Jump to content

Ασχημη Μυρωδια

Στέφανος

Recommended Posts

Καλησπέρα! Θα μπω κατευθείαν στο θεμα γιατι εκτος απ το οτι με αγχώνει εχει αρχησει να με νευριάζει κιολας!!! Εδω και δυο εβδομαδες αρχισαν τα φυτα μου να βγαζουν μια ασπρη βλενα γυρω γυρω αλλα δεν εδωσα σημασια γιατι εχω κανα 2μηνο που το έστησα και φαντάστηκα οτι ειναι καμια αλγη η καποιος μύκητας η κατι τετοιο. Την προηγούμενη εβδομαδα παρατηρισα οτι αρχισαν να σαπίζουν!!! Μετρησα το νερο και ειδα οτι ολα ηταν καλα (οι μετρησεις δεν υπάρχουν δεν τις κραταω). Χθες που καθαριζα τα σαπια φυλα(πραγμα το οποιο κανω πλεον σχεδον καθε μερα :bigemo_harabe_net-86: ) μου ηρθε μια μυρωδια σαν να ανοιξε βοθρος! Εψαξα στο φορουν και διαβασα αυτο με τις αναερόβιες περιοχες στην αμμο, την ανακάτεψα αλλα δε βγηκαν φυσαλίδες κτλ εκανα ομως αλλαγη νερου 30%. Σημερα παλι τα ιδια και τα πραγματα ηταν ακομα χειρότερα(πεταξε λιγη αλγη και ειχα πιο πολλα σαπια φυτα) και εκανα αλλαγη 80%.

Να πω επισης οτι η γυάλα ειναι 120λιτρα εχω μεσα ξυλα (απο pet shop με ενυδρειακα), υπόστρωμα τη φυσικη αμμο και DIY co2. Λιπασματα δεν βαζω και επισης ο φωτισμος ειναι 2*39Watt T5.

Τι αλλο να κανω??? Επισης ενα zebra danio βγαζει κοκκινα περιττώματα αλλα δείχνει καλα και τα ψαρια πριν την αλλαγη κολυμπούσαν κοντα στην επιφανεια. Συγνωμη για το κατεβατό.......

Μήπως έφυγε υγρό μείγμα από το DIY CO2 ;

Πολύ πιθανό να είναι από το μίγμα... Το έχω πάθει και εγώ και δεν είναι όμορφο το αποτέλεσμα. Συχνές αλλαγές νερού , καθάρισμα της γλίτσας και αν μπορείς βάλε και μια αεραντλία να δουλέυει. Επίσης μπορείς να πλύνεις τα σφουγγάρια και να αλλάξεις το βαμβάκι αν έχεις βάλει. Υπομονή !

το μπουκαλι ειναι πολυ χαμηλα σε σχεση με το ενυδρειο δε μπορω να φανταστω πως μπορει να εφυγε. Σημερα ειναι παλι στα ιδια, μυριζει πολυ ασχημα και χθες οπως ειπα εκανα αλλαγη 80%. Θα ανοιξω να καθαρισω και το φιλτρο θα κανω ξανα αλλαγη και πριν απ αυτα θα μετρησω κιολας και ενημερωνω... Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.

ΥΓ: Υπαρχει περιπτωση να ειναι απο τα ξυλα????

Έγινε επεξεργασία - Στέφανος

απο τα ξυλα δεν νομιζω.

οταν λες φυσικη αμμο τι εννοεις ακριβως?

οταν λες φυσικη αμμο τι εννοεις ακριβως?

Ενα πολυ ψιλο χαλικακι στο φυσικο του χρωμα, ηθελα να πω οτι δεν ειναι βαμμενο...

Μετρησεις:

NO2:0

NO3:0

NH3/4:0

GH:14

KH:10

PH:7

Παιζει να ειναι απο το DIY co2 που ειπε το παλικαρι πιο πανω γιατι ανοιξα να καθαρισω το φιλτρο και ηταν σα να βουτηξα στα σ....α(το κανω διασπαση μεσω του εξωτερικου φιλτρου)! Ειχαν ολα μεσα κατι σαν ασπρη βλενα και το σφουγγαρι του ειχε βουλωσει.... Το φιλτρο ειχε καθαριστει πριν 10 μερες το πολυ δε παιζει να ειχε γινει ετσι απο φυσικη βρωμια.... Αυτα τωρα κανω αλλη μια μεγαλη αλλαγη να φυγει η βρωμα και συνεχιζουμε....

Και καποιες φωτο για να καταλαβεται ακριβως τι παιζει:

http://imageshack.us/f/851/1326994739944.jpg/ σ αυτην φαινεται καλυτερα απ ολες αυτη η βλενα οι αλλες δε φαινονται τοσο καλα

http://imageshack.us/photo/my-images/220/1326994833030.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/443/1326994812143s.jpg/

Χωρίς να είμαι ειδικός , νομίζω ότι έχεις πάθει ότι έπαθα και εγω με το dyi co2. Συνέχισε με αλλαγές και καθάρισμα με το χέρι όσο μπορείς.

Καλησπερα και παλι! Τελικα απ οτι φαινεται ηταν μαλλον απο το co2... Μετα το καθαρισμα του φιλτρου και τη δευτερη μεγαλη αλλαγη το νερο πλεον δε μυρίζει..Βεβαια τα φυτα εχουν ενα χρωμα καπως αλλα οκ τα ψαρακια μου ειναι τζιτζι!!! περιμενω τωρα και πηρα αυτο μπας και τα τουμπανιασω λιγο http://www.gardensite.co.uk/optimised_images/image_72706.jpg απο το γνωστο e-shop.

Εγκαταλείπεις το dyi ; :) Τουλάχιστον τελος καλό όλα καλά !

Έγινε επεξεργασία - dpap

Εγκαταλείπεις το dyi ; :) Τουλάχιστον τελος καλό όλα καλά !

χαχαχα ναι γιατι το βλέπω παει αρκετα καλα με αυτη τη μαγκια!! Αν δω βεβαια οτι θελω καθε μηνα καινούρια μπουκαλιτσα θα παω παλι σε diy απλα θα ειμαι πιο προσεκτικός!!!!

Απο μετρησεις εννοεις??? Δε μετρησα γιατι δε μυρίζει. Θα μετρησω πριν την αλλαγη αλλα ολα φαινονται μια χαρα και φυτα και ψαρια!

Έγινε επεξεργασία - Στέφανος

Από όψη και μυρωδιά εννοούσα ! :) Αφού είναι όλα τα ζωντανά καλά τότε μια χαρά.

• 3 weeks later...

Φίλε μου στο μπουκάλι με την μαγιά και τη ζάχαρη έχεις προσαρμόσει ανεπίστροφη βαλβίδα; Γιατί αν όχι τότε θα σου ξανά συμβεί. Στο λέω γιατί την πάτησα κι εγώ στην πρώτη μου απόπειρα, αλλά από κει και πέρα με μία τέτοια βαλβιδούλα είσαι μία χαρά. Εγώ χρησιμοποιώ DIY CO2 ε΄δω και 2,5 χρόνια και όλα καλά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...