Greg_Reef 17 Ιανουαρίου 2012 #1 Share 17 Ιανουαρίου 2012 Καλησπερα παιδια! Σημερα σε εναν καθαρισμο του ενυδρειου ειδα εναν καινουριο "περιεργο" φιλοξενουμενο. Ειναι περιπου 1.5 εκατοστο. διαφανες χρωμα αν ειδα καλα, ηταν στο βραχο με τα κοραλια και ειναι σαν σαλιγκαρι αλλα χωρις το κελυφος. δε ξερω αν υπαρχουν αλλα,δεν εχω δει ακομα και αυτον τον ειδα κατα τυχη. ξερει κανεις τι ειναι ή εχει καποιος καμια φωτο για αναγνωριση? * Σερνεται γρηγορα παντως για σαλιγκαρι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 17 Ιανουαρίου 2012 #2 Share 17 Ιανουαρίου 2012 καποια φωτο θα βοηθουσε πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 17 Ιανουαρίου 2012 #3 Share 17 Ιανουαρίου 2012 Πιθανότατα έτσι όπως το περιγράφεις ίσων να πρόκειται για stomatella ....δες εδώ αν μοιάζει. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=32239&view=findpost&p=288868 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 17 Ιανουαρίου 2012 Author #4 Share 17 Ιανουαρίου 2012 δε τον ξαναβρηκα για να τον βγαλω φωτο! Τα κοιτουσα τωρα αιολε στο silver green list αλλα δε μου μοιαζει παρα πολυ αν κ δεν ειμαι σιγουρος επειδη ηταν στιγμιαια. Με ενα φιλο που μιλησα μου ειπε ενα ονομα το οποιο δε συγκρατησα και λεει κανει ζημια στα mushrooms και να βαλω hexataenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 17 Ιανουαρίου 2012 Author #5 Share 17 Ιανουαρίου 2012 τι αλλο μπορει να ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 17 Ιανουαρίου 2012 Author #6 Share 17 Ιανουαρίου 2012 ειδα καποια βιντεο στο youtube για τα stomatella αλλα αυτο που ειδα μου φαινεται οτι δεν ειχε ουτε αυτο το μικρο κελυφος που εχει το stomatella. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 17 Ιανουαρίου 2012 #7 Share 17 Ιανουαρίου 2012 Η ταχύτητα που είχε ήταν σχετικά γρήγορη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 17 Ιανουαρίου 2012 #8 Share 17 Ιανουαρίου 2012 (edited) Για να λες οτι σου ειπαν για ζημια στα mushrooms το μυαλο μου παει σε πλαναρια και ενα Έγινε επεξεργασία 17 Ιανουαρίου 2012 - Mr_Zoo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 17 Ιανουαρίου 2012 Author #9 Share 17 Ιανουαρίου 2012 Ναι οντως η ταχυτητα ηταν γρηγορη. βασικα σηκωσα το κομματι του βραχου με τα κοραλια για να το στησω καλυτερα κ ηταν κρυμμενο εκει σε καποια τρυπα μαλλον. Με το που βγηκε περπατησε πανω στο βραχο κ μεχρι να το δω καλα χαθηκε. Τα πλαναρι εχουν τετοιο χρωμα καφε? Αυτο ειχε χρωμα διαφανες ΄ή ανοιχτο γκρι. Στο βραχο δε το ξεχωριζες δλδ αν δε το προσεχες παρα πολυ καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 17 Ιανουαρίου 2012 #10 Share 17 Ιανουαρίου 2012 ειναι δυσκολο να το βγαλεις φωτο ή βιντεο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 17 Ιανουαρίου 2012 Author #11 Share 17 Ιανουαρίου 2012 Βασικα πρεπει να το ξαναβρω. τυχαια το ειδα το σημερα. εχω κανει πολλους καθαρισμους στο ενυδρειο και δε το ειδα ποτε. αν το ξαναβρω θα το βγαλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 18 Ιανουαρίου 2012 #12 Share 18 Ιανουαρίου 2012 Για ρίξε μια ματιά σε φωτό με Flatworms.....http://www.animalcorner.co.uk/insects/worms/worms_flat.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 18 Ιανουαρίου 2012 Author #13 Share 18 Ιανουαρίου 2012 Τελικα σημερα σηκωσα καποια κομματια βραχου μηπως και το βρω αλλα τιποτα. αν ειναι και μεσα στον αραγωνιτη τοτε..... Αν πω οτι μοιαζει λιγο με ολα απ τις φωτο που ανεβασατε... ??? Λοιπον ή ειναι τριαστραυρωση ή δεν προσεξα καλα!!!! :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος