Jump to content

Αλλαγη Λαμπας

thoba

Recommended Posts

Εχω μια λαμπα 15 βαατ στο ενυδρειο και σκευτομαι να την αλλαξω με εξοικονομισης ποσα βατ να επιλεξω;

Τη ειδους λαμπα εχεις, ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου και για τη στησιμο προοριζεις το ενυδρειο σου; μονο ψαρια ή φυτεμενο;

Τη ειδους λαμπα εχεις, ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου και για τη στησιμο προοριζεις το ενυδρειο σου; μονο ψαρια ή φυτεμενο;

Μια μικρη 15 βαττ .30 λιτρα το ενυδρειο φυτεμενο αρκετα

Ναι , δεν διευκρινησες τη λαμπα εχεις στο ενυδρειο σου, Τ5, Τ8, ή τη;

Υπαρχουν στο εμποριο οι cfl λαμπες http://en.wikipedia.org/wiki/Compact_fluorescent_lamp ο το μονο που θελουν ειναι ενα ντουι και εισαι ετοιμος μια που εχουν ενσωματομενο ballast.

Πόσο πιο χαμηλά να το ρίξεις σε φυτεμένο;

Η λαμπα που εχω δεν ειναι ουτε τ5 -τ8 δεν ξερω σε ποια κατηγορια ανικη παντως μια

Δεν ειναι τρελα φυτεμενο προς μετρια.

LPPR3_PLS2P_9W.GIFLPPR3_PLL4P_18W.gifΑν ειναι πανω κατω σαν αυτες και απλα θελεις να την αλλαξεις αλλα να ειναι παντα στα ιδια βατ, τοτε δεν υπαρχει λογως να την αλλαξεις.

Εαν θελεις να βαλεις μεγαλυτερη λαμπα, τοτε μπορεις να παρεις μια στα 25 βατ το πολυ γιατι ειναι και πολυ χαμηλο το ενυδρειακι σου και μπορει να εχεις προβληματα με αλγες.

Η λαμπα ειναι κατι σαν αυτες που βαζουν στα ψυγεια απλα εχω παρατηρησει οτι τα φυτα δεν πολλη μεγαλονουν για την ακριβεια λιγο εως καθολου για αυτο σκευτομουν να σε κατι ποιο μεγαλο σε βατ για αυτο ελεγα για οικονομιας που δεινουν και μεγαλητερη αποδοση πχ μια 15 βαττ.Με το ντουει δεν θα εχω προβλημα φανταζομαι.

Εγω εχω 2 οικονομιας και δεν εχω κανενα προβλημα με τα ντουι.

• 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...