Jump to content

Πως Ξεκολλάει Μια Ανεμώνη Απο Τον Βράχο;

grigoros

Recommended Posts

Έχω ένα θέμα αυτές τις μέρες, ένα μέλος του φόρουμ μου έστειλε μια ανεμώνη ( bubble tip ) σε ένα κατάστημα κοντά σε εμένα και πήγα να την παραλάβω για να την βάλω στο ενυδρείο μου, έλα όμως που δεν μπορούσαμε να την βγάλουμε απο τον βράχο με τίποτα, υπήρχαν δυο λύσεις, η μια να αγοράσω και τον βράχο που κόλλησε αλλά με τίποτα γιατί τον έχει πανάκριβο και η άλλη όπως μου είπε το παιδί απο το κατάστημα να βάλει τον κυκλοφορητή να χτυπάει πάνω του και κάποια στιγμή να φύγει, εδώ και τρεις μέρες όμως τίποτα, τι λύσεις υπάρχουν να την ξεκολλήσω χωρίς να τραυματιστεί η ανεμώνη;

Ναι μπορείς να την ξεκολίσεις χωρίς να τραυματιστεί.

Εδώ στην Άρτα στον αμβρακικό κόλπο είναι γεμάτο ανεμώνες, και ένας φίλος μου που έχει μεσογειακό πάει και μαζεύει απο τα βράχια. Το κόλπο είναι να την ξεκολίσεις απο κάτω με μια λεπτή σπατουλίτσα. Να την πάρεις σύριζα απο κάτω στη βάση της και μετά θα ξεκολίσει μόνη της. Η ανεμώνη βεντουζάρει πάρα πολύ καλά. Γι'αυτό αν κάνεις την αρχή με μια μικρή φαλτσετούλα και πάρα πολύ μεγάλη προσοχή δεν θα έχεις πρόβλημα.

Ο φίλος μου πάντως ποτέ δεν τραυμάτισε ανεμώνη με αυτό τον τρόπο. Βέβαια θέλει προσοχή!

Το θέμα είναι ότι αν την ξεκολλήσω με αυτό τον τρόπο και επειδή δεν το εχω ξανακάνει φοβάμαι μην την τραυματίσω, υπάρχει άλλος τρόπος πιο ανώδυνος;

Να ξέρεις ότι οι ανεμώνες δεν φεύγουν εύκολα απο ένα σημείο. Συνήθως διαλέγουν ένα σημείο που τους προσφέρει κάτι. Ανεμωνη έχω δει κολλήμένη πάνω σε κέλυφος απο καβούρι. Γ'αυτό σου λέω ότι δεν είναι εύκολο με άλλο τρόπο. Όχι πως με αυτόν είναι.

Κάποιον άλλο τρόπο δεν γνωρίζω. Πάντως μη σκάς! Θα βρεθεί κάποια λύση!

Αν δεν ξεκολλήσει με την ροή τελικά αυτή θα είναι μια λύση αλλά εγώ δεν μπορώ να το κάνω, θα ζητήσω την βοήθεια κάποιου έμπειρου.

Η ανεμωνη είναι μικρή, επειδή είναι σε petshop η δυνατότητα για κλείσιμο των φώτων είναι περιορισμένη, από βδομάδα που θα παω από εκεί να δω τι γίνεται πάντως θα τον ρωτήσω μήπως και μπορεί να σβήσει το φως από το συγκεκριμένο ενυδρειο που την φιλοξενεί.

Kαλημερα Γρηγορη δεν προσπαθητε και με κανα κομματι παγου? καπου εχω διαβασει οτι αντιπαθουν το κρυο και ξεκολανε

Γειά σου Σωτήρη, ο πάγος στα πλάγια και χαμηλά της ανεμωνης μάλλον θα πρέπει να τρίβεται για να ξεκολλήσει;

Κατάλαβα, θα το δοκιμάσω και θα σου πω αν πέτυχε από βδομάδα, ευχαριστώ για την βοήθεια σας παιδιά, ελπίζω κάποιο από αυτά να την ξεκολλήσει, θα ενημερώσω από βδομάδα για το αποτέλεσμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...