Jump to content

Αλλαγή Setup Σε Αφρική

eja

Recommended Posts

Aυτα που έχεις στι φώτο σου εσύ τι είναι ?

• Απαντήσεις 78
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγώ θα σου πρότεινα τα labido και με πολύ επιφύλαξη τα saulosi. Τα demasoni με τίποτα!!

Τα ψάρια αυτά μπαίνουν σε χαρέμι 1αρσ.με3ή4θηλ.

ΥΓ: 2 χαρέμια σε αυτά τα λίτρα είναι ρίσκο!!

Ειναι κοαποδαψαρα και μπαινουν σε ομαδες πολλων ατομων

δεν μπορω να βαλω ενα χαρεμι 1α 2θ labido και ενα αντιστοιχο χαρεμι saulosi ?

δεν μπορω να βαλω ενα χαρεμι 1α 2θ labido και ενα αντιστοιχο χαρεμι saulosi ?

Καταρχήν η αναλογία 1 με 2 που λες δεν είναι χαρέμι. Χαρέμι είναι 1 με 3 ή 1 με 4.

Αν βάλεις 1 με 2 τότε ίσως να αντιμετωπίσεις πρόβλημα λόγω επιθετικοτητας του αρσενικού προς τις θηλικές. Το χαρέμι το κάνουμε όχι επειδή μας κατεβαίνει απο το κεφάλι. Το κάνουμε για να υπάρχει αρμονία μεταξύ των ψαριών. Αν θες μπορείς να βάλεις 1 με 2 απο τα 2 είδη που σου προτείναμε, αλλά να ξέρεις ότι ίσως αβτιμετωπίσεις πρόβλημα.(ανάλογα τον χαρακτήρα των αρσενικών).

Όσον αφορά τα ψάρια που έχω στην φωτό μου είναι saulosi. είναι πολύ όμορφα ψάρια με φοβερό χαρακτήρα!

θα αρχίσω με ενα χαρεμακι saulosi και στη συνεχεία βλέπουμε .

Σας ευχαριστώ πολυ παιδιά θα τα ξαναπούμε παλι μετά το στήσιμο του aquascape .

Mε ένα μόνο είδος μπορείς να παίξεις.

Καλή συνέχεια

καλη αρχη σου ευχομαι στην αφρικη! οι διαστασεις σου δυστηχος ειναι περιορισμενες στα ψαρια..φτιαξε ενα ενυδρειο με ενα ειδους ψαριου για να το χαρεις περισσοτερο!

Σ'ευχαριστω και εσενα φιλε , ναι το καταλαβα και λεω να παω σε ενα χαρεμι saulosi καλα δεν ειναι ?

Σ'ευχαριστω και εσενα φιλε , ναι το καταλαβα και λεω να παω σε ενα χαρεμι saulosi καλα δεν ειναι ?

Μην νομίζεις πως τα saulosi είναι λιγότερο επιθετικά απο demasoni ή αλλα είδη pseudotropheus....εχουν και αυτα το διαβολο μέσα τους.

Θεωρώ πως πιο πολύ θα απολάμβανες στο ενυδρειο σου μια ομάδα απο 8 demasoni παρα τα saulosi.

O λόγος είναι οτι τα demasoni ειναι ας πούμε "μικρότερα" σε μεγθεος και εισάγοντας μια ομάδα θα εχεις περισσότερη κίνηση.

Για saulosi θελεις εναν αρσενικό με 4 θηλυκές τουλάχιστον!Διαβαζα κάποτε πως οι Αμερικάνοι πρότειναν 7-8 θηλυκά για 1ασρενικό saulosi........

Ο αρσενικός κυνηγά πολύ τα θηλυκά με σκοπό την αναπαραγωγή οποτε αν εχεις λιγοτερα θηλυκά απο 4 ή θα κρύβονται μονίμως ή θα μπουκώνονται συνέχεια με συνεπεια να ταλαιπωρούνται αρκετά......(Το δευτερο το ειχα πάθει εγώ κάποτε!)

Δεν εχω πρόβλημα να βάλω παραπάνω θηλυκιες αν με παίρνει στο ενυδρείο μου

H αλήθεια είναι ότι ο αρσενικός σαουλόσι είναι πολύ ερωτιάρης, αλλά δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να μπουν στα λίτρα του. Αν γίνει spieces tank, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα! Βάλε πέτρες για κρυψώνες, βάλε θηλικές(πάνω απο 3) για να μοιράζεται η επιθετικότητα του, και δεν θα έχεις πρόβλημα.

ΥΓ: Μια ομάδα ντεμασόνι πιστεύω ότι θα ήταν υπερβολή στα λίτρα του!

Δεν εχω πρόβλημα να βάλω παραπάνω θηλυκιες αν με παίρνει στο ενυδρείο μου

Για να γινω οσο πιο ξεκάθαρος μπορώ θα σου πώ το εξής.

Σύμφωνα με κάποιους εξερευνητες /συγγραφεις βιβλίων δεν μπαίνουν στο ενυδρειο σου κιχλίδες Μαλαουι.

Συμφωνα με εμπειρίες συνχομπιστών που εχουν πειραματιστει με συνδιασμούς τα εχουν δει στην πράξη, καποια ηρεμα ειδη mbuna μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ενυδρειο σαν το δικό σου.

Προσωπική μου γνώμη ειναι αυτη που εγραψα παραπάνω....πιο πολύ θα χαρεις τα demasoni.

Οποια και αν ειναι η αποφαση σου για το ειδος που θα επιλέξεις το προβλημα που θα συναντήσεις στο μέλλον είναι οτι δεν θα εχεις χώρο απο τα μωρα που θα γεννιούνται συνεχώς.....

H αλήθεια είναι ότι ο αρσενικός σαουλόσι είναι πολύ ερωτιάρης, αλλά δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να μπουν στα λίτρα του. Αν γίνει spieces tank, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα! Βάλε πέτρες για κρυψώνες, βάλε θηλικές(πάνω απο 3) για να μοιράζεται η επιθετικότητα του, και δεν θα έχεις πρόβλημα.

ΥΓ: Μια ομάδα ντεμασόνι πιστεύω ότι θα ήταν υπερβολή στα λίτρα του!

Και τα δυο ειναι υπερβολή φιλε Παναγιωτη!Δυστυχώς αυτη ειναι η αληθεια -_-

Οσο μπορεί να κρατησει τα demasoni αλλο τοσο μπορεί να κρατησει και τα saulosi...

Όπως η ομάδα των demasoni "μετριάζει" την μεταξύ τους επιθετικότητα....ετσι και η επιθετηκοτητα του αρσενικού saulosi μετριαζεται μετα θηλυκά οπως σωστά αναφερεις.....

Εμενα αν ηταν στο χερι μου θα εβαζα Tanganyika...

Έγινε επεξεργασία - PRINCE

Φιλε μου prince θα μπορούσες μήπως να μου προτείνεις κάποια ψαριά σε Tanganyika γιατί δεν εχω εμπειρία απο λίμνες .

Το μόνο που θέλω ειναι να έχουν χρώμα τα ψάρια και να μην ειναι ξερότοπος το ενυδρείο

Φιλε μου prince θα μπορούσες μήπως να μου προτείνεις κάποια ψαριά σε Tanganyika γιατί δεν εχω εμπειρία απο λίμνες .

Το μόνο που θέλω ειναι να έχουν χρώμα τα ψάρια και να μην ειναι ξερότοπος το ενυδρείο

Αυτό ήταν κάποτε του Στρατου...κοντα στα 200λίτρα με ζευγάρι απο N.Daffofil

http://i815.photobucket.com/albums/zz79/dias4951/IMG_6803.jpg

Αυτο ήταν κάποτε δικό μου...ειναι ριο180 με ζευγάρι N.Caudopunctatus

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=46375

Αυτο είναι του Απόστολου 120λιτρα με ζευγαρι απο J.Transcriptus

http://i848.photobucket.com/albums/ab46/ilouvatar/DSCN0949.jpg

Αυτο ηταν του Φωτη 120λιτρα αν θυμάμαι καλά με ζευγάρι απο N.Brichardi

http://i1016.photobucket.com/albums/af286/FotisGt/Fish%20Photos/P9300004.jpg

Το πως θα διαμορφώσεις το ενυδρειο σου εισναι στην κυριολεξία καθαρα και μόνο στο "χέρι σου" :D

Οπότε αφου δεν θελεις ξερότοπο μην φτιαξεις ξερότοπο!

Ιδεες για set up σου εδωσα....υπάρχουν ακόμα πολυ ομορφα ενυδρεια φίλων αλλα δεν θυμάμαι που μπορω να τα εντοπίσω ωστε να τα δεις ;)

(Απο τα παραπάνω ψαρια ολοι πήραμε γεννες και αν στην αρχη τα ενυδρεια μας ήταν κάπως...μετα γεμισαν απο μικρά)

Τωρα όσων αφορά τα ψαρια.....ισως δεν καταφερω να σε πείσω αλλα τα μικρόψαρα της Τανγκανίκα δεν φημήζονται τοσο για τα χρώματα τους οσο για την υπέροχη συμπεριφορά τους!

Πιστεψε με το να κοιταζεις ενα ενυδρειο με χαρεμι απο κοχυλόψαρα ειναι το κάτι άλλο!

Στα λίτρα σου προτείνω ενα ειδος που θα κατοικεί κοντα στον βυθό σε κοχύλια και ενα είδος που θα κατοικεί στα βράχια!

Ομως στο ειδος που κατοικεί σε βραχια εχουμε κάποιους περιορισμούς δυστυχως λογο επιθετηκότητας.

Για παραδειγμα τα ειδη που σου γραφω παραπάνω με τις φωτογραφίες οπως βλέπεις τα ειχαμε ολοι σε ζευγαρια....χωρις κοχυλόψαρα.(Εξαίρεση ισως αποτελούν τα Transcriptus τα οποια θα μπορουσες να συνδυάσεις με κοχυλόψαρα)

Αρα απο κοχυλόψαρα εχουμε τα εξής:

N.multifasciatus

Ν.Brevis

N.Ocellatus

και A.Comprecisseps shell

που θεωρητικά μπορεις να βρεις!

Απο ψαρια που κατοικουν σε βράχους (τα οποία εισάγεις μια 6αδα ωστε να πάρεις ζευγαρι και μετα οταν δημιουργηθεί το ζευγαρι αφαιρείς τα υπόλοιπα)εχουμε τα προαναφερόμενα στις φωτογρφίες και:

τα υπολοιπα ειδη julidochromis καθως και A.Calvus και Α.Comprecisseps.Υπαρχουν και τα Ν.leleupi αλλα....θελουν προσοχή.....

Αυτα ....ελπίζω να μην ξέχασα κάτι.

Κανε μια αναζήτηση για τα ψαρακια δες βιντεάκια....αξίζει!

Φίλε σ'ευχαριστω πολύ και για το κόπο σου, θα τα ψάξω και καλύτερα αλλα όπως είπες και εσυ δεν με πολύ πείθουν τα χρώματα τους

• 3 weeks later...

Καλησπέρα , μια ερώτηση : εχω αγοράσει πέτρες απο μαγαζί με είδη κήπου και μάζεψα ψιλοκοκκο χαλίκι απο θάλασσα αυτα τώρα αφού τα καθαρίσω καλά πρέπει να τα βράσω ?

Καλησπέρα , μια ερώτηση : εχω αγοράσει πέτρες απο μαγαζί με είδη κήπου και μάζεψα ψιλοκοκκο χαλίκι απο θάλασσα αυτα τώρα αφού τα καθαρίσω καλά πρέπει να τα βράσω ?

Καλό πλύσιμο μόνο :)

Oι πέτρες αν είναι σε εξωτερικό χώρο ίσως να θέλουν και βράσιμο για να ψοφήσουν ίσως κάποιο οργανισμοί οι οποίοι δεν φεύγουν με σκέτο νερό!

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά , σιγα σιγα φτιάχνω το σετ απ και θα ανεβάσω φώτο να μου πείτε τις απόψεις σας

Αρχίζω να το στήνω έχω ακόμα μερικές πινελιές , πως σας φαίνεται ?

http://tinypic.com/r/288tdog/5

http://tinypic.com/r/2vv114y/5

http://tinypic.com/r/fx84y8/5

Αποφάσισες τελικά τι ψαρια θα βάλεις???

Το στησιμο ειναι ωραίο.Το χρωμα της αμμου απίστευτο μ'αρεσει πολύ!Ισως δεξια θα ηταν καλυτερα να προσθετες και αλλες πέτρες για να γινει πιο μεγαλος αυτος ο λοφος και να μοιαζει πιο φυσικό....

Το μονο που με χαλάει ειναι το λευκό χρωμα των μεγαλων πετρων αριστερα...κανει μπαμ σε σχεση μετα υπολοιπα.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...