kakouras 17 Ιανουαρίου 2012 #1 Share 17 Ιανουαρίου 2012 Καλησπερα σε ολους. Μετακομισα προσφατα στην επαρχια και αποφασισα πως ειναι κριμα να μην εκμεταλευτω το χωραφακι πισω απο το σπιτι μου φτιαχνοντας μια λιμνη (ασε που δεν μπορω χωρις τα ενυδρεια και τα ψαρακια μου που τα αφησα αθηνα). Οι αποριες μου αρχισαν πολυ νωρις, εχοντας ολοκληρωσει το σκαψιμο της λιμνης και ποσπαθοντας να υπολογισω τα λιτρα της διαπιστωσα οτο λογω του σχηματος της δεν ειναι τοσο ευκολο. Υπαρχουν πολλες διαβαθμισεις ( Απο 20 εκατοστα μεχρι 1,10) ενω και το σχημα της δεν βοηθαει στον υπολογισμο του ογκου της. Μηπως υπαρχει καποιος πρακτικος τροπος για τον υπολογισμο των λιτρων? Σε καποιο σημειο της υπαρχουν πετρουλες ευτυχως οχι μυτερες, εχω παρει γεωυφασμα για να βαλω κατω απο το λαινερ, θα με καλυψει? Στο βυθο της θα πρεπει να βαλω αμμο, πετρες, χωμα για να φυτεψω ή φυτευω αποκλειστικα σε γλαστρες? Πρεπει να φτιαξω καποια υπερχειλιση για να αποφυγω της πλυμμηρες απο τη βροχη ή με καλυπει η τοποθετηση πετρων περιμετρικα της λιμνης? Φωτογραφιες θα ανεβασω αυριο. Αρκετα σας κουρασα για σημερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 18 Ιανουαρίου 2012 #2 Share 18 Ιανουαρίου 2012 (edited) Καλως ηρθες στις λιμνες Για να υπολογισεις την λιμνη σου μπορεις να το κανεις χοντρικα με τις μεγαλες διαστασεις.. Αλλιως οταν την γεμισεις, βαλε εναν κουβα νερο που ξερεις τον ογκο του, μετρησε ποση ωρα κανει να γεμισει, μετρας και ποση ωρα κανει να γεμισει η λιμνη, με απλη μεθοδο των τριών δεν θα εχεις χασει λιτρο Αν υπαρχουν πετρες καλυτερα να τις βγαλεις, αλλιως μπορεις να καλυψεις με αμμο οπου θα πατησει το γεωυφασμα. Τα φυτα μπαίνουν μεσα σε γλαστρες δεν χρειαζεται να τα φυτεψεις στον πατο, ετσι γλυτώνεις απο πολλα Οσο για την βροχη μην αγχωνεσαι ειναι σαν αλλαγη νερου Φωτο να βαλεις Έγινε επεξεργασία 18 Ιανουαρίου 2012 - Panos1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 18 Ιανουαρίου 2012 Author #3 Share 18 Ιανουαρίου 2012 (edited) Η ιδεα με τον κουβα ειναι σουπερ........ Φυτα που μπορω να βρω? Γιατι σαντορινη που ειμαι μονο φαβα μπορω να φυτεψω. Απο ebay εχει δοκιμασει να παρει κανεις? Δυστυχως οι πετρες ειναι στα τοιχωματα τις λιμνης και ειναι δυσκολο να καλυφθουν με αμμο. Φωτογραφιες θα ποσταρω αυριο να ακουσω γνωμες. Έγινε επεξεργασία 18 Ιανουαρίου 2012 - kakouras Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 18 Ιανουαρίου 2012 #4 Share 18 Ιανουαρίου 2012 Αμα ερθεις αθηνα την ανοιξη θα σου δωσω εγω.. Παντως πιστευω οτι ενα παπυρο μπορεις να βρεις παντου και νουφαρα απο το ebay, Προσοχη ομως προσεχε μην παραγγείλεις σπορους αντι βολβους Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 19 Ιανουαρίου 2012 Author #5 Share 19 Ιανουαρίου 2012 (edited) Να και οι φωταγραφιες. Στην τελευταια φαινονται και οι πετρες για να εχετε καλυτερη αποψη για τον προβληματισμο μου. Οι διαστασεις επειδη δεν φαινονται καλα ειναι 3,5μετρα το μεγιστο μηκος και 2,5 το μεγιστο πλατος. Έγινε επεξεργασία 19 Ιανουαρίου 2012 - kakouras Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 19 Ιανουαρίου 2012 Author #6 Share 19 Ιανουαρίου 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 19 Ιανουαρίου 2012 Author #7 Share 19 Ιανουαρίου 2012 και η φωτογραφια με τις πετρες.... Φιλτρο σκεφτομαι να φτιαξω στον καταρακτη. Θα τοποθετησω ενα δοχειο, μαλλον γλαστρα γεμισμενη με βιομπαλες και κ1. Το νερο θα στελνεται στον πατο του δοχειου και θα βγαινει απο το πανω μερος πλημμυριζοντας το, και απο εκει μεσω του καταρακτη στη λιμνη. Ελπιζω να καταλαβατε. Η απορια μου ειναι η εξης, διαβασα οτι στις λιμνες οταν ειναι μεγαλουτσικες σκοπος μας ειναι τη βιολογια να την κραταει η ιδια η λιμνη. Τη μηχανικη φιλτρανση την αποφευγουμε γιατι τα υλικα (σφουγγαρια, υαλοβαμβακες, ελαφροπετρα) μπουκωνουν πολυ ευκολα), οποτε η βιολογικη φιλτρανση ειναι λυση αναγκης. Εχω καταλαβει καλα ή μου εχει ξεφυγει κατι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 19 Ιανουαρίου 2012 #8 Share 19 Ιανουαρίου 2012 (edited) Αντε καλο σκαψιμο!!! Μια χαρα εχεις καταλαβει, μηχανικη φιλτρανση χρειαζομαστε σε μορφη βιοσφαιρων Πιστευω με τις πετρες δεν θα εχεις θεμα.. Έγινε επεξεργασία 19 Ιανουαρίου 2012 - Panos1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 19 Ιανουαρίου 2012 Author #9 Share 19 Ιανουαρίου 2012 Και η δικη μου αποψη ειναι πως δεν θα μου δημιουργισουν προβλημα οι πετρες. Να κανω μια χαζη ερωτηση, επειδη το λαινερ το περιμενο σε δυο βδομαδες (το εχω αγορασει ηδη, απλα λογω ογκου και βαρους θα μου το φερει καποιος φιλος στο νησι να αποφυγω τα μεταφορικα), μπορω να προχωρησω στην κατασκευη του καταρακτη ή θα ηταν καλυτερο να πατησει πανω στο λαινερ? υ.γ. Σε ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις σου και για την προσφορα σου να μου δωσεις φυτακια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 19 Ιανουαρίου 2012 #10 Share 19 Ιανουαρίου 2012 Νασε καλα! Ο καταρακτης θα πρεπει να πατησει πανω στον λαινερ για τυχόν διαρροες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 19 Ιανουαρίου 2012 Author #11 Share 19 Ιανουαρίου 2012 Βρηκα αυτο και νομιζω οτι θα κανει καλη δουλεια, τις εχει δοκιμασει κανενας? http://www.ebay.com/itm/15PC-1-Bio-Ball-w-Sponge-Aquarium-Koi-Pond-Filter-/260812043641?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cb99bf579 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 19 Ιανουαρίου 2012 #12 Share 19 Ιανουαρίου 2012 Το συγκεκρημενο οχι, αλλα δεν ειναι πολυ ακριβο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 19 Ιανουαρίου 2012 Author #13 Share 19 Ιανουαρίου 2012 (edited) Πηρα απο ebay 50 τετοιες βιομπαλες 10 euro, Δεν τις εχω παραλαβει ακομα. Δεν ξερω ακομα αν ειναι καλες, αλλα απο οσα διαβασα πιστευω θα κανουν καλη δουλεια. Συγνωμη για τον καταιγισμο ερωτησεων απλα η εμπειρια μου απο τα ενυδρεια, μου εχει δειξει οτι οσο πιο πολυ κουραστεις και ψαξεις οταν το στηνεις τοσο πιο πολυ ευκολα απροβληματιστα και ξεκουραστα ΄΄τρεχει΄΄ μετα. Ενα αλλο θεμα που πρεπει να λυσω ειναι η εκθεση στον ηλιο. Σκεφτομαι να φυτεψω δεντρα (2 ελιες σκεφτομαι) αλλα φοβαμαι τις ριζες. Ισως κανω καποια περγκολα με κισσο για πιο φυσικο αποτελεσμα αλλα δεν ξερω αν θα περναει αρκετο φως για τα φυτα της λιμνης μου. (Καλα καλα δεν την εσκαψα σκεφτομαι τα δικα μου ) Έγινε επεξεργασία 19 Ιανουαρίου 2012 - kakouras Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 20 Ιανουαρίου 2012 #14 Share 20 Ιανουαρίου 2012 Μια χαρα θα την κανουν την δουλεια τους! Εχεις σκεφτει τι ψαρια θα βαλεις; Παντως μην την κανεις μικρη αν εχεις χωρο γιατι θα το μετανιωσεις.. οπως εγω και μετα θα σκαβεις σιγουρα Αν το μερος ειναι ηλιολουστο μπορεις να βαλεις περγκολα αφοβα, θα περνουν φως απο την διαθλαση. Γενικα ειναι πολυ σκληρα τα φυτα των λιμνων Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 21 Ιανουαρίου 2012 Author #15 Share 21 Ιανουαρίου 2012 Πολυ χαιρομαι για τον κισσο, μου αρεσει η ιδεα της περγκολας. Χωρο εχω αλλα λεω να φυτεψω κανενα μαρουλι (εχω γινει και αγροτης) . Για ψαρια δεν ξερω ακομα. Μου αρεσουν τρελα τα κοι αλλα συμπαθω πολυ και τα χρυσοψαρα. Αληθεια κουνοποψαρα που μπορω να βρω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 21 Ιανουαρίου 2012 #16 Share 21 Ιανουαρίου 2012 Αν θες να βάλεις κοι πρέπει να την κάνεις αρκετά μεγάλη... Βλέπουμε ποσά λίτρα θα βγει και αποφασίζεις. Χμμ κουνοπόψαρα.. Συνήθως φέρνουν σε ανθοκομικές εκθέσεις σαν και αυτή που γίνεται κάθε χρόνο στην Κηφισιά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 3 Μαρτίου 2012 Author #17 Share 3 Μαρτίου 2012 Γεια σας υστερα απο πολυ καιρο. Ενα update στην πορεια της λιμνης μου και καποιες νεες αποριες. Το σκαψιμο τελειωσε, η λιμνη στρωθηκε με γεωυφασμα και λαινερ, γεμιστηκε, μπηκαν καποια φυτα (παπυρος, βουρλα και προσεχως καποια καλαμια και κισσος) και δυο κοι. Η λιμνη βγηκε κατι περισσοτερο απο 9000 λιτρα. Το προχειρα φτιαγμενο φιλτρο δουλευει με μια αντλια 3600λ/ω που μεταφερει το νερο σε μια γλαστρα 16λιτρων καιαπο εκει με υπερχηλιση πισω στη λιμνη. Σημερα ασχοληθηκα με την κατασκευη του καταρακτη και αυριο αν ολα πανε καλα θα ειναι ετοιμος. Οι αποριες μου ειναι οι παρακατω: 1)Φτιαχνοντας τον καταρακτη επεσαν μεσα μερικες πετρες και τσιμεντο. Το τσιμεντο απ'οσο ξερω δεν επηρεαζει τα φυτα, τι γινεται ομως με τα ψαρια? 2)Οι γλαστρες με τον παπυρο και τα βουρλα ειναι βουτηγμενες ολοκληρες στο νερο, πειραζει? 3)Ο παπυρος πως πολλαπλασιαζεται? 4)Τα νουφαρα μπαινουν σε γλαστακια στον πατο της λιμνης? Αυτα προς το παρον, φωτογραφιες μολις τελειωσει ο καταρακτης Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 3 Μαρτίου 2012 Author #18 Share 3 Μαρτίου 2012 (edited) 4)Τα νουφαρα μπαινουν σε γλαστακια στον πατο της λιμνης? Σε τι βαθος ειναι η ερωτηση. Έγινε επεξεργασία 3 Μαρτίου 2012 - kakouras Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 4 Μαρτίου 2012 Author #19 Share 4 Μαρτίου 2012 Και οι φωτογραφιες με ολοκληρωμενο τον καταρακτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 9 Μαρτίου 2012 Author #20 Share 9 Μαρτίου 2012 Κανενας???????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIXALIS CYPRUS 11 Μαρτίου 2012 #21 Share 11 Μαρτίου 2012 1)Φτιαχνοντας τον καταρακτη επεσαν μεσα μερικες πετρες και τσιμεντο. Το τσιμεντο απ'οσο ξερω δεν επηρεαζει τα φυτα, τι γινεται ομως με τα ψαρια? δεν θα υπαρχει προβλημα για τα ψαρια 2)Οι γλαστρες με τον παπυρο και τα βουρλα ειναι βουτηγμενες ολοκληρες στο νερο, πειραζει? κανενα προβλημα επισης 3)Ο παπυρος πως πολλαπλασιαζεται? 2 ευκολοι τροποι.1ος διαιρεση απο τη ριζα .2ος βουτας το κεφαλι του παπυρου στη λιμνη σου και θα βγουν ριζες πολυ γρηγορα .οταν αρχισει να αναπτυσσεται το φυτο το κοβεις και το φυτευεις . 4)Τα νουφαρα μπαινουν σε γλαστακια στον πατο της λιμνης? μπαινουν σε γλαστρες .εγω τα εδενα απλα και σε πετρες .φυσικα εξαρτατε απο την αποσταση που θα εχει ο πατος απο την επιφανεια αφου εχει νουφαρα που φθανουν μονο σε ορισμενο υψος . Αυτα προς το παρον, φωτογραφιες μολις τελειωσει ο καταρακτης πολυ καλη δουλεια ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 11 Μαρτίου 2012 Author #22 Share 11 Μαρτίου 2012 Σε ευχαριστω Μιχαλη, πολυ διαφωτιστικος. Σημερα εβαλα περιμετρικα πετρες και καλυψα οσο μπορουσα το λαινερ. Επισης στην προσπαθεια μου να καλυψω τις σωληνες απο το φιλτρο εκανα μια μικρη επεκταση στον καταρακτη αλλα επιασε βροχη και σταματησα. Θα επανελθω με φωτογραφιες της λιμνης και του φιλτρου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 14 Μαρτίου 2012 Author #23 Share 14 Μαρτίου 2012 Και επανερχομαι με νεες αποριες. Πως ξεχωριζω ενα χρυσοψαρο απο ενα κοι οταν ειναι σε νεαρη ηλικια? Πηρα να αγορασω κοι και στο μαγαζι μου εδιναν για κοι κατι που εμενα μου θυμιζε subukin, οχι τοσο πιτσιλωτο αλλα δεν ειχε τα 'μουστακια' των κοι. O μαγαζατορας μου ειπε στην αντιστοιχη ερωτηση μου οτι ειναι πολυ μικρα και δεν εχουν αναπτυχθει ακομα. Ισχυει αυτο? Φωτογραφιες δεν μπορω να ανεβασω γιατι απο την ωρα που τα εχω βαλει στη λιμνη μενουν στο βαθυτερο μερος της που δεν εχω ορατοτητα, μονο οταν κανω αιφνιδιαστικη επισκεψη στη λιμνη τα βλεπω στην επιφανια να κανουν βολτες αλλα μολις με αντιληφθουν εξαφανιζονται. Αληθεια πως θα τα κανω να ξεθαρεψουν? Kαι τελος εχετε να μου προτεινετε καποιο μαγαζι για φυτα? To σ/κ θα ειμαι Αθηνα. Τα τοπικα μαγαζια τα εχω ξεζουμισει και απο μαγαζια στην ελλαδα που τα στελνουν σαντορινη μονο 2 (πανακριβα) νουφαρα καταφερα να βρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 15 Μαρτίου 2012 Author #24 Share 15 Μαρτίου 2012 Και ενα update με φωτογραφιες. Το μονο που θελω να κανω ακομα ειναι να κρυψω λιγο τον εξοπλισμο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakouras 15 Μαρτίου 2012 Author #25 Share 15 Μαρτίου 2012 Και μια που φαινεται η αλγη που εχει ηδη αρχισει να κανει την εμφανιση της Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος