Jump to content

Καινουριος Περιεργος Φιλοξενουμενος!

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια! Σημερα σε εναν καθαρισμο του ενυδρειου ειδα εναν καινουριο "περιεργο" φιλοξενουμενο.

Ειναι περιπου 1.5 εκατοστο. διαφανες χρωμα αν ειδα καλα, ηταν στο βραχο με τα κοραλια και ειναι σαν σαλιγκαρι αλλα χωρις το κελυφος. δε ξερω αν υπαρχουν αλλα,δεν εχω δει ακομα και αυτον τον ειδα κατα τυχη. ξερει κανεις τι ειναι ή εχει καποιος καμια φωτο για αναγνωριση?

* Σερνεται γρηγορα παντως για σαλιγκαρι!!! :D

Πιθανότατα έτσι όπως το περιγράφεις ίσων να πρόκειται για stomatella ....δες εδώ αν μοιάζει.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=32239&view=findpost&p=288868

δε τον ξαναβρηκα για να τον βγαλω φωτο! :(

Τα κοιτουσα τωρα αιολε στο silver green list αλλα δε μου μοιαζει παρα πολυ αν κ δεν ειμαι σιγουρος επειδη ηταν στιγμιαια.

Με ενα φιλο που μιλησα μου ειπε ενα ονομα το οποιο δε συγκρατησα και λεει κανει ζημια στα mushrooms και να βαλω hexataenia.

ειδα καποια βιντεο στο youtube για τα stomatella αλλα αυτο που ειδα μου φαινεται οτι δεν ειχε ουτε αυτο το μικρο κελυφος που εχει το stomatella.

Η ταχύτητα που είχε ήταν σχετικά γρήγορη?

Για να λες οτι σου ειπαν για ζημια στα mushrooms το μυαλο μου παει σε πλαναρια

και ενα

Έγινε επεξεργασία - Mr_Zoo

Ναι οντως η ταχυτητα ηταν γρηγορη. βασικα σηκωσα το κομματι του βραχου με τα κοραλια για να το στησω καλυτερα

κ ηταν κρυμμενο εκει σε καποια τρυπα μαλλον.

Με το που βγηκε περπατησε πανω στο βραχο κ μεχρι να το δω καλα χαθηκε.

Τα πλαναρι εχουν τετοιο χρωμα καφε? Αυτο ειχε χρωμα διαφανες ΄ή ανοιχτο γκρι. Στο βραχο δε το ξεχωριζες δλδ αν δε το προσεχες παρα πολυ καλα.

Βασικα πρεπει να το ξαναβρω. τυχαια το ειδα το σημερα. εχω κανει πολλους καθαρισμους στο ενυδρειο και δε το ειδα ποτε. αν το ξαναβρω θα το βγαλω.

Τελικα σημερα σηκωσα καποια κομματια βραχου μηπως και το βρω αλλα τιποτα. αν ειναι και μεσα στον αραγωνιτη τοτε.....

Αν πω οτι μοιαζει λιγο με ολα απ τις φωτο που ανεβασατε... ??? Λοιπον ή ειναι τριαστραυρωση ή δεν προσεξα καλα!!!! :D :D :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...