zoi9 23 Ιανουαρίου 2012 #1 Share 23 Ιανουαρίου 2012 το εχω 3 εβδομαδεσ κ ενα αλλο 4 κ δεν εχει γεννησει κανενα πραγματικα εχω απελπιστει μηπωσ μπορει κανεισ να καταλαβει κανεισ αν υπαρχει περιπτωση??? ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 23 Ιανουαρίου 2012 #2 Share 23 Ιανουαρίου 2012 Από την φωτογραφία φαίνεται ότι είναι αρκετά κοντά. Μπορείς να μας πεις λίγα περισσότερα για το ενυδρείο σου ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoi9 23 Ιανουαρίου 2012 Author #3 Share 23 Ιανουαρίου 2012 εεε τιποτα τ ιδιαιτερο λιτα πραγματα....40 λιτρα με ενα φιτο στις γωνιεσ ( πωσ λεγεται ακομη δεν ξερω) εχο εναν pleco 3 θυληκεσ κ 2 αρσενικους guppy... οσων αφορα μετρησεισ οσο παραξενο και να ακουγεται ο petshopας μου ειπε να μην παρω γιατι θα μου βγουν πολυ ακριβα και τα συγκεκριμενα ειναι ευκολα ψαρακια οποτε πιρα απο μονη μου ph μετρικο χαρτι να μετραω τουλαχιστον αυτο ... μου ειπε αρκει να τ εχο καθαρα κ να προσεχω το κεφαλι τουσ κ σε περιπτωση που δω κατι παραξενο να παω να τον ρωτησω εχω κανει στρωσιμο κ μετα τα εβαλα τα εχω μεσα παραπανω απο μηνα...επεισησ ξερω πωσ ειναι λαθοσ η αναλογια αρσενικων κ θυληκων αλλα εχω παρατηρησει πωσ τα αρσενικα δεν ειναι σχεδον καθολου πιεστικα..... ... εεε αυτα... περιμενω πωσ κ πωσ γεννα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 23 Ιανουαρίου 2012 #4 Share 23 Ιανουαρίου 2012 Όλοι αυτό σκεφτόμαστε για τα υγρά τέστ αλλά πίστεψέ με καλύτερα να έχεις αξιόπιστες μετρήσεις παρά να περιμένεις να δεις τίποτα στο κεφάλι τους. Για να ζήσουν τα μικρά πρέπει να έχεις αρκετές κρυψώνες γιατί αλλιώς αρκετά μπορεί να γίνουν τροφή για τα μεγάλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoi9 24 Ιανουαρίου 2012 Author #5 Share 24 Ιανουαρίου 2012 Ναι το ξερω κ μαλιστα μια καινουρια ειναι αρκετα επι8ετικη εχω ενα φυτο αλλα δεν νομιζω πωσ μπορουν να κρυφτουν ...εχω γυρισει ολα τα petshop και δεν εχουν και πολλα ο ενασ μονο μου ειπε οτι θα φερει..οποτε αναμενω γενικοτερα.... ευχαριστω πολυ που μοy μεταλαμπαδευεισ τισ γνωσεισ σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoi9 24 Ιανουαρίου 2012 Author #6 Share 24 Ιανουαρίου 2012 για να πω την αληθεια μολισ ξεκινησει να γεναει θα την βαλω σε μια 10 αρα γυαλα που εχω ωστε να την ξανα βαλω πισω μολισ τελειωσει αθτο ειναι λαθοσ??? :s Link to comment Share on other sites More sharing options...
bill28 24 Ιανουαρίου 2012 #7 Share 24 Ιανουαρίου 2012 Προσπαθησε να βαλεις φυτα μεσα οπως κερατοφυλλο καπομπα γενικα πυκνα φυτα ωστε να κρυφτει ο γονος και απο εκει και περα ασε την φυση να κανει την δουλεια της. Αρκετα εχουν ταλαιπωρηθει τα ζωντανα μην τα ταλαιπωρεις αλλο. Μπορει να ειναι <<ανθεκτικο ψαρι>>αλλα δεν παυει να ειναι ενας ζωντανος οργανισμος που εμεις οφειλουμε να σεβαστουμε.. Αφησε τα να ηρεμησουν με σωστη φροντιδα και θα σου χαρισουν ομορφες στιγμες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoi9 24 Ιανουαρίου 2012 Author #8 Share 24 Ιανουαρίου 2012 ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΦΥΣΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bill28 24 Ιανουαρίου 2012 #9 Share 24 Ιανουαρίου 2012 Θα σε παρακαλεσω να μην γραφεις με κεφαλαια γιατι στον γραπτο λογο ειναι σαν να φωναζεις. Εγω προσπαθησα να σου εξηγησω το πως μπορεις φυσιολογικα να προστατευσεις τον γονο. Απο εκει και περα τωρα αν εσυ θες να κανεις αυτα που ειπες εγω δεν μπορω να σε πιεσω. Δικια σου η πιτα δικο σου και το μαχαιρι. Καλη επιτυχια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoi9 24 Ιανουαρίου 2012 Author #10 Share 24 Ιανουαρίου 2012 πανω που με βολεψαν τα κεφαλαια...χρησιμεσ οι συμβουλεσ απλα δεν ξερω τι θα με βολεψει περισσοτερο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 24 Ιανουαρίου 2012 #11 Share 24 Ιανουαρίου 2012 Μόλις ξεκινήσει να γεννάει θα την βάλεις λες σε μια 10άρα γυάλα, η οποία θα είναι στρωμένη ; Η μεταφορά του ζωντανού προκαλεί στρες. Ο χώρος που θα την μεταφέρεις θα είναι σαφώς μικρότερος από αυτόν που βρίσκεται τώρα , είσαι σίγουρη για το πως θα αντιδράσει τα ψάρι σου ; Συμφωνώ με τον bill28. Προσπάθησε να πάρεις όσες πιο πολλές πληροφορίες από εδώ. Οι περισσότεροι είναι έμπειροι με πολλά πολλά χρόνια στο "κουρμπέτι". Καλή τύχη και από εμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOSTASGAVALAS 24 Ιανουαρίου 2012 #12 Share 24 Ιανουαρίου 2012 OXI γυαλα...να ειχες καμμια γενηστρα στο ενυδρειο αντε και να την εβαζες αν και εκει στρεσαρεται οπως και τα μικρα αλλα τελος παντων αντε να πεις οτι θα την εβαζες... Γυαλα ομως οχι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoi9 24 Ιανουαρίου 2012 Author #13 Share 24 Ιανουαρίου 2012 δεν νομιζω πωσ ειναι πολυ μικρη εχει χαλικη κ την δουλευα πιο παλια με φιλτρο για εναν μονομαχο την εχω γεμισει εδω κ κατι μερεσ για τ γεγονοσ αλλα τωρα με αθτα που ειπατε τ ξανασκεφτομαι αν δεν γεννησει μεχρι παρασκευη θα βαλω σιγουρα κερατοφυλλο αν γενισει πριν δεν ξερω δεν θελω να τα αφησω μεσα παντωσ ...αν τ μαζεψω με την αποχη???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas2002 25 Ιανουαρίου 2012 #14 Share 25 Ιανουαρίου 2012 Στα 40 λίτρα τα έχεις όλα αυτά; 1. Να φύγει ο Pleco, θα γίνει θηρίο. 2. Να φύγει το ένα αρσενικό guppy, πάντα βάζουμε τα ζωοτόκα σε χαρέμια 1αρσενικό - 3 θηλυκά, γιατί είναι ιδιαίτερα πιεστικά στο ζευγάρωμα και στρεσάρονται οι θηλυκές. Βάλε κανένα φυτό παραπάνω να κρύβονται οι γόνοι και ασε τις γεννήστρες, περισσότερη ζημιά θα κάνεις αν βάλεις την ετοιμόγεννη στη γυάλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoi9 25 Ιανουαρίου 2012 Author #15 Share 25 Ιανουαρίου 2012 βρηκα ατομο να δωσω τον pleco η αληθεια ειναι πωσ δεν ειναι πιεστικα γι αυτο εβαλα κ αλλον....:S κ τουσ λατρευω κ τουσ 2 για να τουσ βγαλω... γεννηστρα δεν υπηρχε περιπτωση να βαλω εξ αρχησ... αλλα τ πιο πιθανο ειναι οτι θα βαλω φυτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoi9 29 Ιανουαρίου 2012 Author #16 Share 29 Ιανουαρίου 2012 ρε παιδια εχει περασει πολυ καιροσ κ ακομη δεν γεναει ενω φαινεται οτι ειναι ετοιμη ...σιμερα το πρωι κ αφου εκανα προχθεσ κ τισ υπολοιπεσ μετρισεισ σκεφτηκα να ελενξωτη θερμοκρασια του ενιδρειου...εχω το ενιδρειο διπλα στο τζακι κ πιστευα οτι 8α ειναι ζεστο αλλα βαζοντασ το 8ερμομετρο διαπιστωσα οτι η 8ερμοκρασια ηταν 19 c κατα τη διαρκεια τησ ημερασ ειδα οτι η θερμοκρασια ανεβαινε αλλα το βραδυ πεφτει στουσ 19 ... ειναι αυτο προβλημα??? υπαρχει περιπτωση να μην γενναει γι αυτο...?? 8α εχο 8ερμοστατη σε λιγεσ μερεσ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bill28 29 Ιανουαρίου 2012 #17 Share 29 Ιανουαρίου 2012 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36906&st=0&p=323428entry323428 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoi9 29 Ιανουαρίου 2012 Author #18 Share 29 Ιανουαρίου 2012 μπορει να μην γενναει λογω θερμοκρασιασ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bill28 29 Ιανουαρίου 2012 #19 Share 29 Ιανουαρίου 2012 Πολλοι μπορει να ειναι οι λογοι. Οπως και μπορει να μην ειναι ετοιμη ακομα. Σου εβαλα ενα λινκ με το προφιλ των ψαριων που εχεις το διαβασες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoi9 29 Ιανουαρίου 2012 Author #20 Share 29 Ιανουαρίου 2012 ναι κ το ειχα διαβασει κ απο πριν εχο διαβασει πραγματικα παρα πολλα αρ8ρα πιστευω τα παντα... ευχαριστω πολυ ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 2 Φεβρουαρίου 2012 #21 Share 2 Φεβρουαρίου 2012 Τελικά τι έγινε με το ψαράκι ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoi9 4 Φεβρουαρίου 2012 Author #22 Share 4 Φεβρουαρίου 2012 δεν γενnhse akomh re paidia ... διαβασα ομωσ οτι σε χαμηλεσ 8ερμοκρασιεσ ισωσ αργουν λιγο ...:S Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 4 Φεβρουαρίου 2012 #23 Share 4 Φεβρουαρίου 2012 Μήπως να έπαιρνες εκείνον τον θερμοστάτη που έλεγες ; Η διαφορά βαθμών πρωί - βράδυ πόση είναι ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoi9 4 Φεβρουαρίου 2012 Author #24 Share 4 Φεβρουαρίου 2012 εεε ερχεται ο μπαμπασ μου αυριο απο την αδερφη μου που ειναι στον βολο κ 8α μου φερει τον δικο τησ που δεν τον χρειαζεται ...τον περιμενο πωσ και πωσ... εεε το βραδυ φτανει τουσ 19 την ημερα σιγα σιγα ανεβαινει κ μεχρι τουσ 23 24 επειδη ειναι κοντα στο τζακι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 4 Φεβρουαρίου 2012 #25 Share 4 Φεβρουαρίου 2012 Δεν ξέρω αν αυτοί οι 5 βαθμοί μπορούν να προκαλέσουν στρες στα ψαράκια ,φαντάζομαι ότι είναι αρκετοί, ίσως μας βοηθήσει κάποιος πιο έμπειρος. Καλά έκανες με το θερμοστάτη ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος