Jump to content

Λαθρεπιβάτες Έχουν Καταδυναστεύσει Τα Φυτά Μου

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!

Δεν έχω κάτι με τα σαλιγκαράκια, ίσα ίσα που φιλοξενώ 5 Apple στο μικρό μου ενυδρείο.

Ούτε με ενοχλούσαν ιδιαίτερα οι "λαθρεπιβάτες", το πολύ-πολύ αν έβρισκα κανέναν

κολλημένο πάνω στο τζάμι να τον αφαιρούσα με το χέρι.

Όμως τις τελευταίες μέρες είχα γέννα και το τζάμι γέμισε από δαύτους, ενώ η όμορφη

λευκοκεφάλα μου από τρύπες!

Σκέφτηκα να βάλω Helena αλλά θα χάσω τα Apple snails και είναι ό,τι μου επέμεινε

εκτός από τα φυτά μέσα στο ενυδρείο μου. Καμιά ιδέα να ξεφορτωθώ τους λαθρεπιβάτες;

Εισαι σιγουρη οτι οι τρυπες ειναι απο λαθρεπιβατες?Μηπως ειναι απο καποια ελειψη στοιχειου στα φυτα σου?

Αν βλέπεις πως δεν μπορείς πλέον να τα περιορίσεις μαζεύοντας όσα είναι στα τζάμια, και δεν θέλεις Helena λόγω των Apple, για μένα μια είναι η λύση που σου απομένει μιας και δεν μου αρέσουν τα δηλητήρια στο ενυδρείο.

Μόλις σβύσεις τα φώτα το βράδυ, θα βάλεις ένα πιατάκι με λίγο αγγούρι στο ενυδρείο και θα δεις πως μετα απο 2-3 ώρες θα έχει γεμίσει απο σαλιγγάρια.

Αφαιρείς τα apple μιας που θα είναι και αυτά εκεί, και δίνεις τα υπόλοιπα σε κανένα συγχομπίστα που έχει puffer, και είναι όλοι χαρούμενοι.

Κ

Σωστά ετσι πρεπει να το κανεις ειναι η καλυτερη μεθοδος!

Εγω χρησημοποιω ενα γιαλινο μικρο δοχειακι απο παλιό τεστ πεχα ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΠΟΊΟ ΒΆΖΩ ΕΝΑ ΧΑΠΙ ΒΥΘΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΟ ΣΤΟ ΑΝΣΙΣΤΡΟΥΣ

THN άλλη μέρα το πρωί είναι γεμάτο με σαλιγκάρια το βγάζω και τα πετάω !

Είναι πολυ καλή μεθοδος και απαλλάσεσαι ευκολα απο μεγαλο αριθμο σαλιγκαριων χωρις να τα ξεπαστρεψεις ολα!

Σας ευχαριστώ παιδιά! Είναι πράγματι πολύ έξυπνη μέθοδος... θα την εφαρμόσω!

Προς απάντηση στον rastafarian: ναι είμαι σίγουρη. Τα έπιασα επ' αυτοφόρω :)

Καλό βράδυ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...