Jump to content

Τυρφη

kostasg

Recommended Posts

Παιδια θέλω να ρωτήσω για τύρφη. Σκέφτομαι να βάζω στο νερό προετοιμασίας για αλλαγή νερού που είναι 50 λίτρα. Πόση ποσότητα πρέπει να βάζω για να γίνει το ph απο 7.3 σε 7.0? GH Έχω 8 και KH:5.

Αναλογως την τυρφη φιλε μου.

Ξεκινα με μια γεματη χουφτα και αναλογως του αποτελεσματος θα προσαρμοσεις την ποσοτητα!!!

Οκ. Το ph κατα την διάρκεια της ημέρας δεν θα είναι μεταβλητό? Μήπως καλύτερα είναι το ph controller με διξείδιο?

Οκ. Το ph κατα την διάρκεια της ημέρας δεν θα είναι μεταβλητό? Μήπως καλύτερα είναι το ph controller με διξείδιο?

Η μεταβολη θα ειναι αμελητεα!!!

ο controller περιτος............

Ενα τελευταίο, αν βάλω στο δοχείο αλλαγής νερού μια ποσότητα μετα την αλλη εβδομάδα στην επόμενη αλλαγή μπορώ να βάλω την ίδα τύρφη ή χαλάει αν την χρησιμοποιήσεις μια φορά?

Πολύ καλο το άρθρο σου αλλά δεν γράφει αν χρησιμοποιήσω την τύρφη στο βαρέλη μια φορά μετά στην δεύτερη αλλαγή μπορώ να βάλω την ίδια τύρφη? Εκτός νερού που θα μένει χαλάει?

Αν διαβασες καλα το αρθρο μεσα γραφει οτι η δραστηκοτητα της τυρφης ειναι 15-20 μερες.Και βεβαια μπορεις να την ξαναχρησιμοποιησεις απλα οσο πιο πολυ την χρησιμοποιεις τοσο θα πεφτει και η αποδοση της πχ αν με καινουρια τυρφη θελεις 2 μερες για να ριξεις το ph μια μοναδα, την επομενη φορα που θα την ξαναχρησιμοποιησεις θα θελεις 3-4 μερες και ουτο καθεξης.

Οκ ευχαριστώ αν χρησιμοποιηθεί μια φορά και μετά την έχω εκτός νερού για μια εβδομάδα χαλάει?

Καλύτερα να μετράς με τεστακια κάθε φορά που βάζεις τυρφη για να μαλακωσεις το νερο σου και έτσι θα ξέρεις για πόσο καιρό θα μπορείς να την χρησιμοποιείς .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...