Mamaju 24 Ιανουαρίου 2012 #1 Share 24 Ιανουαρίου 2012 Παιδια χρειαζομαι μια μικρη επιβεβαιωση οσον αφορα τη δοσολογια αλατιου που πρεπει να βαλω στο ενυδρειο για την καταπολεμηση της ασθενειας... Διαβασα οτι η αναλογια ειναι 1-2 κουταλιες της σουπας μεγειρικου χοντροκοκου αλατιου στα 10 λιτρα...οποτε για 300 λιτρα ενυδρειο να βαλω 30-60 κουταλιες της σουπας? Και οταν λεμε να διαλυσουμε το αλατι πρωτα σε νερο,δηλαδη βαζω την ποσοτητα του αλατιου που θελω στο αποχλωριομενο νερο και το ανακατευω μεχρι να διαλυθει και επειτα το ριχνω στο ενυδρειο? Επισης,ηθελα να κανω μια αλλαγη νερου στο ενυδρειο μεσα στο σαββατοκυριακο αλλα αφοτου πρωτοειδα το ick σε 2 clown loach την παρασκευη ειπα να το αναβαλω για καμια 10αρια μερες ακομα μεχρι να τελειωσει η θεραπεια και για να μην πεσει και η θερμοκρασια απο τους 30 βαθμους που το εχω φτασει...Η γνωμη σας ποια ειναι?να κανω αλλαγη ή να την αναβαλλω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 24 Ιανουαρίου 2012 #2 Share 24 Ιανουαρίου 2012 Υπαρχει ενα αρθρο στο οποιο αναφερει ενα πιο φυσικο τροπο καταπολεμησης.Ανεβασμα θερμοκρασιας για λιγο καιρο.Στους 30 βαθμους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamaju 24 Ιανουαρίου 2012 Author #3 Share 24 Ιανουαρίου 2012 Το εχω κανει αυτο απο το Σαββατο αλλα δεν βλεπω να μειωνονται ιδιαιτερα οι "κοκοι" και γι'αυτο το εψαξα λιγο παραπανω και ειδα αυτο για το αλατι...τωρα βεβαια δεν ξερω αν χρειαζεται να περασουν και αλλες μερες για να φυγουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 24 Ιανουαρίου 2012 #4 Share 24 Ιανουαρίου 2012 Παιδια χρειαζομαι μια μικρη επιβεβαιωση οσον αφορα τη δοσολογια αλατιου που πρεπει να βαλω στο ενυδρειο για την καταπολεμηση της ασθενειας... Διαβασα οτι η αναλογια ειναι 1-2 κουταλιες της σουπας μεγειρικου χοντροκοκου αλατιου στα 10 λιτρα...οποτε για 300 λιτρα ενυδρειο να βαλω 30-60 κουταλιες της σουπας? Και οταν λεμε να διαλυσουμε το αλατι πρωτα σε νερο,δηλαδη βαζω την ποσοτητα του αλατιου που θελω στο αποχλωριομενο νερο και το ανακατευω μεχρι να διαλυθει και επειτα το ριχνω στο ενυδρειο? Επισης,ηθελα να κανω μια αλλαγη νερου στο ενυδρειο μεσα στο σαββατοκυριακο αλλα αφοτου πρωτοειδα το ick σε 2 clown loach την παρασκευη ειπα να το αναβαλω για καμια 10αρια μερες ακομα μεχρι να τελειωσει η θεραπεια και για να μην πεσει και η θερμοκρασια απο τους 30 βαθμους που το εχω φτασει...Η γνωμη σας ποια ειναι?να κανω αλλαγη ή να την αναβαλλω? Θα σου πρότεινα να απομονώσεις τα 2 ψαράκια που εμφανίζουν πρόβλημα σε ένα μικρότερο η αυτοσχέδιο ενυδρείο αν έχεις για να μην κάνεις την θεραπεία με το αλάτι στα 300 λίτρα! Όντος χρειάζεται 3πλασια δόση αλατιού από την κανονική και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας στους 28-30 βαθμούς για μερικές μέρες 5-7 αν βεβαία τα ψαράκια σου το αντέχουν! Καλό είναι να πάρεις ενυδρειακο αλάτι! Χρησιμοποίησε και λίγο σκορδοζουμο…δεν κάνει κακό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamaju 24 Ιανουαρίου 2012 Author #5 Share 24 Ιανουαρίου 2012 Χμμμ...Υστερα απο αρκετη παρατηρηση των ψαριων μου,ειδα οτι το ενα απο τα 2 clown δεν εχει πλεον κοκους πανω του.το αλλο ομως(που ειχε και τους περισσοτερους κοκους) εξακολουθει να τους εχει σε αρκετα μεγαλο βαθμο...Θα το αφησω προς το παρων να κυλησει μερικες μερες ακομα μονο με την θερμοκρασια στους 30 και θα δω πως θα εξεληχθει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 24 Ιανουαρίου 2012 #6 Share 24 Ιανουαρίου 2012 Επίσης νομίζω ότι πρέπει να είσαι σίγουρος πως όλα τα ψαράκια που έχεις μέσα στο ενυδρείο "ανέχονται" προσθήκη αλατιού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 25 Ιανουαρίου 2012 #7 Share 25 Ιανουαρίου 2012 Τουλαχιστον μια βδομαδα σε μεγαλη θερμοκρασια.Εφοσον φυσικα αντεχουν τα φυτα (αν εχεις) και τα υπολοιπα ψαρια σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sCam 25 Ιανουαρίου 2012 #8 Share 25 Ιανουαρίου 2012 Το ίδιο μου συμβαίνει και εμένα από προχτές στα 2 μου χρυσόψαρα και αν και έχω 2 ανούβιες μέσα ξεκίνησα την θεραπεία με το αλάτι και άνοδο θερμοκρασίας στους 30 .. Και τώρα περιμένω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamaju 25 Ιανουαρίου 2012 Author #9 Share 25 Ιανουαρίου 2012 εβαλες ενυδρειακο αλατι?ή μαγειρικο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sCam 25 Ιανουαρίου 2012 #10 Share 25 Ιανουαρίου 2012 Επειδή μου συνέβησε την Δευτέρα το περιστατικό και τα πετ σοπ ειναι κλειστά τα απογεύματα μετά από πολύ ψάξιμο στο νετ πήγα και πήρα αλάτι τυροκομικό..Αυτό που κάνουν τα παστά ελιές το χοντρό δηλαδή... Το μαγειρικό νομίζώ έχει συστατικά που βλάπτουν τα ψαράκια μας...Και περιμένω να δω αποτελέσματα τώρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sCam 25 Ιανουαρίου 2012 #11 Share 25 Ιανουαρίου 2012 Να προσθέσω ότι θα κάνω και αλλαγές νερού το 30% ανα 2 μέρες και ότι θα προσθέτω και την ποσότητα αντι χλωρίου και αλατιού... Και αν όλα πάνε καλά με την θεραπεία που θα κρατήσω για 10 μέρες να είμαι σίγουρος μετά θα κάνω μια ολική αλλαγή νερού και επιστροφή στους 22 βαθμούς .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 26 Ιανουαρίου 2012 #12 Share 26 Ιανουαρίου 2012 Να προσθέσω ότι θα κάνω και αλλαγές νερού το 30% ανα 2 μέρες και ότι θα προσθέτω και την ποσότητα αντι χλωρίου και αλατιού... Και αν όλα πάνε καλά με την θεραπεία που θα κρατήσω για 10 μέρες να είμαι σίγουρος μετά θα κάνω μια ολική αλλαγή νερού και επιστροφή στους 22 βαθμούς .. Καλώς ήρθες στο aquazone! Δεν ξέρω πόσο έχεις την θερμοκρασία σου αλλά να ξέρεις ότι πρέπει να την φτάσεις σταδιακά στους 30 και μετά από την θεραπεία πάλι να πέσει σταδιακά στους 22 όχι απότομα γιατί είναι πολύ επικίνδυνο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 26 Ιανουαρίου 2012 #13 Share 26 Ιανουαρίου 2012 Το ίδιο μου συμβαίνει και εμένα από προχτές στα 2 μου χρυσόψαρα και αν και έχω 2 ανούβιες μέσα ξεκίνησα την θεραπεία με το αλάτι και άνοδο θερμοκρασίας στους 30 .. Και τώρα περιμένω... Συγγνώμη αλλά τώρα είδα ότι την έχεις 30! Προσοχή λοιπόν στην μείωση της! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 26 Ιανουαρίου 2012 #14 Share 26 Ιανουαρίου 2012 Να προσθέσω ότι θα κάνω και αλλαγές νερού το 30% ανα 2 μέρες και ότι θα προσθέτω και την ποσότητα αντι χλωρίου και αλατιού... Και αν όλα πάνε καλά με την θεραπεία που θα κρατήσω για 10 μέρες να είμαι σίγουρος μετά θα κάνω μια ολική αλλαγή νερού και επιστροφή στους 22 βαθμούς .. Ολική αλλαγή νερού δεν κάνουμε σχεδον ποτέ,τα αποτελέσματα της είναι αρνητικά και στην περίπτωση σου δε θα το πρότεινα,μια αλλαγή της τάξεως 50% είναι αρκετή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 26 Ιανουαρίου 2012 #15 Share 26 Ιανουαρίου 2012 Χμμμ...Υστερα απο αρκετη παρατηρηση των ψαριων μου,ειδα οτι το ενα απο τα 2 clown δεν εχει πλεον κοκους πανω του.το αλλο ομως(που ειχε και τους περισσοτερους κοκους) εξακολουθει να τους εχει σε αρκετα μεγαλο βαθμο...Θα το αφησω προς το παρων να κυλησει μερικες μερες ακομα μονο με την θερμοκρασια στους 30 και θα δω πως θα εξεληχθει... Μόνο στα clown έχεις παρατηρήσει λευκά στίγματα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sCam 26 Ιανουαρίου 2012 #16 Share 26 Ιανουαρίου 2012 Ολική αλλαγή νερού δεν κάνουμε σχεδον ποτέ,τα αποτελέσματα της είναι αρνητικά και στην περίπτωση σου δε θα το πρότεινα,μια αλλαγή της τάξεως 50% είναι αρκετή. Ευχαριστώ για την πληροφορία.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamaju 26 Ιανουαρίου 2012 Author #17 Share 26 Ιανουαρίου 2012 Ναι μονο στα clown.Σημερα που τα ειδα λιγο μου φαινεται οτι εχουν βγαλει και καποια ακομα clown στιγματα...Μαλλον με την θερμοκρασια και μονο δεν γινεται ιδιαιτερη δουλεια...να βαλω αλατι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 26 Ιανουαρίου 2012 #18 Share 26 Ιανουαρίου 2012 Η αλήθεια είναι πως οι clown είναι ψάρια που παρουσιάζουν Ick πολύ συχνά συνήθως απο stress,εαν το ενυδρείο σου είναι φρεσκοστημένο,δεν έχει κρυψώνες ,το φώς τους ενοχλει η θεραπεία δε θα τους απαλλάξει απο τα λευκά στίγματα.Απο διατροφή τι τους δίνεις?Εχεις παρατηρήσει εαν τρώνε μήπως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamaju 27 Ιανουαρίου 2012 Author #19 Share 27 Ιανουαρίου 2012 Ειναι φρεσκοστημμενο θα ελεγα το ενυδρειο(παρα κατι 2 μηνες).Κρυψωνες υπαρχουν μπολικες μπολικες...απο διατροφη στο ενυδρειο πεφτουν pellets της omega one,discus flakes της ocean nutrition,τροφη για πλεκο της omega one...και που και που κανα bloodworm...κοιτα τρωνε,οχι σαν τρελα,αλλα τρωνε...Και γενικα ειναι κινητικα(οπως παντα) Παντως το ick παρουσιαστηκε την παρασκευη στα clown...επειδη ειχαμε τη παρασκευη διακοπη ρευματος στη περιοχη μου 10-11 ωρες υπεθεσα πως η ελλεψη οξυγονου και το οτι δεν λειτουρουσαν τα φιλτρα βοηθησαν στο να εμφανιστει το ick...γιατι τα ψαρια τα εχω 1 χρονο κοντα και δεν ειχαν ξανα ποτε προβλημα με ick... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamaju 28 Ιανουαρίου 2012 Author #20 Share 28 Ιανουαρίου 2012 Tα 2 δυο clown φαινεται να εχουν απαλαχτει απο το ick...ομως εχουν γεμισει κοκους τωρα 2 αλλα clown που δεν ειχαν πριν καθολου... :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 28 Ιανουαρίου 2012 #21 Share 28 Ιανουαρίου 2012 Πόσα clown σε πόσα λίτρα έχεις εάν επιτρέπεται φίλε γείτονα?Μάλλον το βγάζουν λόγω stress... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamaju 28 Ιανουαρίου 2012 Author #22 Share 28 Ιανουαρίου 2012 6 σε 350 λιτρα(330 καθαρα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος