Jump to content

Μάλλον Πρόβλημα Με Αντλία Juwel Bioflow 280

fantazio77

Recommended Posts

Τώρα τελευταία η εν λόγω αντλία που βρίσκεται στο φίλτρο μου κάνει κάτι κολπάκια. Όταν κλείνω ας πούμε το φίλτρο για να κάνω αλλαγή νερού και να καθαρίσω το ενυδρείο, όταν τη βάζω ξανά στη πρίζα δε παίρνει με τη μία μπροστά όπως παλιότερα. Ούτε ακούγεται κάποιος ήχος ότι και καλά έχει πάρει μπροστά αλλά δε βγάζει νερό. Μετά απο κάποιες προσπάθειες δηλαδή βάλε βγάλε τη πρίζα στο πολύπριζο αποφασίζει και παίρνει. Τί λέτε ετοιμάζεται να με αφήσει? Η αντλία είναι αυτή http://www.juwel-aquarium.de/en/articleinfo.htm?matnr=85720 και είναι αυτή που είχε το ενυδρείο μέσα (Juwel Rekord 600). Σημειωτέων το ενυδρείο το αγόρασα καινούριο το Σεπτέμβρη. Αν με αφήσει οριστικά το κατάστημα πρέπει να μου κάνει αντικατάσταση την αντλία? Μπορεί σε αυτό το φίλτρο να μπεί κάποια αντλία άλλης εταιρείας?

Πήγαινε από τώρα και ζήτα αντικατάσταση από το κατάστημα!Γενικά έχω την εντύπωση ότι το παθαίνουν αυτό!Και η δικιά μου μερικές φορές μετά από διακοπή ή δικό μου σταμάτημα δεν ξεκινάει!Της κάνω ένα χτύπημα με ένα μαχαιράκι χωρίς να την κουνήσω και παίρνει μπροστά μετά!

αυτο δεν ειναι προβλημα μονο των αντλιων της εν λογο εταιρειας...εχω απο την ιδια εταιρια,αντλια (το μεγαλυτερο μοντελο) και μου το παρουσιασε αυτο μετα απο 5 χρονια λειτουργιας (και εφτεγε οτι δεν καθαριζα καλα την φεροτη) και αντιστοιχως μια ιταλικη που εχω το κανει απο τον πρωτο μηνα που την πηρα (εδω και ενα χρονο)

Αυτό που δεν είμαι σίγουρος είναι αν το κατάστημα θα το καλύψει. Επίσης δεν έχω άλλη αντλία για να δουλεύει μέχρι να γίνει η αντικατάσταση.

Τη φτερωτή η αλήθεια είναι δεν την έχω καθαρίσει απο τότε που το πήρα το ενυδρείο.

Έγινε επεξεργασία - fantazio77

Θα το προσπαθήσω Mr_Zoo. Αν και δε το έχω κάνει ξανά φαντάζομαι θα ανοίγει εύκολα έτσι?

Καλό θα είναι να το προσπαθήσω κάποια στιγμή που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα :whistling:

καλο παντως ειναι να εχετε μια εφεδρικη.ειδικα αυτες τις ''ψευτικες'' της εν λογω εταιρειας.ο μερφυ καραδοκει τις αργιες και τα σαβ/κυριακα...

δεν θα βοηθησει ιδιαιτερα στις συγκεκριμενες....εδω και πολλα χρονια εχουν αστοχια,αλλα η juwel επιμενει στο να τις λανσαρει μαζι με τα ενυδρεια της.αυτος ο λογος μαζι με τους απαραδεκτους θερμοστατες της ειναι το μοναδικο μειον που εχουν τα κατα τα αλλα πολυ γνωστα και καλα ενυδρεια αυτης της εταιρειας.

Έχω τη εντύπωση πάντως ότι το πρόβλημα της αντλίας δεν είναι οτι ζορίζεται να βγάλει ας πούμε το νερό. Νομίζω ότι δε ξεκινάει καν.

ειναι η σχεση κεφαλης-φτερωτης.δεν μπορεις να κανεις τιποτα αν το παρουσιασει.απλως την αντικαθιστας.

Ξέρει κανείς αν ταιριάζει κανένας άλλος κυκλοφορητής (εκτός των juwel) σε αυτά τα φίλτρα? Είναι οι καινούριοι της juwel με το κωνικό κάτω μέρος http://www.juwel-aquarium.de/en/articleinfo.htm?matnr=85720

δεν ξερω αν ταιριαζει καποιος αλλος,αλλα πληροφοριακα ο κατασκευαστης τους ειναι η hydor(italy).

μπραβο για την μνημη σου και το λινκ μυστακοφορε φιλε μου.

Δε νομίζω να ταιριάζουν αυτές.

Αυτές καταρχήν είναι για τα φίλτρα του RIO ενώ εγώ έχω το Rekord.

Η αντλία η δικιά μου είναι 280 lt/h και είναι κωνική στο κάτω μέρος ενώ αυτές τις hydor είναι στρογγυλές.

κανε ενα κοπο και καθαρισε την φτερωτη.αν δεν δουλευει την πας στο καταστημα και την αντικαθιστας με την εγγυηση που εχεις.αν εχει το καταστημα να σου δωσει και δεν σου πει να την παραγγειλει.δοκιμασε και αυτες που σου ειπε ο ανδρεας σε κανενα ενυδρειο του καταστηματος.

• 3 weeks later...

Τελικά για να σας ενημερώσω τί έγινε με αυτό το θέμα, κατά την αλλαγή νερού που έκανα πριν λίγες μέρες, μετά μεγάλου φόβου για να μην πάρω την αντλία "στα χέρια", την άνοιξα και καθάρισα τη φτερωτή. Όντως στο σημείο που μπαίνει μέσα στην αντλία (όχι στις έλικες) είχε πιάσει αρκετή γλίτσα.

Όταν τέλειωσα με τις αλλαγές και την έβαλα ξανά στη πρίζα πήρε με τη μία χωρίς να χρειαστεί να τη χτυπήσω ή να βάλω-βγάλω τη πρίζα όπως πρίν.

Ελπίζω να έφταιγε αυτό και να μην είναι τυχαίο ότι πήρε τώρα με τη πρώτη.

Πάντως τώρα κατάλαβα πόσο χρήσιμο είναι να υπάρχει και μία spare και ας μη χρειαστεί ποτέ.

οταν αλλαζεις νερο καπου καπου καθαριζε και την φτερωτη και θα εισαι οκ.

• 10 months later...

Καλημέρα!

Έχω κι εγώ το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, με τη διαφορά ότι πρόκειται για την BioFlow 3 600L/h...

Μπορεί εύκολα να ανοίξει εσωτερικά για τον καθαρισμό??

Καλημέρα παιδιά. Ναι ανοίγει εύκολα. Απλά βγάζεις την αντλία απο το φίλτρο και χωρίζεις ουσιαστικά την αντλία (είναι το κομμάτι στο οποίο καταλήγει το καλώδιο του ρεύματος) απο το εξωτερικό πλαστικό. Μόλις τη βγάλεις βλέπεις τη φτερωτή την οποία απλά τη τραβάς και βγαίνει.

Καλημέρα παιδιά. Ναι ανοίγει εύκολα. Απλά βγάζεις την αντλία απο το φίλτρο και χωρίζεις ουσιαστικά την αντλία (είναι το κομμάτι στο οποίο καταλήγει το καλώδιο του ρεύματος) απο το εξωτερικό πλαστικό. Μόλις τη βγάλεις βλέπεις τη φτερωτή την οποία απλά τη τραβάς και βγαίνει.

Φίλε Σπύρο πραγματικά σε ευχαριστώ (για την ενημέρωση από το παρών θέμα που άνοιξες) και με γλίτωσες από περιττά έξοδα ;):)

Παρόλο που δεν είχα ανοίξει καθόλου τον υπολογιστή σήμερα για να δω την απάντησή σου, έκανα αυτά που έγραψες μόνος μου το μεσημεράκι...

Περιττό να αναφέρω ότι μέσα η αντλία ήταν καφέ από τη γλίτσα, είχε προσκολληθεί η περισσότερη μέσα στον μηχανισμό που έθετε σε λειτουργία τη φτερωτή και δε μπορούσε να λειτουργήσει ο μαγνήτης που τη στριφογυρίζει... Καθάρισα όλες τις επιφάνειες με μπατονέτες και σε τρεχούμενο νερό και με το που την έβαζα στο ρεύμα έπαιρνε κατευθείαν μπρος

(το δοκίμασα 5-6 φορές) και επιπλέον δεν έκανε ούτε τον χαρακτηριστικό εκνευριστικό θόρυβο που έκανε πριν τον καθαρισμό!

Και πάλι ευχαριστώ όλους σας για τις πληροφορίες :bowdown: την έκανα σαν καινούργια!!

Φίλε Σπύρο πραγματικά σε ευχαριστώ (για την ενημέρωση από το παρών θέμα που άνοιξες) και με γλίτωσες από περιττά έξοδα ;):)

Παρόλο που δεν είχα ανοίξει καθόλου τον υπολογιστή σήμερα για να δω την απάντησή σου, έκανα αυτά που έγραψες μόνος μου το μεσημεράκι...

Περιττό να αναφέρω ότι μέσα η αντλία ήταν καφέ από τη γλίτσα, είχε προσκολληθεί η περισσότερη μέσα στον μηχανισμό που έθετε σε λειτουργία τη φτερωτή και δε μπορούσε να λειτουργήσει ο μαγνήτης που τη στριφογυρίζει... Καθάρισα όλες τις επιφάνειες με μπατονέτες και σε τρεχούμενο νερό και με το που την έβαζα στο ρεύμα έπαιρνε κατευθείαν μπρος

(το δοκίμασα 5-6 φορές) και επιπλέον δεν έκανε ούτε τον χαρακτηριστικό εκνευριστικό θόρυβο που έκανε πριν τον καθαρισμό!

Και πάλι ευχαριστώ όλους σας για τις πληροφορίες :bowdown: την έκανα σαν καινούργια!!

Χαίρομαι που τα κατάφερες. Εγώ τη ξεπλένω που και που στο νερό της αλλαγής.

Α, και το όνομα είναι Νίκος :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...