαρίου 2012 ειναι μεν απαιτητικο σε φως αλλα οχι και σε μεγιστο βαθμο. αυτη η λαμπα που σκεφτεσαι τι ακριβως λαμπα ειναι?δωσε μας περισσοτερες πληροφοριες σχετικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar 25 Ιανουαρίου 2012 Author #3 Share 25 Ιανουαρίου 2012 Η λαμπα ειναι μια κανονικη λαμπα οικονομιας γιατι το ενυδρειο ειναι ιδιοκατασκευη λευκου φωτος οπως βαζουν στα μικρα ενυδρεια μεχρι 30 l μια τετοια λαμπα 11 η 14w εχει 6.000 με 10.000 lumens ισχυ και φωτιζει oσο 60 w η 75w κανονικη λαμπα στο ενυδρειο επισης θα βαλω cryptocorines,anubias,microsorium,javamoss επειδη εχω καλη εμπειρια και δεν θελουν πολλη δουλεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 25 Ιανουαρίου 2012 #4 Share 25 Ιανουαρίου 2012 προσωπικα πιστευω οτι για 120 λιτρα δεν θα σε βοηθησει αυτη η λαμπα-ες,με το φυτο που ρωτας.ισως δεν φτασει καν μεχρι το βυθο το φασμα της. μην ξεχνας πως μιλαμε για ειδος γκαζον,πραγμα που σημαινει πως δεν φτανουν μονο τα βατ αλλα πρεπει να σκεφτεις και το υψος. ετσι κι αλλιως παντως αυτες οι λαμπες δεν εχουν φτιαχτει για ενυδρεια.το αποτελεσμα σαφως και ειναι αμφισβητισιμο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar 25 Ιανουαρίου 2012 Author #5 Share 25 Ιανουαρίου 2012 συγνωμη λαθως οχι 6.400 με10.000 lumens αλλα kelvins μαλλων τωρα κοιταξα καλυτερα τη λαμπα παντως μπορει να βαλω και χαμηλα cryptocorines παντως με τετοια λαμπα στα αλλα φυτα που ειπα δεν εχω προβλημα ειναι 30l το μικρο φυτεμενο καμαρι μου και δεν εχω προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Ιανουαρίου 2012 #6 Share 25 Ιανουαρίου 2012 Ποσες λαμπες θα βαλεις και τι? Στο δικο μου το 40λιτρο εχω μια τετοια λαμπα, ειναι 25w και 6500Κ, τα φυτα μου πανε αρκετα καλα και εχω και lilaopsis και glossostigma τα οποια πανε ικανοποιητικα. Βεβαια εχω και co2. Η γνωμη μου ειναι οτι δεν θα σε καληψουν αυτου του ειδους οι λαμπες για γρασιδια σε τετοιο ενυδρειο, αν μιλουσαμε για μικρο δεν θα ειχες προβλημα. Λαβε σοβαρα υποψιν και το υψος οπως σου ειπε και ο klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος