Jump to content

Τι Επαθε?

fouskos

Recommended Posts

Η απότομη διαφορά συνθηκών που υπάρχει από το ένα ενυδρείο στο άλλο όπως η αλατότητα χαλάει ότι νέο βάζεις.

Αν μπορείς πες μας λίγο τις μετρήσεις σου.

:D

ΦΩΣΦΟΡΙΚΑ 0 ΜΕ salifer

ΝΙΤΡΗΚΑ 2 ΜΕ salifer

ΑΣΒΕΣΤΊΟ 415 (ΜΕ ΡΙΑΚΤΟΡΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΎΕΙ ΈΝΑ ΜΉΝΑ ΠΕΡΊΠΟΥ)

ΚΗ 10

ΜΑΓΝΗΣΊΟ 1300

ph 8-8,15

Τόσο γρήγορο άσπρισμα συνήθως φταίει το στρες. Μπορεί η απότομη αλλαγή να προκάλεσε bleaching.

Εμένα μου κάνει για βακτηριδιακή μόλυνση.Κόψε το καθαρό και ζωντανό κομμάτι και κόλλησε το αλλού.Ακόμη μέτρα φωσφορικά και πες μας.

0 μετραω με σαλιφερτ νικο αλλα ισως και να εχω απλα να τα κατακρατουν οι αλγες στο σαμπ

Εμένα μου κάνει για βακτηριδιακή μόλυνση.Κόψε το καθαρό και ζωντανό κομμάτι και κόλλησε το αλλού.Ακόμη μέτρα φωσφορικά και πες μας.

+ 1

φιλε ειναι παρα πολλοι οι παραμετροι...

κατι απλο,σκεψου αν αλλαξες κατι στο ενυδρειο σου(εξοπλισμο,συμπληρωματα,λαμπες,κυκλοφορια κτλ.αποτομη διαφορα των συνθηκων του ενυδρειου σου) απο την τελευταια φορα που ηταν ολα ενταξει!

ευχαριστώ πολύ lary η αλήθεια είναι ότι είχα χαμηλό ασβεστίο και ανέβηκε γρήγορα και εκεί αποδίδω και τον θάνατο μιασ γαρίδας (bloud)

στο ενυδρείο ρίχνω γμινοξεα κάθε 15 μερεσ, ιοδειο 2 φωρεσ την εβδομάδα και κάθε 10 μερεσ τάιζω κοραλία με ένα μίγμα από πλαγκτόν.. και καθημερινά τάισμα των ψαριών με διάφορα flakes και 2 φορεσ κατεψυγμένη.. τα υπόλοιπα τα έχει αναλάβει ριακτορασ.. και αλλαγεσ νερού κάθε εβδομάδα 12%

οι αποτομες αλλαγες για το reef φιλε ειναι...θανατος

καλυτερα χαμηλοτερες τιμες και σιγα σιγα ανεβασμα παρα μια και εξω

Αυτο πλεον για εμενα ειναι κανονας!

στο ενυδρείο ρίχνω γμινοξεα κάθε 15 μερεσ, ιοδειο 2 φωρεσ την εβδομάδα και κάθε 10 μερεσ τάιζω κοραλία με ένα μίγμα από πλαγκτόν.. και καθημερινά τάισμα των ψαριών με διάφορα flakes και 2 φορεσ κατεψυγμένη.. τα υπόλοιπα τα έχει αναλάβει ριακτορασ.. και αλλαγεσ νερού κάθε εβδομάδα 12%

Ιωδιο που ριχνεις .... κατα πρωτον ξερεις τι χρειαζεται το ενυδρειο σου και κατα δευτερον ξερεις να μετρας ????

Υ.Γ. στα τουλαχιστον 5 χρονια που ασχολουμαι με το reef ποτέ μου δεν καταφερα να μετρησω σωστα το ιωδιο....

σημφωνα με την δωσολογια που λεει το μπουκαλι του προιόντοσ βαζω λιγότερη ποσοτητα και λιγοτερεσ φωρεσ, δεν εχς μετρησει ιωδειο ποτε...

Έγινε επεξεργασία - fouskos

Το ιώδιο λόγω των διαφορετικών στοιχείων που περιέχει είναι δύσκολο να μετρηθεί αξιόπιστα... έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικά τεστ και το μόνο που μπορώ να πω ότι θεωρώ πιο αξιόπιστο από τα 3 είναι από την καινούργια σειρά της RedSea...

Είναι πολύ πιο χρονοβόρα και περίπλοκη η όλη διαδικασία στη διεξαγωγή του, αλλά ο τρόπος που γίνεται πιστεύω ότι δίνει τα πιο σωστά αποτελέσματα απ όσα έχω δοκιμάσει.

Αν αποφασίσετε ότι θέλετε να μετράτε το ιώδιο, νομίζω ότι είναι μια καλή πρόταση αυτό το τεστ.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=57980&view=findpost&p=531083

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

σημφωνα με την δωσολογια που λεει το μπουκαλι του προιόντοσ βαζω λιγότερη ποσοτητα και λιγοτερεσ φωρεσ, δεν εχς μετρησει ιωδειο ποτε...

Για να καταλαβω .... ριχνεις καποιο συστατικο (ιωδιο εστω και λιγοτερη ποσοτητα και συχνοτητα) χωρις να ξερεις τι αναγκες εχει το ενυδρειο σου, και χωρις να εχεις μετρησει ποτέ σου .

Μηπως με τις αλλαγες νερου που κανεις , το ενυδρειο σου ειναι καλυμενο απο το θεμα ιωδιου και ριχνοντας και αλλο ιωδιο δηλητηριαζεις το ενυδρειο σου???

αυτη ηταν η τελευταια μου σκεψη και έxω σταματήσει να ρίχνω ίσως και να έχεις δίκιο σε αυτό αλλά πως μου εξηγείς το ότι μόνο κάποια ΝΈΑ frags xαλάνε έτσι?? γιατί αυτό είναι το 4ο που μου χαλάει...

Έγινε επεξεργασία - fouskos

Mην ξεχναμε πως τα φρεσκοκομμενα frags ειναι ηδη στρεσσαρισμενα,κι οταν αλλαζουν και ενυδρειο,ειναι ακομα πιο ευαισθητα.

πολύ πιθανόν να εχω βάλει πολύ ιώδιο και γ.αυτό να εχω αυτα τα προβλήματα θα σταματήσω να βάζω και βλέπουμε

πολύ πιθανόν να εχω βάλει πολύ ιώδιο και γ.αυτό να εχω αυτα τα προβλήματα θα σταματήσω να βάζω και βλέπουμε

προσεχε παρα πολυ το ιωδιο

Εχει καταστρεψει πολλα ενυδρεια...!

και ο Στρατος εχει 100% δικιο....!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...