Jump to content

Μπουκωμένο θηλυκό saulosi

Recommended Posts

Τιν στιγμή που σας γράφω ξεμπουκώνεται η θηλικιά saulosi. Μέχρι στιγμής απ'ότι παρατηρώ έχει ξεμπουκώσει κάτω απο μια πέτρα και εκεί έχει 2 μικρά. Άλλα 3 μικρά είναι διασπαρτα στο ενυδρείο. Βλέπω και το αρσενικό να πηγαίνει κοντά να αρπάξει κάποιο. Η θηλικιά αφήνει οπουδήποτε βρίσκει μικρά.
Τι να κάνω? Χρειάζεται να κάνω κάτι? Βλέπω τον αρσενικό να ψαχουλεύει!
Νομίζω πως έφαγε και ένα-δυο(νομίζω).
Help!!
Θα φύγω σε μισή ώρα και θα γυρίσω τις 9,30. Έχω ανοιχτά τα φωτα. Να τα σβήσω? Και γενικότερα να τα ανοίγω για όσο θα έχω τα μικρά?

Γιατί αγχώνεσαι...;;

Άστα ως έχουν..όσα είναι να σωθούν θα σωθούν!Απλά χάζεψε τα..

Και από εδώ και πέρα όταν ταΐζεις τρίβε και λίγα flakes για τα μωρά σου...

έτσι είναι, με το να επέμβεις μάλλον θα στρεσσαριστούν όλοι μαζί και τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα...

τα μικρά θα έιναι ασφαλή σε μικρές κρυψώνες, όπου συνήθως δημιουργούνται ακριβώς δίπλα στα πατήματα των πετρών μεταξύ τους. εκεί δε φτάνουν τα μεγάλα! Οσο περισσότερες ήδη υπάρχουν τόσο το καλύτερο. Πάνε μόνα τους εκεί, και προστατεύονται μόνα τους, όλα από ένστικτο..

Εγώ με πρόσφατη γέννα έχω εντοπίσει δύο μέχρι στιγμής επειδή έτυχε αυτά και είναι σε θέσεις όπου έχω ορατότητα (διάσπαρτα), και αναμένω.. και όπως λέει και ο Βαγγέλης, μαζί με το τάισμα τρίβε και λίγα φλέικς, είναι ότι πρέπει για τα μικρά!

ΟΚ! Εντοπίζω κατα διαστήματα όλο και πιο πολλά. Έχω μετρήσει γύρω στα 8. Αλλά αλλάζουν θέσεις και δεν καταλαβαίνω αν τα τρώει ο αρσενικός ή αν κρύβονται. Πάντως ακόμα η μάνα τους φτύνει. Όσον αφορά το τάισμα, άμα τρίψω φλέικς θα πάνε απο πάνω να φάνε ή θα περιμένουν αν τους έρθει κανένα δίπλα τους?

Όσον αφορά τις κρυψώνες έτσι όπως τα λέτε είναι. Είναι κρυμένα σε μεριές που δεν μπορεί να πάει μεγάλο. Αλλά με παραξενεύει γιατί νόμιζα πως θα είναι όλα μαζί.

Όχι δεν πάνε όλα μαζί...το καθένα προσπαθεί να προστατέψει τον εαυτό του!

Για το τάισμα,μην περιμένεις να έρχονται και στην επιφάνεια να τρώνε..στον βυθό θα κάθονται και θα τσιμπάνε ότι περνάει δίπλα τους...

Ξεμπούκωσε και η δεύτερη μόλις τώρα. Μου φαίνεται παράξενο όμως διότι δεν είχε πολλές μέρες(μόνο 16) και η πρώτη ούτε αυτή είχε πολλές(μόνο δεκαοχτώ). Φαίνεται οι δικές μου είναι εξπέρ σε αυτά και τα κάνουν πιο γρήγορα. Έβγαλε καμποσα ψαράκια τα οποία είναι μου φαίνεται πιο αναπτυγμενα απο την πρώτη που ξεμπούκωσε. Έκανα έναν απολογισμό των μικρών και έβγαλα κάπου στα 10 μαζί με τα παλιά. Δεν είναι περισσότερα διότι την ώρα που τα 'εβγαζε άρπαζε μεζέ η ξεμπουκωμένη η πρώτη(που να της κάτσει στο λαιμό να της κάτσει) και ο αρσενικός(που να μην του ξανασηκωθεί ποτέ!).

Αν δεν τσακώνονταν τα μικρά για τις περιοχές δεν θα είχα τόσσες απώλειες, αλλά βλέπετε ότι ακόμα δεν τα έβγαλε η μάνα τους περιοχές θέλουν.

Φιλε Παναγιώτη εγω οταν τα κράτησα επαθα πλάκα οταν 2 εβδομάδες μετα την είσοδό τους στο ενυδρειο πηρα γεννα....

post-7034-0-71101900-1327512025_thumb.jpg

Κακά ψαρια απο μώρα...οπως τα περισσότερα αφρικανικα!

Οι δικές μου θηλυκές ποτε δεν πειραξαν μωρό η μια της άλλης,σε αντίθεση με τον αρσενικό....

Να τα χαίρεσαι!

Σε ευχαριστώ φίλε!

Στην φωτό το ψαράκι πόσο είναι? Τα δικά μου δεν είναι κίτρινα, αλλά γκρί-άσπρα. Γιατί? Μήπως επειδή είναι μικρά?

Παναγιωτη δεν νομιζω να τα τρωει η θηλυκια

Μαλλον τα ξαναβαζει στο στομα για προστασια...

Συγχαρητηρια φιλε,απολαυσε το νεο θαυμα της ζωης!!!

Παναγιωτη δεν νομιζω να τα τρωει η θηλυκια

Μαλλον τα ξαναβαζει στο στομα για προστασια...

Συγχαρητηρια φιλε,απολαυσε το νεο θαυμα της ζωης!!!

Ευχαριστώ Φίλε!

Δεν τα έφαγε η θηλικιά που τα έβγαλε, τα έφαγε η πρώτη που ξεμπούκωσε.

Έχω κάτι πετρούλες απο θάλασσα στυλ moonstone. Έχουν πολύ μικρές τρύπες. Να τις ρίξω μπας και κρυφτεί κανένα ή να τα αφήσω και ότι ζήσει?

σκεψου οτι τα ψαρακια ειναι η πρωτη τους γεννα...

Στις επομενες θα δεις καλυτερη συμπεριφορα παλικαρι....

Ξεμπούκωσε και η 3η χτες. Και αυτή είχε λίγες μέρες 16μόνο. Μάλλον τα έβγαλαν νωρίς επειδή είναι αρχάριες. Δεν έβγαλε πολλά επειδή δεν είχε πολλά. Ξεμπούκωσαν και οι 3 τους και είναι πάρα πολύ λαίμαργες για φαί!

Πόσα μικρά υπολογίζεις οτι έχεις;

Βγάλε καμία φωτο τα πιτσιρίκια..

Εαν εχεις πετρες με μικρές τρυπες οπως ανέφερες βάλτες στο ενυδρειο ή οτιδήποτε εχεις που μπορει να τα προφυλάξει απο τον αρσενικό.

Θες αρκετες κρυψώνες γιατι καθε μωρό θελει την μεριά του!Εαν πάλι δεν θες να κρατησεις πολλά μικρά αστα οπως είναι!

Ετοιμάσου σε λίγες μερα ξανά γιατι θα ξαναξεμπουκώσουν πάλι!

Και να ξέρεις πως μεγαλώνοντας οι θηλυκές θα βγάζουν όλο και περισσότερα μωρά.....

Εαν εχεις πετρες με μικρές τρυπες οπως ανέφερες βάλτες στο ενυδρειο ή οτιδήποτε εχεις που μπορει να τα προφυλάξει απο τον αρσενικό.

Θες αρκετες κρυψώνες γιατι καθε μωρό θελει την μεριά του!Εαν πάλι δεν θες να κρατησεις πολλά μικρά αστα οπως είναι!

Και να ξέρεις πως μεγαλώνοντας οι θηλυκές θα βγάζουν όλο και περισσότερα μωρά.....

+1000

E βρε ψαρακια που σου εδωσα

θα ανοιξεις pet shop σε λιγο.... :bigemo_harabe_net-127:

Όντως βλέπω την πρώτη να έχει τιγκάρει και την βλέπω έτοιμη για ξαναγέννα!

+1000

E βρε ψαρακια που σου εδωσα

θα ανοιξεις pet shop σε λιγο.... :bigemo_harabe_net-127:

Ε τι παίζουμε? Η είναι η δεν είναι! Φοβερά ψάρια πάντως!

Πόσα μικρά υπολογίζεις οτι έχεις;

Βγάλε καμία φωτο τα πιτσιρίκια..

Υπολογίζω γύρω στα 10 όλα μαζί. Αλλά μάλλον θα λιγοστέψουν. Φωτό δεν έχω βάλει διότι αν δεν βάλω φλας δεν θα βγουν επειδή είναι μικρά. Και δεν βάζω φλας για να μην τα τρομάξω διότι θυμάμαι στις αρχές που είχα βάλει και έκαναν καμια βδομάδα να βγουν απ'τις φωλιές τους.

Θα το προσπαθήσω όμως να τα βγάλω.

Για φωτό πηγαίνετε εδώ διότι οι φωτό είναι μεγάλες και δεν με αφήνει να τις ανεβάσω.
Πηγαίνετε στο θέμα αυτό κάτω κάτω και θα τις βρείτε:

ta saulosi σου μετα απο ποσο καιρο αφου τα εβαλεσ μαζι ζευγαροσαν? τα πηρες απο πιο μικρα η σε αυτο το μεγεθος?

ta saulosi σου μετα απο ποσο καιρο αφου τα εβαλεσ μαζι ζευγαροσαν? τα πηρες απο πιο μικρα η σε αυτο το μεγεθος?

Όχι σε αυτό το μέγεθος τα πήρα. Γύρω στις 25 μέρες αφότου τα έβαλα ζευγάρωσαν.

• 2 months later...

Ένα περίεργο πράγμα:

Η κυρίαρχη θηλικιά η οποία είχε μπουκώσει πρώτα απο όλες και έπειτα πήραν σειρά οι άλλες έπειτα απο την πρώτη της επιτυχή γέννα όσα μπουκώματα και να κάνει δεν κρατάνε.

Ενώ στις άλλες μπουκώνουν συνέχεια και με επιτυχία ξεμπουκώματος!

Τι να συμβαίνει?

Εγώ πιστεύω ότι δεν παίρνει το κατάλληλο βάρος πριν μπουκωθεί, γιατί όταν ταίζω δεν τρώει πολύ! Τρώει μέν!

Κρατιέται σε φόρμα!

Κάτι δεν εχω παρατηρήσει στην συμπεριφορά της πάντως!

Σημείωση: Αν γίνεται να αλλάξει ο τίτλος του θέματος σε <<Μπουκωμένη θηλικιά saulosi>>

Έγινε επεξεργασία - ΠαναγιώτηςCR7

Σημείωση: Αν γίνεται να αλλάξει ο τίτλος του θέματος σε <<Μπουκωμένη θηλικιά saulosi>>

Ευχαριστώ τους mods για την εξυπηρέτηση τους!

Όσον αφορά το θηλυκό, έχετε κάτι υπόψην σας που μπορεί να φταίει?

• 7 months later...

;Eνα update μετά απο καιρό, μιας και τα ψάρια μπήκαν σε αγγελία.

Τα video είναι τραβηγμένα πριν κανα μήνα.

Έγινε επεξεργασία - ΠαναγιώτηςCR7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...