Jump to content

Το Πρώτο Μου Diy Ενυδρείο...

krispie

Recommended Posts

Χαίρετε παίδες, αφού το παλιό ενυδρείο μας άφησε χρόνους, σκέφτομαι σοβαρά να φτιάξω ένα ενυδρείο DIY για να το μεγαλώσω κιόλας λίγο και για να έχω το κεφάλι μου πιο ήσυχο(λόγω πάχους τζαμιού, κοντρών)... Όπως είναι φυσικό έχω πολλές απορίες και αμφιβολίες...

Το έπιπλό μου είναι anubias και έχει διαστάσεις 80*42 και σκέφτομαι για το ενυδρείο σε αυτές τις διαστάσεις και ύψος 55...

Στο Aquatools μου βγάζει για 9άρι τζάμι... Μου έχει μπει ιδέα για πιο χοντρό πάτο(12mm) αλλά δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο...(όποιος έχει καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι...)

Πέρα από το κόλλημα του ενυδρείου έχω αρκετές αμφιβολίες για τη φίλτρανση και τον φωτισμό... Δεν ξέρω τι λύσεις υπάρχουν και στα δυο θέματα και πόσο θα μου κοστίσει...

Έκανα μια μικρο-έρευνα σε τζαμάδικα της περιοχής μου και μου είπαν ατα 75-85€ για 5άρι με 6άρι τζάμι(που έναι μια χαρά όπως μου είπαν, ναι καλά έλεγα από μέσα μου...). Ρώτησα και στο Leroy Merlin, είχε πολύ καλές τιμές αλλά δυστυχώς μόνο 6άρι τζάμι, Ξέρει κανείς αν φέρνει και πιο χοντρά;

Επίσης μου είπαν ότι πρέπει να είναι ροντέ, ένας μάλιστα με ψιλο-ειρωνεύτηκε λέγοντας μου, που το είδες να μην είναι ροντέ, στο ίντερνετ;;;

Εγώ στο Γη & Ύδωρ διάβασα ότι προτείνει όχι ροντέ...

Επίσης στο κατάστημα Βλαβιανός, μου είπαν ότι τα τζάμια κόβονται με laser και η κοπή είναι ευθεία και ακριβής... Μήπως να τους προτιμήσω(πέρα από θέμα τιμής,που είναι πολύ καλύτερη...) σε σχέση με τον απλό τζαμά που θα μου κόψει τα τζάμια με το διαμάντι;

Περιμένω τις απόψεις σας για το θέμα μου...

ΥΓ:Αν ξέρει κάποιος κανένα τζαμά κοντά στην περιοχή(Αμπελόκηποι,Αθήνα), ας μου πει...

ΥΓ2:Αν κάποιος που ξέρει να κολλάει θέλει βοήθεια στο κόλλημα του ενυδρείου του ας μου το πει να το κανονίσουμε να τον βοηθήσω, να μάθω κιόλας... Επίσης αν κάποιος που ξέρει είναι διατεθιμένος να με βοηθήσει με το κόλλημα, κερνάω καφέ, μπύρα και θα είμαι και υπόχρεος...

Έγινε επεξεργασία - krispie

Ο Βλαβιανος ειναι απο τους καλυτερους στην Ελλαδα.Το ρονταρισμα ειναι πεταμενα λεφτα,αλλα αν θελεις αισθητικα και μονο,να κανεις της δυο καθετες πλευρες της οθονης.στης διαστασεις που λες το πολυ 8αρι να βαλεις.

αν θεορισουμε δεδομενη την σωστη κολιση των τζαμιων και οτι θα υπαρχουν πανω κατω κοντρες μπορεις να παιξεις μπαλα με 8αρι τζαμι τωρα το να βαλεις κατι πιο παχυ θα σου προτεινα τζαμακι στον πατο 10αρι τα παραπανω νομιζω ειναι περιτα αν σου κοψουν τα τζαμια με λαζερ το ροντε δεν ειναι απαρετιτο με διαμαντι ομως ειναι καλο ειναι αν το κολησεις εσυ να του κανεις 1 ρονταρισματακι οσο πιο ελαφρι γινεται για να μην σφαχτεις μια που δεν εχεις ξανακολισει επισης με το ροντε εχεις λιγοτερες πιθανοτητες να σου σπασει το τζαμι σε ενα ελαφρυ χτυπιμα

ασε την φιλτρανση και τον φωτισμο προς το παρω εκτως αν θες να πας για σαμπ που ειναι ευκαιρια να τρυπισεις οποτε θελει μελετη αν οχι κολλα προτα και τα βρισκουμε

αν θεορισουμε δεδομενη την σωστη κολιση των τζαμιων και οτι θα υπαρχουν πανω κατω κοντρες μπορεις να παιξεις μπαλα με 8αρι τζαμι τωρα το να βαλεις κατι πιο παχυ θα σου προτεινα τζαμακι στον πατο 10αρι τα παραπανω νομιζω ειναι περιτα αν σου κοψουν τα τζαμια με λαζερ το ροντε δεν ειναι απαρετιτο με διαμαντι ομως ειναι καλο ειναι αν το κολησεις εσυ να του κανεις 1 ρονταρισματακι οσο πιο ελαφρι γινεται για να μην σφαχτεις μια που δεν εχεις ξανακολισει επισης με το ροντε εχεις λιγοτερες πιθανοτητες να σου σπασει το τζαμι σε ενα ελαφρυ χτυπιμα

ασε την φιλτρανση και τον φωτισμο προς το παρω εκτως αν θες να πας για σαμπ που ειναι ευκαιρια να τρυπισεις οποτε θελει μελετη αν οχι κολλα προτα και τα βρισκουμε

Απο που βγενει αυτο το συμπερασμα? :)

στο οτι θα την φαει στην 90μοιρες γωνια γεματη! σε αντιθεση με το ροντε

παρε 2 ρεταλακια 1 ροντε και 1 οχι

χτυπισε τα απαλα και τα 2 σε μια γωνια να δεις ποιο θα σπασει πρωτο

στο οτι θα την φαει στην 90μοιρες γωνια γεματη! σε αντιθεση με το ροντε

παρε 2 ρεταλακια 1 ροντε και 1 οχι

χτυπισε τα απαλα και τα 2 σε μια γωνια να δεις ποιο θα σπασει πρωτο

Σαυτο που λες εχεις δικιο.Τα σοκορα ενος γυαλιου ειναι τα ποιο αδυνατα σημεια του.αλλα οταν βαζεις σιλικονι, στις πλευρες,τοτε δεν ισχυει αυτο που λες.Γιατι οι κραδασμοι αποροφονται απο αυτην.

δεν ειπα οτι θα δεσει ποιο καλα το ενυδρειο αν εχει ρονταρισμενα τζαμια!!!!

αλλα αν χτυπιθει στο σοκορο για τον αλφα η βητα λογο εχει περισοτερες πιθανοτητες να την βγαλει το ρονταρισμενο

δεν ειπα οτι θα δεσει ποιο καλα το ενυδρειο αν εχει ρονταρισμενα τζαμια!!!!

αλλα αν χτυπιθει στο σοκορο για τον αλφα η βητα λογο εχει περισοτερες πιθανοτητες να την βγαλει το ρονταρισμενο

:thumbup:

Για sump δεν νομίζω...(εδώ δεν ξέρουμε ενυδρείο να κολλήσουμε... :D)

Με ενδιαφέρουν και αυτά τα θέματα γιατί δεν φτάνει μόνο να το κολλήσω, θέλω και να το λειτουργήσω... Να δω πόσο πάει από έξοδα, λειτουργικότητα κλπ...

Έγινε επεξεργασία - krispie

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...