\/ag 23 Ιανουαρίου 2012 #1 Share 23 Ιανουαρίου 2012 Στο 400αρη μου με τις αφρικανες έχω 2 φίλτρα,ένα fluval 405 με τους 4 κάδους(2 με siporax,2 με substrat pro) και ένα εσωτερικο της Juwel με τον 1000αρη κυκλοφορητη και με τα μαμά υλικά σχεδόν(όλο σφουγγάρια και λίγο siporax).. Σκοπός μου είναι το πιο κρυσταλλινο νερό και η ευκολία καθαρισμού της μηχανικής φίλτρανσης που θέλει πιο συχνά καθάρισμα... Θα βοηθούσε να μπει όλο το βιολογικό υλικό(με μια δική μου κατασκευή,όχι χύμα) στο εσωτερικο της juwel,συν ένα σφουγγάρι κάτω κάτω και filterwool πάνω πάνω και να βάλω στους κάδους του fluval μόνο σφουγγάρια;Να κάνει δηλαδή την μηχανική φίλτρανση το εξωτερικό Fluval και την βιολογική φίλτρανση το εσωτερικό Juwel... Θα είχε αποτέλεσμα;;Θα δουλέψουν σωστά τα φίλτρα; Το σκέφτηκα αυτο διότι το εσωτερικο Juwel είναι σχετικά δύσκολο στο να μπαινοβγαζεις τα σφουγγαρια που θέλουν πιο συχνά καθάρισμα απτο βιολογικο υλικό..ενώ το fluval που είναι κ εξωτερικό θα βόλευε πιο πολυ στον καθαρισμό του..συν οτι η μεγαλύτερη ροή θα είναι στην μηχανική φίλτρανση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 23 Ιανουαρίου 2012 #2 Share 23 Ιανουαρίου 2012 Βαγγελη αν θελεις κρυσταλινο νερο,παρε ενα κυκλοφοριτη και βαλτον οσο σε περνει κοντα στην αμμο,αλλα να μην στην σπρωχνει. Θα τον βαλεις στο πλαινο γυαλι και κοντα στην οθονη.Αυτο εκανα και εχω κρυσταλο νερο,εκτος την ωρα του φαγητου.Ολα τα σπρωχει στα φιλτρα,παντα βεβαια με βαμβακι Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 23 Ιανουαρίου 2012 Author #3 Share 23 Ιανουαρίου 2012 Βασίλη κυκλοφορητή έχω ήδη έτσι όπως αναφέρεις..αλλά αυτό πιο πολύ βοηθάει στο να μην μένουν ακαθαρσίες στον βυθό και όχι τόσο στην γενική καθαρότητα του νερού.. Άλλο προσπαθώ(θέλω) να πετύχω τώρα με αυτό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 23 Ιανουαρίου 2012 #4 Share 23 Ιανουαρίου 2012 Βασίλη κυκλοφορητή έχω ήδη έτσι όπως αναφέρεις..αλλά αυτό πιο πολύ βοηθάει στο να μην μένουν ακαθαρσίες στον βυθό και όχι τόσο στην γενική καθαρότητα του νερού.. Άλλο προσπαθώ(θέλω) να πετύχω τώρα με αυτό... Σε ποιο υψος τον εχεις βαλει?Αν τον εχεις ψυλα δεν σπρωχνει ολα στα φιλτρα.Ξερεις εγω εχω 700αρι με εναν κυκλοφορητη κοντα στον βυθο μου γινετε τζαμι.Το οτι εχεις δυο φιλτρα ειναι μεγαλο πλεονεκτημα για την κυκλοφορια,οποτε ενα φυσιμα θελει,και αυτο το κανει σεμενα ο κυκλοφορητης Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 24 Ιανουαρίου 2012 Author #5 Share 24 Ιανουαρίου 2012 Βασιλη ακου τι θελω να κερδίσω με αυτο που γραφω..το ένα φιλτρο(εσωτερικο) θα κάνει την βιολογική φιλτρανση,όπως έγραψα με ένα σφουγγάρι κατω κατω και filterwool πάνω πάνω για να μην μπουκωνει το βιολογικο υλικό!Και το άλλο φιλτρο(εξωτερικό) την μηχανική φιλτρανση.. Το δυσχρηστο φιλτρο(εσωτερικο) θα κάνει την βιολογική,μιας και θα χρειάζεται μια στο 6μηνο καθάρισμα(κ κάθε 15 μερες filterwool που θα είναι εύκολη η αλλαγή του μιας κ θα είναι πάνω πάνω)..και το εύχρηστο φιλτρο(εξωτερικο) θα κάνει την μηχανική,το οποίο θα καθαριζεται πολυ πιο συχνά.. Αυτός είναι ο σκοπός μου! Πως το βλέπετε σαν σκέψη;Λάθος;θα δουλέψουν σωστά τα φίλτρα;θα δω διαφορά στο νερο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
marnieros 24 Ιανουαρίου 2012 #6 Share 24 Ιανουαρίου 2012 αν χωρεσει το βιολογικο που χρειαζεται το ενυδρειο σου στο εσωτερικο εισαι καλυμενος γιατι ομως δεν το κανεις μιξ φουλ βιολογικο το εσωτερικο δεν σε ενοχλει καθολου και στο εξωτερικο βαμβακια/σφουγγαρια και τα ρεστα βιολογικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κώστας φ 24 Ιανουαρίου 2012 #7 Share 24 Ιανουαρίου 2012 Βαγγελη αν θελεις κρυσταλινο νερο,παρε ενα κυκλοφοριτη και βαλτον οσο σε περνει κοντα στην αμμο,αλλα να μην στην σπρωχνει. Θα τον βαλεις στο πλαινο γυαλι και κοντα στην οθονη.Αυτο εκανα και εχω κρυσταλο νερο,εκτος την ωρα του φαγητου.Ολα τα σπρωχει στα φιλτρα,παντα βεβαια με βαμβακι καλημέρα, δηλαδή φίλε κιχλιδάτε, όπως βλέπουμε το ενυδρείο πίσω δεξιά είναι το εσωτερικό φίλτρο, οπότε όπως καταλαβαίνω τον κυκλοφορητή τον βάζουμε αριστερά μπροστά στη πλάι πλευρά του ενυδρείου και χαμηλά, σωστά κατάλαβα? υπάρχει κάποια φώτο ή σχεδιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 24 Ιανουαρίου 2012 #8 Share 24 Ιανουαρίου 2012 Βασιλη ακου τι θελω να κερδίσω με αυτο που γραφω..το ένα φιλτρο(εσωτερικο) θα κάνει την βιολογική φιλτρανση,όπως έγραψα με ένα σφουγγάρι κατω κατω και filterwool πάνω πάνω για να μην μπουκωνει το βιολογικο υλικό!Και το άλλο φιλτρο(εξωτερικό) την μηχανική φιλτρανση.. Το δυσχρηστο φιλτρο(εσωτερικο) θα κάνει την βιολογική,μιας και θα χρειάζεται μια στο 6μηνο καθάρισμα(κ κάθε 15 μερες filterwool που θα είναι εύκολη η αλλαγή του μιας κ θα είναι πάνω πάνω)..και το εύχρηστο φιλτρο(εξωτερικο) θα κάνει την μηχανική,το οποίο θα καθαριζεται πολυ πιο συχνά.. Αυτός είναι ο σκοπός μου! Πως το βλέπετε σαν σκέψη;Λάθος;θα δουλέψουν σωστά τα φίλτρα;θα δω διαφορά στο νερο; Δεν ξερω Βαγγελη,αλλα αυτο που σου ειπα εγω σε μενα λειτουργει,παντος εγω αν πειραματιζομουνα,θα δοκθμαζα βαζοντας στο εσωτερικο μονο βαμαβακι και στο εξωτερικο βιολογια και βαμβακι.Κανε αυτο που λες και πες μας τα αποτελεσματα που εχεις καλημέρα, δηλαδή φίλε κιχλιδάτε, όπως βλέπουμε το ενυδρείο πίσω δεξιά είναι το εσωτερικό φίλτρο, οπότε όπως καταλαβαίνω τον κυκλοφορητή τον βάζουμε αριστερά μπροστά στη πλάι πλευρά του ενυδρείου και χαμηλά, σωστά κατάλαβα? υπάρχει κάποια φώτο ή σχεδιο? Πολυ σωστα το καταλαβες,Τα περισσωτερα παιδια τον βαζουν ψυλα για να εχουν και αναταραξει νερου,βαζοντας κατω και να σπρωχνει παραλληλα με την αμμο,το νερο κυκλοφορει κυκλικα στον πατο,αυτο φαινεται πολυ καλα οταν βαζουμε βακτιρια μεσα,γυρνα σαν γαλα γυρο γυρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 24 Ιανουαρίου 2012 #9 Share 24 Ιανουαρίου 2012 (edited) Βαγγελη αρχικά να πω πως για μένα πιο εύχρηστο ειναι το εσωτερικό φιλτρο της juwel παρα το εξωτερικό μου της eheim..... Αν εσενα σε βολεύει το αντιθετο οπως λές τοτε προχώρα....σιγουρα θεμα με την βιολογία δεν θα υπάρξει..... Πάντως θεωρώ πως τζάμπα μπαινεις στην διαδικασία αυτη...κανε κανονικά της αλλαγές σου(κάθε 7-10 μέρες) και αλλαζε καθε βδομάδα το filterwool και θα ειναι μια χαρα κρυσταλλινο το νερό σου! Αλλωστε Αφρικάνικα ενυδρεια εχουμε.....με αμμο και πέτρες! Ουτε πολλά φυτά ουτε ξυλα εχουμε μέσα να βγάζουν διάφορα και να σαπίζουν και να μπουκώνουν τα φιλτρα μας....... Εγω προσωπικά δινω μεγαλη σημασία στην τοποθέτηση του filterwoll προσπαθω να το απλώνω ομοιόμορφα και να καλύπτω καλά τις άκρες....ισως υπερβάλω λιγο στην ποσοτητα αλλα δεν ανησυχώ μηπως μπουκώσει γιατι καθε Πέμπτη το αλλάζω....ετσι και αλλιώς το ενυδρειο μου το εχεις δεί, οπότε ξέρεις! Υ.Γ. Αν κρίνω απο την φωτογραφία στην υπογραφή σου μια χαρα πεντακάθαρο ειναι το νερό σου και ωραιοτατο ειναι το ενυδρειο σου!Αστο στην ησυχία του και απλά απολαυσέ το! Έγινε επεξεργασία 24 Ιανουαρίου 2012 - PRINCE Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 24 Ιανουαρίου 2012 Author #10 Share 24 Ιανουαρίου 2012 Δεν είναι ταλαιπωρία μία φορά τον μήνα που καθαρίζω το φίλτρο να βγάζω καπάκι-φωτιστικό(αλλιώς δεν βγαίνουν τα σφουγγάρια απτο εσωτερικό) και να είμαι με έναν κουβά δίπλα για να βάζω μέσα τα σφουγγάρια και να τρέχουν τα νερά μέσα στο σαλόνι;; Γιαυτό σκεφτόμουν να μπουν τα σφουγγάρια στο εξωτερικό που είναι πιο βολικό για μένα!Και το βιολογικό που θέλει πιο σπάνια καθάρισμα στο ταλαιπωριάρικο εσωτερικό.. Εσύ έχεις το πλεονέκτημα οτι δουλεύεις με ένα φίλτρο παραπάνω από εμένα.. Θα υπάρξει πρόβλημα;Σε θέμα βιολογίας πιστεύω και εγώ όχι..Σε θέμα λειτουργίας των φίλτρων όμως;Κάτι παραπάνω δεν ξέρει ο κατασκευαστής από εμένα;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 24 Ιανουαρίου 2012 #11 Share 24 Ιανουαρίου 2012 Δεν είναι ταλαιπωρία μία φορά τον μήνα που καθαρίζω το φίλτρο να βγάζω καπάκι-φωτιστικό(αλλιώς δεν βγαίνουν τα σφουγγάρια απτο εσωτερικό) και να είμαι με έναν κουβά δίπλα για να βάζω μέσα τα σφουγγάρια και να τρέχουν τα νερά μέσα στο σαλόνι;; Γιαυτό σκεφτόμουν να μπουν τα σφουγγάρια στο εξωτερικό που είναι πιο βολικό για μένα!Και το βιολογικό που θέλει πιο σπάνια καθάρισμα στο ταλαιπωριάρικο εσωτερικό.. Αγορίνα οτι βολεύει τον καθενα....προχώρα ελέυθερα! Εσύ έχεις το πλεονέκτημα οτι δουλεύεις με ένα φίλτρο παραπάνω από εμένα.. Πλεον και εγω με 2 φιλτρα το τρεχω.....καταργησα το 2ο 2217. Θα υπάρξει πρόβλημα;Σε θέμα βιολογίας πιστεύω και εγώ όχι..Σε θέμα λειτουργίας των φίλτρων όμως;Κάτι παραπάνω δεν ξέρει ο κατασκευαστής από εμένα;; Τι εννοεις θεμα λειτουργίας των φιλτρων??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 24 Ιανουαρίου 2012 Author #12 Share 24 Ιανουαρίου 2012 (edited) Τι εννοεις θεμα λειτουργίας των φιλτρων??? Το εσωτερικό της Juwel πχ έχει κάτι ειδικές εσοχές,και έναν σαν 'κλέφτη νερού' για να κάνει απονιτροποίηση και σουξου μουξου..μόνο με βιολογικό θα δουλέψει σωστά; Το Fluval 405 πχ είναι φτιαγμένο για να έχει στους 4 κάδους του βιολογικό υλικό,όχι σφουγγάρια..μήπως πέσει η ροή του..ξέρω γω,οτιδήποτε.. Χρειαζόμαστε γνώμη FotisGt πιστεύω....όπως και μου είχε πει πιο παλιά να μην βγάλω τα σφουγγάρια του 405 για να βάλω κι άλλο βιολογικό... Έγινε επεξεργασία 24 Ιανουαρίου 2012 - \/ag Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 24 Ιανουαρίου 2012 #13 Share 24 Ιανουαρίου 2012 Το εσωτερικό της Juwel πχ έχει κάτι ειδικές εσοχές,και έναν σαν 'κλέφτη νερού' για να κάνει απονιτροποίηση και σουξου μουξου..μόνο με βιολογικό θα δουλέψει σωστά; Βρε θα κάτσεις φρόνιμα? Το Fluval 405 πχ είναι φτιαγμένο για να έχει στους 4 κάδους του βιολογικό υλικό,όχι σφουγγάρια..μήπως πέσει η ροή του..ξέρω γω,οτιδήποτε.. Χρειαζόμαστε γνώμη FotisGt πιστεύω....όπως και μου είχε πει πιο παλιά να μην βγάλω τα σφουγγάρια του 405 για να βάλω κι άλλο βιολογικό... Το οτι τα σφουγγαρια "κόβουν" το φίλτρο ειναι γεγονός.......εγω γιαυτο τα εχω στο εσωτερικό μου που δεν χανει σε μανομετρικό υψος, σε αντιθεση με το εξωτερικό μου..... Λοιπον την γνωμη μου στην ειπα παραπάνω.....κανε αλλαγη συχνότερα και αλλαζε συχνότερα και το filetrwool. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος