Jump to content

Τελείως Άσχετο Αλλά Χρειάζομαι Βοήθεια.(Ενοικιαστής Και Υποχρεώσεις)

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι ενοικιαστής και σε ένα διαμέρισμα 5 μήνες(με συμβόλαιο 1ος χρόνου) και βρίσκομαι στον 4 όροφο Η πολυκατοικία έχει 10 σπίτια τα 5 είναι ιδιοκτήτες τα άλλα 5 είναι ενοικιαζόμενα. Ο ανελκυστήρας χάλασε και επιδιορθώθηκε από έναν γνωστό(φίλο πιθανός) ενός ιδιοκτήτη με αντίτιμο 25 ευρώ έκαστο(με απόδειξε). Αυτό το ποσό το πληρώνω εγώ ως ενοικιαστής ή ο ιδιοκτήτης; Επίσης μου ήρθαν τα κοινόχρηστα με 37 ευρώ χρέωση αλλαγής κυκλοφορητή του συστήματος θέρμανσης αυτό ποιος το πληρώνει; Ο ιδιοκτήτης αρνείται να τα καταβάλει και θεωρεί πως είναι έξοδα δικά μου(ενοικιαστής). Τι γίνετε;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Θα ήθελα να μου πείτε νομικά τι συμβαίνει γιατί μάλλον θα το πάω νομικά μιας και έχω συγγενή δικηγόρο.(δεν του το έχω αναφέρει ακόμα).

πολυ απλα γιατι δεν ρωτας εναν απο τους αλλους ενοικιαστες?

μπορει και να κανω λαθος,και δεν ειμαι σιγουρος, αλλα νομιζω πως αυτα τα πληρωνεις εσυ.εαν ηταν αδειο το σπιτι,τα εξοδα θα ηταν του ιδιοκτητη.

Επειδή είμαι διαχειριστής και ξέρω αυτά τα πληρώνεις εσύ.

Αυτά που δεν πληρώνεις είναι επισκευές του στυλ αλλαγή καυστήρα χοντρά πράγματα δηλαδή.

Ότι έχει να κάνει με την ψιλοσυντήρηση της πολυκατοικίας πληρώνεις κανονικά.

Δηλαδή εάν χαλάσει το ασανσέρ και θέλει αλλαγή ή απλά έχει μια μεγάλη ζημία είμαι αναγκασμένος να πληρώσω εγώ και μετά από 5 μήνες που τελειώνει το συμβόλαιο να με βγάλει από μέσα και να έχω πληρώσει καινούριο ασανσέρ και να το χαίρετε αυτός; Το ίδιο και για τον καυστήρα. Θα πληρώσω 1-2 χιλιάρικα για νέο π.χ. καυστήρα και μετά από 5 μήνες θα τον χαίρετε άλλος; Ε δεν νομίζω!!!

Δηλαδή εάν χαλάσει το ασανσέρ και θέλει αλλαγή ή απλά έχει μια μεγάλη ζημία είμαι αναγκασμένος να πληρώσω εγώ και μετά από 5 μήνες που τελειώνει το συμβόλαιο να με βγάλει από μέσα και να έχω πληρώσει καινούριο ασανσέρ και να το χαίρετε αυτός; Το ίδιο και για τον καυστήρα. Θα πληρώσω 1-2 χιλιάρικα για νέο π.χ. καυστήρα και μετά από 5 μήνες θα τον χαίρετε άλλος; Ε δεν νομίζω!!!

Ρώτα καλύτερα έναν δικηγόρο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Βασίλη αυτό που μου λες μου ακούγετε κούφο. Με πια λογική να γίνει αυτό; Ποιος ορίζει τα χοντρά και τα ψιλά;

Δεν με κατάλαβες.

Ότι έχει να κάνει με με συντήρηση πληρώνει ο ενοικιαστής.

Ότι έχει να κάνει με βλάβες αλλαγή καυστήρα βάψιμο πολυκατοικίας βλάβη ασανσέρ (όχι συντήρηση μηνιαία πρόσεξε) πληρώνει ο ιδιοκτήτης.

Βασίλη αυτό που μου λες μου ακούγετε κούφο. Με πια λογική να γίνει αυτό; Ποιος ορίζει τα χοντρά και τα ψιλά;

Το καταστατικό της πολυκατοικίας αναφέρει τα πάντα.

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι ενοικιαστής και σε ένα διαμέρισμα 5 μήνες(με συμβόλαιο 1ος χρόνου) και βρίσκομαι στον 4 όροφο Η πολυκατοικία έχει 10 σπίτια τα 5 είναι ιδιοκτήτες τα άλλα 5 είναι ενοικιαζόμενα. Ο ανελκυστήρας χάλασε και επιδιορθώθηκε από έναν γνωστό(φίλο πιθανός) ενός ιδιοκτήτη με αντίτιμο 25 ευρώ έκαστο(με απόδειξε). Αυτό το ποσό το πληρώνω εγώ ως ενοικιαστής ή ο ιδιοκτήτης; Επίσης μου ήρθαν τα κοινόχρηστα με 37 ευρώ χρέωση αλλαγής κυκλοφορητή του συστήματος θέρμανσης αυτό ποιος το πληρώνει; Ο ιδιοκτήτης αρνείται να τα καταβάλει και θεωρεί πως είναι έξοδα δικά μου(ενοικιαστής). Τι γίνετε;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Θα ήθελα να μου πείτε νομικά τι συμβαίνει γιατί μάλλον θα το πάω νομικά μιας και έχω συγγενή δικηγόρο.(δεν του το έχω αναφέρει ακόμα).

Δεν ήταν συντήρηση ήταν επισκευή φίλε μου.

Έγινε επεξεργασία - souits

Ισως να βγαλεις ακρη διαβαζοντας το συμβολαιο που υπεγραψες στην αρχη με το ποιος και τη επιβαρυνεται ο καθε ενας.

Το συμβόλαιο δεν αναφέρει κάτι τέτοιο σε καμιά πρόταση του.

Α εγώ κατάλαβα ότι ήταν κάτι απλό.

Εμάς εδώ το παλικάρι μας παίρνει 45 ευρώ το μήνα για την συντήρηση και σε λίγο καιρό φαντάσου θα αλλάξει κλειδαριές στις πόρτες τις οποίες θα επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες.

Λολ!! 45 μηνιαίος για συντήρηση;;;; Wtf ρε Βασίλη; Εγώ δεν έχω τέτοια εντάξει είπαμε.

45 ευρώ/24 διαμερίσματα!

Κλέφτεεεεεεεεεςςςςςςς!!! Αίσχος. Με το δικό μου πρόβλημα τώρα τι γίνετε; Είναι του ιδιοκτήτη έτσι;

Ελα ρε συ 45 δια 24 διαμερισματα ειπε ο ανθρωπος οχι 45 το κεφαλι.

Πράγματα μεγάλης αξίας τα οποία μένουν στην πολυκατοικία είναι του ιδιοκτήτη.

Στο χαρτί των κοινοχρήστων δεν κάνει διαχωρισμό τι είναι και για ποιον είναι;

Εμάς κάνουν διαχωρισμό τόσα κοινόχρηστα αυτά του ενοικιαστή αυτά των ιδιοκτητών.

Ναι είναι 45 ευρώ / 24 διαμερίσματα.

Έγινε επεξεργασία - bill28

αααααα οκ τότε σόρρυ δεν το κατάλαβα.

Μιλα στον διαχειρηστη και δες και το καταστατικο της πολυκατοικιας τη αναφερει.

Πράγματα μεγάλης αξίας τα οποία μένουν στην πολυκατοικία είναι του ιδιοκτήτη.

Στο χαρτί των κοινοχρήστων δεν κάνει διαχωρισμό τι είναι και για ποιον είναι;

Εμάς κάνουν διαχωρισμό τόσα κοινόχρηστα αυτά του ενοικιαστή αυτά των ιδιοκτητών.

Όχι δεν γίνετε τέτοιος διαχωρισμός. Αν και μίλησα με το κατάστημα έκδοσης κοινοχρήστων μου και μου ανέφεραν κατηγορηματικά ότι αυτά τα έξοδα που σας ανέφερα είναι των ιδιοκτητών όμως ο ιδιοκτήτης το αρνείται αυτό εγώ του βάζω το ενοίκιο σε τραπεζικό λογαριασμό, και του βάζω το ποσό μείον με ότι έξοδο είναι δικό του. Πράττω σωστά;

Έγινε επεξεργασία - souits

Μα εννοείτε αυτό άλλο απλή μηναία συντήρηση και άλλο βλάβη.

Ο ιδιοκτήτης σου τι σου είπε έχεις μιλήσει μαζί του;

Αφού υπάρχει γνωστός δικηγόρος συμβουλέψου τον γιατί δυστηχώς η ουσία που πιθανόν να είναι και λύση του προβληματός σου μπορεί να κρύβεται πίσω από μια νομική λεπτομέρεια, και έναν πολύ απλό χειρισμό.

Ο ιδιοκτήτης το αρνείται αυτό δηλαδή λέει πως είναι έξοδα δικά μου αλλά εγώ του βάζω το ενοίκιο σε τραπεζικό λογαριασμό, και του βάζω το ποσό μείον με ότι έξοδο είναι δικό του. Είναι γνωστή σε όλη την πολυκατοικία ότι είναι κομπλεξική και ότι νάνε η ιδιοκτήτρια και όλοι έχουν προβλήματα μαζί της σε διάφορα πράγματα όπως και το κατάστημα κοινοχρήστων τους χρωστάει 400 ευρώ.

Η ιδιοκτητρια σου ειναι διαχειριστρια;

Όχι δεν μένει καν στην πολυκατοικία άσχετα που είναι και δικιά της ολόκληρη.(δηλαδή τα υπόλοιπα 5 γιατί τα 5 τα έχει πουλήσει).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...