Virus 24 Ιανουαρίου 2012 #1 Share 24 Ιανουαρίου 2012 (edited) Δεν ξερω αν κανω καλα που ανοιγω αυτο το θεμα εδω μιας και θελω να σας δειξω το ενυδρειο μου και μεσω της δικης σας καθοδηγησης να το φτιαξω πιο σωστα.. Το εν λογω ενυδρειο το εχω 2-3 χρονια απλα ηρθε η ωρα να ασχοληθω λιγο πιο σοβαρα.. Γενική κατηγορία ενυδρείου Oτι να ναι Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 121 x 41 x 55 cm Συνολικά Λίτρα:240lt Οργανισμοί Ψάρια: 2 σκαλαρια 3 Δολλαρια 2 pleco 2 clown 1 labeo erythrurus Διακοσμητικά υλικά Φόντο:Φωτογραφια βηθου Σπασμενο καραβι και αλλα 2 διακοσμητικα στοιχεια Βυθός: Χαλικι Φωτισμός Πηγές φωτισμού : 2 x (LED tape 1.10m) cool και warm white. Διάρκεια φωτισμού: 6h Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Sera fil 1300 * 1300l/h * 10.5l filter Υλικα: Υαλοβαμβακας Σφουγγαρια Seporax Θέρμανση/ Ψύξη: Jager 250watt Διατροφή: Jbl Novobits Jbl GranoMix Jbl NovoPleco Παράμετροι pH: 6,8 Γενική σκληρότητα (GH): 12 Αμμωνία (ΝΗ3): 0(δεν θυμαμαι αν λεγεται ετσι αλλα ειναι αυτη η μετρηση που πρεπει να ειναι 0) Μέση Θερμοκρασία (°C): 26°C Συντήρηση Αλλαγές νερού: 1/3 Μηνα Προσθηκη Jbl βιοτοπολ Χρωσταω και φωτογραφιες που θα ανεβασω αργοτερα.. Τα ψαρια ειναι λιγο ανακατα καθως φιλοξενω εδω και κανα χρονο τα δολλαρια που ηταν ενος φιλου που δυστυχως του εσπασε το ενυδρειο. Τα σκαλαρια μου ηταν 5 αλλα ξαφνικα πριν απο 5-6μηνες τα 3 απεβιωσαν χωρις να καταλαβω ακομα τι ειχε γινει. Επισης τα δολλαρια μου φαινονται λιγο μεγαλα για το ενυδρειο οπως επισης αν αναστατωθουν κανουν μεγαλη βαβουρα λογω μεγεθους. Τωρα λοιπον ερχεται η βοηθεια σας. Το βασικο μου προβλημα λοιπον ειναι οτι αλλαζει πολυ γρηγορα το Ph.Απο την αλλαγη του νερου για παραδειγμα που το Ph πηγαινει συνυθως στο 7.0 μεχρι και την επομενη αλλαγη σε 1-1,5(max) μηνα πεφτει σχεδον στο 6.7.Ειναι λογικο? Θελω να αλλαξω κατευθυνση γενικα στο ενυδρειο και να ασχοληθω περισσοτερο με σκαλαρια. Για αρχη σκεφτομαι να πεταξω ολα τα διακοσμητικα και να βαλω μερικα ξυλα???Ειναι καλη επιλογη για σκαλαρια? Επισης εχω βαλει και αγγελια να χαρισω τα δολλαρια. Απο τα υπολοιπα ψαρια νομιζω δεν θα εχω ιδιαιτερα προβληματα να τα κρατησω, σωστα? Σκεφτομαι να παρω μια Α/Ο εχετε να μου προτεινεται κατι? Το νερο της βρυσης μου εχει ph 7.5 και GH 8. Mε την αντιστροφη οσμωση θα πεφτει καθολου το PH ?Χρειαζεται καταρχην Α/O για τις συνθηκες που θα χρειαστει να δημιουργησω για τα σκαλαρια? Θα προκυψουν και αλλες αποριες στην πορεια οπως επισης μπορει να κανω και καποιο τραγικο λαθος ως τωρα χωρις να το γνωριζω, αλλα γι αυτο ανοιξα αυτο το thread για να παρω γνωμες και βοηθεια. Ευχαριστω εκ των προτερων. Έγινε επεξεργασία 24 Ιανουαρίου 2012 - Virus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος