theodor72 13 Φεβρουαρίου 2012 #26 Share 13 Φεβρουαρίου 2012 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=51697 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 13 Φεβρουαρίου 2012 #27 Share 13 Φεβρουαρίου 2012 Πιστευω πως το καθε υποστρωμα σου δινει καποιες δυνατοτητες σε συνδιασμο βεβαια και με τους υπολοιπους παραγοντες που χρειαζονται τα φυτα μας. Ειδικα φυτα με ανεπτυγμενο ριζικο συστημα την καταβρεισκουν ενω φυτα τυπου stem το θελουν το υγρο λιπασματακι τους μια που κυριως τραβανε τα θρεπτικα τους απο την στηλη του ενυδρειου. Το φυτεμενο μου εχει φυτοχωμα με φυλλοχωμα και απο πανω ψιλο χαλαζιακο χαλικακι, δειτε την κρυπτο που απο μια σταλιτσα εγινε θαμνος 35 εκαοστων υψους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanagiotisKOKK 13 Φεβρουαρίου 2012 #28 Share 13 Φεβρουαρίου 2012 Επειδη ξεκιαω και εγο τωρα ενα φυτεμενο 126 λιτρων μηπωσ μπορειτε να προτινετε μια αμμο καλησ ποιοτητασ Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 26 Φεβρουαρίου 2012 #29 Share 26 Φεβρουαρίου 2012 Ετοιμάζω κι εγώ ένα φυτεμένο με χαλαζιακή άμμο. Μπορείτε να μου πείτε μερικά φυτά που μπορώ να βάλω στην αρχή? Εκτός από αυτά που δένεις σε ξύλα ή πέτρες. Έχω διαθέσιμα Bacora Monnieri Cryptocoryne wendtii ''brown'' Echinodorus bleheri Egeria densa Heteranthera zosterifolia Hygrophila polysperma Vallisneria nana Vallisneria spiralis Link to comment Share on other sites More sharing options...
draculas 26 Φεβρουαρίου 2012 Author #30 Share 26 Φεβρουαρίου 2012 Πανστέλιος εντελώς εμπειρικά απαντάω, με ένα μήνα εμπειρίας μόνο, απλά επειδή έχω χαλαζιακή άμμο κι έβαλα cryptocoryne wendtii brown και vallisneria americana. Η βαλισνέρια είναι σε μια στάσιμη περίοδο ένα μήνα τώρα. Πέρασε μια κρίση όπου κιτρίνισε αλλά ξαναβρήκε το πράσινο χρώμα της σε 2 βδομάδες. Πολλά φυτά κρυπτοκορίνα μαράθηκαν μέσα στην πρώτη εβδομάδα, δηλαδή έλιωσαν τα φύλλα τους αλλά έχουν πεταχτεί πάρα πολλά νέα φύλλα από κάτω(απτις ρίζες). Είναι απίστευτο το πως ξανάνιωσαν! Λίπασμα έριξα μόνο την Παρασκευή(24/02) και CO2 δεν έχω μέσα στο ενυδρείο. Μόνο ταμπλέτες είχα βάλει στις κρυπτοκορίνες. Επίσης το φίλτρο καθώς και η άμμος ήταν άστρωτα. Άρα πιστεύω ότι τα εύκολα φυτά πιάνουν απλά χρειάζονται ένα μήνα να συνηθίσουν στις νέες συνθήκες και η άμμος βιολογικά, βάση των "υπό φόρουμ" λεγομένων στρώνει σε 6 μήνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος