Jump to content

Makeover Σε Παλιό 25Λιτρο Μονομαχοενυδρείο.

draculas

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

έχω ένα παλιό ενυδρειάκι 25 λίτρων κι έχω προμηθευτεί σχεδόν όλα όσα χρειάζονται για να το στήσω. Από ζωντανά θα μπουν μέσα 2-3 γαρίδες, ένας betta spl. και "αρκετά" φυτά(τόσα όσα να αισθάνονται άνετα οι γαρίδες και ο μονομάχος αλλά να μην χάνεται χώρος για το κολύμπι του.

Το πρόβλημά μου είναι το καπάκι του ενυδρείου το οποίο σας παρουσιάζω και στις φωτό. Ο πετσοπάς είπε ότι μπορεί να μου τοποθετήσει κατάλληλο φωτισμό για τα φυτά με κάποια πατέντα. Πιστεύω ότι αφού μπορεί αυτός μπορώ κι εγώ(!?)... Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια κατασκευή και τι είδους φωτισμό θα χρειαστώ καθώς και όλα τα άλλα εξαρτήματα και υλικά που είναι απαραίτητα για ένα τέτοιο πρότζεκτ; Και το σημαντικότερο... Θα βγει φθηνότερο το diy από του πετσοπά ή τζάμπα θα παιδευτώ;

(το καπάκι από μόνο του έχει ένα απλό μικρό λαμπιόνι πυρακτώσεως με το καλώδιο του)

post-48517-0-96387000-1327050996_thumb.jpg

post-48517-0-06735300-1327051013_thumb.jpg

post-48517-0-24108700-1327051121_thumb.jpg

Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και κατά δεύτερον ο "φωτισμός" είναι ένα απλό ντουί(αν λέγεται έτσι) και ένα μικρό λαμπάκι που δε νομίζω ότι βοηθάει σε τίποτα...

post-48517-0-89091400-1327056012_thumb.jpg

Philips Softone 5W (20W), 2700k για ευκολα φυτά ανουμπια και πτεροπους αλλα και κερατόφυλλο

κατι τετοιο πρεπει να κανεις αντε να βαλεις αλλη μια η καποια μεγαλυτερη.. περιμενε βεβαια να σου απαντησουν οι εμπιροτεροι

Εντάξει, ευχαριστώ πολύ πάντως! Εννοείται ότι θα βάλω εύκολα φυτά όπως αυτά που αναφέρει ο Κώστας. Απλά μου φαίνεται λίγο περίεργο να την βγάλω καθαρή με μια λάμπα μόνο, γιατί στο πετσοπ μου είπαν ότι θέλει ολόκληρη κατασκευή και θα κόστιζε ένα πενηντάρικο περίπου και σκέφτηκα να ρωτήσω εδώ, αφού βάση των όλων όσων γράφονται εδώ, έχω προχωρήσει ως τώρα.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μικρά φωτιστικά με Τ5 σαν αυτά εδώ. Έχεις αρκετά στο Leroy Merlin. Αν καταφέρεις να βάλεις κι ένα κομμάτι γυαλλί ή πλέξικλας για την εξάτμιση θα είσαι σούπερ. Μια ιδέα μπορείς να πάρεις εδώ.

Γιατί δεν παίζεις με ταινία led?

Με 1 μέτρο λευκή ψυχρή στα 14Watt / 12 Volt

θα μπορείς να παίξεις με εύκολα φυτά.

Την κόβεις σε 4 κομμάτια και έχεις και ασφάλεια λόγω χαμηλής τάσης.

Του Στέλιου το κατάλαβα το σύστημα. Fotis ταινία led που θα βρω; Σε κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού;

Επίσης τα φωτιστικά Τ5 τι μήκος έχουν; Νομίζω μου πέφτουν μεγάλα για το μικρό καπάκι μου...

Σε καταστήματα με ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά.Αν έχεις τη δυνατότητα να παραγγείλεις από E-bay θα σου έρθει πολύ οικονομικά.

Όχι εντάξει έχω γνωστό φιλόζωο παιδί με μαγαζί ηλεκτρολογικών-φωτισμών στη γειτονιά μου με καλές τιμές. Ευχαριστώ πολύ! Ελπίζω να με καλύψει το led γιατί μ'άρεσε σαν ιδέα(ακούγεται πρωτοποριακό σε σχέση με την ηλικία του συγκεκριμένου ενυδρείου) και για να το προτείνεις εσύ με 3 μονομαχοενύδρεια λέει!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...