kakouras 18 Μαρτίου 2012 Author #26 Share 18 Μαρτίου 2012 Παρολο που παιρνω απαντησεις με το σταγονομετρο θα κανω αλλη μια ερωτηση με την ελπιδα να παρω απαντηση σε ευλογο χρονικο διαστημα. Στην επιφανια του νερου εχουν σχηματιστει μικρες φυσαλιδες, μοιαζει με σαπουναδα, εχει ιδεα κανεις τι ειναι αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIXALIS CYPRUS 18 Μαρτίου 2012 #27 Share 18 Μαρτίου 2012 Παρολο που παιρνω απαντησεις με το σταγονομετρο θα κανω αλλη μια ερωτηση με την ελπιδα να παρω απαντηση σε ευλογο χρονικο διαστημα. Στην επιφανια του νερου εχουν σχηματιστει μικρες φυσαλιδες, μοιαζει με σαπουναδα, εχει ιδεα κανεις τι ειναι αυτο? φωτογραφιες μπορεις να βαλεις? ειδες τπτ να ζυγαρωνουν τα χρυσοψαρα σου? ωραια η λιμνη σου αλλα βαλε και αλλα φυτα για να βοηθησουν στο προβλημα της αλγης που θα συνεχισει να επιδεινωνεται τα ψαρια σου θα ξεχαρωσουν γρηγορα .μην σε ανησυχει Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 19 Μαρτίου 2012 Author #28 Share 19 Μαρτίου 2012 Οι φωτοφραφιες απο τις φουσκες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIXALIS CYPRUS 20 Μαρτίου 2012 #29 Share 20 Μαρτίου 2012 Οι φωτοφραφιες απο τις φουσκες.... Δεν ειναι τιποτα .Μαλλον απο το καταρακτη πεφτει το νερο και σχηματιζει φουσκες . Τωρα για την αλγη πρεπει αν κανεις κατι . Ειναι καινουρια λιμνη και ειναι λογικο το πρασινο νερο .Εχεις ομως καποιο τροπο να ριξεις σκια στη λιμνη ωσπου να μεγαλωσουν τα φυτα σου? uv εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 20 Μαρτίου 2012 #30 Share 20 Μαρτίου 2012 Τις φούσκες τις είχες από την αρχή που έφτιαξες την λίμνη ή τώρα τελευταία έκανες κάποια παρεμβολή και γέμισε? Δεν νομίζω να σου δημιουργήσουν κάποιο θέμα. Λογικά θα εξαφανιστούν καθώς περνάνε οι μέρες. Για τα νούφαρα που ρώταγες πήγα και εγώ να πάρω και άλλο απο το μαγαζί που είχα πάρει πέρσι και μου είπαν ότι θα έχουν απο τον άλλο μήνα. Είναι νωρίς ακόμα και δεν έχουν βγάλει φιλαράκια. Συνήθως μπαίνουν σε βάθος 40-60 εκατοστά αναλόγως την ποικιλία. Όταν λες οτι τα βρίσκεις ακριβά τι εννοείς? Στο φυτώριο που πάω τα είχε πέρσι 15 ευρό σε γλαστράκι. Απο ένα on-line μαγαζί στο internet πάλι 15ευρό τα έχω βρεί αλλά σε σπόρο και γλαστράκι. 'Έχω την εντύπωση ότι η φίλτρανση σου είναι ελλιπείς. Θα έχεις θέμα με την άλγη. Σε λίμνη 9,000 lt μου φαίνεται πολύ μικρός ο κυκλοφορητής 3600 lt/h και φίλτρο 16lt. Στην δικιά μου λίμνη 800 lt εχω κυκλοφορητή 3000 lt/h και φίλτρο ~40lt. Την έχω 1 χρόνο και αιωρούμενη άλγη είχα τον πρώτο μήνα που την έφτιαξα και όλο τον Αύγουστο. Θα πρέπει να αναπτυχθούν αρκετά τα φυτά για να μειωθεί η άλγη και αυτό θα καθυστερήσει αρκετά. Καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 20 Μαρτίου 2012 Author #31 Share 20 Μαρτίου 2012 Τις φούσκες τις είχες από την αρχή που έφτιαξες την λίμνη ή τώρα τελευταία έκανες κάποια παρεμβολή και γέμισε? Οι φουσκες βγηκαν περιπου 1 μηνα μετα, και εμφανιστηκαν σε 2 μερες. Ουτε αυξανοντε ουτε μειωνοντε. Δεν αλλαξα κατι στη λιμνη αυτο το διαστημα εκτος απο 2 γλαστακια με νουφαρα που εβαλα στη λιμνη. Όταν λες οτι τα βρίσκεις ακριβά τι εννοείς? Στο φυτώριο που πάω τα είχε πέρσι 15 ευρό σε γλαστράκι. Απο ένα on-line μαγαζί στο internet πάλι 15ευρό τα έχω βρεί αλλά σε σπόρο και γλαστράκι. Και εγω 15 τα βρηκα αλλα σε βολβο και 5 τα μεταφορικα. Δεν ξερω μου φανηκε ακριβος ενας βολβος 15 ευρω. 'Έχω την εντύπωση ότι η φίλτρανση σου είναι ελλιπείς. Θα έχεις θέμα με την άλγη. Σε λίμνη 9,000 lt μου φαίνεται πολύ μικρός ο κυκλοφορητής 3600 lt/h και φίλτρο 16lt. Στην δικιά μου λίμνη 800 lt εχω κυκλοφορητή 3000 lt/h και φίλτρο ~40lt. Την έχω 1 χρόνο και αιωρούμενη άλγη είχα τον πρώτο μήνα που την έφτιαξα και όλο τον Αύγουστο. Θα πρέπει να αναπτυχθούν αρκετά τα φυτά για να μειωθεί η άλγη και αυτό θα καθυστερήσει αρκετά. Η λιμνη ειναι 4500 λιτρα, τα 9000 ειναι απο λαθος υπολογισμο , ναι εντοπιζω και εγω προβλημα στη φιλτρανση αλλα οχι τοσο στην κυκλοφορια οσο στο μεγεθος του καδου μου. Θα δω το ενδεχομενο να το μεγαλωσω ή να φτιαξω ενα δευτερο. Καλή συνέχεια Σ'ευχαριστω πολυ. Τωρα για την αλγη πρεπει αν κανεις κατι . Ειναι καινουρια λιμνη και ειναι λογικο το πρασινο νερο .Εχεις ομως καποιο τροπο να ριξεις σκια στη λιμνη ωσπου να μεγαλωσουν τα φυτα σου? uv εχεις? Uv δεν εχω, σκια θα προσπαθησω να κανω προσθετοντας καλαμια περιμετρικα απο τη μια πλευρα, μεχρι να κατασκευασω την περγκολα με τον κισσο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIXALIS CYPRUS 21 Μαρτίου 2012 #32 Share 21 Μαρτίου 2012 τοτε μου απαντησες μονος σου φιλε.Οι φουσκες ειναι αππο τα γλαστρακια που ειξες στη λιμνη.Συντομα θα παψουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 21 Μαρτίου 2012 Author #33 Share 21 Μαρτίου 2012 Mπορει να εχεις δικιο ηδη νομιζω οτι εχουν αρχισει να μειωνονται. Τι φυτο μπορω να φυτεψω για σκια και οι ριζες του να μην ειναι επικυνδινες για το λαινερ? Η αλγη σε ποσο καιρο κανει τον κυκλο της? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 25 Μαρτίου 2012 Author #34 Share 25 Μαρτίου 2012 Τα κοι μου σημερα εφαγαν απο το χερι μου. Την αρχη την εκανε ενα που το εχω μολις 2 βδομαδες και το ακολουθησαν και τα αλλα . Ψαχνω απεγνωσμενα φυτα αλλα δσυσκολευομαι παρα πολυ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 25 Μαρτίου 2012 Author #35 Share 25 Μαρτίου 2012 Τα κοι μου σημερα εφαγαν απο το χερι μου. Την αρχη την εκανε ενα που το εχω μολις 2 βδομαδες και το ακολουθησαν και τα αλλα . Ψαχνω απεγνωσμενα φυτα αλλα δσυσκολευομαι παρα πολυ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 16 Απριλίου 2012 Author #36 Share 16 Απριλίου 2012 Χρονια πολλα, επιστρεφοντας απο ολιγοημερες διακοπες με περιμενε μια δυσαρεστη εκπληξη. Η αλγη που ειχε υποχωρησει επανηλθε και νομιζω ειναι περισσοτερη απο πριν. Επισης βρηκα νεκρο ενα κοι. Το σωμα του δεν ειχε καποια δυσμορφια ή καποιο χυπημα και στο ταισμα ειδα μονο ενα ψαρι (απο τα οχτω). Εχει ιδεα τι μπορει να εφταιξε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος